Studier visar att 80 procent anser att teknik ger nya möjligheter

Mycket har hänt sedan Microsoft lanserade sin första Surface. Det är inte bara tekniken som har utvecklats utan även vårt sätt att finna balans mellan arbete och privatliv. Surface Go är en viktig milstolpe i Surface-familjens utveckling som skapar produktivitet i arbetet och privatlivet.

Enligt en studie som Microsoft tagit fram med hjälp av Prowess så utför Surfaceanvändare uppgifter snabbare, lättare och med färre steg i jämförelse med dem som använder Apples enheter. När en arbetsplats med 200 medarbetare använder Surface Pro istället för iPad Pro för samarbete så sparar de mer än 72 arbetsdagar per år. En studie från Forrester Consulting visar att mobila medarbetare som använder Microsoft 365 och Surface Pro LTE upplever en produktivitetsvinst om 9 timmar per arbetsvecka.

Resultat från en studie När vi på Microsoft ser på framtidens arbete och liv ser vi produktivitet som något som omfattar både jobb och dagliga uppgifter, men också det som driver varje individs eget syfte. Vi tänker mycket på teknikens roll och vårt ansvar att ta fram produkter som hjälper oss framåt i en era där produktivitet står i centrum.

Nyligen genomförde vi undersökningar som fokuserar på vårt alltmer komplexa förhållande till teknik. Här är tre intressanta upptäckter:

Olika synsätt på hur datorn passar in i det dagliga livet. Nästan 80 procent av studiens deltagare är eniga om att teknik möjliggör för dem att göra mer av sina liv. Hela 77 procent säger att deras dator gör det möjligt för dem att vara där de vill när de vill. Flexibilitet är en styrka på arbetsplatsen och 75 procent menar att rätt dator gör utförandet av en arbetsuppgift mer flexibelt. Men flexibilitet medför även vissa konsekvenser. Nästan 60 procent av alla svarande menar att flexibiliteten också gör det svårare att släppa jobbet och 53 procent upplever splittrad uppmärksamhet. Med hjälp av verktyg som ”Do Not Disturb” i Outlook kan man blocka sin tid och funktionen fokusstöd i Windows hjälper dig att fokusera och stänger ute notiser som annars dyker upp på din skärm.

Tablets kan upplevas som begränsande. Även om en tablet är lätt att ta med sig upplever många frustration över att en tablet inte gör dem lika produktiva som en laptop eller en smartphone. När valet står mellan en laptop, smartphone eller en tablet så anses tablet bidra med minst positiv inverkan på hur människor spenderar tid på sådant de bryr sig om. 65 procent skulle avstå sin tablet framför andra enheter.

Laptopen är fortfarande mest associerad med produktivitet. Mer än hälften av alla svarande associerar produktivitet med en laptop. Inte bara när det gäller arbete och skola utan även för att ägna sig åt en hobby. Faktum är att 74 procent menar att deras laptop gör livet bättre och 64 procent tar gärna med en laptop på resan eftersom det upplevs göra semestern lugnande.

Svaren från undersökningarna styrker den trend vi ser på marknaden, nämligen att så kallade 2:1 enheter växer, medan tablets fortsätter att minska*. Det blir tydligt att du som konsument vill att dina enheter ska möjliggöra produktivitet.

Surface Go ger mångsidigheten och portabiliteten som hos en tablet, prestanda som för en laptop och möjligheten till smartphone-liknande LTE-anslutning **, allt i en kompakt enhet utan att kompromissa med kvalitet.

Surface Go finns tillgänglig i två varianter med pris från  4899 kronor och går att köpa i butik hos Elgiganten, via deras webb eller i Microsoft Store

För mer information om Surface Go och dess tillbehör besök gärna http://www.microsoft.com/surface.

*Baserat på data från IDC
**LTE-modell kommer snare i år

 

Relaterade inlägg