Sophia Wikander ny vd för Microsoft Sverige

Microsoft Sverige meddelar idag att Sophia Wikander blir ny vd, hon tillträder rollen den 1 februari 2024. Sophia har arbetat för Microsoft sedan 2022 och kommer från rollen som högsta chef för finansiell sektor på Microsoft Western Europe. Hon har sedan tidigare bland annat över 18 års erfarenhet från olika ledarroller på Nordea.

”Sverige är ett föregångsland när det kommer till innovation och hållbarhet, och är en mycket viktig marknad för Microsoft. Det finns en historia av att anamma ny teknik, och när världen nu befinner sig mitt i ett teknologiskt paradigmskifte kan Sverige spela en viktig roll i att skapa nya möjligheter med hjälp av AI. Jag är övertygad om att Sophia med sin gedigna erfarenhet och empatiska ledarskap är rätt person att leda vår svenska verksamhet”, säger Joacim Damgard, President Western Europe Microsoft.

”Jag vill samtidigt tacka Tomas Frimmel för det fantastiska arbete som han har gjort som vd för Microsoft Sverige de senaste två åren samt under de ytterligare 16 år dessförinnan som han varit på bolaget i olika ledarroller. Tomas har under sina dryga 18 år på Microsoft haft en stor inverkan på såväl vår affär som vår kultur och han har satt Sverige på Microsoftkartan genom sitt driv kring digitalisering och relevans. Tomas kommer att vara saknad av både medarbetare, kunder och partners”,  fortsätter Joacim Damgard.

Sophia kliver in som vd för Microsoft Sverige och efterträder Tomas Frimmel som lämnar bolaget för att ta sig an nya utmaningar. Sophia och Tomas kommer arbeta nära varandra under resten av januari för att säkerställa överlämningen.

”Jag är mycket glad över möjligheten att få leda Microsoft Sverige, och ser fram emot att jobba nära den svenska verksamheten, våra kunder och partners för att skapa nya möjligheter och innovation genom digitalisering. Med intåget av generativ AI är jag övertygad om att det är viktigare än någonsin att vi förstår, delar med oss av vår erfarenhet och stöttar våra kunder så att de kan utveckla och växa sina verksamheter med hjälp av den nya tekniken. Jag vill passa på att tacka Tomas för det gedigna arbetet han gjort med att leda den svenska verksamheten de senaste två åren”, säger Sophia Wikander, tillträdande vd för Microsoft Sverige.

”När jag började på Microsoft 2005 kunde jag aldrig tro att jag skulle bli kvar i mer än 18 år. Det har varit en helt fantastisk resa där vi har transformerat vår affärsmodell från att vara en IT produktleverantör till en strategisk partner som hjälper organisationer att realisera värdet av informationsteknologier såsom AI i syfte att sätta avtryck kring miljö, samhälle och affärsutveckling. Dessutom har jag haft nöjet att arbeta med inspirerande kollegor, kunder och partners och jag är tacksam för allt jag har fått uppleva under dessa år. Jag ser fram emot att fortsätta följa Microsofts viktiga arbete och jag är övertygad om att Sophia är helt rätt person att ta över den svenska verksamheten”, säger Tomas Frimmel.

 

Vid frågor vänligen kontakta
Presskontakt: Martina Gramenius
E-post: [email protected]

Relaterade inlägg