Microsoft och Swedbank utökar samarbetet inom molntjänster

Stockholm, juni 2023 — Swedbank och Microsoft Corp. kommer att utöka sitt partnerskap för att accelerera Swedbanks publika molnavtryck under de kommande fem åren. Swedbank arbetar med en Cloud First-strategi, och det förstärkta partnerskapet med Microsoft som strategisk molntjänstleverantör kommer att vara en viktig möjliggörare.

Vår Tech-strategi har i grunden förändrat riktningen för hur vi kommer att driva IT framöver, och möjliggör framtida leveransmodeller genom moln och flexibla integrationernär vi bygger applikationer och AI-lösningar för att hjälpa våra kunder”, säger Lotta Lovén, CIO på Swedbank.

Genom detta partnerskap får Swedbank tillgång till omfattande molntjänster och en rik uppsättning produktivitets- och samarbetsverktyg, inklusive Microsoft Azure och Microsoft 365. Ambitionen är att göra det möjligt för företaget att öka hastigheten med vilken den kan leverera och förbättra de digitala upplevelserna för kunder och anställda.

Swedbank är verksamma i en bransch där kunderna förväntar sig tillgänglighet dygnet runt, med samma säkerhet som ett klassiskt kassavalv. Idag måste bankerna konstant anpassa sig till en ny verklighet och förändrade kundkrav. Vi är stolta över att Swedbank lägger sitt förtroende på Microsoft i ett fördjupat samarbete för att utveckla deras digitala tjänster för kunder och anställda – alltid med säkerhet i fokus”, säger Thomas Floberg, vice vd och operativ chef på Microsoft Sverige.

Detta partnerskap handlar om att ta vara på möjligheterna med molntjänster, vilket är en förutsättning för att driva innovation och effektivitet i dagens snabbt föränderliga digitala landskap”, säger Rajib Eklund, Head of Infrastructure Services & Transformation

 

Foto: Swedbank

 

Relaterade inlägg