Nyheterna från Microsoft Inspire 2023

Under Microsofts årliga partnerevent presenteras nya AI-drivna lösningar som visar på hur olika typer av företag kan använda AI i just sin organisation. Med årets event vill Microsoft fortsätta sin satsning med att göra AI till ett transformativt verktyg för kunder och partner.  

Microsofts partnerekosystem består av fler än 40 000 partner över hela världen och alla spelar en viktig roll när det kommer till att göra ny teknik tillgänglig, framförallt just nu när AI implementeras i många miljöer. Med Microsoft Inspire vill Microsoft lyfta vikten av den roll alla partner spelar för bolagets utveckling och hur det öppnar upp för nya kunder att få ta del av Microsofts produkter. Några av nyheterna som presenteras på Microsoft Inspire är:

Bing Chat Enterprise
En AI-baserad chatt med kommersiellt dataskydd speciellt utvecklad för företag. Tjänsten börjar rullas ut omgående i förhandsversion kostnadsfritt till organisationer som är licensierade för Microsoft 365 E5, E3, Business Premium och Business Standard. Bing Chat Enterprise kommer även finnas tillgänglig som en fristående prenumeration mot en kostnad. Läs mer om Bing Chat Enterprise.

Priser för Microsoft 365 Copilot
När Microsoft 365 Copilot blir tillgänglig kommer tjänsten kosta $30 per användare och månad för Microsoft 365 E3-, E5-, Business Standard- och Business Premium-kunder.

Boosta säljare och kundtjänst med AI
Fler funktioner läggs till i Dynamics 365 Sales, till exempel AI-genererad sammanfattning av affärsmöjligheter, kontextualiserade e-postutkast och mötesförberedelser. Dessa adderas till AI-funktioner som redan är tillgängliga i Microsoft Sales Copilot, som exempelvis Teams samtalssammanfattningar och sammanfattningar av e-posttrådar. Under Microsoft Inspire demonstreras även hur kundtjänstavdelningar kan stärkas upp med skräddarsydda chattrobotar som skapats med Copilot i Power Virtual Agents.

Processutvinning i Power Automate
Ger kunderna AI-drivna insikter för att optimera befintliga processer och öka effektiviteten genom lågkodsautomatisering. Med Process Mining kan användare förstå vad som händer i hela verksamheten, använda AI som genererar insikter, app- och automatiseringsförslag och använda Power Platform för att snabbt skapa de lösningar de behöver. Läs mer om Process Mining in Power Automate.

Nya funktioner i Azure
Microsoft lanserar också en betydande nyhet för att öka skalbarheten och tillgängligheten för Azure Migrate & Modernize, samt Azure Innovate. En helt ny satsning som tagits fram som svar på de ökade kraven på analys och AI. De nya funktionerna utökar utbudet och erbjuder stöd för allt från snabba, friktionsfria migreringar till att bygga nya AI-drivna appar.

Microsoft AI Cloud Partner Program
Partnerprogrammet uppdateras för att ge varje partner möjlighet att leverera mer kundvärde samtidigt som man utnyttjar Microsoft AI och Microsoft Cloud. Genom Microsoft AI Cloud Partner Program ges varje partner en omfattande portfölj med möjligheter för alla typer av affärsmodeller i olika mognadsstadier. Alla befintliga partner flyttas till det nya programmet med omedelbar verkan och behåller sina befintliga förmåner och beteckningar.

Under Microsoft Inspire 2023 lanserades även många fler nyheter för partner, för att ta del av dessa vänligen besök: Your home for Microsoft Inspire eller registera dig här.

Snabbguide till alla nyheter i sin helhet:

Join us at Microsoft Inspire

Microsoft 2023 Partner of the Year Awards winners and finalists

Furthering our AI Ambitions – Announcing Bing Chat Enterprise and Updates to Microsoft 365 Copilot

Find out how to get started with Bing Chat Enterprise

How Microsoft Sales Copilot will empower sellers and customer service agents

Learn more about Power Mining in Power Automate

New Azure capabilities and investments

Find more out about the Microsoft AI Cloud Partner Program

Relaterade inlägg