Optimerad för skolan: Nu presenterar Microsoft Surface Laptop SE i Sverige

De senaste åren har förändrat utbildningslandskapet rejält. Tack vare teknologins möjligheter har elever kunnat fortsätta sina utbildningar på distans trots förändrade omständigheter. I dag presenterar Microsoft nästa stora kliv i det digitaliserade lärandet med Surface Laptop SE som släpps i Sverige den 8 december. 

”Det är otroligt kul att äntligen få presentera Surface Laptop SE på den svenska marknaden och precis som resten av Surface-familjen har enheten designats med användaren i fokus. Tillsammans med Windows 11 SE, som är anpassad för skolmiljöer, och verktyg för lärande så som Microsoft 365 utgör Surface Laptop SE en grym enhet för lärande”, säger Amanda Lindgren, affärsområdeschef för Surface på Microsoft Sverige. 

Surface Laptop SE ligger på en bra prisnivå samtidigt som den erbjuder samma högkvalitativa skrivupplevelse som resten av Surface-familjen. IT-administratörer kan med enkelhet byta ut skadade datordelar i Surface Laptop SE, där viktiga komponenter som skärmen, batteriet, tangentbordet – till och med moderkortet, kan bytas ut på plats. Utöver detta kan IT-administratörer även enkelt hantera enheterna – från utrullning av enheterna till daglig hantering av dem(2). Dessa lösningar sparar såväl tid som pengar för skolorna och deras IT-avdelningar.  

”Vi ser en stor efterfrågan från skolor som vill ha högkvalitativa och säkra enheter som främjar lärande hos eleverna både på distans och i klassrummet. Windows 11 SE är dessutom optimal för Surface Laptop SE och faktum är att operativsystemet utvecklades med hjälp av feedback från såväl lärare som IT-administratörerna på skolor för att minska distraktioner och för att vara så säker som möjligt”, säger Mia Forsäng, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige. 

Surface Laptop SE kostar från 3 399 SEK ink. moms och släpps på den svenska marknaden till företagskunder den 8 december men finns tillgänglig för förhandsbokning redan i dag. 

Det här är Surface Laptop SE: 

  • Batteritid som räcker hela dagen(1): Med upp till 16 timmars standardanvändning räcker batteriet i Surface Laptop SE för både skolarbete i klassen och läxor hemma. 
  • Kraftfull 11,6 tums skärm: Den högupplösta skärmen anpassar ljusstyrkan efter hur ljust det är runtomkring dig. 
  • Möjlighet till arbete online och offline(2): Ta dig an skoluppgifter vart du än är med online- och offlinefunktionen. 
  • Intel® Celeron®-processor: Processorn tillåter en sömlös upplevelse i såväl Windows 11 SE som de inbyggda apparna som erbjuder ett högkvalitativt lärande. 

1)Batteritiden varierar beroende på bland annat användning, nätverk och inställningar. För mer information, besök aka.ms/SurfaceBatteryPerformance. 

2)Vissa funktioner kräver Microsoft 365 eller Office 365-licens som säljs separat. 

Läs mer om Surface Laptop SE här. 

För mer information, vänligen kontakta [email protected] 

Relaterade inlägg