Microsoft introducerer Windows 11

Microsoft introducerer Windows 11

I en tid, hvor PC’en spiller en større rolle end nogensinde før, er Windows 11 designet til at bringe den enkelte tættere på alt det, der betyder noget – det, du elsker. Derfor byder det nye Windows på et spritnyt design og en lang række innovative funktioner, der blandt andet bygger på enkelhed, lethed og tilgængelighed – for alle, uanset platform.

Af Panos Panay, Chief Product Officer, Microsoft

Windows har længe været en scene for innovation. Det har været rygraden i globale virksomheder – og det har været teknologien, der hjalp start-ups til at blive alment kendte. Internettet blev født og voksede op på Windows. Det er stedet, hvor mange af os skrev vores allerførste email, spillede vores allerførste computerspil og skrev vores første kodelinje. Windows er stedet, vi kommer for at skabe, connecte, lære og præstere – en platform, som mere end en milliard mennesker sætter sin lid til i dag.

Det ansvar, der ligger i at designe til mange mennesker, tager vi meget alvorligt. De sidste 18 måneder har medført et stort skift i den måde, vi bruger vores PC på. Vi gik fra at skulle passe PC’en ind i vores liv til at forsøge at passe hele vores liv ind i PC’en. Det var ikke bare et sted, vi besøgte for at holde møder, gå i skole og ’ordne ting’. Vores enhed var et sted, vi besøgte for at spille spil med venner, binge vores yndlingsserier og – vigtigst af alt – skabe kontakt til hinanden. Og undervejs begyndte vi at genskabe kontordrillerierne, sladderen på gangene, træninger, fredagsbaren og festlige højtider – digitalt.

Der var noget stærkt i det skift, vi så og følte – at PC’en gik fra at være noget praktisk og funktionelt til noget personligt og af følelsesmæssig betydning. Det var det, der inspirerede os, da vi byggede den næste generation af Windows: Vi ville bygge et sted, der føles velkendt, hvor man kan skabe, lære, spille og sidst, men absolut ikke mindst, være i kontakt med hinanden på helt nye måder.

I dag er jeg ydmyg over og glad for at kunne introducere Windows 11 – det Windows, der bringer dig tættere på det, du elsker.

Redesignet til produktivitet, kreativitet og lethed

11

Vi har forsimplet både design og brugeroplevelse for at styrke din produktivitet og inspirere til din kreativitet. NytDet er moderne, friskt og æstetisk. Lige fra den nye Start-knap og værktøjslinje til hver en lyd, font og ethvert ikon – alt sammen skabt til at give dig fuld kontrol og en følelse af ro og lethed. Vi har placeret Start i midten og gjort det nemmere at finde det, du skal bruge. Start er desuden forbundet med clouden og Microsoft 365 for altid at kunne vise dine seneste filer, uanset hvilken platform du sidst åbnede dem fra – selv hvis det var fra Android eller iOS.

2

Windows har altid handlet om at hjælpe dig til at arbejde, som du helst vil, ved at tilbyde fleksibiliteten ved adskillelige vinduer og muligheden for at have apps åbne side om side. Som noget helt nyt i Windows 11 introducerer vi Snap Layouts, Snap Groups og Desktops for at gøre det lettere at multitaske og holde overblik. Disse nye funktioner er designet specifikt til at hjælpe dig med at organisere dine vinduer og optimere din skærmplads, så du kan se alle de ting, du har brug for at se – i et visuelt rent layout. Du kan også skabe separate Desktops til alle dele af dit liv og tilpasse dem, som du vil. På den måde kan du have forskellige skriveborde til hhv. arbejde, spil og skole, som du nemt kan skifte mellem.

3

Windows 11 skærer ned for kompleksiteten og giver dig enkelhed.

En hurtigere måde at få kontakt til de mennesker, du holder af

4

En anden vigtig del af at bringe dig tættere på det, du elsker, er at bringe dig tættere på de mennesker, du elsker. De sidste 18 måneder har ført til nye måder at opnå en meningsfuld kontakt til andre mennesker digitalt. Selvom vi langsomt bevæger os mod mere fysisk interaktion, ønsker vi, at det også fremover skal være nemt for mennesker at være i kontakt med hinanden – uanset hvor man befinder sig. Og vi vil gerne undgå, at den platform, du anvender, skal være en barriere.

Som en del af Windows 11 er vi glade for at kunne introducere Chat fra Microsoft Teams integreret direkte i værktøjslinjen. Nu kan du til hver en tid komme i kontakt med dine personlige kontakter via tekst-, chat-, tale- eller videobesked – uanset hvilken enhed de bruger og på tværs af både Windows, Android og iOS. Hvis personen i den anden ende ikke har hentet Teams-appen, kan du stadig komme i kontakt med vedkommende via tovejs-SMS.

