Nu öppnar ansökan till Årets tech-tjej 2023!

Nu öppnar ansökan till Årets tech-tjej 2022

Nu söker Microsoft Sverige kandidater till Årets tech-tjej. Utmärkelsen har delats ut av bolaget i över två decennier med syfte att lyfta fram kvinnliga förebilder för att inspirera fler att söka sig till IT- och techbranschen. Faktum är att statistik från branschorganisationen TechSverige visar att kvinnor utgör endast 30 procent av de yrkesverksamma inom techbranschen.

Det vi som samhälle kan åstadkomma med digitaliseringens hjälp är oändligt. Dock krävs det att vi aktivt jobbar för att inkludera fler perspektiv inom tech- och IT-sektorn. Årets tech-tjej är ett fantastiskt tillfälle för oss att hylla inspirerande unga kvinnor. Vi vill erbjuda en plattform för dem att dela med sig av sina historier för att i sin tur inspirera fler till att välja en utbildning inom tech”, säger Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige samt huvudansvarig för Årets tech-tjej.

Är du Årets tech-tjej 2023?

Vår vinnare bör ha minst ett år kvar av sina studier inom ett tekniskt område, ha ett brinnande intresse och engagemang för tech samt vara en driven och engagerad person. Du ska kunna inspirera andra med din egen resa, för att på så sätt belysa möjligheterna för unga tjejer att göra en karriär inom tech-branschen.

Årets tech-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för Microsoft Sverige. Vi ser gärna att du vill samarbeta med Microsoft i ämnen kring mångfald, jämställdhet, innovation och andra viktiga områden. Dessutom blir du en förebild för tech-intresserade unga vuxna i hela landet.

Om du eller någon du känner är den nyfikna och initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera!

Om utmärkelsen

Vinnaren av Årets tech-tjej kommer att få delta på spännande evenemang som Microsoft-representant under det kommande året. Som en del av vinsten kommer du att få driva ett valfritt initiativ som syftar till att inspirera en yngre målgrupp att satsa på en karriär inom tech. Givetvis kommer vi på Microsoft Sverige att erbjuda vårt stöd samt gedigna kontaktnät för att kunna realisera ditt initiativ.

Årets tech-tjej erbjuds två mentorskap. Det ena med fokus på ledarskap och management med Therése Treutiger, ansvarig för Microsoft Sveriges verksamhet inom partner, startup och innovation, och det andra med syfte att djupdyka inom teknik med Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige.

Samtliga topp tio-finalisterna kommer även att tilldelas varsin mentor ut Microsofts gedigna nätverk. Som finalist får du även tillgång till ett värdefullt nätverk bestående av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen.

Så ser processen ut

Under början av 2023 kommer tio finalister att bjudas in till Microsofts kontor i Stockholm för en presentations- och bedömningsrunda. I anslutning till detta kommer finalisterna även att få en chans att nätverka samt delta på workshops, bland andra aktiviteter. Årets tech-tjej 2023 kommer att därefter koras på Universum Awards i mars.

Är du eller någon du känner Årets tech-tjej 2023?

Om du eller någon annan du känner har vad som krävs för att bli Årets tech-tjej, skicka då in en ansökan här. Sista anmälningsdagen är den 15 januari 2023.

Relaterade inlägg