Samarbete och hållbarhet i fokus när Microsoft Sverige flyttar

Bild från Microsoft Sveriges nya kontor

Idag flyttar Microsoft Sverige in i den nybyggda fastigheten Urban Escape på Regeringsgatan i centrala Stockholm. Det nya kontoret är 3000 kvadratmeter stort och utformat för att skapa nya möjligheter för Microsofts medarbetare, kunder och partners att samarbeta, lära av varandra och göra skillnad i samhället.

2019 är ett händelserikt år för Microsoft i Sverige. Tidigare i år presenterade vi konstruktionen av fyra av världens mest hållbara datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Förra veckan annonserade vi tillsammans med Epicenter att Microsoft Reactor öppnar i Stockholm och blir en plats för samarbete med startupbolag och utvecklare för att driva innovationsprojekt. Dagens flytt till centrala Stockholm är det senaste exemplet på de investeringar som Microsoft just nu gör i Sverige för att skapa nya möjligheter för individen, företagen och samhället.

Att flytta är ingen liten sak för oss. Microsoft satt 28 år i våra förra lokaler i Akalla. I och med flytten till Urban Escape kommer vi närmare våra kunder och partners samt den starka innovationsscenen som växt fram i centrala Stockholm. Flytten är ett nästa steg i utvecklingen av det vi kallar för Det nya arbetslivet och kontoret blir ett nav som knyter samman allt samarbete mellan Microsoft, våra anställda och omvärlden, säger Hélène Barnekow, VD för Microsoft Sverige.

Bild från Microsoft Sveriges kontorHållbarhet är en utgångspunkt i designen av Microsoft Sveriges nya kontor. Fastigheten är LEED Core & Shell Platinum-certifierad, det finns endast en skrivare på kontoret, en tredjedel av möblerna återanvänds från vårt gamla kontor i Akalla och alla material är granskade av Byggvarubedömningen för att säkerställa att de är hållbara. Microsoft minskar dessutom kontorsytan från 8 000 kvadratmeter i Akalla till 3 000 kvadratmeter i Urban Escape. Flytten till centrala Stockholm ökar också möjligheten för medarbetare, kunder och partners att åka kollektivt till och från kontoret.

Under de senaste åren har det hänt mycket inom både moderna arbetssätt och på teknikområdet. Nu flyttar vi till ett nytt kontor som är designat för att dra nytta av de senaste möjligheterna som tekniken erbjuder för att skapa en flexibel, produktiv och trivsam arbetsplats där våra medarbetare, kunder och partners kan samarbeta.

Vårt nya kontor är utformat för att knyta samman allt samarbete mellan Microsoft, våra medarbetare och omvärlden. Tre fjärdedelar av kontoret är öppet för kunder och partners, designat med kreativitet, samarbete och fokusmöjligheter som utgångspunkt. Vi är övertygade om att mångfald och samarbete berikar, och kommer göra både oss och vår omvärld bättre, säger Hélène Barnekow.

Microsoft Sverige flyttar in på ett våningsplan på Regeringsgatan 25. Bland övriga hyresgäster finns bland annat Kindred, Netlight och EQT.

Här hittar du högupplösta bilder och faktablad för nya kontoret.

Här kan du läsa mer om hur arkitektbyrån MER har jobbat för att designa det nya kontoret.

För mer information, vänligen kontakta [email protected].

Relaterade inlägg