Esittelyssä uusi Windows 11

 |   Microsoft News Center

Windows 11

Ajassa, jossa PC on yhä tärkeämpi osa elämäämme, Windows 11 on suunniteltu tuomaan ne tärkeimmät asiat entistä lähemmäksi. 

YouTube Video

Esittelyssä Windows 11 

Windows on alusta alkaen ollut näyttämö maailman innovaatioille. Se on ollut paitsi globaalien yhtiöiden tukiranka, myös lukemattomien startup-yhtiöiden menestyksen mahdollistaja. Internet sai alkunsa ja on kasvanut Windowsin avulla. Monet meistä kirjoittivat ensimmäisen sähköpostinsa, pelasivat ensimmäistä tietokonepeliään ja kirjoittivat ensimmäisen rivinsä koodia nimenomaan Windowsissa. Windows on paikka, jossa ihmiset luovat uutta, ovat yhteydessä toisiinsa, oppivat ja saavuttavat tavoitteitaan. Windows on alusta, johon yli miljardi ihmistä luottaa päivittäin. 

Vastaaminen näin suuren ihmisjoukon tarpeisiin on asia, jonka otamme vakavasti. Viimeisen puolentoista vuoden aikana tapamme käyttää tietokoneitamme on kokenut valtavan mullistuksen: tietokoneen sovittamisesta elämäämme on siirrytty siihen, että sovitamme koko elämämme tietokoneeseen. Olemme turvautuneet laitteisiimme saadaksemme asioita aikaan töissä ja opinnoissa, minkä lisäksi ne ovat auttaneet meitä esimerkiksi pelaamaan ystävien kanssa, katsomaan lempisarjojamme ja – mikä ehkä tärkeintä – pitämään yhteyttä toinen toisiimme. Tilanteen jatkuessa aloimme luoda uusia tapoja mahdollistaa työpaikan epämuodollisia kohtaamisia, käytäväkeskusteluja, yhteistä taukoliikuntaa, happy hour -tilaisuuksia ja juhlapäivien viettoa – digitaalisesti. 

Olemme nähneet voimakkaan muutoksen tietokoneen käyttötavoissa käytännöllisestä ja funktionaalisesta työkalusta henkilökohtaiseksi kumppaniksi. Tämä inspiroi meitä kehittäessämme Windowsin seuraavaa sukupolvea: halusimme rakentaa paikan, joka on tuttu, mutta josta löytää helposti uusia tapoja luoda, pelata ja olla yhteydessä toisiimme uusilla tavoilla. 

Tänään olemme innoissamme voidessamme esitellä Windows 11:n – Windowsin, joka tuo kaikkein tärkeimmät asiat lähelle. 

Suunniteltu tuottavuuden, luovuuden ja helppouden ehdoilla 

Windows 11

Olemme yksinkertaistaneet käyttöjärjestelmän ilmettä ja käyttäjäkokemusta. Moderni, puhdas ja raikas käyttöliittymä tukee asioiden aikaan saamista ja inspiroi luovuutta. Kaikki uudesta Käynnistä-valikosta tehtäväpalkkiin ja jokaiseen ääneen, fonttiin ja ikoniin on suunniteltu antamaan käyttäjälle tilanteen hallinnan ja tuomaan työskentelyyn rauhaa ja helppoutta. Keskelle sijoitettu Käynnistä-valikko auttaa löytämään helposti ja nopeasti etsimäsi. Pilven ja Microsoft 365:n avulla Käynnistä-valikko näyttää viimeisimmät tiedostosi riippumatta siitä, millä laitteella niitä viimeksi tarkastelit, oli sitten kyseessä vaikka Android- tai iOS-laite. 

Windows 11

Windowsin perustana on aina ollut auttaa ihmisiä työskentelemään haluamallaan tavalla, esimerkiksi käyttämään useita ikkunoita tai kiinnittämään sovelluksia näytölle rinnakkain. Windows 11:n uudet Snap Layouts-, Snap Groups- ja Desktops-toiminnot tuovat entistä tehokkaampia tapoja suorittaa useita tehtäviä samaan aikaan ja pysyä ajan tasalla siitä, mitä pitää saada aikaan. Uudet toiminnot on suunniteltu auttamaan ikkunoiden järjestämisessä ja näyttötilan optimoinnissa siten, että tarvittavat ikkunat näkyvät juuri halutulla tavalla. Desktops-toiminnon avulla on mahdollista luoda erilliset työpöydät elämän eri osa-alueille, kuten työlle, pelaamiselle tai opiskelulle, ja muokata niitä omien mieltymysten mukaan. 

