Microsoft presenterar nya Surface-enheter, skapade för Windows 11

Under det senaste decenniet har Surface utmanat traditioner och banat väg för nya innovationer, upplevelser och produktkategorier. Därför är Microsoft stolta över att i dag få presentera nästa generations hårdvaruinnovationer med den största uppdateringen i Surface-portfolion någonsin.

Varje Surface-enhet erbjuder en fantastisk skrivupplevelse, högkvalitativa materialval, optimerad kameraplacering och ett 3:2 bildförhållande för perfekta upplösningar. De nya enheterna säkerställer att användarna utnyttjar den fulla potentialen hos Microsoft 365, Teams, Edge och Game Pass, med mera. Genom bland annat PixelSense-skärmar, premiummikrofoner och kameror samt kraftfull silikon är de nya Surface-enheterna skapade för att förhöja användarupplevelsen, givetvis med Windows 11.

– Våra nya Surface-produkter är utformade för att leverera Microsoft-upplevelsen som våra kunder har kommit att lita på. Vår ambition har alltid varit att kunna erbjuda en Surface som passar alla, oavsett behov eller livsstil. Därför är jag glad över att vi nu kan presentera det bredaste utbudet av Surface-familjen någonsin. Tillsammans med introduktionen av Windows 11 inom kort är jag övertygad om att vi i och med dagens presentation kommer kunna inspirera till samt möjliggöra för fler innovationer, säger Helena Kappen, Affärsområdeschef Surface & Devices på Microsoft Sverige.

Surface Go 3 – Den snabbaste vägen till Windows 11

Som den mest portabla 2-i-1-enheten i Surface-familjen passar nya Surface Go 3 perfekt till vardagssysslorna, läxorna eller spelandet. Med hjälp av en Intel Core i3-processor är den 60 procent snabbare än sin föregångare. Surface Go 3 är med sin 10,5 tums skärm optimerad för tablet-to-laptop-användning genom digital Pen och touchskärm och är utrustad med HD-kameror. Dessutom har enheten en batteritid som räcker hela dagen1, Microsoft Security, samt går att få med LTE Advanced2 som tillval.

Surface Go 3 väger från cirka 550 gram. Utgångspriset för WiFi-modellen är 4 790 SEK och släpps den 5 oktober 2021.

LTE-modellen kommer att finnas tillgänglig under början av nästa år.

Surface Laptop Studio

Surface Laptop Studio är den mest kraftfulla Surface-enheten vi någonsin skapat. Genom att kombinera kraften hos en stationär dator, smidigheten hos en bärbar dator och de kreativa möjligheterna i en studio är Surface Laptop Studio den perfekta Surface-produkten för såväl utvecklare som kreatörer och spelare.

Surface Laptop Studio har en ny och mer tålig Dynamic Woven Hinge, något som möjliggör för en smidig övergång från ett läge till ett annat.

  • Genom Laptop-mode kan du njuta av en förstklassig skrivupplevelse med ett komplett tangentbord och Precision Haptic-touchpad.
  • Genom Stage-mode vinklas den 14,4 tums PixelSense touchskärmen framåt för den perfekta vinkeln för spel, streaming, dockning eller varför inte presentationer med kunder.
  • Genom Studio-mode kan du använda duken för oavbrutet skrivande, skissande eller andra kreativa aktiviteter.

Dessutom kan du förvara Surface Slim Pen 23 smidigt under tangentbordet, där den även laddas. Den smidiga placeringen gör att du med enkelhet kan dra fram den vid behov. Tack vare elfte generationens Intel® Core™ H35-processorer och NVIDIA® GeForce RTX™ grafikkort är Surface Laptop Studio tillräckligt kraftfull för att genomföra alla sorters arbeten.

Surface Laptop Studio har ett utgångspris på 18 490 SEK och kommer att finnas tillgänglig under början av nästa år.

Surface Pro 8

Denna uppdatering till vår ikoniska 2-i-1-enhet representerar det största klivet in i framtiden sedan Pro 3. Surface Pro 8 är mer än dubbelt så snabb som Pro 7, med elfte generationens Intel® Core™-processorer, två Thunderbolt 4-portar och byggd i Intel® Evo™-plattformen. Allt detta tillsammans med introduktionen av Windows 11 samt upp till 16 timmars batteritid gör Surface Pro 8 till den mest kraftfulla 2-i-1-enheten på marknaden.

