Ny politisk direktør hos Microsoft Denmark

Mikael Ekman starter per 1. oktober som ny politisk direktør med ansvar for politiske spørgsmål i både Danmark og på Island.

Mikael har 12 år bag sig i den danske udenrigstjeneste, og har bestredet forskellige roller i relation til den Europæiske Union, Danmarks Asien-politik, klima- og energi samt strategisk policy-udvikling og innovation. Hans internationale karriere spænder vidt, og han har foruden forskellige stillinger i Udenrigsministeriet i Danmark været udsendt til Bruxelles under EU-formandskabet i 2012 og som souschef på den danske ambassade i Indonesien fra 2012-15.

Portrait of Mikael Ekman
Mikael Ekman er ansat som ny politisk direktør hos Microsoft Danmark per 1. oktober 2020.

I de sidste tre år har Mikael Ekman været souschef på Udenrigsministeriets tech-repræsentation i Silicon Valley, hvor han var en del af det team, der for tre år siden grundlagde det danske TechPlomacy initiativ.

I rollen som politisk direktør vil Mikael Ekman bidrage til Microsofts arbejde med at understøtte en positiv digital udvikling i Danmark og på Island. Han vil samarbejde med et bredt udsnit af aktører om bl.a. regulering og rammevilkår for digitalisering, cybersikkerhed, databeskyttelse og etik, cloud-computing, økonomisk genopretning efter COVID-19, digital opkvalificering samt klima- og energimålsætninger.

Du kan læse mere om Mikael Ekman her.

For yderligere spørgsmål kontakt pressechef Morten Skøtt (+45) 29 22 97 60

Måske også noget for dig