Windows Server 2003 -tuki päättyy – nyt on aika tehdä siirto

 |   Microsoft News Center

Kuten aiemmin olemme kertoneet, päättyy laajennettu tuki Windows Server 2003- ja Windows Server 2003 R2 -käyttöjärjestelmille tänä vuonna. Mitä tämä merkitsee IT-päättäjälle?

Alkaen 14.7.2015 tietoturvakorjauksia ei enää toimiteta Windows Server 2003:n eri versioille. IT-infrastruktuurin tietoturvan säilyttämiseksi ja nykyaikaisempien alustojen tarjoamien hyötyjen saamiseksi, kannattaa viimeistään nyt ryhtyä toimiin ja siirtää työkuormat tuetuille alustoille.

Korostamme erityisesti, että emme ole muuttamassa elinkaarikäytäntöjämme Windows Server 2003 -tuen pidentämiseksi. Kun jäljellä on enää reilut viisi kuukautta, kannustamme kyseistä käyttöjärjestelmää käyttäviä asiakkaitamme pikimmiten arvioimaan nykyisen IT-ympäristönsä, laatimaan migraatiosuunnitelman ja aloittaa siirtymisen.

Tukemattomat ohjelmistot sisältävät vakavia liiketoimintariskejä. Yksikin päivittämätön palvelin voi haavoittuvuudellaan vaarantaa koko infrastruktuurin. Lisäksi monet viranomaiset edellyttävät ohjelmiston korjauspäivityksiä osana standardejaan. Tukemattomien ohjelmistojen käytöllä voi siten olla kalliita seurauksia.

Niin virtualisoidut kuin fyysiset Windows Server 2003 -ratkaisut ovat haavoittuvia tuen loputtua, eivätkä ne välttämättä läpäise eri palveluiden vaatimuksenmukaisuutta koskevia tarkastuksia. Päivittämättömien palvelinten pelkkä virtualisointi tai siirtäminen pilveen ei korjaa puutteita ja tietoturvariskejä. Migraatio modernimpaan on ainoa ratkaisu.

Asiakkaat, jotka siirtyvät nykyaikaisemmille alustoille, kuten Windows Server 2012 R2, Microsoft Azure, tai Office 365, hyötyvät paremmasta suorituskyvystä, kevyemmästä ylläpidosta sekä ketteryydestä. Uudemmat ratkaisut tarjoavat tuoreimman teknologian hyödyt, kuten entisten manuaalisten prosessien automatisointimahdollisuuden, turvallisemman alustan ja täysin uusia palveluita. Lisäksi hybridi-infrastruktuuri vähentää suoria kustannuksia tuottamalla palvelut siellä missä se on vaatimusten mukaista ja kustannustehokasta.

EK: ”Tiedon kerääminen ja jalostaminen on IT-infrastruktuurin varassa”

Esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK:ssa Windows Server 2003 -palvelinkapasiteetti ja -sovellukset on migroitu uudelle Windows Server 2012 R2:lle. Samalla siirryttiin palvelumalliin. Palvelinkapasiteetti ostetaan nyt yksityisenä pilvenä Elisa Appelsiinilta.

”EK:n ydintehtävä on tiedolla vaikuttaminen. Tiedon kerääminen ja jalostaminen on IT-infrastruktuurin varassa”, sanoo EK:n tietotekniikkapäällikkö Seppo Perkiö. ”Vuonna 2013 levyjärjestelmä kaatoi 130 palvelintamme. Kun sen lisäksi Windows Server 2003 -tuki oli päättymässä, päätimme luopua omasta raudasta. Palvelinkapasiteetin virtualisointi ja konsolidointi tuovat säästöjä. Lisäksi sovellukset toimivat palveluina eri laitteilla ja alustoilla. Uuden kapasiteetin ja IT-palveluiden käyttöönotto on nyt myös nopeampaa.”

Microsoftilta löytyy työkaluja ja neuvoja nykyisen IT-ympäristön arviointiin, migraatioon ja nykyaikaistamiseen. Lisää tietoa löydät verkkosivuiltamme. Neuvoja saat myös Microsoftin kumppaneilta, esimerkiksi Elisa Appelsiinilta.

Lue lisää: Official Microsoft Blog.

Lisätietoja:

  • Antti Alila, tuotepäällikkö, Microsoft Server & Cloud, [email protected], p. +358 50 499 9526
  • Seppo Perkiö, ICT-päällikkö, Elinkeinoelämän keskusliitto, p. 09 4202 2323, [email protected]
  • Ville Rautio, johtaja, operatiivinen toiminta, Elisa Appelsiini, p. 050 413 08 77, [email protected]

Tags: , , , , , ,