Nu lanseras Azure OpenAI för alla

Potentialen hos AI är många och allt fler använder sig av AI för att skapa innovativa lösningar eller lösa komplexa utmaningar. Som en del av Microsofts åtagande om att göra AI tillgängligt för alla släpps tjänsten Azure OpenAI Service nu för alla att ta del av.

I slutet på 2021 släpptes Azure OpenAI Service till ett fåtal utvalda kunder för att utforska möjligheterna med storskaliga AI-modeller kopplat till Microsofts molnplattform Azure. Alltifrån bolag på startup-nivå till multinationella företag har kunnat använda sig av dessa modeller för att effektivisera och utveckla verksamheten. Azure Open AI Service har hjälpt dessa kunder att generera innehåll för att optimera kundresor och sammanfatta kundtjänstärenden samt erbjuda insikter och åtgärder baserade på rådata.

Lanseringen av Azure OpenAI Service är en milstolpe för molnplattformen Azure då det innebär att Microsoft nu erbjuder samma produktionstjänst som används för att driva bolagets egna produkter så som GitHub Copilot, Power BI och Microsoft Designer.

”Som branschledare inser vi på Microsoft att alla innovationer kring AI måste ske på ett ansvarsfullt sätt. Tillsammans med vår partner OpenAI har vi genomfört grundliga analyser kring användningsfall för att lära oss mer om eventuella risker. Därför är vi övertygade om att kvaliteten på de AI-modeller som nu släpps håller en hög nivå och kommer att göra det möjligt för både människor och företag att vara ännu mer innovativa”, säger Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige.

För att vidare förhindra att verktyget används på fel sätt har Microsoft infört en rad skyddsåtgärder till Azure OpenAI Service i linje med etablerade principer för ansvarsfull AI. Utvecklare måste bland annat ansöka om tillgång till verktyget och beskriva de avsedda användningsområdena eller tillämpning innan de får tillgång till tjänsten. Verktyget har även ett innehållsfilter för att övervaka och fånga upp kränkande, hatiskt och stötande innehåll bland såväl inmatade data och data som genereras av Azure OpenAI Service.

Microsofts kunder kommer inom en snar framtid också få tillgång till ChatGPT inom ramen för Azure OpenAI Service.

Läs mer om Azure OpenAI Service här.

Vid frågor, vänligen kontakta [email protected]

Relaterade inlägg