Casper Klynge udnævnt til at lede Microsofts europæiske Government Affairs

Casper Klynge starter 1. marts i rollen som Vice President European government affairs med ansvar for Microsofts officielle anliggender og politisk arbejde på tværs af landene i Europa. Hans fokus vil være på at styrke Microsofts forståelse af både den Europæiske Unions og europæiske regeringers prioriteter for at gøre Microsoft til en fortsat stærk samarbejdspartner.

Europa er en frontløber i at takle nogle af de mest presserende og komplekse teknologiske udfordringer, og Casper Klynge skal sikre, at Microsoft fortsat konstruktivt bidrager til de politiske beslutningstageres arbejde. Han skal lede et team af government affairs og public policy eksperter baseret i Bruxelles og rundt i Europa. Casper Klynge vil indtræde i Microsofts globale senior ledelsesteam for ’Corporate External and Legal Affairs’, med direkte reference til Microsoft President, Brad Smith.

“Danmark er udover at være førende indenfor offentlig digitaliseringogså førende i at sætte den internationale teknologi-dagsorden i Europa og globalt. At gøre teknologi til en udenrigspolitisk prioritet med udnævnelsen af en techambassadør er bare et godt eksempel på den danske vision. Ambassadør Casper Klynge har ledt det teknologiske diplomati i næsten tre år, og vi har set det positive aftryk, han har sat. Jeg er meget begejstret over, at Casper har sagt ja til at lede vores team i Europa og sikre, at vi på et afgørende tidspunkt for regionen fremover udbygger og styrker vores relationer med EU og med de europæiske regeringer. Gennem sin tidligere rolle bringer Casper ikke bare et solidt indblik i teknologiindustrien, men også betydelig erfaring med at bygge bro mellem regeringer, virksomheder og civilsamfundet. Jeg er overbevist om, at vi under Caspers ledelse fortsat vil sikre, at vi er en stærk og konstruktiv partner til de politiske beslutningstagere i Europa, og at vi samarbejder for at takle de største teknologiske udfordringer,” udtaler Microsoft President Brad Smith.

Casper Klynge kommer fra en stilling som Danmarks techambassadør under Udenrigsministeriet, med base i Sillicon Valley, en rolle han har haft siden 2017. Han flytter til Bruxelles som led i sin nye rolle per 1. marts.

“Den digitale tidsalder vil byde på meget markante samfundsforandringer, og der er akut behov for at skabe et tættere samarbejde mellem teknologiindustrien og myndigheder. Det er ikke nogen hemmelighed, at det arbejde, jeg har stået i spidsen for i de sidste godt tre år, efter min mening er blandt det vigtigste, jeg har været involveret i i løbet af min karriere. Jeg glæder mig derfor til at blive en del af en organisation, hvor den dagsorden er højeste prioritet, og hvor der er en ledelse, jeg har meget stor respekt for. Microsoft har vist globalt lederskab ved at sætte fokus på techindustriens eget samfundsansvar og ved at forsvare demokratiske værdier. Europa vil også fremover spille en nøglerolle i forhold til at definere de rette rammevilkår på teknologiområdet, og sammen med med resten af Microsoft-teamet ser jeg meget frem til at støtte op om det arbejde,” siger Casper Klynge om sin udnævnelse.

For mere information, se her:

Måske også noget for dig