Microsoftin Windows 10 Fall Creators Update -päivitys tuo lisää luovuutta

 |   Microsoft News Center

Loppuvuodesta julkaistava Fall Creators Update -päivityspaketti tuo uusia kokemuksia yli 500 miljoonalle Windows 10 -laitteelle.

Microsoft on kertonut tietoja Windowsin seuraavasta merkittävästä päivityksestä, Windows 10 Fall Creators Updatesta, Build 2017 -kehittäjätapahtumassa Seattlessa. Päivitys tulee saataville myöhemmin tänä vuonna, ja se tarjoaa uuden suunnittelujärjestelmän, luovuutta tukevia elämyksiä Windows-, iOS- ja Android-ympäristöissä, uusia sovelluksia Windows-kauppaan, uusia työkaluja kehittäjille sekä maailman ensimmäiset Windows Mixed Reality -liikeohjaimet, jotka eivät vaadi erillisiä markkereita.

”Suunnittelimme Windows 10:n vapauttamaan meissä kaikissa piilevän luovuuden”, kertoo Terry Myerson, Windows Devices Groupin johtaja, Microsoft. ”Olemme innoissamme siitä, että asiakkaamme pääsevät hyödyntämään Windows 10 Fall Creators Updaten uusia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat innovatiiviset kokemukset, tarjoavat modernin ja yhdenmukaisen ilmeen laitteesta riippumatta sekä helpottavat tulevaisuuden tietojenkäsittelyä luovien kehittäjien työssä.”

Uusi suunnittelujärjestelmä tukee luovaa työtä Windows-laitteilla

Microsoft Fluent Design System -järjestelmä mahdollistaa intuitiivisen ja responsiivisen käyttökokemuksen ja vuorovaikutuksen laitteiden välillä. Fluent Design on suunniteltu auttamaan kehittäjiä luomaan entistä kiinnostavampia sovelluksia erityyppisiä laitteita ja vuorovaikutustapoja varten.

https://youtu.be/vcBGj4R7Fo0%20

Windows kulkee mukana laitteelta toiselle eri alustojen välillä

Microsoft Graph on älykäs alusta, joka auttaa yhdistämään käyttäjät, keskustelut, projektit ja sisällön Microsoftin pilvipalveluissa ja varmistaa saumattoman käyttökokemuksen Windows-, iOS- ja Android-laitteiden välillä. Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Timelinen avulla käyttäjä voi nähdä visuaaliselta aikajanalta, mitä hän työsti aikaisemmin, ja palata tiedostoihin, sovelluksiin ja verkkosivuille.
 • Cortanalla voi käyttää Pick Up Where You Left Off -toimintoa Windows-, iOS- ja Android-laitteilla.
 • Clipboard on nopea ja helppo tapa kopioida ja liittää lähes mitä tahansa verkkoon yhdistettyjen laitteiden välillä; kohteen voi kopioida tietokoneelta ja liittää puhelimeen.
 • OneDrive Files on Demand -ominaisuus mahdollistaa kaikkien pilveen tallennettujen tiedostojen käyttämisen ilman niiden lataamista ja tallennustilan käyttämistä laitteella.

Windows Story Remix soveltaa tekoälyä kuvioiden ja videoiden hallintaan

Avoimen lähdekoodin .NET-alustalla kehitetty ja Windows-kaupasta saatavilla oleva universaali Windows-sovellus Windows Story Remix hyödyntää tekoälyä ja syväoppimista kuvien ja videoiden hallinnassa. Eri käyttäjät voivat olla yhteydessä toisiinsa Microsoft Graphin kautta. Story Remix luo muistoista, kuvista ja videoista tarinoita sekä lisää niihin musiikkia, teeman ja elokuvamaisia efektejä. Käyttäjät voivat myös luoda yhdistetyn todellisuuden elämyksiä lisäämällä kuviin ja videoihin 3D-kohteita, mikä mahdollistaa uudenlaisen tarinoiden kertomisen. Valokuviin ja videoihin voi myös piirtää Windows Ink -tuen ansiosta.

https://youtu.be/kh0be6z-Zl8%20

Windows-kauppaan iTunes ja täysi UWP-tuki Windows-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille

Windows-kauppaan tuodaan myöhemmin tänä vuonna lisää suosittuja sovelluksia:

