Microsoft flyttar sitt Göteborgskontor till United Spaces på Östra Hamngatan

United Spaces

Microsoft flyttar in i United Spaces kontor på Östra Hamngatan 16 i centrala Göteborg. Ett avtal har tecknats med inflyttning den 1 juli 2020.

United Spaces Göteborgskontor är ett 2400 kvadratmeter stort, aktivitetsbaserat ”coworking space” och en arena för arbete, nätverkande och kunskapsutbyte. Bland United Spaces medlemmar finns flera välkända företag som bland annat Salesforce, H&M och Newsec. Visionen är att skapa ett sammanhang där verksamheter utvecklas på bästa sätt. Hyresgästerna bidrar till samverkan och innovativt företagande genom nätverksbyggande.

– Vi är mycket glada att välkomna Microsoft till United Spaces Göteborg City. Vår ambition är att välkomna innovativa och framåtlutade företag i alla storlekar till vår community, och med Microsoft får vi en medlem som ligger precis i linje med den ambitionen, säger Yvonne Sörensen, VD på United Spaces.

I november 2019 flyttade Microsoft sitt Stockholmskontor från Akalla till centrala Stockholm. Flytten är ett exempel på de investeringar som Microsoft just nu gör i Sverige för att skapa nya möjligheter för individen, företagen och samhället.

– Vi vill skapa ett Sverige i världsklass med hjälp av digitalisering. Flytten av vårt Göteborgskontor till United Spaces på Östra Hamngatan skapar nya möjligheter till samarbete och interaktiva möten, och gör oss mer tillgängliga för våra kunder och partners i Göteborgområdet, säger Therése Treutiger, vice vd, marknads- och operativchef på Microsoft AB.

Om United Spaces

United Spaces är den ledande coworking-aktören i Sverige med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Arlanda och Uppsala. Vårt mål är att skapa en gemenskap där företag och människor växer tillsammans. Genom att erbjuda nytänkande och moderna arbetsplatser i kombination med ett ständigt lärande i form av seminarium, föreläsningar och events skapar vi bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar. United Spaces ägs sedan 2019 av Castellum. Läs mer på www.unitedspaces.se.

Om Microsoft

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Bland våra produkter och tjänster finns bland annat Microsoft365, Microsoft Cloud, Xbox, LinkedIn, Minecraft, Skype och sökmotorn Bing. Microsoft grundades år 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping. Läs mer på www.microsoft.se.

Kontaktpersoner:

Karl Garberg, Marknadschef United Spaces, karl@unitedspaces.se, 0708 800 875

Microsoft, swedenpress@microsoft.com, 08-55 99 00 0

Relaterade inlägg