Stora uppdateringar i Microsoft Bing och Edge

För tre månader sedan släpptes nya AI-drivna Microsoft Bing och Edge för att råda bot på problemet med att nästan hälften av alla webbsökningar som sker blir obesvarade. Chattbotten kombinerar språkmodellen GPT-4 från OpenAI med Microsofts gigantiska sökindex. Sedan lanseringen har användarna haft över en halv miljard konversationer med hjälp av chattfunktionerna och över 200 miljoner bilder har skapats via Bing Image Creator. Sammantaget har Bing vuxit till att överstiga 100 miljoner dagliga aktiva användare och antalet dagliga nedladdningar av Bing-mobilappen har fyrdubblats sedan lanseringen.

Nu tar Microsoft bort väntelistan för att testa nya Bing i förhandsversion och ytterligare nyheter på tema AI-baserade hjälpmedel till Bing och Edge släpps. Nyheterna innefattar visuella uppdateringa, utökad tillgänglighet i utforskaren och förhandsvisning samt plug-ins för tredjepartslösningar.

Mer information om nyheterna:

Öppen förhandsvisning:

  • Nya Bing är nu tillgänglig för alla i öppen förhandsversion och har inte längre en väntelista. Det enda som krävs för att använda tjänsten är att användaren loggar in via sitt Microsoftkonto.

Bildbaserat sök:

  • För att ännu bättre hjälpa användaren att hitta den information som efterfrågas utökas sökfunktionen till att också bli bild- och videobaserad med fler och mer visuella svar inklusive diagram och grafer.
  • Image Creator kommer stödja alla språk som finns i Bing – vilket är fler än 100 språk.
  • De multimodala lösningarna utökas och arbetet med att integrera visuell sökning i chatten har påbörjats. Det gör att användaren som ett komplement till att använda text även kan ladda upp bilder och söka på webben efter relaterat innehåll baserat på dessa.

Spara och exportera chattar:

  • Två av de mest efterfrågade funktionerna är att kunna behålla åtkomst till chatthistorik samt att kunna dela och exportera historiken. Inom en snar framtid kommer det vara möjligt att ta vid en chatt där man senast slutade samt återgå till tidigare chattar i Bing via chatthistoriken. Likaså kommer även delnings- och exporteringsfunktioner till chatten.
  • Chatten i Microsoft Edge kommer snart att få förbättrade sammanfattningsfunktioner för långa dokument, inklusive pdf-filer och texttunga webbplatser.
  • I nära framtid kommer även Edge action att lanseras. Den funktionen kan användas om man till exempel vill titta på en specifk film, då kan Edge actions visa alternativ i chatten i sidofältet och sedan spela upp filmen direkt där den är tillgänglig.

Från produkt till plattform:

  • Snart kommer plug-ins för tredjepartslösningar till Bing-chatten samt en plattform för utvecklare.

Bing-bloggen finns fullständig information om alla nya funktioner, och här hittas högupplöst media.

Relaterade inlägg