Microsoft esittelee uuden aikakauden Surface-laitteet

 |   Microsoft News Center

Surface-lanseeraus

Windows 11 -käyttöjärjestelmän sisältävät uudet Surface-laitteet, niiden käyttöä helpottavat lisälaitteet sekä Microsoft Designerin ja Image Creatorin kaltaiset uudet sovellukset uudistavat tavan tehdä työtä, luoda, oppia ja pelata.

Tänä vuonna Microsoft juhlistaa Surface-laitteiden 10-vuotisjuhlavuotta. Näiden kymmenen vuoden aikana Surface-laitteiden innovatiivinen muotoilu ja uudet ominaisuudet ovat haastaneet PC-tietokoneiden perinteitä ja mullistaneet kannettaville, pöytäkoneille, tableteille ja mobiililaitteille asetetut standardit. Samalla Surface-laitteet ja Windows-käyttöliittymä ovat tarjonneet käyttäjille uusia, tehokkaita tapoja yhteydenpitoon, luomiseen, työskentelyyn, oppimiseen ja pelaamiseen. Olemme julkistaneet tänään lukuisia uusia laitteita ja työkaluja, jotka vievät Surface-kokemuksen uudelle tasolle.

Surface Laptop 5

Surface Laptop 5

Surface Laptop -kannettava on ollut vuosien ajan suosituin Surface-laitteemme. Surface Laptopin käyttömukavuus ja ominaisuudet, kuten Windows Hello:n tarjoama nopea sisäänkirjautuminen, kosketusnäyttö, tarkka kosketuslevy ja erinomainen kirjoitustuntuma, mahdollistavat tehokkaan ja sujuvan työskentelyn.

Sulavalinjaisessa Surface Laptop 5 -kannettavassa on koko päivän kestävä akku1. Se sisältää myös Thunderbolt™ 4 -liitännän, ja uusimman Intel® Evo™ -alustan ansiosta Surface Laptop 5 on yli 50 % tehokkaampi kuin edeltäjänsä.

Surface Laptop 5:n 3:2-kuvasuhteella varustettu PixelSense-näyttö on saatavilla 13,5 tuuman ja 15 tuuman kokoisena. Molemmat mallit hyödyntävät Dolby Vision IQ -teknologiaa, joka tarjoaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun, eloisat värit ja selkeän kontrastin kaikissa valaistusolosuhteissa. Surface Laptop 5:n laadukkaat kaiuttimet ja Dolby Atmos 3D -tilaääni2 tarjoavat mukaansatempaavan äänentoistokokemuksen, kun taas HD-etukamera ja Studio-mikrofonit mahdollistavat todenmukaisen kuvan ja kirkkaan äänen videopuheluissa.

Näyttävien anodisoitujen alumiinivärien3 ja uusien ominaisuuksien ansiosta Surface Laptop 5 vastaa asiakkaiden odotuksiin entistäkin paremmin.

Surface Laptop 5 on tilattavissa heti ja toimitukset alkavat loppuvuodesta 2022.  Hinnat yritysasiakkaille alkaen 1349 € (sis. ALV) ja yksityisasiakkaille alkaen 1239 € (sis. ALV).

Surface Pro 9

Surface Pro 9

Surface Pro on ollut jo vuosia 2-in-1-luokan suunnannäyttäjä, jossa yhdistyvät kannettavan tietokoneen tehokkuus, tabletin monipuolisuus ja luovaan työskentelyyn tarvittavat työkalut, kuten kosketusnäyttö, kynä, täysikokoinen ja tarkka kosketuslevy sekä erinomainen näppäimistö. Surface Pro 9 nostaa rimaa entistä korkeammalle.

Surface Pro 9:n runko on korkealaatuista alumiinia ja se on saatavilla uusissa anodisoiduissa alumiiniväreissä3. Siinä on tuttu integroitu jalusta ja upea 13 tuuman PixelSense-näyttö.

