Q# – Microsofts programmeringsspråk för kvantdatorer

Om du är intresserad av att lära dig programmera för kvantdatorer finns nu verktyg för det. Microsoft släpper gratis förhandsversion av utvecklarverktyg för kvantdatorer – Quantum Development Kit.

Verktygslådan innefattar bland annat programmeringsspråket Q#, en kvantdatorsimulator och ett bibliotek av resurser för att lära sig utveckla. Programmeringsspråket Q# är byggt från grunden och utformad för utvecklare som vill lära sig programmera och koda kvantdatorer, oavsett tidigare erfarenheter av kvantfysik. Q# är djupt integrerat i Microsofts Visual Studio som ger utvecklare en bekant miljö från tidigare utveckling i andra programmeringsspråk. I Quantum Development Kit finns en kvantdatorsimulator som kan simulera cirka 30 logiska qubits direkt på din egna dator. För storskaliga kvant-beräkningar erbjuder Microsoft också en Azure-baserad simulator som kan simulera mer än 40 logiska qubits av datorkraft.

Ladda ner och testa Quantum Development Kit

Läs mer om Quantum Development Kit på vår AI Blogg

 

Relaterade inlägg