Microsoft utsedd till en av Sveriges bästa arbetsgivare

Jessica Hellquist från HR-teamet tillsammans med båda diplomen i Microsoft Sveriges café

Microsoft Sverige behåller nu sin position som en av de mest attraktiva arbetsgivare i landet. Det står klart sedan bolaget tog pallplatser i två separata rankingar där Sveriges unga yrkesverksamma fick rösta fram sina drömarbetsgivare.

Microsoft Sverige har under många år haft ett gott anseende hos landets yrkesverksamma. Enligt två färska rankingar oberoende av varandra står det nu klart att Microsoft Sverige fortsätter att vara en attraktiv arbetsgivare. Enligt Sifo-undersökningen YPAI (Young professional attraction index) från Academic Work är Microsoft den näst mest attraktiva arbetsgivaren bland de hundra vanligaste företagen i Sverige. Undersökningen baseras på data från över 5 200 unga yrkesverksamma.

En bra arbetsmiljö som tar hänsyn till medarbetarna har varit ett viktigt ämne för Microsoft under väldigt många år. Det har bland annat resulterat i Microsoft Sveriges arbete med Det Nya Arbetslivet som bolaget har arbetat med i över ett decennium. Kampanjen fastslog att arbete inte är en plats man går till utan något man gör.

”För oss på Microsoft Sverige är det viktigt att kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats där innovation, engagemang och samarbete är viktiga ledord i vår arbetskultur. Därför känns det fantastiskt att vi än en gång har utsetts en av landets mest attraktiva arbetsgivare bland en av våra viktigaste målgrupper. Faktum är att vi för närvarande befinner oss i expansionsfas där vi letar efter nya kollegor att växa med – både de som precis har påbörjat sina karriärer och de som har kommit längre i sin resa. Att ta emot dessa erkännanden nu känns därför som helt rätt i tiden”, säger Thomas Floberg, vice vd och operativ chef för Microsoft Sverige

Pallplats i Sveriges största ranking

Nyligen korades även Sveriges mest attraktiva arbetsgivare på Universum Awards, där Microsoft Sverige än en gång tog en pallplats och utsågs till den tredje mest attraktiva arbetsgivaren bland landets unga yrkesverksamma inom IT. Resultatet från Universum är en del av Sveriges största och mest omfattande karriärsundersökning där drygt 16 600 unga yrkesverksamma fick rösta fram sina drömarbetsgivare.

För frågor, vänligen kontakta [email protected]

Om Academic Works ranking

Varje år genomför Academic Work undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI), i vilken de frågar young professionals – studenter och akademiker i början av karriären – vilken arbetsgivare de helst skulle vilja jobba hos och vad som gör en arbetsgivare attraktiv. Studien, som baseras på data från över 5 200 respondenter, ger värdefull insikt i vad som är viktigt för young professionals i Sverige vid valet av arbetsgivare samt vilka faktorer som påverkar deras beslut. Läs mer om deras undersökning här.

Om Universums ranking

Varje år röstar Sveriges Young Professionals fram sina drömarbetsgivare i vad som utgör landets både största samt mest omfattande karriärundersökning som genomförs av Universum. Universums undersökningar besvaras årligen av över 1,5 miljoner yrkesverksamma akademiker och studenter, i 65 marknader världen över. Årets undersökning har besvarats av totalt 16 628 yrkesverksamma. Läs mer om deras undersökning här.

Relaterade inlägg