 • iTunes saapuu Windows-kauppaan vuoden lopulla. Windows-käyttäjät pääsevät käyttämään kaikkia iTunes palveluita, kuten Apple Music ja iTunes Store, minkä lisäksi iPhone ja muut Apple-laitteet ovat tuettuja Windows 10- ja Windows 10 S -tietokoneissa.
 • AutoDeskin viime kesänä esittelemästä UWP SketchBookista tuli yhtiön nopeimmin kasvava uusi alusta, ja sen myynti on kasvanut keskimäärin 35 prosenttia joka kuukausi vuonna 2017. Maalaus- ja piirtämissovellus Autodesk SketchBook on rakennettu UWP (Universal Windows Platform) -sovellukseksi, joka hyödyntää Windows 10:n kosketusnäyttö- ja kynävalmiuksia. Autodesk hyödyntää UWP-alustaa myös jatkossa ja tuo Windows-kauppaan saataville 3D-pelimoottori- ja renderointiohjelmisto Autodesk Stingrayn, joka tukee Windows Mixed Reality -toiminnallisuuksia.
 • SAP tuo SAP Digital Boardroom -portaalinsa Windows-kauppaan toukokuussa. SAP Digital Boardroom on yksi SAPin suosituimpia ratkaisuja. Se on seuraavan sukupolven johtoryhmäportaali, joka hyödyntää liiketoimintasovellusten keräämää dataa liiketoiminnan johtamisen tueksi. Sovellus on saatavilla Windows-kaupassa progressiivisena verkkosovelluksena, minkä ansiosta SAP voi kohdentaa sisältöä useisiin eri alustoihin ja samalla hyödyntää syvempää integraatiota Windows 10:n kanssa.

Windowsista kaikkien kehittäjien koti

Microsoft työstää Windowsista ja Visual Studiosta parasta ympäristöä kaikille kehittäjille alustat ja laitteet ylittävien sovellusten ja sovelluskokemusten luomista varten. Tänään Microsoft kertoi useista uusista Windows-työkaluista.

 • .NET Standard 2.0 for UWP ja XAML Standard tulevat myöhemmin tämä vuonna Windowsille verkko-, C++-, .NET- ja UWP-kehittäjien iloksi.
 • Modernin koodin ansiosta kehittäjät voivat hyödyntää Windowsia ja Microsoft Graphia käyttämällä Project Rome -kehityspakettia UWP:llä, iOS:llä ja Androidilla.
 • Xamarin Live Playerin avulla kehittäjät voivat rakentaa, testata ja poistaa virheitä iPhone-sovelluksistaan Windows-pöytäkoneella. iOS-natiivisovellusten rakentamista varten käyttäjä tarvitsee vain Visual Studion ja iPhonen.
 • Microsoft on yksinkertaistanut Ubuntun asennusta tuomalla sen Windows-kauppaan. Lisäksi yhtiö kertoi työskentelevänsä SUSE Linuxin ja Fedora Linuxin kanssa tuodakseen ne Windows-kauppaan. Windows on ainoa alusta, joka voi pyörittää Windows- ja Linux-sovelluksia rinnakkain.

Maailman ensimmäiset yhdistetyn todellisuuden liikeohjaimet

Tanssi- ja akrobatianäytöksistään tunnettu Cirque du Soleil kertoi, miten he käyttävät Windows Mixed Reality -valmiuksia näytösten uudenlaisessa ideoinnissa ja toteuttamisessa. Cirque du Soleil rakensi virtuaalisen version Kurios-kiertueensa lavasta esitelläkseen kohtaamiaan luovia haasteita.

Windows 10 Fall Creators Update -päivityksen myötä yhdistetty todellisuus saapuu myös kuluttajien ulottuville. Microsoft haluaa tuoda Windows Mixed Reality -kehittäjäpaketin kaikkien kehittäjien saataville. Kehittäjät Yhdysvalloissa ja Kanadassa voivat tilata ennakkoon Acerin tai HP:n Windows Mixed Reality Headset Developer Editionin Windows-kaupasta.

https://youtu.be/1nlcdDNOdm8%20

Microsoft esitteli myös maailman ensimmäiset Windows Mixed Reality -liikeohjaimet, jotka toimivat ilmanmarkkereita. Liikeohjaimet seuraavat käyttäjän näkökentässä näkyviä liikkeitä tarkasti ja responsiivisesti Windows Mixed Reality -lasien sensoreiden avulla. Seiniin ei tarvitse asentaa laitteistoa. Microsoftin laitteistokumppanit suunnittelevat tuovansa ohjaimia markkinoille jouluna 2017. Muun muassa Acer myy loppuvuodesta Windows Mixed Reality -laseja ja -liikeohjaimia 399 Yhdysvaltain dollarin pakettina*.

Lisätietoja Build 2017 -tapahtuman julkistuksista löytyy Terry Myersonin blogista.

*Saatavilla valikoiduilla markkinoilla.

Lisätietoja:

Microsoft viestintä, Tomi Kuuppelomäki, [email protected]
Mediapäivystys puh. 040 6483 900

 

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

Tags: , ,