Microsoft Power Women in Tech Awards

Teknikbranschen ligger ofta steget före när det gäller innovation. Det finns dock ett område där sektorn släpar efter – mångfald. Endast 22% av alla tech-tjänster i Europa är innehavda av kvinnor. Att öka synligheten för kvinnor inom tech kunde inte vara viktigare. Det beräknas att Europa kan komma att sakna uppemot åtta miljoner[1] teknikkunniga talanger år 2030.  Men samtidigt är det för närvarande bara 34 % av  de utexaminerade inom naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik[2] i Europa som är kvinnor.

För att lyfta och främja kvinnor i tech-branschen samt inspirera nästa generation av kvinnliga innovationsledare lanserar Microsoft nu ytterligare ett initiativ – Microsoft Power Women in Tech Awards i samarbete med INSEAD Business School. Programmet syftar till att uppmärksamma kvinnliga ledare och tekniska innovatörer inom Microsofts västeuropeiska partnernätverk som är förebilder och verkar för mångfald.

– Förebilders synlighet spelar en avgörande roll för att uppmuntra och inspirera andra. Jag tror att varje individ och organisation kan spela en viktig roll i att uppmärksamma kvinnorna som driver innovation och formar en bättre morgondag. Jag ser fram emot att se nomineringarna från våra västeuropeiska partners, säger Therese Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige

Målet med utmärkelsen är att lyfta fram kvinnliga förebilder som är ledande inom techbranschen. Från och med idag fram till den 8 maj söker Microsoft kvinnor som:

  • Arbetar för en Microsoft-partner
  • Har 15 års erfarenhet av en ledarposition
  • Kan visa på arbetsinsatser som har främjat mångfald
  • Närvaro i sociala medier i form av influencer eller opinionsbildare är ett plus

Alla som vill delta i tävlingen måste nominera sig själva eller nomineras av en Microsoft-anställd.  Alla nomineringar kommer att granskas av en jury och vi kommer att dela ut ett pris på var och en av våra tio marknader samt en för Västeuropaområdet.
Mer detaljer om utmärkelsen samt anmälan hittas här.

Vinnarna kommer att tillkännages i juni och de kommer bli inbjudna till att gå med i ett specialutformat utbildningsprogram för kvinnor inom tech, som är sponsrat av Microsoft och utvecklat av INSEAD.  Programmet heter Leaders Program på INSEAD Business School och är utvecklat av Assosate Professor Jennifer Petriglieri.

[1] Stiftelsen för europeiska progressiva studier

Relaterade inlägg