Digitaalinen transformaatio pohjautuu pilveen – uusimpia tuulia Microsoftin kumppanitapahtumassa

 |   Jaakko Koivisto

Microsoftin suurin vuotuinen kumppanitapahtuma Worldwide Partner Conference (WPC) pidettiin Torontossa 10.-14.7.2016. Se kokosi paikalle 16 000 osallistujaa 144 maasta.

Tapahtumassa kerrottiin ja käsiteltiin monipuolisesti Microsoftin tuoteuutuuksia ja teknologian painopistealueita. Tapahtuman keskiössä ovat luonnollisesti Microsoftin kumppanit; 90 % Microsoftin liikevaihdosta tulee kumppaneiden kautta. Kumppaneiden innovatiiviset, Microsoft-teknologioiden päälle rakentuvat ratkaisut tuovat uusia mahdollisuuksia ja asiakkaille muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin sopivia kokonaisuuksia.

Teknologiapuolella painopistealueita ovat henkilökohtaisen tietojenkäsittelyn uudistaminen, älykäs pilvi sekä tuottavuuden ja liiketoimintaprosessien uudistaminen. Nämä kaikki osa-alueet helpottavat Microsoftin kumppaneita heidän työssään auttaa asiakkaitaan digitalisoitumisen tiellä.

Henkilökohtaisen tietojenkäsittelyn uudistaminen. Windows 10 on otettu vastaan innokkaasti. Yli 350 miljoonaa päätelaitetta käyttää jo Windows 10:ä, ja yli 96 % Microsoftin suuryritysasiakkaista pilotoi sitä paraikaa. Laitepuolella Surface ja Surface Hub jylläävät. Uudet kumppanuudet IBM:n ja Booz Allen Hamiltonin kanssa tuovat asiakkaille uudenlaista Surface-tarjontaa sekä toimialaräätälöityjä ratkaisuja rahoituspalveluille, kuluttajatuotteisiin sekä julkisen sektorin ja terveydenhuollon palveluihin.

Älykäs pilvi. IDC:n mukaan investoinnit pilvipalveluihin ylittävät 500 miljardin dollarin rajan vuoteen 2020 mennessä. Pilvipalveluiden käyttö on uusi standardi. Microsoftille tulee lähes 120 000 uutta Microsoft Azure -tilausta joka kuukausi. Suuri osa Microsoftin asiakkaista käyttää nimenomaan Azurea digitalisoinnin alustana.

Tuottavuuden ja liiketoimintaprosessien uudistaminen. Suuryritysten toimintatavat ovat murroksessa mobiililaitteiden yleistymisen, datan määrän räjähdysmäisen kasvun ja työelämään marssivien Y-sukupolven edustajien myötä. Yksi joustavan työnteon pääelementtejä on Office 365. Esimerkiksi Facebookin yli 13 000 työntekijää käyttävät Office 365:sta päivittäin.

Tarkemmin yllä mainituista kerrotaan (englanniksi) täällä.

Vain muutos on varmaa. Muutos on ainoa asia, jonka varaan voi tänä päivänä laskea. Tämä tulee esiin erityisesti puhuttaessa digitaalisesta transformaatiosta. Microsoftin kumppanit ovat erinomaisessa asemassa sekä hyötymään digitalisaatiosta että tarjoamaan näitä hyötyjä asiakkailleen. Transformaatiota kuvaa yksi sana: pilvi.

Tags: , , , , ,