Ett år med Årets IT-tjej – ”Våga prova, du har inget att förlora”

För 16:e året i rad delar Microsoft ut pris till Årets IT-tjej. Utmärkelsen lyfter fram kvinnliga förebilder som inspirerar andra unga kvinnor att söka IT-relaterade utbildningar. Sofie Borck Janeheim delar erfarenheter från sitt år som ambassadör för Årets IT-tjej 2017 och ger smarta ansökningstips.  

Vad var det som fick dig att söka till Årets IT-tjej?

För två år sen såg jag nyheten om vinnaren av Årets IT-tjej 2016, Elin Bäcklund, på Facebook. Året efter såg jag en annons att man kunde söka till tävlingen. Efter att ha läst beskrivningen och vävt in många egna tolkningar mellan raderna sa jag till min pojkvän att han borde nominera mig. Jag tyckte det lät som något som passade mig perfekt. Jag sökte till Årets IT-tjej eftersom jag ville få möjligheten att prata mer om teknik och programmering samt bredda mina kanaler. Mitt mål var att sprida kunskap och vara en positiv förebild för så många som möjligt.

Sofie Borck Janeheim tillsammans med Microsofts Catharina Ljungberg under prisutdelningen i mars 2017

Vilka erfarenheter tar du med dig från ditt år som ambassadör för Årets IT-tjej?

Något jag säger till alla som är nyfikna på IT är “våga prova, du har inget att förlora”. Som ambassadör för Årets IT-tjej har jag blivit bättre på att följa mitt egna motto, vilket har lett till att jag suttit i paneldebatter, hållit i föreläsningar och vågat ta mig an nya utmaningar!

Vad är din rekommendation till tjejer som funderar på att söka till årets IT-tjej?

Fundera på varför du vill bli Årets IT-tjej och var dig själv. Ett klyschigt tips, jag vet! Ta hjälp av dina vänner när du skriver din ansökan. Låt en släkting, partner eller varför inte en klasskompis läsa igenom! Har du en kompis som också ansöker så ta hjälp av varandra, bolla idéer och putsa era CV:n tillsammans!

Sofie Borck Janeheim tillsammans med tidigare års vinnare av Årets IT-tjej i paneldebatt under eventet Tech Days 2017

Ser du några fördelar med att vara tjej inom IT-branschen?

Jag tror att många företag som tidigare varit mansdominerade nu insett vikten av mångfald och mångfald inkluderar flera faktorer, varav kön är ett av dem. Att kunna vara en person som bidrar till nya perspektiv och kunskapsområden tror jag alltid är en fördel! 

Vad tror du IT- och telekombranschen bör göra för att locka till sig fler tjejer?

Visa upp fler sidor av branschen! Motverka stereotypa bilder och rikta sig till tjejer och killar i yngre åldrar. Jag tror inte att det är någon 10-åring som säger att de ska jobba inom “IT- och telekombranschen”, men kan man prata om uppfinningar, digitalt skapande och kreativa och omväxlande arbetsuppgifter tror jag kan man locka fler. Vad man tycker och känner om teknik tror jag kommer tidigt, så det är innan de stora skolvalen som påverkan måste komma!

Är du eller någon du känner Årets IT-tjej 2018 – skicka in en ansökan eller nominering!

Sista ansökningsdag 2 februari 2018.

För ytterligare information kontakta:
E-post: swedenpress@microsoft.com
Telefon: 08-410 455 56

Relaterade inlägg