Uutta teknologiaa peruskouluille – Surface Laptop SE ja Windows 11 SE oppimisen tueksi

 |   Microsoft News Center

Surface laptop SE

Edulliset ja kevyet Surface Laptop SE -kannettavat suomenkielisellä Windows 11 SE -käyttöjärjestelmällä nyt myynnissä Suomessa

Koronapandemia ja etäopiskelu vauhdittivat merkittävästi koulujen digiloikkaa myös Suomessa. Teknologia ja digitaaliset työkalut tukevat kuitenkin opettajien työtä ja tarjoavat oppilaille uusia oppimisen muotoja myös lähiopetuksessa.

Microsoftin saaman palautteen mukaan opettajat arvostavat oppilaiden käyttöön tarkoitetuissa tietokoneissa edullisuutta, helppokäyttöisyyttä ja turvallisuutta. Microsoftin valikoima oppilaitosten käyttöön suunniteltuja laitteita ja ohjelmistoja onkin yksi alan kattavimmista.

Surface Laptop SE

Microsoft Surface Laptop SE sopii nuorimpienkin oppilaiden käyttöön

Yksi Microsoftin täysin oppilaitosten tarpeisiin suunnitelluista laitteista on Surface Laptop SE -kannettava, joka sisältää myös uuden Windows 11 SE -käyttöjärjestelmän. Yhdistelmä tarjoaa kaikki opetukseen tarvittavat työkalut ja on siten tehokas, turvallinen ja luotettava vaihtoehto kaikille kouluille.

Surface Laptop SE on ensimmäinen erityisesti ala- ja yläkoulun oppilaiden käyttöön suunniteltu Surface-kannettava. Surface Laptop SE painaa vain noin 1,1 kilogrammaa, ja kompaktin ja kevyen muotoilunsa ansiosta myös lasten on helppo käyttää laitetta ja kuljettaa sitä mukanaan. Alkaen 299 euron (sis. ALV) hintainen Surface Laptop SE on myös kaikkien aikojen edullisin Surface-laite. Surface Laptop SE:ssä on muun muassa seuraavat ominaisuudet:

 • 11,6 tuuman näyttö
 • 720p HD-etukamera
 • stereokaiuttimet
 • laadukas näppäimistö
 • 4 Gt tai 8 Gt muistia
 • 64 Gt tai 128 Gt tallennustilaa
 • sisäänrakennetut tietoturvaominaisuudet
 • edistyksellinen virranhallinta – jopa 16 tunnin akunkesto normaalikäytössä.

Muihin Surface-kannettaviin verrattuna Surface Laptop SE -laitteiden ylläpito ja korjattavuus on aivan uudella tasolla. Oppilaitosten IT-tuki voi tarvittessa korjata esimerkiksi laitteen näytön, akun, näppäimistön ja jopa emolevyn helposti paikan päällä, mikä helpottaa opettajien työtä ja säästää oppilaitosten resursseja. Tämän lisäksi Surface Laptop SE:n käyttöönotto ja hallinta on helppoa nykyaikaisten pilvipalveluratkaisujen avulla.

Pandemian aikaiset etäopetusjaksot osoittivat, että oppilaitokset tarvitsevat uutta teknologiaa, joka mahdollistaa parhaat mahdolliset oppimiskokemukset myös verkon välityksellä. Surface Laptop SE:ssä on Microsoftin kehittämä HD-kamera, jonka erinomainen kuvanlaatu mahdollistaa laadukkaat videokeskustelut, oppilaiden välisen vuorovaikutuksen ja yhteistyön sekä saumattoman oppimiskokemuksen. Microsoft on myös mukauttanut Surface Laptop SE:n näppäimistöä siten, että sillä kirjoittaminen ei tuota häiritseviä ääniä esimerkiksi oppilaiden tehdessä muistiinpanoja videon välityksellä tapahtuvan opetuksen aikana. Lisäksi Surface Laptop SE:n jäähdytys on optimoitu toimimaan eri olosuhteissa. Kaikki Surface Laptop SE:n yksityiskohdat on siis suunniteltu mukautumaan koulujen ja opetuksen nopeastikin muuttuviin tarpeisiin.

