Organizacija online sastanaka i događaja

Delivering online meetings and events

U trenutku kada se organizacije širom svijeta prilagođavaju radu na daljinu, svi mi učimo o novim načinima kako da povežemo i informiramo naše zaposlenike, korisnike i poslovne partnere. Bez mogućnosti da se okupimo uživo, trebamo nove pristupe svemu, od sastanka s korisnicima i poziva putem kojih se radi trening zaposlenika pa sve do velikih događaja kao što su obraćanja predsjednika uprave i globalne prodajne konferencije.

Mnogi naši korisnici pitali su nas: kako da ta okupljanja budu jednako učinkovita online kao i uživo? Microsoft Teams Meetings, Microsoft 365 događanja uživo, LinkedIn Live i —uskoro —PowerPoint Live – svi su osmišljeni da vam pomognu u stvaranju zanimljivih i učinkovitih virtualnih okupljanja. Želimo vam pomoći da iskoristite njihov maksimum. Provest ću vas kroz svaki od tih alata i njihove mogućnosti te navesti kojim tipovima sastanaka najbolje odgovaraju. Krenimo.

Microsoft Teams Meetings— kolaborativni video i audio sastanci za 250 i manje osoba

Ako vaš sastanak ima 250 sudionika ili manje, Microsoft Teams Meetings može biti izvrstan alat da omogućite interaktivne, kolaborativne sastanke i s internim i s eksternim sudionicima. Sudionici mogu biti bilo gdje, možete podijeliti zaslon i surađivati na dokumentima u stvarnom vremenu dok koristite opcije pristupačnosti poput live captiona. Prije sastanka organizator može poslati bilješku ili čak objaviti kratki video unutar prozora za konverzaciju tijekom sastanka te na taj način sa svima podijeliti svoja razmišljanja. Za brainstorm sastanke možete pokrenuti Whiteboard aplikaciju unutar alata Teams i podijeliti ideje. Ako sudionik ne može stići na sastanak, može također zamoliti druge sudionike da ga snime, a zatim ga poslušati kasnije. Snimljeni video sastanka, zajedno s transkriptom koji se može pretraživati, automatski je dostupan svim sudionicima sastanka. Sav objavljeni sadržaj i sve konverzacije ostaju u sastanku na alatu Teams pa im se uvijek možete vratiti i jednostavno pronaći ono što trebate.

Možete održavati i improvizirane sastanke dok već surađujete u značajci Teams na nekom projektu ili zadatku; konzistentno snimanje sastanaka i bilješke pomažu svima u Teams kanalu da budu u tijeku sa svim informacijama. Kada imate sav relevantan sadržaj sastanka i diskusije na jednom mjestu, provest ćete znatno manje vremena u potrazi za informacijama te biti fokusirani i angažirani na ono što je važno tijekom, za vrijeme i nakon sastanaka. Slaba veza ili to što se sudionici moraju pridružiti sastanku dok su u pokretu može biti izazov za online sastanke – no uz Teams se mogu povezati pomoću svog telefonskog broja koristeći audio konferencijski poziv.

Tvrtke poput Cernera i St Luke’s koriste Teams mogućnosti konverzacije i sastanaka za poticanje inovacija i bolju skrb o pacijentima.

Prošlog mjeseca naš korisnik Nuance Communications planirao je održati svoju globalnu konferenciju na temu istraživanja i razvoja u Montrealu te okupiti nekoliko stotina sudionika. Zbog ograničenja putovanja morali su brzo promijeniti plan. Odlučili su održati virtualnu konferenciju koristeći Microsoft Teams. Uspješno su se prebacili na potpuno virtualnu konferenciju u nekoliko dana. Što se tiče povrata investicije, prošle godine su potrošili oko 700,000 USD na svoju globalnu R&D konferenciju. Ove godine trošak je blizu nule. Zato što su koristili Microsoft Teams, nije bilo karbonskog otiska globalnog putovanja.

Novi ste u postavljanju sastanaka u alatu Teams? Evo nekoliko korisnih sugestija kako koristiti Teams Meetings i iskoristiti prednosti integriranog kolaboracijskog iskustva u značajci Microsoft Teams.

Microsoft 365 događaji uživo—sastanci u stilu prijenosa za do 10 000 sudionika

Kada okupljate više od 250 ljudi, odnosno do 10 000 ljudi, razmotrite Microsoft 365 događaje uživo. Događaji uživo (live events) nisu jedan proizvod; to je set mogućnosti koji omogućava video prezentacije „u stilu prijenosa“, i uživo i na zahtjev, s jasnim ulogama prezentera i publike, kao i s interakcijama kao što su moderirana pitanja i odgovori koji ne zahtijevaju eksternu registraciju sudionika. Uz live events možete koristiti web kamere i dijeljenje zaslona za neformalne prezentacije ili se odlučiti za profesionalnu produkciju studijske kvalitete za formalnije događaje.

Da biste održali događaj uživo, možete koristiti Teams, Yammer ili Stream. Najbolji alat za taj posao ovisit će o formatu, svrsi i publici vaše prezentacije.

