Möt de tre finalisterna i Årets tech-tjej 2024

Nu står det klart vilka tre finalister som har chansen att vinna Microsofts utmärkelse Årets tech-tjej 2024. Dessa offentliggjordes under Microsoft Ignite fredag 15 mars. Vinnaren koras 21 mars på Universum Awards på Fotografiska i Stockholm.

Under januari öppnade möjligheten att ansöka till Microsofts årliga utmärkelse Årets tech-tjej och i början av mars annonserades de tio nominerade. Under Microsoft Ignite 15 mars offentliggjordes årets tre finalister vilka är Hanna Monastyrski, Marina Peltonen och Julia Schreiber. En av dessa kommer koras till Årets tech-tjej 2024 på Universum Awards som anordnas den 21 mars på Fotografiska i Stockholm.

– Det har varit otroligt svårt att välja ut de tre finalisterna och vi blev imponerade av alla tio. Hos finalisterna Hanna, Marina och Julia är det engagemanget som sticker ut särskilt. De brinner alla för att vara förebilder för unga tjejer men ser också alla möjligheterna med tech och hur det kan kombineras med individuella intressen och hjärtefrågor. De vill även använda ambassadörskapet på olika sätt, vilket speglar behovet av flera förbilder som man kan känna igen sig i”, säger Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige samt huvudansvarig för Årets tech-tjej.

Fv. Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige och Hanna Monastyrski, finalist i årets Tech-tjej 2024.

Syftet med utmärkelsen är att få in fler tjejer till tech-branschen och idag är endast en tredjedel inom branschen kvinnor. Årets tech-tjej erbjuds två mentorskap. Det ena med fokus på ledarskap och management med Therése Treutiger, ansvarig för Microsoft Sveriges verksamhet inom partner, startup och innovation, och det andra med syfte att djupdyka inom teknik med Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige.

– Microsoft Sverige har arbetat med att utse Årets tech-tjej i 22 år och det har under dessa år utvecklats otroligt mycket. Vi måste fortsätta arbeta för att få in fler kvinnor i branschen. Vi på Microsoft strävar ständigt efter att bli ett bolag med mångfald. Men alla har ett ansvar i att stötta unga kvinnor i sina val, oavsett om det är kompisar, mamma, pappa eller någon annan. I synnerhet inom tech-branschen”, säger Therése Treutiger.

Läs mer om, och lär känna de tre finalisterna

Relaterade inlägg