K-ryhmä ja Microsoft syventävät yhteistyötään digitaalisten palveluiden kehittämisessä

 |   Microsoft News Center

Kaksi naista tutkii puhelinta K-supermarketin edessä.

Microsoft ja Kesko ovat solmineet uuden strategisen kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa K-ryhmän asemaa digitaalisen kaupan edelläkävijänä Suomessa ja kansainvälisesti. Sopimus kattaa Microsoftin pilvi-, tekoäly-, tuottavuus- ja tietoturvaratkaisut, jotka auttavat K-ryhmää kehittämään seuraavan sukupolven älykkäitä digitaalisia palveluita asiakkailleen ja henkilöstölleen. 

Yhteistyö on jatkoa aiemmin tehdylle sopimukselle, jonka myötä Kesko siirsi merkittävän osan IT-infrastruktuuristaan Microsoft Azureen. Uusi sopimus laajentaa Azuren käyttöä entisestään ja mahdollistaa K-ryhmän liiketoiminnan entistä paremman skaalautumisen, innovoinnin ja ketteryyden. Lisäksi sopimus sisältää Microsoft 365 -palvelut, jotka parantavat K-ryhmän työntekijöiden yhteistyötä, viestintää ja tuottavuutta sekä Microsoftin tietoturvaratkaisut, jotka suojaavat K-ryhmän liiketoimintaa kyberuhkilta. 

Keskeinen osa sopimusta on Microsoftin tekoälyn hyödyntäminen K-ryhmän digitaalisten palveluiden kehittämisessä. K-ryhmä aikoo hyödyntää Microsoftin uusimpia tekoälyinnovaatioita, kuten Azure AI:ta ja tulevia Copilot-ratkaisuja, luodakseen entistä älykkäämpiä, henkilökohtaisempia ja asiakaslähtöisempiä palveluita eri toimialoillaan. Esimerkiksi päivittäistavarakaupassa tekoälyllä on merkittävä potentiaali asiakaskokemuksen rakentamisessa, tuotevalikoiman optimoinnissa ja logistiikan tehostamisessa. K-ryhmä on jo ottanut ensimmäiset generatiivista tekoälyä hyödyntävät ratkaisut käyttöön tuoteinformaation luomisen tukena.  

“Olemme erittäin iloisia siitä, että voimme syventää yhteistyötämme ja strategista kumppanuuttamme Microsoftin kanssa. K-ryhmä on kaupan alan digitalisaation edelläkävijä ja rakennamme jatkossakin kilpailuetua ja arvoa sidosryhmillemme hyödyntämällä nopeimmin uuden teknologian tuomat mahdollisuudet liiketoiminnassamme. Microsoft tukee tätä tarjoamalla ensimmäisten joukossa käyttöömme uusimman teknologian ja vahvan tuen sen nopeaan skaalaamiseen”, sanoo Keskon CIO Arto Hiltunen. 

Hiltusen mukaan uuden teknologian avulla K-ryhmä kykenee tuottamaan niin kuluttaja- kuin yritysasiakkailleenkin yhä laadukkaampia ja henkilökohtaisempia palveluja ja elämyksiä. Esimerkkeinä hän mainitsee asiakkaiden suosiman K-Ruoka-mobiilisovelluksen ja K-kauppiasyrittäjille tarjottavat digitaaliset työkalut kauppakohtaisen asiakaskokemuksen rakentamiseen. Automaation ja tekoälyn avulla Kesko pystyy myös tehostamaan entisestään liiketoimintaprosessejaan ja kulusuhdettaan.  

“K-ryhmä on osoittanut rohkeutta ja näkemyksellisyyttä digitaalisen transformaation edistämisessä. Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla mukana tukemassa heidän visiotaan ja kasvuaan. Tämä sopimus on hieno esimerkki siitä, miten Microsoft voi auttaa suomalaisia yrityksiä hyödyntämään pilven ja tekoälyn mahdollisuuksia luodakseen kilpailuetua ja arvoa asiakkailleen”, sanoo Juho Friberg, Microsoft Suomen suuryritysasiakkaista vastaava johtaja. 

 

Lisätietoja:  

Kesko: Arto Hiltunen, CIO,  puh. 050 306 4065, [email protected]  

Microsoft: Pekka Isosomppi, viestintäjohtaja, puh. 040 516 2399 [email protected]