Windows 11

Windows 11 yksinkertaistaa monimutkaista elämää. 

Ole yhteydessä nopeammin sinulle tärkeisiin ihmisiin 

Windows 11

Toinen kriittinen osa tärkeimpien asioiden lähemmäksi tuomista on tuoda lähemmäksi ne joista välitämme. Viimeinen puolitoistavuotinen on muuttanut tapaamme luoda mielekkäitä yhteyksiä toinen toisiimme digitaalisesti. Vaikka pääsemmekin taas pian kohtaamaan ihmisiä enemmän kasvotusten, haluamme edelleen auttaa ihmisiä olemaan yhteydessä toisiinsa paikasta riippumatta. Emmekä halua, että käyttämämme laite tai alusta on tälle esteenä. 

Windows 11:ssä Microsoft Teamsin chat on integroitu suoraan tehtäväpalkkiin. Nyt voit olla yhteydessä keneen tahansa suoraan viestien ja chatin tai ääni- ja videopuheluiden kautta heidän käyttämästään laitteesta tai alustasta riippumatta, oli kyseessä sitten Windows, Android tai iOS. Jos tavoittelemasi henkilö ei ole ladannut Teams-sovellusta, tehtäväpalkin kautta voi silti lähettää tekstiviestejä. 

Windows 11 tarjoaa myös käytännöllisemmän tavan olla yhteydessä ystäviin ja perheenjäseniin Teamsin kautta. Voit esimerkiksi aloittaa näytön jakamisen tai mykistää itsesi suoraan tehtäväpalkista.  

Nopeampi pääsy tärkeään tietoon 

Windows 11

Windows 11 tuo tärkeät uutiset ja tiedot lähemmäksi Widgets-pienoissovellusten avulla. Ne muodostavat tekoälyä ja Microsoft Edgen suorituskykyä hyödyntävän henkilökohtaisen uutissyötteen. Älypuhelimesta tuttu näkymä on nyt saatavilla suoraan tietokoneen työpöydälle Widgetsin avulla. Henkilökohtainen syöte liukuu näytölle lasilevyn tavoin, jolloin se ei häiritse kesken olevaa työtä. Widgetsin avulla sisällöntuottajat voivat luoda personoitua sisältöä Windowsin sisällä. Microsoftin tavoitteena on luoda sekä globaalien brändien että paikallisten sisällöntuottajien suosima kanava, joka hyödyttää niin kuluttajia kuin sisällöntuottajiakin. 

Uusi Microsoft Store tuo suosituimmat sovellukset ja viihteen samaan paikkaan 

Windows 11

Uusi Microsoft Store -sovelluskauppa tarjoaa yhdestä luotettavasta paikasta sovellukset ja sisällöt katseluun, luomiseen, pelaamiseen, työskentelyyn ja oppimiseen. Uudelleen rakennettu sovelluskauppa on nopea, tyylikäs ja helppokäyttöinen. Uusi Microsoft Store sisältää enemmän sovelluksia kuin koskaan aiemmin, ja sieltä on myös entistä helpompaa löytää kokoelmia ja sisältöjä, kuten sovelluksia, pelejä, tv-sarjoja ja elokuvia. Microsoft Storeen on tulossa johtavia ensimmäisen ja kolmannen osapuolen sovelluksia viihtymiseen, inspiroitumiseen ja kanssakäymiseen, kuten Microsoft Teams, Visual Studio, Disney+, Adobe Creative Cloud, Zoom ja Canva.* Lataamalla sovelluksen Microsoft Storesta voit varmistua siitä, että sen tietoturvallisuus ja soveltuvuus lapsille on testattu. 

Windows 11

Olemme myös ylpeitä siitä, että Windows 11 on ensimmäinen Windows, johon on tulossa Android-sovellusten tuki. Myöhemmin tänä vuonna käyttäjät voivat löytää Android-sovelluksia Microsoft Storesta ja ladata niitä Amazon Appstoren kautta. Esimerkiksi TikTok-videon tallentaminen ja julkaiseminen tai virtuaalinen oppiminen Khan Academyn avulla on jatkossa siis mahdollista suoraan PC-tietokoneelta. Odotamme innolla yhteistyötä Amazonin ja Intelin kanssa, josta kerromme lisätietoja tulevina kuukausina. 

* Kaikkia sovelluksia ei välttämättä tule saataville kaikilla markkina-alueilla. 