Surface Pro 9

Surface Pro 9:ssä on reunasta reunaan ulottuva, huippulaadukas ja monipuolinen näyttö, jota voi käyttää piirustusalustana, päiväkirjana, muistivihkona, editointipöytänä tai vaikkapa valkokankaana. Näytön jopa 120 Hz:n virkistystaajuus ja runsaat värit herättävät visuaaliset tarinat eloon. Laitteessa on myös HD-kamera, Omnisonic-kaiuttimet, suuntaavat mikrofonit ja kustomoitu G6-siru, jonka ansiosta kynän käyttäminen on entistäkin sulavampaa. Microsoft OneNoten uuden Ink Focus -ominaisuuden ja Windows 11:n uuden GoodNotes-sovelluksen ansiosta näytölle piirtäminen ja kirjoittaminen tuntuu samalta kuin kynän ja paperin käyttäminen.

Suorituskyky on aina ollut Surface Pron suunnittelun keskiössä. Surface Pro 9:ssä on kaksi prosessorivaihtoehtoa –  Thunderbolt™ 4 -liitännällä varustettu Intel® Evo™ -alustaan4 perustuva 12. sukupolven Intel® Core -prosessori ja 5G-yhteydellä5 varustettu Qualcomm Snapdragon -pohjainen Microsoft SQ®3 -prosessori. Kumpikin vaihtoehto tarjoaa Surface Prolle ominaisen erinomaisen suorituskyvyn ja koko päivän kestävän akun1 sekä Secured-core-ominaisuudet, jotka ovat aiemmin olleet saatavilla vain Laptop Go 2 -mallissa.

Intel® Evo™ -alustan Intel® Core -prosessori tuo Surface Pro -laitteisiin rutkasti tehoa ja suorituskykyä. Se tukee moniajoa, mahdollistaa pöytäkoneeseen verrattavan tuottavuuden ja kestää raskaitakin työkuormia. Thunderbolt™ 4 puolestaan mahdollistaa nopean tiedonsiirron ja usean 4K-näytön samanaikaisen käytön sekä tukee ulkoista eGPU-näytönohjainta.

Microsoft SQ®3 -prosessori tarjoaa nopean 5G-yhteyden5 ja jopa 19 tunnin akunkeston1. Lisäksi siinä on täysin uusi neuraaliprosessointia hyödyntävä Neural Processing Unit (NPU) -yksikkö, joka mahdollistaa uusia tekoälyominaisuuksia ja uudistaa yhteydenpidon ihmisten välillä. Surface Pro 9:n NPU-yksikkö kykenee suorittamaan yli 15 biljoonaa laskutoimitusta sekunnissa ja tarjoaa uudenlaisia kokemuksia Windows Studio -tehosteiden avulla.

Surface Pro 9 on tilattavissa heti ja toimitukset alkavat loppuvuodesta 2022. Hinnat yritysasiakkaille alkaen 1369 € (sis. ALV) ja yksityisasiakkaille alkaen 1259 € (sis. ALV).

Surface Studio 2+

Surface Studio 2+

Microsoft julkaisi ensimmäisen Surface Studion vuonna 2016. Se oli aivan uudenlainen laite, joka suuren 28 tuuman 3:2-kuvasuhteen näytön ja Zero Gravity -saranan ansiosta soveltui luovaan työhön ihanteellisesti.

Työympäristöt ovat muuttuneet viime vuosien aikana, ja sulavalinjaisen, tehokkaan ja monipuolisen Surface Studio -laitteen kysyntä on säilynyt vahvana. Olemme tuoneet Surface Studioon uuden Intel Core H-35 -prosessorin, joka tarjoaa jopa 50 % aiempaa nopeamman suoritustehon. Lisäksi NVIDIA Ge Force RTX 3060 -näytönohjain tarjoaa kaksi kertaa paremman grafiikkatehon, minkä ansiosta 3D-suunnittelussa ja -mallinnuksessa voi nyt hyödyntää alan realistisinta säteenseurantagrafiikkaa. Myös laitteen näyttöä, kameroita, Studio-mikrofoneja ja liitäntäportteja – mukaan lukien Thunderbolt 4 USB-C -liitännät – on uudistettu. Windows 11:n ansiosta Surface Studio 2+ täyttää myös PC-tietokoneiden Secured-core-standardit.