Windows 11 giver dig mulighed for at connecte med venner og familie på en mere naturlig måde via Teams samtidig med, at du nu kan starte en præsentation, mute eller unmute dig selv direkte fra værktøjslinjen.

Leverer de bedste gaming-oplevelser på PC hidtil

5

Hvis du er gamer, er Windows 11 skabt til dig. Gaming har altid været en fundamental del af Windows – og i dag spiller flere hundrede millioner mennesker rundt omkring i verden fra Windows. Windows 11 låser op for det fulde potentiale af dit systems hardware ved at få den nyeste spilteknologi til at arbejde for dig. Et eksempel er DirectX 12 Ultimate, der byder på helt utrolig grafik i HFR, DirectStorage for en kortere indlæsningstid og mere detaljerede spilverdener samt Auto HDR for en bredere, mere livlig farvepalette. Intet har forandret sig i forhold til vores forpligtelse til hardware-kompatibilitet – Windows 11 understøtter nemlig alt det bedste PC-gamingtilbehør og perifere enheder. Med Xbox Game Pass til PC eller Ultimate får spillere adgang til mere end 100 højkvalitets-PC-spil, og nye spil tilføjes hele tiden. Og det er stadig lige så nemt at finde andre at spille med – uanset om de spiller fra PC eller konsol.

Besøg Xbox Wire for at læse mere om, hvad Windows 11 betyder for gamere.

En hurtigere måde at få den information, du har brug for

6

Windows 11 bringer dig tættere på de nyheder og den information, du har brug for, med Widgets – et nyt, personligt feed, der er drevet af AI og best-in-class browser-ydeevne fra Microsoft Edge. Selv når vi er allermest fokuserede og kreative, har vi brug for pauser – et øjeblik til at tjekke ind med omverdenen eller give os selv en mental nulstilling. I dag tager vi ofte telefonen frem for at tjekke nyheder, vejret og notifikationer. Nu kan du åbne et tilsvarende organiseret feed direkte fra din desktop, og når du åbner det, glider det hen over din skærm som et gennemsigtigt ark, så det ikke forstyrrer det, du er i gang med. For udviklere og udgivere åbner Widgets også op for skræddersyet indhold. Vi bestræber os på at skabe en farverig pipeline for både globale brands og lokale udviklere – på en måde, som både kunder og udviklere kan drage fordel af.

En helt ny Microsoft Store med favoritunderholdningen og alle dine yndlingsapps

7

Den nye Microsoft Store er dit betroede go-to-sted for apps og indhold til at se, skabe, spille, arbejde og lære. Den er blevet redesignet og ombygget med fokus på hastighed, æstetik og enkelhed. Vi byder ikke bare på flere apps end nogensinde før, vi gør også alt indhold – apps, spil, serier, film – langt lettere at udforske og finde rundt i. Vi glæder os desuden til snart at kunne byde førende første- og tredjepartsapps såsom Microsoft Teams, Visual Studio, Disney+, Adobe Creative Cloud, Zoom og Canva velkommen til Microsoft Store. Når du henter en app fra butikken, ved du desuden med ro i sindet, at den er blevet sikkerhedstestet for både dig og familien.

8

Vi er også rigtig glade for at kunne offentliggøre, at vi for første gang nogensinde bringer Android-apps til Windows. Senere i år vil folk kunne finde Android-apps i Microsoft Store og downloade dem gennem Amazon Appstore – således, at du faktisk kan optage og poste en video fra TikTok eller bruge Khan Academy Kids til virtuel læring direkte fra din PC. Det kommer vi til at fortælle mere om i løbet af de kommende måneder, og vi ser frem til partnerskabet med Amazon samt Intel ved at bruge deres Intel Bridge teknologiapp.

Et mere åbent økosystem – nye muligheder for udviklere og skabere

Vi tager skridtet mod en mere åben Microsoft Store og åbner for bedre økonomiske muligheder for skabere og udviklere samt muligheden for at nå og engagere flere mennesker. Vi gør det således muligt for udviklere og selvstændige software-forhandlere (ISVs) at bringe deres apps til bordet – uanset om de er bygget som en Win32, Progressive Web App (PWA), Universal Window App (UWP) eller ud fra hvilket som helst andet app-framework. Vi annoncerer også en progressiv ændring i vores indtægtsdelingspolitikker, så appudviklere nu kan tage deres egen forretning med ind i Microsoft Store og selv beholde 100% af indtægterne. App-udviklere kan stadig bruge vores forretning med en konkurrencedygtig indtægtsandel på 85/15. Vi tror på, at et mere åbent økosystem kommer vores kunder til gode i sidste ende – ved at give dem sikker, gnidningsløs adgang til de apps, spil, film, serier og det internetindhold, de har brug for.

