Stor uppdatering av Windows 11 med AI-genererade Bing i aktivitetsfältet

De senaste veckorna har inneburit många uppdateringar från Microsoft. Nya AI-drivna Bing har lanserats i förhandsversion till fler än 169 länder, nya Bing har utökats till Bing- och Edge-mobilappar samt integrerats i Skype. Det är en ny era inom sök, chatt och skapande. Idag tas nästa stora steg framåt då Microsoft kombinerar den stora bredden och användarvänligheten hos Windows-datorn med kraften i den nya AI-förbättrade Bing för att ge hundratals miljoner Windows 11-användare nästa era av datorer.

– Uppdateringen av Windows 11 handlar till stor del om att nyttja kraften i AI, vilket ligger väl i tiden. Efter det stora intresset för nya Bing är det glädjande att den AI-drivna sökboxen nu flyttar till datorns aktivitetsfält gör detta mer tillgängligt för våra Windows 11-användare. Ytterligare höjdpunkter är att vi integrerar Windows 365 ännu mer i Windows 11 och gör det enklare att koppla ihop iPhone med datorn. Kundnöjdheten kopplat till Windows 11 är högre än vid någon annan version av Windows någonsin. Nu ser vi fram emot att höra hur nyheterna landar bland våra Windows 11-användare, säger Nina Rapp, affärsområdeschef för Microsoft 365 på Microsoft Sverige.

Alla nya uppdateringar i Windows 11

Nya AI-drivna Bings sökbox i aktivitetsfältet

Sökrutan är en av de mest använda funktionerna i Windows, med över en halv miljard användare varje månad. Nu kommer AI-drivna Bings sökbox finnas redan i aktivitetsfältet för att möjliggöra för enklare sökningar och snabbare svar. För den som redan har tillgång till nya Bing är det bara att installera den senaste uppdateringen av Windows för att kunna nyttja sökboxen. För att få tillgång till nya Bing i förhandsvisning ställ dig på väntelistan.

Phone Link till iOS i förhandsvisning

Nu lanseras även Microsoft Phone Link till iOS. Det kommer gå enklare att komma åt foton på iPhone via en iCloud-integration i fotoappen på PC. Funktionen lanseras till en början endast för Windows Insiders. Det går att läsa mer om hur man kommer i gång med förhandsvisning av iPhone-länk för iOS på Windows Insider Blog.

Androidanvändare får en ännu bättre upplevelse

Microsoft Phone Link har varit tillgänglig för Androidanvändare under en ganska lång tid. Nu blir funktionen ännu bättre då uppkopplingen mellan en Android-enhet och Windows-datorn blir starkare.

För Samsunganvändare blir det enklare att aktivera telefonens personliga hotspot med ett enda klick från Wi-Fi-nätverkslistan på datorn. Och med funktionen ”Senaste webbplatser” kan Samsung-användare nu också enkelt överföra sina webbläsarsessioner från sin smartphone till sin Windows-dator, så att de kan fortsätta surfa utan problem.

Övriga nyheter i Windows 11 (för fullständig information om nyheterna besök bloggen)

 • Windows Studio Effect använder avancerad AI
 • Mer flexibel chatt- och videofunktion
 • Enklare att få hjälp genom Quick Assist-appen
 • Widgets expanderar till att omfatta telefonlänk (Phone Link), Xbox Game Pass och partners så som Meta och Spotify.
 • Förbättrad upplevelse för pekskärmar
 • Skärminspelning med Snipping Tool
 • Flikar för att enklare hitta och organisera anteckningar i Notepad
 • Nya tillgänglighetsfunktioner inkluderar stöd för punktskriftsvisning och förbättrad röståtkomst
 • Nya energirekommendationer gör det enklare för användaren att reglera miljöpåverkan
 • AI hjälper användaren att hitta filer via Start-menyn
 • Direkt från skrivbordet till molnbaserad PC med nya Windows 365-appen

Ta del av alla nya funktioner

De nya funktionerna är tillgängliga redan idag via Windows Update samt de nya apparna via uppdateringar i Microsoft Store. Användare med kompatibla enheter som använder Windows 11 version 22H2 och som är intresserade av att testa de nya funktionerna nu kan välja att göra det genom att öppna Windows Update-inställningar (Inställningar > Windows Update) och välja ”Sök efter uppdateringar”. Microsoft räknar med full tillgänglighet för de nya funktionerna som levereras via Windows Update i mars 2023 (månadsuppdateringen av säkerhetsuppdateringen).

Besök den här länken för att läsa mer om alla uppdateringar.

För mer information, kontakta [email protected].

Relaterade inlägg