Naša zaveza zasebnosti in varnosti v storitvi Microsoft Teams

Our commitment to privacy and security in Microsoft Teams

Skoraj čez noč so video konference postale pomemben del našega vsakdanjega življenja in dela. Po nekaj tednih smo se z mojo skupino pri Microsoftu prilagodili novi resničnosti, da vidimo domove drug drugega, skupaj s psi, z mačkami in drugimi družinskimi člani. Vsi po svetu danes delajo, se učijo in povezujejo s sodelavci, prijatelji in z družino z močjo tehnologije. Od kuhinjskih miz do kavčev v dnevni sobi in domačih pisarn, ki so se preoblikovale v domače učilnice – ljudje se pri delu in učenju zanašajo na Microsoft Teams.

Velika in mala podjetja so odvisna od storitve Microsoft Teams pri poslovno kritičnem delu. Reševalci uporabljajo Teams pri komunikaciji, od katere so odvisna življenja. Vlade se odločajo za Teams pri seljenju medicinskega materiala tja, kjer je najbolj potreben. Zdravniki in medicinske sestre ga uporabljajo za posvetovanja z bolniki, raziskovalci pa z njim sodelujejo prek celin pri iskanju cepiva. Učitelji uporabljajo Teams pri poučevanju učencev na povsem nove načine. Pomembni trenutki človeških povezav, dosežkov in slovesnosti so se preselili na splet.

Bolj kot kdaj koli prej morajo ljudje vedeti, da so njihovi virtualni pogovori zasebni in varni. Pri Microsoftu zasebnost in varnost nista nikoli nekaj, na kar mislimo šele naknadno. Gre za našo zavezo vam – ne zgolj v teh težavnih časih, ampak vedno. Poglejmo si, kaj delamo vsak dan, da si pri storitvi Microsoft Teams zaslužimo vaše zaupanje.

V storitvi Teams vam nudimo možnosti za upravljanje zasebnosti in varnosti video konferenc

Nudimo različne možnosti za zasebnost in varnost, ki vam omogočajo upravljati, kdo sodeluje na sestankih in kdo ima dostop do informacij o sestanku.

Na primer, vi odločate, kdo zunaj vaše organizacije se lahko pridruži sestanku neposredno in kdo mora počakati v predsobi, da dobi dovoljenje za vstop. Med sestankom lahko prav tako odstranite udeležence, določite predstavitelje in udeležence ter nadzirate, kdo lahko predstavlja vsebino. Z gostiteljskim dostopom lahko dodate ljudi zunaj vaše organizacije, a še vedno ohranite nadzor nad svojimi podatki. Moderiranje vam omogoča nadzor, kdo sme in kdo ne sme objavljati in izmenjevati vsebin. Napredna umetna inteligenca nadzoruje klepete, da vam pomaga preprečiti negativno vedenje, kot sta ustrahovanje in nadlegovanje.

Pri snemanju sestanka so vsi udeleženci obveščeni ob začetku snemanja, spletni udeleženci pa lahko neposredno dostopajo do našega obvestila o zasebnosti. Posnetki so na voljo samo udeležencem ali tistim, ki so povabljeni na sestanek. Posnetki se hranijo v nadzorovanem odlagališču, ki je zavarovan z nastavitvami dostopa in šifriran.

Varujemo vašo zasebnost že pri razvoju

Ko uporabljate Microsoft Teams, nam zaupate svoje najvrednejše premoženje: vaše podatke in osebne informacije. Naš pristop k zasebnosti temelji na naši zavezanosti k preglednosti glede zbiranja, uporabe in distribucije vaših podatkov. Zasebnost ni postranska, temveč je globoko prepletena v filozofijo našega podjetja in način, kako razvijamo izdelke. To so naše zaveze glede zasebnosti:

  • Vaših podatkov v storitvi Teams ne bomo nikoli uporabili za prikazovanje oglasov.
  • Med sestanki v storitvi Teams nikoli ne sledimo pozornosti udeležencev ali opravljanju več stvari hkrati.
  • Vaši podatki se izbrišejo po prekinitvi ali izteku vaše naročnine.
  • Z odločnimi ukrepi zagotavljamo, da je dostop do vaših podatkov omejen. Pazljivo smo določili zahteve pri odzivanju na vladne zahteve po podatkih.
  • V vsakem trenutku in iz katerega koli razloga lahko dostopate do svojih uporabniških podatkov.
  • Nudimo redna poročila o transparentnosti v središču Transparency Hub, kjer podrobno opisujemo, kako smo se odzvali na zahteve po podatkih s strani drugih oseb.

Varujemo vašo identiteto in informacije o računu

Večfaktorsko overovljanje (MFA), funkcija, ki jo vklopi vaš IT-administrator, varuje vaše uporabniško ime in geslo z obvezno drugo obliko potrditve pri dokazovanju vaše identitete. Ta preprost dvostopenjski postopek potrjevanja danes uporabljajo mnoge aplikacije za potrošnike, vključno z bančnimi. Varuje vas pred napadi, ki izkoriščajo šibka ali ukradena gesla.

Ščitimo vaše podatke in vas varujemo pred spletnimi grožnjami

Kot vodilno podjetje na področju varnosti Microsoft obdela več kot 8 bilijonov varnostnih signalov vsak dan in jih uporabi, da vas proaktivno zaščiti pred varnostnimi grožnjami. V storitvi Teams šifriramo podatke med prenosom in pri hranjenju, shranjujemo pa jih v svojem varnem omrežju podatkovnih centrov. Za izmenjavo videa, avdia in namizja uporabljamo protokol Secure Real-time Transport Protocol (SRTP).

Izpolnjujemo več kot 90 regulatornih in panožnih standardov

Da bi bil skladen s svetovnimi, z nacionalnimi, regionalnimi in s panožno specifičnimi uredbami, Teams podpira več kot 90 regulatornih standardov in zakonov, vključno s HIPAA, GDPR, FedRAMP, SOC in Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) za varnost učencev in otrok.

Za več informacij o funkcijah, ki smo jih razvili, da uresničimo te obljube, si oglejte našo podrobno objavo o zasebnosti in varnosti v Microsoft Teams ali se obrnite na našo dokumentacijo o izdelku Teams. Več o našem pristopu k varnosti, skladnosti in zasebnosti v vseh naših izdelkih, vključno s storitvijo Teams, obiščite središče Microsoft Trust Center.

Ne glede na to, kako v tem izjemnem obdobju pri delu in življenju uporabljate Teams za povezovanje z ljudmi, ki so vam najpomembnejši, smo zavezani temu, da se še naprej vsak dan učimo in izboljšujemo v prizadevanjih, da ohranimo vse vaše pogovore zasebne in varne.

Tags:

Related Posts