På gång: Microsoft Build fortsätter att utveckla och utöka AI-verktyg för utvecklare

Från officiella Microsoft Bloggen – What’s Next:; Microsoft Build continues the evolution and expansion of AI tools for developers

Banbrytande framsteg inom AI har en djupgående inverkan på Microsoft och utvecklare som använder vår teknik för att förbättra effektiviteten, kundupplevelsen och göra nya genombrott.  

Under det senaste året har vi skapat Microsoft Copilot och släppt mer än 150 uppdateringar till den, och vi har utvecklat Copilot-stacken, som samlar allt vi har lärt oss hittills och låter utvecklare skapa sina egna co-piloter.

Dessutom har GitHub Copilot under de senaste två åren blivit det mest använda AI-utvecklarverktyget, med 1,8 miljoner betalande prenumeranter.  

För bara någon dag sedan presenterade vi en ny kategori datorer, Copilot+PC. De snabbaste och mest AI-förberedda datorerna som någonsin byggts.  

Vi är branschledande inom AI, och därför finns det en fråga som alla ställer sig när vi inleder vårt flaggskeppsevenemang för utvecklare, Microsoft Build: Vad är på gång?

I måndagags introducerade vi världen för en ny kategori av Windows-datorer, Copilot+ PC. Dessa enheter är utformade för att låta utvecklare leverera varierande högklassiga AI-upplevelser och tillsammans med de fantastiska funktionerna vi presenterar på Build, gör Windows till den mest öppna plattformen för AI och den bästa platsen för utvecklare. 

På Build presenterar vi ytterligare delar av denna teknikrevolution, bland annat:  

  • Hur Microsoft Fabric hjälper utvecklare och kunder att dra nytta av data i rörelse, eller digital information som transporteras inom eller mellan datorsystem, för att skapa intelligenta appar. 
  • Nya avancerade modeller som gör det möjligt för utvecklare att utforska multimodala funktioner som stöder text, bilder, video och andra typer av data i sina AI-applikationer, bortom promter och completion. 
  • Partnerskap som visar hur AI kan påverka framtiden för otaliga branscher, inklusive utbildningsväsendet.  
  • Och hur en öppen och flexibel molnbaserad plattform, byggd på en grund av säker och ansvarsfull AI, kan hjälpa utvecklare med innovation. 

Microsoft Build är alltid en spännande tid för oss. Cirka 200 000 personer har registrerat sig för att delta under tre dagar av tekniskt lärande och gemenskap, varav 4 000 kommer att delta personligen i Seattle. Deltagarna kan välja mellan fler än 300 sessioner, demos samt expert- och instruktörsledda labb från Microsoft och våra partner. För de som inte kan delta i liveevenemanget kommer det mesta av innehållet att vara tillgängligt online. Totalt presenterar vi cirka 60 nya produkter och lösningar på mässan. 

Med denna introduktion till Build i åtanke, låt oss utforska några av nyheterna och tillkännagivandena.  

Beslutsfattande i realtid med Real-Time Intelligence
För de mest effektiva AI-applikationerna behöver företag kunna kvalificera, analysera och organisera data vid insamling. Detta har visat sig vara ett svårt steg. Den nya realtidsintelligensen i Microsoft Fabric tillhandahåller en end-to-end SaaS-lösning (Software as a Service) som ger kunder möjlighet att agera på stora volymer data som är tidskänsliga och mycket detaljerade, för att fatta snabbare och mer välgrundade affärsbeslut. 

Real-Time Intelligence, som nu finns som preview, kan vara till hjälp för analytiker med enkla low/no code-upplevelser, och kan också gynna professionella utvecklare med kod-omfattande användargränssnitt. Racingteamet Dener Motorsport har till exempel använt Microsoft Fabric för analys, lagring och rapportering i realtid, vilket gör det möjligt för dem att upprätthålla optimal prestanda och hålla bilarna i gott skick, något som även bidrar till förarnas säkerhet. Dener planerar att använda Real-Time Intelligence som en del av sin vinnande strategi för att ta del av insikter och datainsamling under lopp.

Att skapa appar kräver en nivå av flexibilitet, anpassning och effektivitet hos utvecklare. Det nya Microsoft Fabric Workload Development Kit:et gör det möjligt för oberoende programvaruleverantörer (ISV:er) och utvecklare att utöka applikationer i Fabric, vilket skapar en enhetlig användarupplevelse.

GitHub Copilot-upplevelsen satsar på utbyggbarhet
GitHub introducerar den första uppsättningen GitHub Copilot-tillägg, som utvecklats av Microsoft och utomstående partners, i privat förhandsversion. Dessa tillägg gör det möjligt för utvecklare och organisationer att anpassa sin GitHub Copilot-upplevelse med sina föredragna tjänster som Azure, Docker, Sentry och mer direkt i GitHub Copilot Chat. 

GitHub Copilot för Azure, ett av tilläggen från Microsoft, visar hur utvecklingen kan gå snabbare genom att bygga på naturligt språk med ett bredare utbud av funktioner. Med hjälp av tillägget via Copilot Chat kan utvecklare utforska och hantera Azure-resurser, samtidigt som de felsöker problem och hittar relevanta loggar och kod. 

Nya banbrytande modeller och multimodala funktioner i Azure AI
GPT-4o, OpenAI:s senaste flaggskeppsmodell, är nu tillgänglig i Azure AI Studio och som ett API. Denna banbrytande multimodala modell integrerar text-, bild- och ljudbehandling för att sätta en ny standard för generativa och konversationsbaserade AI-upplevelser.   

