Microsoft Build 2022 går av stapeln: Här är höjdpunkterna

I går kväll den 24 maj inleddes årets upplaga av Build, Microsofts årliga utvecklarkonferens, med en digital presentation av vår vd Satya Nadella. Presentationen fokuserade på Microsofts fortsatta strategi kring att möjliggöra för utvecklare att kunna jobba mer flexibelt, säkert och innovativt. Årets upplaga av Build håller på i tre dagar, från den 24–26 maj. 

Utöver Satya Nadellas inledningspresentation fanns även andra personer från Microsoft som delade med sig av spännande nyheter och demos. Bland annat Kathleen Mitford, CVP Azure Marketing; Amanda Silver, CVP, Head of Product Developer Division; Scott Guthrie, EVP, Microsoft Cloud + AI Group; Julia Liuson, President, Developer Division; Panos Panay, EVP & Chief Product Officer.

Under hela eventet kommer det även att finnas en mängd fördjupande sessioner kring specifika nyheter och produkter att ta del av. I kväll den 25 maj kl. 18 svensk tid kommer Kevin Scott, CTO, att prata mer om framtiden för AI-baserade utvecklingsverktyg.

De uppdateringar som nu presenteras möjliggör för utvecklare att smidigare kunna ta fram mjukvara med hjälp av pålitlig och integrerad plattform som dessutom erbjuder hybrid- och multicloudfunktioner”, säger Annica Wallenbro Stojcevski, affärsområdeschef för AI och moln för Microsoft Sverige.

Höjdpunkter och nyheter:

  • AI-baserade verktyg som möjliggör för utvecklare att revolutionera sitt arbete: Vi delar med oss av de senaste uppdateringarna kring Microsofts investeringar i stora språkmodeller. Dessutom presenteras en förhandsvisning av nästa generationens AI-lösningar som gör det möjligt för utvecklare att utveckla ny mjukvara mer effektivt.
  • Skala dina appar var som helst med Microsoft Dev Box: Vi presenterar Microsoft Dev Box, som ger utvecklare tillgång till högpresterande och molnbaserade arbetsstationer som är förkonfigurerade för specifika projekt.
  • Introducerar Microsoft Intelligent Data Platform: Ta reda på hur vi gör det möjligt för våra kunder att anpassa sig till nya system och landskap, vidareutveckla applikationer och ha kontroll över sin data med hjälp av Microsofts nya Intelligent Data Platform.
  • Utveckla med hjälp av samarbetsappar och low code i Teams och Power Platform: Vi presenterar nya sätt för utvecklare att ansluta sig till Teams och dess samarbetsstruktur – både genom att inkorporera en app direkt i Teams och genom att tilldela Teams-funktioner till befintliga appar. Dessutom kommer vi att lyfta fram Microsofts low code-verktyg och visa hur tekniken möjliggör för fler att utveckla appar.
  • Skapa nästa generationens upplevelser i stor skala med Windows: Vi presenterar nya innovationer för Windows 11 och Microsoft Store för utvecklare. Exempelvis introduceras nya verktyg för apputveckling, nya sätt för utvecklare att såväl växa som driva sin verksamhet via Microsoft Store. Dessutom presenteras ett nytt AI-baserat utvecklingskit, Project Volterra, och en omfattande Arm-verktygskedja för utvecklare.

Det finns ett strategiskt viktigt värde för utvecklare att kunna inkorporera appar i Teams. Eftersom det är där användarna redan befinner sig så är det en stor fördel att kunna erbjuda sina tjänster på plattformen”, säger Nina Rapp, affärsområdeschef för Modern Work och Security för Microsoft Sverige.

För att ta del av allt som presenterats, vänligen besök den officiella Microsoft bloggen eller Microsofts landningssida för Build 2022 där du kan bland annat ta del av vår Book of News.

Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta [email protected].

Relaterade inlägg