Predlažemo da održite događaje uživo u Yammeru kada želite uključiti široku internu zajednicu ili dosegnuti zaposlenike unutar cijele tvrtke na neku temu te potaknuti neprestani angažman. Događaji predsjednika uprava i Ask Me Anything (AMA) događaji dobro funkcioniraju u Yammeru. Možete koristiti web kamere i dijeljenje zaslona ili druge produkcijske alate ako želite prijenose studijske kvalitete.

Održite događaje uživo u Streamu kada želite uživo ili na zahtjev prikazati interni video za učenje, trening ili na neku drugu specijaliziranu temu. Prijenosi uživo mogu se gledati u Streamu ili ubaciti na prilagođene intranet stranice ili druga mjesta za hosting, a kada događaj završi zaposlenici ih tamo mogu pronaći i kasnije. Ti događaji također koriste dodatne produkcijske alate kako bi se omogući prijenosi studijske kvalitete.

Događaji uživo u alatu Teams su odličan način da strukturirate i organizirate velike interne i eksterne događaje u stilu prijenosa, s kojima ćete doseći zaposlenike, korisnike i poslovne partnere. Kada organiziraju događaje uživo u značajci Teams, prezenteri se mogu povezati uz pomoć svoje kamere i podijeliti zaslon u samo nekoliko klikova. Sudionici se mogu uključiti putem bilo kojeg preglednika ili uređaja jednako jednostavno kao kad „dolaze“ na Teams sastanak, a za unaprjeđenje korisničkog iskustva dostupna su i moderirana pitanja i odgovori te live captions. U slučaju formalnijih događaja organizatori se mogu odlučiti za profesionalnije prijenose koji koriste dodatne alate za video produkciju. Organizacije poput Catholic Education of Western Australia već maksimaliziraju svoju online prisutnost da pomognu svojim studentima i nastavnicima koristeći Microsoft Teams i događaje uživo.

Da biste pročitali više o načinima kako da svoje timove učinite uspješnima, evo nekoliko najboljih praksi te vodiča kako već danas početi organizirati događaje uživo.

Prošlog mjeseca također smo predstavili program za pomoć u korištenju Microsoft 365 događaja uživo da bismo pomogli timovima i organizacijama da odmah počnu koristiti te mogućnosti organizacije događaja.

LinkedIn Live—prenosite događaje širokoj zajednici profesionalaca

LinkedIn Live omogućuje jednostavno angažiranje široke profesionalne zajednice LinkedIn članova u stvarnom vremenu. Možete ga koristiti za prijenos keynote predavanja, panela, razgovore lidera, novosti i objave tisućama pratitelja vaše LinkedIn stranice te angažirati još više LinkedIn članova ponovnim prikazivanjem. Institucije poput World Health Organizationa koriste ga za organizaciju pitanja i odgovora uživo te za medijske brifinge na kojima dijele informacije. BMW, Mercedes Benz i Daimler AG nedavno su koristili LinkedIn Live za prijenos press konferencija na kojima su predstavili nove modele automobila, i to kada se očekivalo da manji broj ljudi osobno nazoči premijeri.

Evo više informacija kako započeti koristiti LinkedIn Live.

PowerPoint Live prezentacije —potaknite angažman publike na treningu i prezentaciji na nove načine

PowerPoint Live u PowerPointu za web stiže uskoro, a omogućit će tvrtkama da provode treninge i potaknu angažman publike na nove načine. Prezenteri će ga moći koristiti da podijele slideove. Koristeći QR kod ili kratki link, gledatelji se mogu pridružiti i na svojim osobnim uređajima pratiti titlove uživo na više od 60 jezika. Značajka također uključuje i reakcije uživo te anketu sudionika; kada je prezentacija završena, automatski generirani e-mail predavaču daje zbirne povratne informacije publike i odgovarajuće preporuke i uvide za poboljšanje budućih prezentacija i treninga. Ta značajka je korisna i za edukativne organizacije i za poslovne sustave.

Što s registracijom sudionika, izvještajima i integracijom CRM-a?

Ova Microsoft rješenja su odlična za mnoge tipove online sastanaka i događaja, no možete imati specifične zahtjeve vezane uz registraciju i upravljanje sudionicima događaja. Ako trebate organizirati eksterni događaj s registracijom sudionika, izvještajima o sudionicima i integracijom CRM-a, preporučujemo vam specijalizirana rješenja. Na primjer, mi u Microsoftu na primjer koristimo ON24 za eksterne događaje koji zahtijevaju registraciju za događaj. Integrirajući ga s Adobe alatima za automatizaciju marketinga možemo napraviti ocjenjivanje rezultata i odraditi komunikaciju nakon događaja.

U trenutku kad se mnogi od nas prebacuju na rad na daljinu, mnogi sastanci i događaji također „sele“ online. Znamo koliko je važno moći komunicirati i surađivati s vašim timovima, zaposlenicima, korisnicima i partnerima pa se nadamo da smatrate ove savjete korisnima u planiranju budućih online sastanaka i događaja. Uz Microsoft Teams Meetings, Microsoft 365 događanja uživo, LinkedIn Live i PowerPoint Live, želimo vam pomoći da odaberete pravi alat koji će osigurati upravo ono što je potrebno vašem poslovanju.

Tags:

Related Posts