Surface Studio 2+ on ennakkotilattavissa tänään ja toimitukset alkavat loppuvuodesta 2022. Hinnat yritysasiakkaille ja yksityisasiakkaille alkaen 5409 € (sis. ALV).

Surface Studio 2+

Microsoft Designer ja Image Creator

Microsoft Designer on uusi graafiseen suunnitteluun tarkoitettu Microsoft 365 -sovellus. Se hyödyntää luokkansa parasta tekoälyä, kuten tekoälyn avulla kuvia luovaa DALL∙E 2 -ohjelmaa. Microsoft Designer auttaa luomaan sisältöä omien teosten ja ideoiden pohjalta ja helpottaa esimerkiksi sosiaalisen median julkaisujen ja kutsujen nopeaa suunnittelua. Lisäksi se tarjoaa käyttäjille automaattisesti heidän tarpeisiinsa soveltuvia ainutlaatuisia kuvia ja malleja. Microsoftin tekoälyn ja DALL∙E 2 -tekoälyohjelman yhdistävä Designer-sovellus säästää aikaa ja parantaa luovan työn tuloksia käyttäjän taitotasosta riippumatta.

Microsoft aikoo lisätä nämä Microsoft Creator -työkalut – mukaan lukien DALL∙E 2 -integraation – myös Bing-hakukoneeseen ja Edge-selaimeen osana uutta Image Creator -sovellusta. Tämän ansiosta sanoja voi käyttää hakujen tekemisen lisäksi myös luovaan työhön.

Lisätietoa Microsoft Designer -sovelluksesta ja muista tänään julkaistuista Microsoft 365:n sekä Microsoft Edgen ja Bingin uusista luovuus- ja tekoälytyökaluista on saatavilla tässä blogissa.

Uusia lisälaitteita, jotka täydentävät Surface-kokemuksen

Xbox Adaptive Controller, Surface Adaptive Kit ja Windows 11:n uudet helppokäyttöominaisuudet ovat esimerkkejä Microsoftin tavoitteesta tarjota kaikille käyttäjille mahdollisuus tehdä enemmän. Tukeaksemme tätä tavoitetta olemme panostaneet tuotekehittelyssä inklusiivisuuteen. Kyseessä on pitkän aikavälin tavoite, mutta haluamme tehdä oman osamme ratkaistaksemme yli miljardia toimintarajoitteista ihmistä koskevia haasteita. Aiemmin tänä vuonna julkaisimme useita Microsoft Adaptive -lisälaitteita.

Adaptive-lisälaitteet

Kaikki nämä lisälaitteet on kehitetty yhteistyössä toimintarajoitteisten ihmisten kanssa, jotta voimme tukea ihmisiä, joille perinteisen hiiren ja näppäimistön käyttö voi olla haastavaa. Adaptive-lisälaitteiden tarkoituksena on ratkaista tavanomaisia ongelmia, jotka voivat estää monia ihmisiä käyttämästä tietokonettaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Microsoft Adaptive -lisälaitteet tulevat saataville valikoiduilla markkinoilla 25.10.2022 alkaen. Lisäksi yritys- ja oppilaitosasiakkaat voivat hankkia mukautuvia 3D-tulostettuja kädensijoja Microsoft Business Pen- ja Microsoft Classroom Pen 2 -kynille Shapewaysin6 kautta.

Julkaisemme myös kaksi uutta lisälaitetta, jotka tuovat parannuksia hybridikokousten järjestämiseen: Microsoft Presenter+ ja Microsoft Audio Dock.