Besøg denne Windows Blog-post for at læse mere om ændringerne i Microsoft Store.

Besøg Windows Developer Blog, hvis du vil vide mere om, hvad Windows 11 betyder for udviklere.

Hurtigere, mere sikkert og velkendt IT

Når det kommer til IT, så er Windows 11 bygget på det konsistente, kompatible og velkendte Windows 10-fundament, du kender. Du planlægger, forbereder og implementerer Windows 11, præcis som du gør med Windows 10 – og at opgradere til Windows 11 vil være som at foretage en Windows 10-opdatering. De velkendte administrationstjenester, du har i dag – som Microsoft Endpoint Manager, cloud-konfiguration, Windows Update for Business og Autopilot – vil understøtte morgendagens digitale oplevelse, idet du integrerer Windows 11.

Præcis som med Windows 10 er vi med Windows 11 dybt dedikerede til app-kompatibilitet. Vi holder derfor naturligvis også vores løfte om, at dine applikationer vil virke på Windows 11 med App Assure – en tjeneste, der hjælper kunder med mere end 150 brugere med at ordne hvilket som helst app-relateret problem uden ekstra omkostninger.

Windows 11 er et sikkert design – med nye, indbyggede sikkerhedsteknologier, der yder beskyttelse fra chip til cloud. Det yder et Zero Trust-klart operativsystem, der beskytter data og adgang på tværs af enheder. Vi har arbejdet tæt sammen med vores OEM- og chip-partnere om at hæve sikkerhedsniveauet for at imødekomme de krav, der følger med det voksende trusselslandskab og den nye, hybride arbejdsverden.

Du kan læse mere om Windows 11 som operativsystem til hybridarbejde og læring på Microsoft 365-bloggen.

Det er et godt tidspunkt at købe en PC

9

Lige siden vi startede med at udvikle Windows 11, har vi har arbejdet tæt sammen med vores hardware- og chip-partnere for at sikre en problemfri integration på tværs af software og hardware. Dette samarbejde starter i chippen. Fra AMD og den utrolige grafik, som Ryzen processorer leverer, til Intels 11. generation og Evo processorer og til Qualcomms AI formåen, 5G og Arm-support, forener innovationen af vores chip-partnere det bedste af Windows 11 med verdens største hardware økosystem.

Og med Dell, HP, Lenovo, Samsung, Surface og andre som vi har arbejdet sammen med for at sikre, at de fleste PCs*, du kan købe i dag, er klar til Windows 11 – på tværs af en række forskellige formfaktorer og prispunkter.

Vi har forbedret touch-oplevelsen, når du bruger Windows 11 på en tablet uden tastatur – f.eks. er der mere plads mellem ikonerne på værktøjslinjen, større touch-’knapper’ og diskrete visuelle tegn, der gør det nemmere at flytte rundt og ændre størrelsen på vinduer. Vi bruger også haptisk feedback til at gøre det mere spændende at bruge pennen – således, at du kan både høre og mærke vibrationerne, når du klikker, redigerer eller tegner. Afslutningsvis har vi foretaget forbedringer inden for stemmediktering. Windows 11 opfanger nemt, hvad der bliver sagt, sætter automatisk punktum for dig og reagerer på stemmekommandoer. Det er en fantastisk funktion, når du har brug for en skrivepause og i stedet vil tale dine idéer (denne funktion bliver i første omgang ikke tilgængelig på dansk).

Windows 11 bliver tilgængelig via en gratis opdatering til kvalificerede Windows 10-PC’er og på nye PC’er fra denne sommer. Besøg Windows.com og hent PC Health Check-appen for at tjekke, om din PC er kvalificeret til den gratis opdatering. Vi samarbejder også med vores detailpartnere for at sørge for, at de Windows 10-PC’er, man kan købe i dag, er klar til opdateringen til Windows 11. Den gratis opdatering til Windows 11 udrulles fra denne sommer og ind i 2022. Og i næste uge begynder vi at dele en tidlig udgave af Windows 11 med Windows Insider Program – et passioneret fællesskab af Windows-fans, hvis feedback er meget vigtig for os.

Dette er kun begyndelsen

Windows er mere end bare et operativsystem. Det er et stof, der med tiden er blevet vævet ind i vores liv og arbejde. Det er stedet, hvor vi er i kontakt med mennesker, hvor vi lærer, arbejder og spiller. Over tid har det tilpasset sig os, men er samtidig forblevet velkendt. Vi håber, du er lige så spændt, som vi er – på Windows 11. Vi glæder os til at se, hvad Windows 11 gør mennesker i stand til at udrette, og hvad det kan inspirere dem til at skabe.

*Se efter PC’er, der indikerer, at de er kvalificerede til den gratis opdatering – eller tjek med din forhandler for mere information.

Måske også noget for dig