Entistä avoimempi ekosysteemi tarjoaa uusia mahdollisuuksia kehittäjille 

Haluamme tarjota sovelluskehittäjille mahdollisuuksia tavoittaa uusia käyttäjiä. Tarjoamme sovelluskehittäjille mahdollisuuden tarjota sovelluksiaan Microsoft Storessa riippumatta siitä, onko ne rakennettu käyttäen Win32:ta, Progressive Web Appia (PWA), Universal Windows Appia (UWP) tai mitä tahansa muuta sovellusalustaa. Julkistamme myös muutoksen ansaintamallissamme: jatkossa sovelluskehittäjät saavat 100 prosenttia Microsoft Storeen ladattujen sovellustensa tuotoista, jotka on saatu kehittäjien omien myyntikanavien kautta. Sovelluskehittäjät voivat edelleen käyttää Microsoft Storen myyntikanavaa kilpailukykyisellä 85 prosentin osuudella myynnistä. Uskomme, että asiakkaamme hyötyvät entistä avoimemman ekosysteemin luomisesta ja turvallisesta, kitkattomasta pääsystä haluamiinsa ja tarvitsemiinsa sovelluksiin, peleihin, elokuviin, tv-sarjoihin ja web-sisältöihin. 

Lisätietoa uudistuksista Microsoft Storeen löytyy tästä blogikirjoituksesta 

Lisätietoa Windows 11:n uusista ominaisuuksista kehittäjille löytyy Windows Developer Blogista.  

IT-osastolle tuttu mutta entistä nopeampi ja turvallisempi  

Windows 11:n perustana on johdonmukainen, yhteensopiva ja kaikille tuttu Windows 10. Windows 11:n käyttöönoton valmistelu ja käyttöönotto toimivat kuten Windows 10:ssä, ja päivitys Windows 11:een on kuin päivittäisi Windows 10:tä. Integroitaessa Windows 11:tä organisaation PC-ympäristöön IT-osastoa tukevat tutut hallintaominaisuudet, kuten Microsoft Endpoint Manager, pilvimääritys, Windows Update for Business ja Autopilot. 

Ohjelmistoyhteensopivuus on ollut keskeinen suunnitteluperiaate Windows 11:ssä aivan niin kuin Windows 10:ssäkin. Seisomme lupauksemme takana varmistaa ohjelmistojen yhteensopivuus Windows 11:n kanssa, minkä takaa App Assure -palvelu, joka auttaa vähintään 150 käyttäjän organisaatioita ratkaisemaan sovellusten mahdolliset yhteensopivuusongelmat ilman lisämaksua. 

Windows 11:ssä turvallisuus on sisäänrakennettuna, ja uudet turvallisuusteknologiat lisäävät suojaa aina mikropiiristä pilveen asti samalla, kun ne tukevat tuottavuutta ja mahdollistavat uusia kokemuksia. Windows 11 on Zero Trust -mallin käyttöjärjestelmä, joka suojaa dataa ja pääsyä laitteiden välillä. Olemme työskennelleet tiiviissä yhteistyössä OEM-laitevalmistajien ja prosessorivalmistajakumppaniemme kanssa nostaaksemme tietoturvallisuusvaatimuksia vastaamaan uhkaympäristön ja uuden hybridityöelämän tarpeita. 

Lisätietoa Windows 11:stä hybridityöskentelyn ja -oppimisen käyttöjärjestelmänä löytyy Microsoft 365 -blogissa. 

Kaikkien aikojen parasta PC-pelaamista 

Windows 11

Pelaaminen on aina ollut olennainen osa Windowsia, ja Windows 11 on luotu pelaajille. Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman käyttävät Windowsia pelaamiseen ja viettävät siten aikaa ystäviensä kanssa. Windows 11 valjastaa laitteiston kaikki tehot uusimmilla peliteknologioilla, kuten DirectX 12 Ultimatella, joka mahdollistaa todentuntuiset grafiikat korkealla kuvataajuudella; DirectStoragella, joka nopeuttaa latausaikoja ja parantaa pelimaailmojen yksityiskohtia; sekä Auto HDR:llä, jonka laajennettu värialue tarjoaa mukaansatempaavan katselukokemuksen. Sitoudumme edelleen laitteiston yhteensopivuuteen – Windows 11 tukee suosituimpia lisä- ja oheislaitteita. Xbox Game Pass PC:lle ja Xbox Game Pass Ultimate antavat pääsyn yli sadan PC-pelin kirjastoon, johon lisätään jatkuvasti uusia pelejä ja josta löytää helposti peliseuraa riippumatta siitä, pelaavatko he PC:llä vai konsolilla. 

