Nu kan du blive Danmarksmester i Excel

ExcelDM

Nu er der anerkendelse på vej til alle danske regnehajer, taljonglører og tabelmagikere, der kan ting med Excel, vi andre blot kan drømme om. Den 11. februar afholder Microsoft nemlig danmarksmesterskaberne i Excel. Her får Danmarks dygtigste Excel-brugere mulighed for at vise, at kreativitet også kan være en del af formlen, når de bliver testet i discipliner som 100 meter regneark, Graf-ballet og Formel-brydning.

Det er over 30 år siden, at Excel så dagens lys. Siden er Excel vokset sammen med brugerne. Fra at være et enkelt, digitalt regneark er Excel i dag, som en del af Det nye Office, med til at definere det moderne arbejdsværktøj. Programmet er uden sammenligning det mest anvendte program til databehandling, datarens og analyse. Som navnet antyder, handler Excel om at excellere – gøre tingene bedre, mere effektivt.

”Stort set alle kan få noget konstruktivt ud af at bruge Excel – det er uanset, om man kun åbner Excel engang imellem og benytter standardfunktionerne, eller om man anser Excel som et fuldstændig uundværligt værktøj, man baserer enormt vigtige beslutninger på,” siger Anne-Marie Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark, og fortsætter:

”Ved at kåre en Danmarksmester i Excel vil vi hylde de mange mennesker, der har særlig sans for tal og tabeller, og som kan gennemskue et hav af data. De, som kan se systemet i tabelkaosset, og som kan hjælpe os andre med overblik og indsigt. Hvad end det er den rutinerede finansdirektør eller den skarpe studerende.”

Udviklet til det moderne arbejdsliv
Den første udgave af Excel blev lanceret helt tilbage i 1985 – først til Apples Macintosh og senere, i 1987, til Windows. Programmet har undergået en drastisk udvikling de sidste 30 år. I dag bruges Excel til alt lige fra husholdningsbudgetter til analysegrundlag for forretningsstrategiske beslutninger. Excel er en del af Office-pakken, som i dag bruges af 1,2 milliarder brugere verden over.

I dag sælges Office hovedsageligt som et abonnement, hvori Excel indgår – her udvikles og opdateres programmerne løbende i takt med brugernes behov for nye måder at kommunikere, samarbejde og videndele på. Excel er med til at sætte barren for, hvordan data bruges til at skabe indsigt ude i virksomhederne, og ikke mindst hvordan data kan kommunikeres ved hjælp af visuelle grafer og nye analyseværktøjer.

Gennem tiden er der dog også set mange bud på, hvordan Excel kan bruges kreativt. Bl.a. til at skabe traditionel japansk kunst, rollespil, musikvideoer og pixel art. Det bliver dog ikke musikvideoer og kunst, deltagerne bliver testet i, siger Anne-Marie Gjellerup:

”I mesterskaberne bliver deltagerne testet i forskellige discipliner, og de bliver testet både på tid og på analytisk tænkning. Udover klassiske discipliner kommer vi også til at køre en freestyle-runde i finalen, som Microsoft Gold Learning Partner 4D A/S har udviklet, hvor deltagerne skal udforske Det nye Office og Power BI – hvilket vil sige, at de skal tænke lidt mere visuelt og fremstille data, så vi andre dødelige også forstår indholdet.”

Konkurrencen
Der vil være to kvalifikationsrunder, hvor deltagerne skal igennem tre forskellige opgaver:

  • 100 meter regneark
  • Graf-ballet
  • Formel-brydning

Tre finalister går videre til finalen, som finder sted den 11. februar i Microsofts nye domicil på Kanalvej i Lyngby. Der vil være mulighed for at følge finalen live via Skype-broadcast.

Læs mere og tilmeld dig senest den 21. januar på www.microsoft.dk/ExcelDM. Her vil link til Skype-broadcast af finalen også vil være tilgængeligt på finaledagen.

For yderligere information, kontakt PR Manager Katrine Prien på [email protected] eller +45 51 57 80 33.

Om Excel
Microsoft Excel er et interaktivt regneark udviklet af Microsoft tilbage i 1985. I Excel kan du opsætte og omorganisere både tal- og tekstdata i regneark eller projektmapper, udføre komplekse analyser og visualisere dine data i diagrammer og grafer. Med OneDrive, OneDrive for Business eller SharePoint kan du og dit team arbejde sammen i realtid ved hjælp af Excel Online. Excel er en del af Office-pakken, som i dag bruges af 1,2 milliarder brugere verden over.

Om Microsoft
Microsoft (Nasdaq “MSFT”), der blev grundlagt i 1975, er ledende inden for software, serviceydelser og løsninger, som gør det muligt for brugerne og virksomhederne at udnytte deres fulde potentiale.

Måske også noget for dig