Surface Pro 8 har en färgrik 13 tums PixelSense touchskärm som sträcker sig i princip från kant till kant. Njut av en verklighetstrogen upplevelse med vår mest avancerade skärm någonsin tack vare Dolby® Vision™ och Adaptive Color Technology. Den fantastiska 5MP kameran på framsidan, 10MP-4K kameran på baksidan, Dolby® Atmos™-ljudet och dual far-field Studio Mics gör att du alltid ser ut och låter som ditt bästa jag.

Den nya Surface Pro Signature Keyboard erbjuder förvaring och laddning av den nya Surface Slim Pen 23. Med en 120Hz uppdateringsfrekvens kommer du kunna skriva och skissa som aldrig förr.

Surface Pro 8 har ett utgångspris på 12 590 SEK. WiFi-modellen kommer finnas tillgänglig under början av nästa år. LTE-modellen kommer samtidigt även att finnas tillgänglig för företagskunder.

En uppdaterad Surface Pro X

För ett år sedan introducerade Microsoft den smala, lätta och LTE-anslutna Surface Pro X som drivs av vår Microsoft SQ2 ARM silikon. Denna produkt kombinerade mångsidigheten hos Surface Pro med helt nya nivåer av energieffektivisering och uppkoppling. När Pro X nu är utrustad med Windows 11 och inbyggd 64-bit emulation kommer du kunna ha ännu fler appar nära till hands. Microsoft Teams, Office, Adobe Photoshop och Lightroom är bara ett par av de många appar som fungerar optimalt med ARM.

Den nya WiFi-modellen innebär att vi tar introducerar Pro X och dess eleganta design med en batteritid som räcker hela dagen1 till det hitintills lägsta utgångspriset någonsin – 10 390 SEK. Den kommer att finnas tillgänglig under början av nästa år.

Tidigare i år presenterade vi även Surface Pro 7+. Den kommer att finnas tillgänglig för allmänheten från och med den 5 oktober 2021 – självfallet med Windows 11 Home som standard.

Surface Duo 2

Surface Duo gör att du kan kombinera produktivitet och underhållning fördelat på två skärmar när du är på språng. Med Surface Duo 2 tänjer vi vidare på gränserna för hur en mobiltelefon ska vara. Duo 2 öppnar upp för multitaskning på hög nivå med sina dubbla skärmar vilket gör att du kan ha i gång två valfria Android-appar samtidigt.

Den nya Duo 2 har större 8,3 tums PixelSense Fusion-skärmar, Snapdragon® 888 5G Mobile Platform, en dynamisk trippellinskamera, stereohögtalare, NFC och en mängd nya accessoarer som tillför nya funktioner och extra skydd.

Surface Duo 2 kommer i färgerna Glacier och nya Obsidian och kommer finnas tillgänglig för företagskunder senare i år.

Accessoarer

Surface Slim Pen 2

Nya Surface Slim Pen 2 ger dig större kontroll och precision med dess nya spets. Det möjliggör för en ökad finkänslighet när du skriver samt vid skuggning och ritning. Surface Slim Pen 2 laddas varje gång den förvaras i Surface Laptop Studio eller Surface Pro Signature Keyboard – vilket gör att den alltid är klar för användning när du väl behöver den. Den nya Surface Slim Pen 2 möjliggör även dig att maximera funktionerna hos Windows 11.

Surface Slim Pen 2 kostar 1 390 SEK.

Microsoft Ocean Plastic Mouse

Varje steg räknas i resan mot ett mer hållbart samhälle. Vår nya Microsoft Ocean Plastic Mouse utgörs till 20 procent av återanvänt havsplast.

Microsoft Ocean Plastic Mouse kostar 279 SEK.

Surface Adaptive Kit

Surface Adaptive Kit är skapad i samarbete med vårt Inclusive Tech Lab och är ett resultat av vårt arbete med produktdesign i partnerskap med personer med funktionsvariationer. Kitet har designats för att göra våra enheter mer tillgängliga utan att kompromissa med vare sig form eller funktion. Med hjälp av etiketter, indikationer för portar och öppnare för enheter blir det enklare än någonsin att hitta, öppna och använda våra enheter.

Surface Adaptive Kit kommer att finnas tillgängligt senare i år. För mer information, läs här.

För att läsa mer om det nya Surface-utbudet, vänligen klicka här.

 

Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta [email protected].

1Batteritiden varierar beroende på bland annat användning, nätverk och inställningar. För mer information, besök aka.ms/SurfaceBatteryPerformance.

2Surface Go 3 med LTE Advanced kommer inom kort. Besök Surface.com för mer information.

3Surface Slim Pen 2 säljs separat.

Relaterade inlägg