Sandvik Coromant utvecklar framtidens tillverkningsindustri i samarbete med Microsoft

Sandvik Coromant inleder ett samarbete med Microsoft för att ta nästa steg i utvecklingen av att ytterligare förändra och digitalisera tillverkningsindustrin samt accelerera den interna digitaliseringsresan. Med Sandvik Coromants kunskap om skärande bearbetning i kombination med tekniska lösningar från Microsoft avser samarbetet att koppla samman delar av produktionskedjan i lösningar för nästa generations tillverkningsindustri. 

Sandvik Coromants CoroPlus®-erbjudande bygger på Microsoft Azure IoT och Dynamics 365 Field Service. Erbjudandet kopplar bland annat samman människor, maskiner, verktyg och data i en och samma plattform för att bland annat erbjuda Sandvik Coromants kunder bättre beslutsunderlag, och ge en helhetsbild av tillverkningsprocessens olika skeenden. Det kan som exempel möjliggöra besparingar genom minskade maskinstilleståndstider.

Picture of Nadine Crauwels.“Vi ser samarbetet med Microsoft som en nyckelingrediens i att lyckas med vår digitala strategi, vår relation har en lång historik och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta resan med att skapa värde genom att arbeta tillsammans för att utveckla och implementera lösningar för tillverkande industri med syfte att skapa effektivitet, hållbarhet och tillväxt. Detta partnerskap är unikt och ett nytt sätt för våra bolag att samarbeta närmare och tillsammans utveckla kompetens.” säger Nadine Crauwels president Sandvik Coromant.

Något som är unikt med Sandvik Coromants CoroPlus®-erbjudande är att data inte endast samlas in på maskinnivå för att justera utrustning, informera tekniker om underhållsbehov och varna chefer om potentiella problem. Utan att data även samlas in på verktygsnivå, vilket innebär att kundernas industriverktyg blir ”smarta” och hela tiden kan anpassas och justeras för effektiv användning och undvika avbrott i produktionen.

Samarbetet med Microsoft tar ett helhetsgrepp för att digitalisera den data, expertis och erfarenhet som Sandvik Coromant dagligen använder för att vägleda sina kunder och kommer fungera som ett ytterligare verktyg som underlättar effektivisering av produktionen.

”Sandvik Coromant är världsledande inom skärande bearbetning och har en historik av att driva industrisektorn framåt i Sverige och i världen. Det är otroligt inspirerande att de nu väljer att ta nästa steg på den resan tillsammans med oss, och det här är verkligen ett lysande exempel hur digitaliseringen kan skapa nya möjligheter för företag att utvecklas och bli ännu bättre på det de gör”, säger Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige.

 

Om Sandvik Coromant
Som en del av den globala Sandvikkoncernen är Sandvik Coromant ledande inom verktyg för skärande bearbetning, bearbetningslösningar och kompetens som driver industristandarderna framåt samt innovationer som efterfrågas inom skärande bearbetning idag och framöver. Utbildningsstöd, omfattande FoU-investeringar och starka kundrelationer säkerställer utvecklingen av bearbetningsteknik som förändrar, leder och driver framtidens tillverkning. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent över hela världen, har fler än 7 900 anställda och finns i 150 länder.

Om Microsoft
Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Bland våra produkter och tjänster finns bland annat Microsoft Office, Microsoft Windows, Microsoft Cloud, Xbox, LinkedIn, Minecraft, Skype och sökmotorn Bing. Microsoft grundades år 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping.

 

Relaterade inlägg