Q# – Microsofts programmeringsspråk för kvantdatorer

Om du är intresserad av att lära dig programmera för kvantdatorer finns nu verktyg för det. Microsoft släpper gratis förhandsversion av utvecklarverktyg för kvantdatorer – Quantum Development Kit.

Verktygslådan innefattar bland annat programmeringsspråket Q#, en kvantdatorsimulator och ett bibliotek av resurser för att lära sig utveckla. Programmeringsspråket Q# är byggt från grunden och utformad för utvecklare som vill lära sig programmera och koda kvantdatorer, oavsett tidigare erfarenheter av kvantfysik. Q# är djupt integrerat i Microsofts Visual Studio som ger utvecklare en bekant miljö från tidigare utveckling i andra programmeringsspråk. I Quantum Development Kit finns en kvantdatorsimulator som kan simulera cirka 30 logiska qubits direkt på din egna dator. För storskaliga kvant-beräkningar erbjuder Microsoft också en Azure-baserad simulator som kan simulera mer än 40 logiska qubits av datorkraft.

Ladda ner och testa Quantum Development Kit

Läs mer om Quantum Development Kit på vår AI Blogg