Microsoft välkomnar Azure Databricks till den svenska datacenterregionen

Nu lanseras Azure Databricks i Microsofts svenska datacenterregion. Lanseringen i Sverige gör det därmed möjligt för svenska företag att smidigare kunna använda sig av tjänsten samtidigt som all data stannar i Sverige. Faktum är att Azure Databricks är en av de snabbast växande Azure-tjänsterna i världen.

Databricks har höga tillväxtambitioner på den nordiska marknaden. Därutöver har man som målsättning att ha en närvaro där det finns stor efterfrågan på sina produkter. Genom att tillgängliggöra sin tjänst i Microsofts svenska datacenterregion kan svenska kunder nu ta del av Azure Databricks – en inbyggd tjänst som möjliggör för synkronisering med andra Azure-tjänster och datakällor i molnet.

Vi är övertygade om att de lösningar som Databricks erbjuder har ett stort värde för våra kunder. Allt fler organisationer börjar satsa stort på att skapa affärsvärde ur sin data – något som nu blir möjligt tack vare kraften hos Microsofts moln och Databricks lösningar. Att dessa numera också finns tillgängliga i Microsofts svenska datacenter är glädjande och är vidare ett kvitto på det goda samarbete vi har med bolaget”, säger Annica Wallenbro Stojcevski, affärsområdeschef för AI och moln för Microsoft Sverige.

Microsofts svenska Azure-användare kommer kunna använda sin data på Azure Databricks på samma sätt som om de vore lagrade i användarnas egna servrar – utan att själv behöva investera i själva hårdvaran. I dag använder en rad olika svenska bolag sig av Azure Databricks, bland annat H&M och Electrolux.

Genom lanseringen av Azure Databricks i Sverige kommer svenska Azure-kunder även kunna ta del av Databricks banbrytande lösningar inom den öppna Lakehouse-arkitekturen som är en kombination av data lakes och data warehouse.

Att Azure Databricks nu finns tillgängligt i Sverige bekräftar vidare Databricks åtagande gentemot våra kunder om att möta dem där deras data finns. Denna lansering utgör en viktig pusselbit i vår fortsatta expansion inom EMEA-regionen och kommer kunna hjälpa fler kunder att inse kraften hos Lakehouse-plattformen och tänka än mer innovativt med hjälp av data och AI”, säger Ali Ghodsi, vd och grundare av Databricks.

För mer information, vänligen kontakta [email protected]

Relaterade inlägg