Här är vinnarna av Minecraftutmaningen Net Zero Challenge: Stockholm

Nu har vinnarna utsetts i Stockholms stads och Mojang Studios gemensamma miljö- och klimatutmaning Net Zero Challenge: Stockholm. Hela 250 bidrag lämnades in från elever runtom i staden och innehöll förslag på lösningar för en mer hållbar Stockholm i Minecraft: Education Edution.

I april bjöds grund- och gymnasieskolor runtom i Stockholm in till Net Zero Challenge: Stockholm för att designa hållbara lösningar som skulle bidra till att sänka koldioxidavtrycket i staden. I Minecraft: Education Edition kunde eleverna både utforska staden och möta experter i form av figurer (NPCs) för att samla kunskap och tips i det hållbara arbetet. Net Zero Challenge: Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Microsoftägda Mojang Studios.

Det är fantastiskt att se hur vi kan engagera den kommande generationen i viktiga samhällsfrågor med hjälp av spelets makt. Det är där ungdomarna finns i dag och genom att finnas där de är det möjligt att såväl inspirera som ta del av deras tankar och åsikter. Net Zero Challenge: Stockholm är även ett bevis på Stockholms stads innovativa tänk och högt uppsatta ambition att vilja nå ut till alla sina medborgare”, säger Mia Forsäng, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft.

Tre vinnande bidrag

Bland de totalt 250 bidrag som lämnades in från skolor i staden utsågs tre vinnare. Juryn bestod av representanter från utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, Minecraft: Education Edition och Microsoft Sverige. Tidigare i juni bjöds eleverna in till Stadshuset för att ta emot varsitt pris från finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

  • Elever från klass 3B Gubbängsskolan
  • Elever från klass 5:1 Eiraskolan
  • Elever från klass 8B Gubbängsskolan

Läs mer om Net Zero Challenge: Stockholm här och för att ta del av finalisternas bidrag, klicka här.

För mer information, vänligen kontakta [email protected].

Relaterade inlägg