Lisätietoa Windows 11:n uusista ominaisuuksista pelaajille löytyy Xbox Wire -sivustolla 

Nyt on paras aika hankkia uusi PC 

Windows 11

Windows 11:n kehittämisen alusta lähtien olemme tehneet tiivistä yhteistyötä laitteisto- ja prosessorivalmistajakumppaneidemme kanssa saavuttaaksemme saumattoman integroinnin ohjelmistojen ja laitteistojen välillä. Laaja tuotekehitysyhteistyö ja innovaatio alkaa mikrosiruista. AMD Ryzenin tarjoaman grafiikkasuorituskyvyn, Intelin 11. sukupolven ja Evo -prosessoreiden, Qualcommin AI-tehokkuuden, 5G ja Arm -tuen sekä partnereidemme mikrosiruinnovaatioiden avulla muodostuu paras mahdollinen Windows 11 -kokemus maailman suurimmassa ekosysteemissä.  

Yhteistyössä Dellin, HP:n, Lenovon, Samsungin, Surfacen ja muiden kumppaniemme kanssa pyrimme varmistamaan, että useimmat nyt myynnissä olevat PC-tietokoneet eri malleissa ja hintaluokissa* voidaan päivittää Windows 11:een. 

Olemme tehneet yhteistyötä Windows 11:n nopeuden ja tehokkuuden takaamiseksi, myös sen osalta, että se pystyy hyödyntämään entistä paremmin kosketus-, kynä- ja äänitoimintoja. 

Olemme parantaneet Windows 11:n kosketusominaisuuksia tablet-käytössä ilman näppäimistöä muun muassa suurentamalla tehtäväpalkin kuvakkeiden välejä sekä lisäämällä eleitä, suurempia kosketusalueita ja hienovaraisia visuaalisia ohjeita helpottamaan ikkunoiden liikuttamista ja niiden koon muuttamista. Windows 11 hyödyntää myös haptista palautetta, joka tekee kynän käytöstä entistä todentuntuisempaa – voit tuntea ja kuulla värähdykset piirtäessäsi tai kirjoittaessasi. Windows 11 tuo mukanaan parannuksia myös puheentunnistukseen ja äänikomentoihin.  

Windows 11 tulee saataville uusille PC-tietokoneille sekä maksuttomana päivityksenä vaatimukset täyttäville Windows 10 -tietokoneille myöhemmin tämän vuoden aikana. Nykyisten Windows 10 -tietokoneiden kelpoisuuden maksuttomaan Windows 11 -päivitykseen voi tarkastaa Windows.com -sivustolta ladattavalla PC Health Check -sovelluksella. Teemme myös yhteistyötä vähittäismyyntikumppaniemme kanssa varmistaaksemme, että nyt myynnissä olevat Windows 10 -tietokoneet ovat valmiita Windows 11 -päivitykseen. Maksuton päivitys saapuu ladattavaksi vaatimukset täyttäville Windows 10 -tietokoneille myöhemmin tämän vuoden aikana. Ensi viikolla julkaisemme ennakkoversion Windows 11:stä Windows Insider Programin jäsenille – innokkaille Windows-faneille, joiden palaute on meille tärkeää. 

Kaikki tämä on vasta alkua 

Windows on enemmän kuin käyttöjärjestelmä – se on erottamaton osa elämäämme, työtämme, yhteydenpitoa, oppimista ja pelaamista. Vuosien saatossa se on pysynyt tuttuna mutta mukautunut aina tarpeisiimme. Toivomme, että olet yhtä innoissasi Windows 11:stä kuin mekin. Emme malta odottaa, millaisia innovaatioita Windows 11 mahdollistaa ja mitä se inspiroi luomaan. 

* Tarkista maininta maksuttoman päivityksen saatavuudesta PC-tietokoneelle tai kysy lisätietoja vähittäismyyjältä. 

 

Lisätietoja:

Tarkempia tietoja ja materiaaleja saatavilla julkistuksen lehdistösivustolta.
Julkistuksen tiedotustilaisuuden nauhoite on katsottavissa täältä.

Yhteydenotot:

Harri Mikkanen
Microsoft 365 Tuotemarkkinointipäällikkö, Microsoft Oy
[email protected]
puh. +358 50 554 1618