Microsoft Cloud, Metaverse, AI och andra nyheter på Ignite 2021

Under de senaste 18 månaderna har samhället behövt ställa om till ett mer digitaliserat arbetssätt. Microsoft Ignite är en möjlighet för oss att visa upp allt vi har tagit fram för att säkerställa en smidig övergång till det digitala.

Microsoft och Microsoft Cloud ligger i framkanten när det gäller att bistå såväl organisationer som de anställda och kunderna att navigera genom de stora digitala trenderna. I dag används Microsoft Cloud av både stora som små företag för att utöka sina organisationers digitala kapacitet samt de viktiga säkerhetsåtgärderna som krävs för hålla konfidentiell information säker.

Under höstens Microsoft Ignite vill vi visa upp vårt arbete inom nedan nyckeltrender:

“Det är nog ingen underdrift att påstå att allas våra vanor har förändrats och blivit mer digitala under det senaste året. Därför måste företag och organisationer fortsätta den digitala resan som pandemin har gett upphov till för att kunna möta alla de behov som uppstått under denna tid. På Microsoft jobbar vi ständigt för att bryta ny mark och Ignite är vårt sätt att visa upp alla innovationer som säkerställer en bättre morgondag på ett eller annat sätt”, säger Annica Wallenbro Stojcevski, affärsområdeschef moln & AI på Microsoft Sverige.

Tre nyheter på Ignite:

Utvecklingen av metaverse

Vad är metaverse? Vår definition av ordet är att det är en ihållande, digital värld som är kopplad till den fysiska världen på många olika sätt – exempelvis genom människor, platser och olika ting. Metaversen skapar delade upplevelser mellan den digitala och fysiska världen och möjliggör för kreativa möten från vart som helst i världen.

På Ignite lanserar vi två viktiga nyheter för att vidareutveckla metaverse:

  • Dynamics 365 Connected Spaces: Denna produkt, som nu finns tillgänglig för förhandsvisning, erbjuder ett helt nytt perspektiv på hur personer vistas och interagerar med varandra vare sig det är i en butik eller längs produktionsleden i en fabrik samt hur man kan hantera både hälsa och säkerhet i det hybrida arbetslivet.
  • Mesh för Microsoft Teams: Denna kombination gör det nu möjligt för alla i ett möte att vara närvarande utan att behöva vara på plats tack vare personliga avatars och interaktiva rum. Inga speciella utrustningar krävs vilket innebär att det är möjligt att koppla upp sig från vilken enhet som helst.
Nya och kraftfulla verktyg inom AI

På Microsoft fortsätter vi att tänja på gränserna för AI och de möjligheter som finns. Från att vi för fem år sedan lanserade den första hyperscale AI-datorn till att i skrivande stund ha den mest kraftfulla superdatorn i världen som våra kunder använder sig av för att lösa komplexa problem. Exempelvis har AMD använt sig av vår superdator för att designa nästa generationens processorer. Forskare i Nederländerna har även använt sig av superdatorn för att simulera hur Covid-19 kan spridas genom aerosol i tätbefolkade områden.

Därför lanserar vi nu Azure OpenAI Service som kommer att ge våra kunder tillgång till de kraftfulla modellerna inom OpenAI utöver de aspekter kring säkerhet och sekretess som finns inom Microsoft Azure som våra kunder har lärt sig att förlita sig på. Vi kommer även att erbjuda kunderna verktyg som säkerställer att modellerna som finns tillgängliga är anpassade till deras verksamheter och kommer även att säkerställa att tekniken används på rätt sätt.

Azure OpenAI Service kommer att till en början finnas tillgänglig via inbjudan. Läs mer om våra framgångar inom AI samt Azure här.

Ökade samarbeten genom tillit

När vi fortsätter att utforska det hybrida arbetslivet, hyperuppkopplade organisationer, multi-cloudlösningar och zero trust-säkerhetsmodeller så är det en detalj som kopplar dem samman. Det är nämligen möjligheten att ha ett digitalt ekosystem där en ömsesidig tillit kan etableras mellan olika parter i realtid.

På Microsoft utvecklar vi morgondagens metod för identifiering som möjliggör för ännu fler personer, organisationer, appar och även smarta enheter att fatta beslut kring åtkomst i realtid. Det är tack vare Azure Active Directory (AD) som nu gör det möjligt att ge externa parter tillgång på ett säkert sätt.

Microsoft Teams Connect bygger sedan tidigare på denna metod. Genom två nya uppdateringar på Teams Connect kan vi nu bryta fler barriärer för att skapa ett mer öppet ekosystem. Nedan lösningar innebär att anställda från separata organisationer kommer kunna samarbeta som ett team vid behov samtidigt som de enbart får tillgång till relevant information.

  • Teams Shared Channels låter användare bjuda in externa parter till en kanal, vilket innebär att såväl möten som filer delas med alla i kanalen oavsett organisation.
  • Chat with Teams låter användare chatta med andra utanför organisationen som har exempelvis en Microsoft-mailadress.

För mer information

För att ta del av mer information om alla nyheter på Microsoft Ignite, vänligen besök Book of News eller besök vår nyhetssida för Ignite där du kan ta del av fler kundcase. Satya Nadellas keynote finns även att se här.

Relaterade inlägg