  • Microsoft Presenter+
    Tämä Teams-yhteensopiva kaukosäädin on hyödyllinen esittäjille tarkoitettu työkalu, jonka avulla voi siirtyä helposti diojen välillä, laittaa äänet päälle tai pois päältä, ohjata yleisön huomion oikeaan paikkaan käyttämällä osoitinta ja liittyä kokoukseen nopeasti Microsoft Teamsissa tai muissa kokoussovelluksissa. Bluetooth-yhteydellä ja mukautettavilla komennoilla7 varustettu Microsoft Presenter+ on ensimmäinen Microsoft Teams -sertifioitu esittäjän työkalu.
    Presenter +
  • Microsoft Audio Dock
    Neljällä eri liitäntäportilla (HDMI, 2x USB-C ja USB-A) ja PC-tietokoneiden pass-through-latauksella varustettu Microsoft Audio Dock -telakka auttaa parantamaan työpöydän järjestystä ja kohentamaan samalla äänentoistoa. Sen sisäänrakennetut Omnisonic-kaiuttimet tarjoavat ensiluokkaisen äänen, minkä lisäksi kaksi melua vähentävää mikrofonia ja integroitu mykistyksen hallinta varmistavat äänen selkeyden kokousten aikana.
    Audio Dock

Lisätietoa kaikista tänään julkaistuista uusista tuotteista löydät julkistuksen lehdistösivustolta. Lue lisää yrityskäyttöön tarkoitetuista Surface-tuotteista  Microsoft Surface yrityksille -sivulta.

 


1) Akunkesto riippuu merkittävästi käytöstä, verkkoasetusten ja ominaisuuksien konfiguroinnista, signaalin vahvuudesta, asetuksista ja muista tekijöistä. Lisätietoa on osoitteessa aka.ms/SurfaceBatteryPerformance.

2) Vaatii Dolby Atmos® -sisällön ja -äänen.

3) Värit ovat saatavilla vain valikoiduissa malleissa. Saatavilla olevat värit, koot, pinnoitteet ja prosessorit voivat vaihdella myymälöittäin ja markkina-alueittain sekä kokoonpanon mukaan.

Värien saatavuus Suomessa:
Surface Laptop 5: Sekä 15″ että 13,5’’ versiot saatavilla vain Platinum- ja Black-väreissä.
Surface Pro 9: Intel Core -versio saatavilla yksityisasiakkaille kaikissa väreissä. Yritysasiakkaille saatavilla olevat värivaihtoehdot ovat Platinum ja Graphite. SQ3-versio saatavilla vain Platinum-värissä.

4) 12. sukupolven Intel® Core™ -prosessoreilla varustetut Surface Pro 9 -laitteet, joissa on vähintään 256 Gt tallennustilaa, pohjautuvat Intel® Evo™ -alustaan.

5) 5G ei ole saatavilla kaikilla alueilla; yhteensopivuus ja suorituskyky riippuvat operaattorin verkosta, liittymätyypistä ja muista tekijöistä. Ota yhteyttä operaattoriisi saadaksesi lisätietoja ja tietoa hinnoittelusta.

6) 3D-tulostuspalvelut ja niiden takuun tarjoaa yksinoikeudella Shapeways, Inc. Shapewaysin myynti- ja takuuehtojen mukaisesti. Lisätietoja myynti- ja takuuehdoista on osoitteessa https://aka.ms/ShapewaysTermsConditions. Microsoft ei ole vastuussa 3D-tulostuspalvelujen toiminnasta tai niiden vaatimustenmukaisuudesta sovellettavia säännöksiin, vaatimustenmukaisuuteen ja turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia tai muita vaatimuksia koskien.

7) Mukautettavat komennot ovat saatavilla vain Windows 10- ja Windows 11 -laitteissa. Voit mukauttaa Microsoft Presenter+ -kaukosäädintä ja säätää haptisen palautteen asetuksia Microsoft Accessory Centerissa.

 

Tags: