Microsoft lancerer det nye Office

The new Office

Microsoft lancerer Office 2016, der er bygget til det moderne arbejdsliv, og som åbner op for helt nye måder samarbejde på.

Microsoft præsenterer i dag Office 2016, som er den seneste tilføjelse til Office 365 – Microsofts abonnementsbaserede Office-produkt, der giver løbende adgang til de nyeste opdateringer og funktioner. Det nye Office 2016 gør det nemmere at arbejde sammen uanset tid og sted, og det byder bl.a. på nye versioner af Word, PowerPoint, Excel, Outlook og OneNote. Office 365-brugere kan opgradere allerede i dag.

Men Office 2016 er mere end de klassiske Office-applikationer. Det nye Office byder på en række nye værktøjer, som åbner op for helt nye måder at kommunikere, samarbejde og videndele på, uanset hvor man arbejder og hvilken pc, tablet eller smartphone, man anvender. Nogle af de vigtigste nyheder er applikationerne Groups, Delve og Sway, der alle gør det nemmere at arbejde på farten og på tværs af teams og fysiske lokationer.

Office 2016 er udviklet til en verden, hvor mange oplever, at arbejdspladsen i stigende grad ikke længere er én bestemt lokation – ifølge en undersøgelse af danskernes arbejdsliv anno 2015[1] siger 57 pct. af danskerne, at de selv kan vælge, hvor de ønsker at arbejde, mens 32 pct. selv bestemmer, hvornår på dagen de arbejder.

”Ny teknologi gør, at vi i dag kan arbejde og være produktive når som helst og hvor som helst. Men det kræver, at virksomhederne stiller de rette værktøjer til rådighed for medarbejderne. Ud over teknologien er der tillige en vigtig ledelsesmæssig opgave, f.eks. i forhold til at sætte klare forventninger til, hvor meget medarbejderne skal arbejde, og hvordan de bedst prioriterer deres opgaver,” siger Aaren Ekelund, der er divisionschef for Office i Microsoft Danmark.

Undersøgelsen viser også, at næsten halvdelen af de adspurgte mener, at mobile enheder hjælper dem med at være produktive på farten og samtidig skaber mere balance mellem arbejde og fritid. Til gengæld melder 23 pct. også, at det kan være svært at slippe arbejdet i fritiden.

”Office 2016 er ikke designet til, at vi skal arbejde mere. Derimod indeholder Office 2016 funktioner, der gør, at vi kan arbejde smartere. Det drejer sig blandt andet om nye funktioner inden for fildeling, gruppekommunikation og præsentationsmaterialer, der både understøtter vores egen produktivitet og vores evne til at samarbejde.”

Fra Human Ressources til Human Relations
Og netop samarbejde er nøglen til succes på fremtidens arbejdsplads. Det mener fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator:

”Vi er i gang med et paradigmeskifte fra human ressources til human relations i virksomhederne. Fra at se på medarbejderen som en ressource, der skal løse en konkret opgave, bør vi se på medarbejdere som selvstændigt tænkende individer, der besidder kreativitet og handlekraft. Individer, som ikke ønsker at spilde tiden, men som ønsker at skabe værdi og gøre en forskel,” siger Anne Skare Nielsen.

”Fremtidens medarbejdere får i stigende grad brug for teknologiske værktøjer, der kan styrke deres individuelle produktivitet – men endnu vigtigere, så vil de også få brug for værktøjer, der understøtter samarbejde på tværs af teams og grænser. Vi henter den største værdi i de idéer og projekter, som opstår og udføres i fællesskab med kollegaer. Når vi arbejder sammen opstår den magi, der skaber øget produktivitet og følelsen af at besidde et meningsfuldt arbejde – og det betyder i sidste ende styrket konkurrenceevne for virksomheden.”

Tilgængelighed og mere information
Office 2016 kan anvendes med Windows 7, 8 eller 10 og er tilgængelig nu. Det nye Office er gratis for eksisterende Office 365-abonnenter og vil blive rullet ud i løbet af oktober. Office 2016 er også tilgængelig som engangskøb til pc og Mac.

Læs mere om funktioner og fordele ved nye Office 2016 på Office-bloggen. Pressefotos kan hentes på Microsoft News Center. For mere information om Office 2016 eller undersøgelsen om danskernes arbejdsliv, kontakt Jakob Højbjerg Weisz på a-jaand@microsoft.com / tlf. 5157 8317.

Om Microsoft
Microsoft (Nasdaq “MSFT”), der blev grundlagt i 1975, er ledende inden for software, serviceydelser og løsninger, som gør det muligt for brugerne og virksomhederne at udnytte deres fulde potentiale.

[1] Undersøgelse af medarbejderes arbejdsmønstre i danske små og mellemstore virksomheder, foretaget af analysehuset Ipsos MORI, marts 2015. Undersøgelsen er del af en større europæisk undersøgelse, hvor mere end 5.500 personer er interviewet.

Tags: , , ,

Måske også noget for dig