Microsoft Sverige välkomnar Beata Hariharan Bencova som ny CFO

Nu har Beata Hariharan Bencova anslutit till Microsoft Sverige i rollen som CFO (Chief Financial Officer). Hon tillträdde sin roll den 1 juli 2022. Beata kommer närmast från Kyndryl, en avknoppning av IBMs verksamhet inom infrastrukturtjänster, som CFO för organisationens verksamhet i Mellanöstern och Afrika.

”Det är med stor glädje som jag välkomnar Beata till Microsoft Sverige. Hennes gedigna meritlista där hon bland annat har haft en rad olika finansiella ledarskapspositioner i över 16 års tid runtom i såväl EMEA som Asien gjorde henne till den perfekta kandidaten för rollen som CFO här på Microsoft Sverige. Jag är övertygad om att hennes kompetens och erfarenhet kommer komma väl till pass i den svenska organisationen”, säger Tomas Frimmel, vd för Microsoft Sverige.

Jag är väldigt glad över att få ansluta till Microsofts svenska organisation och därmed återvända hem till Europa. Jag har följt Microsofts framgångshistoria och bolagets kraftiga tillväxt under många år, något som inspirerade mig till att vilja vara en del av resan. Jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet och analytiska förmåga för att stödja Tomas, den svenska ledningsgruppen och hela Microsoft Sveriges organisation i vår fortsatta resa mot ett digitaliserat Sverige i världsklass”, säger Beata Hariharan Bencova, ny CFO för Microsoft Sverige.

Vid frågor, vänligen kontakta [email protected]

Relaterade inlägg