Tomas Frimmel ny vd för Microsoft Sverige

Microsoft Sverige meddelar idag att Tomas Frimmel blir ny vd, han tillträder rollen den 1 april 2022. Tomas har jobbat 16 år på Microsoft Sverige och har varit en del av ledningsgruppen sedan 2010. Han kommer senast från rollen som affärsområdeschef för Enterprise Commercial där han jobbat med digitaliseringsprojekt för Microsofts största och strategiskt viktiga kunder.

Sverige är ett föregångsland i världen när det gäller teknik och innovation, och det är en mycket viktig marknad för Microsoft. Jag känner mig glad och trygg med att Tomas ska ta över vår svenska verksamhet. Han kommer in i rollen med mycket erfarenhet från att arbeta med våra olika kundsegment där han uppnått fantastiska resultat och lett sina team med passion och empati”, säger Cindy Rose, President Western Europe Microsoft.

”Jag vill också passa på att tack Hélène för det fantastiska arbete som hon gjort för Microsoft de senaste tre åren, hon har haft stor påverkan på såväl vår affär som vår kultur” fortsätter Cindy Rose.

Tomas tar över som vd för Microsoft Sverige efter Hélène Barnekow som lämnar företaget för att ta sig an nya utmaningar. Hélène och Tomas kommer arbeta nära varandra under februari och mars månad för att säkerställa överlämningen.

”Det är en stor ära att få möjligheten att leda Microsofts svenska verksamhet, jag är övertygad om att Sverige kan bli bäst i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. För att lyckas behöver vi fortsatt jobba nära våra kunder för att förstå varje enskild verksamhets möjligheter och utmaningar samtidigt som vi fortsätter att bygga förtroende för tekniken. Jag vill också passa på att tacka Hélène som byggt ett starkt och framgångsrikt team här i Sverige,” säger Tomas Frimmel, tillträdande vd för Microsoft Sverige.

”Jag är tacksam för drygt tre fantastiska år på Microsoft Sverige, det har varit en otrolig resa där vi tillsammans med våra kunder och partners drivit innovation som är bra för såväl individen, våra företag och det svenska samhälle. Jag är helt övertygad om att Tomas är rätt person att ta vid och driva arbetet vidare för att skapa en bättre framtid genom hållbar digitalisering. Efter mer än 30 år i olika roller på stora företag är det dags för mig att prova något nytt i karriären, men jag ser fram emot att fortsätta följa Microsofts spännande resa,” säger Hélène Barnekow.  

Rekryteringen för en ny affärsområdeschef för Enterprise Commercial på Microsoft Sverige pågår.

Relaterade inlägg