Outokumpu harppaa eteenpäin ruostumattoman teräksen tuotannon digitalisoimisessa

 |   Microsoft News Center

Outokummun ja Microsoftin edustajat sopimassa yhteistyöstä

Ruostumattoman teräksen valmistaja Outokumpu pyrkii kokonaan digitalisoimaan Torniossa sijaitsevan suurimman tehtaansa tuotannon ja tekemään tehtaasta toimialan digitalisoitunein ja kustannuskilpailukykyisin ruostumattoman teräksen tuotantolaitos vuoteen 2020 mennessä. Tornion jälkeen digitaalinen tuotanto on tarkoitus ottaa käyttöön Outokummun muissa tuotantoyksiköissä kansainvälisesti.

Tornion tuotannon digitalisoimisen myötä Outokumpu pyrkii merkittävästi lyhentämään toimitusaikojaan asiakkaille parantamalla toimintavarmuutta, laatua ja toimitusketjun hallintaa sekä vapauttamaan samaan aikaan 100 000 tonnia tuotantokapasiteettia nykyisistä tuotantolaitteista. Tornion tehdas on jo nyt Euroopan suurin ja tehokkain sekä kestävän kehityksen periaatteet parhaimmin huomioiva ruostumattoman teräksen tehdas. Tornion tehtaan toiminta kattaa koko tuotantoketjun kromikaivoksesta ja ferrokromituotannosta terässulattoon, kuuma- ja kylmävalssaukseen sekä vaativien ruostumattomien terästuotteiden viimeistelemiseen.

Osana monivuotista kumppanuutta Microsoftin kanssa Outokumpu rakentaa teollista digitaalista alustaa, Outokumpu Digital Platformia (ODP), joka perustuu Microsoft Azure -pilvipalveluihin. Vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana Outokummun ja Microsoftin yhteinen projektiryhmä on luonut ODP-alustan, jonka päälle on jo rakennettu ensimmäiset käytännön ratkaisut. Niiden odotetaan tuovan merkittäviä parannuksia Tornion tehtaan toimintaan.

Outokummun liiketoiminnan muutoksesta ja IT:stä vastaava johtaja Jan Hofmann kertoo, että Tornion tehtaan kehittäminen yhteistyössä Microsoftin kanssa toimii lähtölaukauksena Outokummun kunnianhimoiselle tavoitteelle luoda alan tehtaille uusi laatustandardi.

”Maailmanlaajuisen tuotantomme digitalisointi on keskeistä digitaalisessa transformaatiossa, joka on yksi Outokummun kuudesta strategisesta alueesta. Tavoitteenamme on muuttaa ruostumattoman teräksen tuotantoa perinpohjaisesti tekoälyyn perustuvan prosessioptimoinnin, ennakoivan kunnossapidon ja laadunvalvonnan avulla. Olemme solmineet kumppanuussopimuksen Microsoftin kanssa luodaksemme uuden mittapuun prosessiteollisuuden digitalisaatiolle. Tornion tehtailta vuoteen 2020 mennessä saatujen muutoskokemusten pohjalta luomme myös suunnitelmat muiden tehtaidemme digitalisoimiseksi”, Hofmann kertoo.

“Tänä aikana kaikkien yritysten pitää digitalisoitua menestyäkseen tai jopa selviytyäkseen. Digitaalisuus on myös asenteen ja ajattelun kehittämistä, ennen kuin yritykset voivat rakentaa uusia kyvykkyyksiä datan hyödyntämiseen. Data avaa uusia näkemyksiä, jotka muutetaan uudenlaisiksi toiminnoiksi ja sitä kautta uudenlaisiksi tuloksiksi. Microsoftin edistyksellisten pilvi- ja tekoälyteknologioiden avulla Outokumpu luo uutta liiketoimintaa ja palvelee asiakkaitaan nopeammilla toimituksilla ja entistä paremmalla laadulla. Koska jokaisen yrityksen ytimessä on kulttuuri, Outokumpu johtaa muutostaan kokonaisvaltaisesti ja antaa työntekijöilleen mahdollisuuden menestyä dataan pohjautuvan päätöksenteon avulla”, sanoo Microsoftin globaali valmistavan teollisuuden toimialajohtaja Çağlayan Arkan.

Lisätietoja:
Anne Alarotu
Viestintäjohtaja
Microsoft Oy
[email protected]

Mediatiedustelut:
Outokummun viestintä
09 421 3840

Outokumpu on maailman johtava ruostumattoman teräksen toimittaja, jonka asema perustuu kykyyn räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi yrityksen asiakkaat valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Outokummun tavoitteena on olla vuoteen 2020 mennessä ruostumattoman teräksen johtaja, joka luo alan parhaan arvon olemalla asiakassuuntautunut ja tehokas. Outokummun palveluksessa on 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Tags: , , , , ,