Microsoft och LinkedIn erbjuder kostnadsfri utbildning till de sex mest efterfrågade jobben i den digitala ekonomin

I dag tillkännager Microsoft och LinkedIn att man ger kostnadsfri tillgång till 350 kurser och sex nya Career Essentials-certifikat för sex av de mest efterfrågade jobben i den digitala ekonomin. Microsoft och LinkedIn kommer också att erbjuda 50 000 LinkedIn Learning-stipendier i syfte att hjälpa personer vidare i sin kompetensutveckling.

Med hjälp av data från LinkedIn och Burning Glass Institute har Microsoft analyserat jobbannonser för att fastställa vilka som är de sex mest efterfrågade yrkesrollerna i den digitala ekonomin: administrativ personal, projektledare, affärsanalytiker, systemadministratör, programvaruutvecklare och dataanalytiker. De nya kurserna och certifikaten kommer att erbjudas på sju språk: engelska, franska, tyska, spanska, portugisiska, förenklad kinesiska och japanska.

Lanseringen är nästa steg i Microsofts och LinkedIns globala utbildningsinitiativ och en åtgärd kopplad till pandemins inverkan på arbetsmarknaden. I Sverige har satsningen vävts samman med vårt lokala initiativ Skill up Sweden, som syftar till att främja digital kompetensutveckling för alla”, säger Thomas Floberg, vice vd samt marknads- och operativchef för Microsoft i Sverige.

De nya Career Essentials-certifikaten är utformade för att hjälpa kursdeltagaren att gå från att ha grundläggande digital kompetens till mer avancerade tekniska färdigheter. Vid avslutad utbildning får kursdeltagaren ett certifikat som bevis på att de har genomgått kursen och som visar potentiella arbetsgivare att de behärskar färdigheterna.

Vi ser ett fortsatt växande behov av ny digital kompetens i pandemins fotspår inom alla branscher. Vår förhoppning att de kostnadsfria utbildningarna och certifikaten ska öppna dörrar till ny digital kunskap och ge fler tillgång till de färdigheter som krävs för att lyckas i en alltmer digitaliserad ekonomi”, avslutar Thomas Floberg.

Alla kurser finns tillgängliga på LinkedIn på opportunity.linkedin.com. Dessutom finns Microsofts kurser också tillgängliga på Microsoft Community Training (MCT) och i nedladdningsbart format som kan användas i andra utbildningsplattformar (LMS) för ideella partner.

Relaterade inlägg