Program Microsoft Learn Student Ambassador

Microsoft Learn Student Ambassadors

Microsoft Learn Student Ambassador je program za studente koji su lideri u području tehologije, koje pozivamo da naprave Microsoft zajednice u okviru svojih visokoškolskih institucija i da podele svoje dobro znanje i veliku ljubav prema tehnologijama sa svojim kolegama studentima. Na tebi je da izabereš aktivnosti – možda ćeš se opredeliti da organizuješ virtualni hakaton posvećen rešavanju najvećih svetskih problema ili ćeš se odlučiti da pomogneš svojim kolegama studentima da uvežbaju kodiranje koristeći resurse Micirosoft Learn programa.

Studenti Ambasadori, kojih ima u 100 zemalja sveta, u okviru ovog programa stiču:

Lidersko iskustvo – organizujući interesantne radionice, pokrećući hakatone, držeći demo prezentacije na svojoj visokoškolskoj instituciji, sa ciljem da prošire zajednicu studenata zainteresovanih za informacione tehnologije.

Grade svoju biografiju – unapređujujući svoje veštine promocije, svoje znanje informacionih tehnologija, i stičući priliku da rade sa Microsoft profesionalcima.

Ekskluzivan pristup – kroz obuke u okviru programa, priliku za izgradnju karijere, i prisup najnovijim događajima vezanim za informacione tehnologije.

Planiramo da obukama pomognemo milionima studenata u sledećih nekoliko godina – pomažemo budućim liderima da steknu znanja u oblastima kao što su odgovorna primena veštačke inteligencije (AI), internet stvari (IoT), pravljenje aplikacija u računarskom oblaku i mnogim drugim.

Zainteresovan/a si da postaneš Microsoft Learn Student Ambassador?

Stalno smo u potrazi za studentima liderima koji imaju želju da doprinesu promenama, da učestvuju u stvaranju zajednica, i koji žele da podele sa svojim vršnjacima novosti iz oblasti informacionih tehologija.

Ohrabrujemo studente svih fakulteta i smerova, koji su zainteresovani da izgrade svoje IT i karijerne veštine, u isto vreme pomažući svojoj zajednici, da se prijave. Dobro je ako student već ima predznanje kodiranja, ali čak i ako ga nemaš, mi imamo alate i resurse da vam pomognemo da naučite u okviru programa.

Ako si student stariji of 16 godina, imaš svoju personalnu indentifikaciju, i upisan si na akreditovanu visokoškolsku instituciju u Crnoj Gori ili u Srbiji, pozivamo te da se prijaviš i postaneš Microsoft Learn Student Ambassadors(*).

U procesu prijave odgovorićeš na 3 jednostavna pitanja (na jedno od njih je neophodno da odgovoriš u formi videa koji je maksimalne dužine od 2 minuta):

  • Šta te interesuje u vezi IT-ja i zašto želiš da pomogneš drugim studentima da istražuju i nauče?
  • Kako bi neki tehnički koncept predstavio/la nekom svoj prijatelju ili vršnjaku koji nikada nije čuo za isti?
  • Ako praviš događaj na svojoj visokoškolskoj ustanovi, kako bi obezbedio/la da tvoje kolege studenti dođu na događaj?

Nadamo se da ćeš nam se pridružiti – prijava je na ovoj vezi! Više informacija o programu možeš naći na ovoj vezi.

Ohrabrujemo te da se obavestiš o programu Azure for Students

Duboko verujemo u potrebu da omogućimo pristup najnovijim tehnologijama i zato omogućavamo besplatne Azure korisničke naloge, sa $100 kredita, za studente koji se kvalifikuju za ovu ponudu. Sa ovim nalogom, studenti mogu da prave aplikacije, kodiraju, istražuju mogućnosti korišćenja veštačke inteligencije kroz kognitivne service i pametne API-je i da prave i uvežbavaju modele mašinskog učenja sa najnovijim tehnologijama otvorenog koda. Besplatni alati za razvoj, obrazovni resursi i laboratorije su uključeni u ovu ponudu.

(*) Za studente koji su maloletni potrebno je pisano odobrenje roditelja pre učlanjenja u program.

Tags:

Related Posts