Vi annonserar också att Phi-3-vision, en ny multimodal modell i Phi-3-familjen med AI-modeller för små språkmodeller (SLM) som utvecklats av Microsoft, nu finns tillgänglig i Azure. Phi-3-modellerna är kraftfulla, kostnadseffektiva och optimerade för personliga enheter. Phi-3-vision erbjuder möjligheten att mata in bilder och text och ta emot textsvar. Användare kan till exempel ställa frågor om ett diagram eller ställa en öppen fråga om specifika bilder.

Utvecklare kan experimentera med dessa toppmoderna banbrytande modellerna i Azure AI Playground, och de kan börja skapa med och anpassa modellerna i Azure AI Studio.  

Microsoft, Khan Academy använder AI för att hjälpa lärare
Microsoft och Khan Academy tillkännager ett brett partnerskap för att förverkliga den transformativa potentialen hos AI.  

Till att börja med gör Microsoft det möjligt för Khan Academy att erbjuda alla amerikanska lärare som arbetar inom kindergarten (förskoleklass) upp till och med tolfte klass (K12) fri tillgång till Khanmigo for Teachers, en AI-driven lärarassistent som frigör lärarnas tid så att de kan fokusera på det som är viktigast – att engagera sig i och stödja sina elever.  Microsoft ger Khanmigo for Teachers fri tillgång till AI-anpassad infrastruktur på Azure, som nu använder Azure OpenAI Service. 

Khan Academy samarbetar med Microsoft för att utforska möjligheter att förbättra matematikundervisningen på ett prisvärt, skalbart och anpassningsbart sätt med en ny version av Phi-3, en familj av SLM:er som utvecklats av Microsoft. De planerar också att ha med mer Khan Academy-innehåll i Copilot och Teams for Education, vilket utökar resurserna för eleverna. 

Nytt partnerskap med Cognition AI
Microsoft och Cognition kommer tillsammans att ta Cognitions autonoma AI-programvara, Devin, till kunder för att hjälpa dem med komplexa uppgifter som kodmigrering och moderniseringsprojekt. Som en del av avtalet kommer Devin att drivas av Azure. Cognition AI är ett tillämpat AI-labb som bygger end-to-end-programvaruagenter för att hjälpa utvecklare att uppnå mer. 

Kraftfulla nya virtuella datorer hjälper till att driva på AI-användningen
Microsoft har en unik systemmetod för AI-infrastruktur, som omfattar maskinvara och programvara från Microsoft och våra partners, som alla är optimerade för att köra AI-arbetsbelastningar i stor skala, finjusterade för kundernas behov. Vi är den första molnleverantören som erbjuder AMD:s ledande MI300X AI-acceleratorchip för att tillgodose kundernas AI-träning och inferensbehov, med allmän tillgänglighet för den virtuella Azure ND MI300X v5-serien som är optimerad för krävande AI- och HPC-arbetsbelastningar (databehandling med höga prestanda) såsom Azure OpenAI Service.   

Efter lanseringen av Azure Cobalt 100, Microsofts första specialdesignade beräkningsprocessor, tillkännager företaget en förhandsvisning av nya Cobalt 100 Arm-baserade virtuella maskiner (VM), baserade på företagets anpassade kiselserie som tillkännagavs i november 2023. Cobalt 100 Arm-baserade virtuella datorer är den första generationen av virtuella datorer som har Microsofts nya Cobalt-processor, specialbyggd på en Arm-arkitektur och optimerad för effektivitet och prestanda när du kör allmänna och molnbaserade arbetsbelastningar. Kunder kan förvänta sig upp till 40 % bättre prestanda jämfört med jämförbara virtuella Azure-datorer.  

Utvecklingen av Copilot
Copilot har varit en game-changer för många människor sedan den först släpptes. Med hjälp av modern AI och stora språkmodeller (LLM) som Open AI:s GPT-4 har co-piloter i Microsoft-produkter hjälpt människor med komplexa uppgifter och fungerat som personliga AI-assistenter bakom kulisserna.  

Microsoft Copilot Studio introducerar nya agentfunktioner som gör det möjligt för utvecklare att skapa copiloter som proaktivt kan svara på data och händelser, skräddarsydda för specifika uppgifter och funktioner. Den här nya typen av funktioner gör det möjligt för co-piloter att självständigt utföra komplicerade, tidskrävande affärsprocesser genom att använda minne och kunskap för kontext, tänka igenom åtgärder och indata, lära sig baserat på användarfeedback och be om hjälp när de möter situationer som de inte kan hantera. Användare kan nu överlåta arbetet till Copilot – från att beställa IT-enheter till att agera kundconcierge för försäljning och service.

Copilot-tillägg, inklusive plugin-program och anslutningar, gör det möjligt för kunder att förbättra Microsoft Copilot genom att ansluta den till nya datakällor och program, vilket utökar dess funktioner. 

Vi ser med spänning på dessa tillkännagivanden och alla andra uppdateringar och funktioner som presenteras på Build. Om du vill ha mer information kan du idag titta på inledningsanföranden från Microsofts styrelseordförande och vd Satya Nadella, Rajesh Jha, Executive Vice President of Experiences and Devices och Kevin Scott, Chief Technology Officer.  

Under onsdagen kan du titta på keynotes från Executive Vice President of Cloud and AI, Scott Guthrie med vänner. Dessutom kan du ta del av alla nyheter och tillkännagivanden i Build 2024 Book of News. 

Relaterade länkar:

Watch Microsoft Build keynotes and view photos and videos

Khan Academy and Microsoft announce partnership, Copilot integration

Copilot Studio empowering next wave of copilot experiences

Azure ND MI300X V5 series now generally available

Extend and customize Microsoft Copilot with Copilot extensions

 

 

Relaterade inlägg