Esittelyssä Windows 11 SE

Kaikissa Surface Laptop SE -kannettavissa on oppilaitoksille suunnattu Windows 11 SE -käyttöjärjestelmä, jonka Microsoft kehitti ja rakensi pandemian aikana. Se on optimoitu toimimaan edullisen hintaluokan laitteissa ja mahdollistamaan monipuoliset oppimiskokemukset. Lisäksi Windows 11 SE -käyttöjärjestelmän käyttöönotto ja hallinta on vaivatonta, mikä helpottaa oppilaitosten IT-järjestelmistä vastaavien asiantuntijoiden sekä opettajien työtä.

Windows 11 SE -käyttöjärjestelmä tukee kaikkia yleisimpiä opetusohjelmistoja, mukaan lukien Microsoft 365 for Education -sovellukset. Microsoft 365 -lisenssillä opettajien ja oppilaiden käytössä ovat Microsoft Word, PowerPoint, Excel, OneDrive ja muut Microsoft Office -sovellukset myös ilman verkkoyhteyttä. Tiedostot tallentuvat paikallisesti kunkin laitteen OneDrive-kansioon, joten oppilaat voivat käyttää ja muokata tiedostoja offline-tilassa, jos verkkoyhteyttä ei ole saatavilla. Windows 11 SE synkronoi muutokset automaattisesti, kun laite on jälleen yhdistettynä esimerkiksi oppilaitoksen verkkoon.

Lisäksi Windows 11 SE tukee monipuolisesti verkkopohjaisia oppimissovelluksia, ja suositut laajennukset ja muut verkkopohjaiset työkalut toimivat hyvin Microsoft Edge -selaimessa. Windows 11 SE tukee myös kolmannen osapuolen sovelluksia, jotta oppilaitokset voivat valita käyttöönsä parhaiten sopivat työkalut. Jotta oppimista tukevat ratkaisut olisivat kaikkien oppilaiden saatavilla, Windows 11 SE sisältää käytettävyyttä parantavia toimintoja, kuten analytiikkaa, helppokäyttöisyystoimintoja ja käännöstyökaluja:

 • Education Insights -sovellus tarjoaa opettajille reaaliaikaista tietoa oppilaiden osallistumisesta opetukseen, heidän suorittamistaan tehtävistä ja oppilaiden henkisestä hyvinvoinnista, jotta opettajat voivat käyttää aikansa eniten tukea tarvitsevien auttamiseen ja saada kattavamman kuvan oppimisen edistymisestä.
 • Syventävän lukuohjelman avulla oppilaat, joilla on lukemisvaikeuksia, voivat lukea ja ymmärtää digitaalista sisältöä aiempaa helpommin.
 • Microsoft Teamsiin sisäänrakennetun Microsoft Translatorin tarjoamien reaaliaikaisten käännösten ansiosta suomea toisena kielenään puhuvat oppilaat voivat seurata opetusta entistä paremmin.
 • Opetusta tukevat sovellukset, kuten Teams for EDU, Minecraft for Education ja Flipgrid, tulevat Surface Laptop SE -laitteeseen valmiiksi asennettuina.

”Pandemia ja siirtyminen etäopetukseen nostivat esiin oppilaitosten tarpeet ja haasteet teknologian suhteen. Peruskouluissa teknologian hyödyntämisessä tärkeintä ei ole se, että jokaisella oppilaalla on oma kannettava tietokone vaan että heillä kaikilla on pääsy työkaluihin ja sisältöihin, jotka tukevat heidän oppimiskokemuksiaan myös tulevaisuudessa. Microsoftin ja oppilaitosten yhteisenä tavoitteena on tarjota kaikille oppilaille mahdollisuus ylittää itsensä, ja Microsoft on sitoutunut tukemaan myös suomalaisia kouluja tässä tavoitteessa tarjoamalla Surface Laptop SE:n ja Windows 11 SE:n kaltaisia ratkaisuja niiden käyttöön”, sanoo Suomen Surface-liiketoimintajohtaja Harri Mikkanen.

Surface Laptop SE -kannettavat julkistetaan 20.9.2022 ja ovat ennakkotilattavissa pian. Kannettavat tulevat saataville Suomessa 8.12.2022 alkaen hintaan 299 € (sis. ALV). Tuotteet saatavilla ainoastaan organisaatioille.

Tags: , ,