Microsoft lanserar AI-baserad andrepilot till Dynamics 365

Nu presenterar Microsoft nya Microsoft Dynamics 365 Copilot – världens första andrepilot för både CRM och ERP, som levererar nästa generations AI till alla branscher.

– CRM-system (Customer Relationship Management) och ERP-system (Enterprise Resource Planning) har länge varit verksamhetskritiska kund- och affärsdatakällor med mängder av viktig data. De kräver ofta tidskrävande hantering så som manuell datainmatning, innehållsgenerering och anteckningar. Nu introducerar vi Dynamics 365 Copilot vilken drar nytta av de senaste framstegen inom generativ AI för att automatisera uppgifter och hjälpa användaren att skapa rätt innehåll vid rätt tillfälle, säger Helena Fuchs, affärsområdeschef Microsoft Sverige

  • Copilot i Microsoft Dynamics 365 Sales and Viva Sales hjälper via AI användaren att att skriva e-postsvar till kunder och kan till och med skapa en e-postsammanfattning av ett Teams-möte i Outlook. Mötessammanfattningen hämtar information från säljarens CRM, till exempel produkt- och prisinformation, samt insikter från det inspelade Teams-samtalet.
  • Copilot i Dynamics 365 Customer Service utformar sammanhangsberoende svar på frågor i både chatt och e-post. Förutom att tillhandahålla en interaktiv chattupplevelse baserad på kunskapsbaser och ärendehistorik så är denna AI-drivna expertis alltid tillgänglig för att svara på frågor. Det blir även enklare för kundtjänstavdelningar att bygga virtuella agenter på några minuter med konversationsförstärkare i Power Virtual Agents, vilken utnyttjar kraften i Azure OpenAI Service och Bing för att ge svar från företagets webbplatser och de interna kunskapsbaser som användaren själv valt.
  • Copilot i Dynamics 365 Customer Insights och Dynamics 365 Marketing ger marknadsförare möjlighet att förenkla sitt arbetsflöde inom dataanalys, målgruppssegmentering och innehållsskapande.
  • Copilot i Dynamics 365 Business Central effektiviserar skapandet av produktlistor för onlinehandel. Produktattribut som färg, material och storlek kan användas för att skapa produktbeskrivningar för e-handelsbutiker på några sekunder. Business Central-kunder som använder Shopify kan sömlöst publicera produkterna med beskrivningar till sin Shopify-butik med bara några få klick.
  • Copilot i Microsoft Supply Chain Center kommer proaktivt att flagga externa problem som väder, ekonomi och geografi som kan påverka viktiga leveranskedjeprocesser. Prediktiva insikter visar sedan påverkade beställningar över material, lager, transportör, distributionsnätverk och mer. Supply chain planners kan sedan automatiskt utarbeta ett e-postmeddelande som genereras av Dynamics 365 Copilot för att varna påverkade partner och minimera potentiella störningar redan innan de inträffar.

 

 

 

Relaterade inlägg