5 glavnih načinov, s katerimi vam lahko Azure AD pomaga omogočiti delo na daljavo

Top 5 ways your Azure AD can help you enable remote work

Čeprav je delo na daljavo običajna značilnost sodobnih delovnih okolij, je v luči trenutnega svetovnega izbruha virusa COVID-19 postalo zapoved. Omogočanje dela od doma, kjer je to mogoče, je ključen način, s katerim pomagate svojim zaposlenim, strankam, partnerjem in skupnostim, da ostanejo zdravi in varni.

Vsem, ki uporabljate storitev Active Directory (kar vključuje vse, ki uporabljajo storitve Office 365), je na voljo več možnosti za zagotavljanje dela na daljavo in varovanje vaše organizacije.

Tukaj je pet naših najpomembnejših priporočil za omogočanje dela na daljavo:

  1. Uporabite običajna orodja za sodelovanje (kot so Microsoft Teams, Cisco Webex, Slack, Workplace by Facebook ali Zoom)

Če vaše podjetje še ni široko uvedlo orodja za sodelovanje, lahko standardizacija na skupno platformo odpravi prepreke med skupinami. Če trenutno nimate licence za uporabo storitve Microsoft Teams, si tukaj poglejte podrobnosti o brezplačnem dostopu.

Če imate raje orodja, kot so Cisco WebEx, Slack, Workplace from Facebook ali Zoom, integracija s storitvijo Azure AD nudi porazdeljeno enotno prijavo (SSO) in samodejno dodeljevanje uporabnikov, kar vam omogoča, da hitro vključite vse uporabnike in jim zagotovite preprost dostop. Več informacij o povezovanju aplikacij s storitvijo Azure AD je na voljo tukaj.

  1. Omogočite svojim uporabnikom varen dostop do aplikacij v oblaku izven poslovnega omrežja

Za varovanje svoje organizacije je nujno, da, ko omogočite dostop do aplikacij v oblaku iz osebnih naprav in oddaljenih lokacij, to naredite varno. Če že uporabljate dostop Azure AD Conditional Access, veste, da ga je mogoče uporabiti pri uvajanju varnostnih politik, ki vam pomagajo, da imajo v skladu z organizacijskimi potrebami dostop do aplikacij, ki jih potrebujejo, pravi ljudje. Svoje politike lahko razširite na varovanje vseh svojih aplikacij z obveznim preverjanjem, kot sta preverjanje uporabe večfaktorskega overovljanja in preverjanje uporabe skladne naprave. Več informacij o dostopu Conditional Access si oglejte tukaj. Če ne uporabljate dostopa Conditional Access, vam lahko vaše uporabnike in aplikacije pomagajo zavarovati nastavitve Security Defaults (več o tem).

Če ste v svoji organizaciji že uvedli dostop Conditional Access, vam priporočamo pregled svojih politik, da bi zagotovili, da ne preprečujejo dostopa na daljavo. Politike, ki blokirajo dostop izven poslovnega omrežja, so pogoste in bi povzročile težave. Ugotovite lahko, da bi alternativne kombinacije nadzora Conditional Access omogočile delo na daljavo, hkrati pa še naprej izpolnjevale vaše varnostne zahteve.

  1. Zagotovite varen dostop do aplikacij na lastni lokaciji izven poslovnega omrežja

Večina organizacij izvaja veliko poslovno kritičnih aplikacij na lastni lokaciji, mnoge od teh pa morda niso dostopne izven poslovnega omrežja. Azure AD Proxy je nezahtevna rešitev, ki omogoči internetni dostop do aplikacij na lastni lokaciji brez odpiranja širokega dostopa do vašega omrežja. To lahko združite s svojim obstoječim overovljanjem Azure AD in politikami Conditional Access, kar vam pomaga pri varovanju svojih uporabnikov in podatkov. Več informacij o App Proxy je na voljo tukaj.

Alternativa: če uporabljate Akamai Enterprise Application Access (EAA), Citrix Application Delivery Controller (ADC), F5 BIG-IP Access Policy Manager (APM) ali Zscaler Private Access, ima Microsoft partnerstva, ki vam pomagajo zagotoviti varen dostop na daljavo. Več informacij o dostopu Secure Hibrid Access je na voljo tukaj.

  1. Sodelujte s partnerji

Ko mnoga podjetja ukinjajo nenujna poslovna potovanja, lahko tesno sodelovanje s poslovnimi partnerji postane bolj težavno. Zmožnosti za sodelovanje B2B v rešitvi Azure AD vam lahko pomagajo varno uporabljati izbrano aplikacijo za sodelovanje, vključno z aplikacijami SharePoint, Box, Dropbox in Google Drive, prek meja podjetja. Več informacij je na voljo tukaj.

  1. Podprite prinesi-svojo-napravo

Vse organizacije za delo na daljavo ne morejo zagotoviti poslovnih naprav, vendar lahko omogočite dostop do podatkov podjetja na osebnih napravah z uporabo politik za varovanje aplikacij v storitvi Microsoft Intune v kombinaciji z dostopom Azure AD Conditional Access.

Več informacij o politikah za zaščito aplikacij je na voljo tukaj.

Moč oblaka nudi nove načine dela in vam daje prilagodljivost v zahtevnih časih. Upamo, da vam Azure AD lahko pomaga pri ohranjanju storilnosti vaših uporabnikov – in pri vašem nadaljnjem poslovanju. Ostanite varni in zdravi.

Potrebujete več pomoči?

Microsoft FastTrack je program, ki vam pomaga namestiti, spodbujati in uvesti najboljše prakse za tehnologije v oblaku. Storitev je na voljo strankam s 150 in več licencami za vključene načrte. Za pomoč lahko zaprosite tukaj. Če potrebujete tehnično podporo, se oglasite prek administratorskega portala.

Tags:

Related Posts