Thomas Floberg väljs in som styrelsemedlem i AmCham

I dag har Microsoft Sveriges vice vd Thomas Floberg valts in som styrelsemedlem i American Chamber of Commerce in Sweden, AmCham. Thomas utsågs till styrelsemedlem efter att ha valts fram av AmChams valberedning. Organisationen har sedan 1992 arbetat för att främja svensk-amerikansk handel och investeringar.

”Som ett av de största och ledande företagen i världen utgör Microsoft en viktig röst i handelssamarbetet mellan USA och Sverige. Thomas mycket gedigna meritlista och engagemang speglar även AmChams ambitioner varför det föreföll som naturligt att välkomna honom i vår styrelse”, säger Peter Dahlén, Managing Director på AmCham.

AmCham representerar över 180 medlemsföretag som tillsammans omsätter närmare 1 200 miljarder kronor och sysselsätter drygt 300 000 personer i USA och Sverige. Microsoft Sverige har varit medlemmar i organisationen i mer än två decennier.

Microsoft Sveriges ambition är att skapa ett mer konkurrenskraftigt Sverige, något som endast blir möjligt genom synergier. I vår globaliserade värld krävs det gränsöverskridande samarbeten där vi som land delar med oss av vår kunskap och kompetens samtidigt som vi inspireras av andra. Jag vill tacka valberedningen för förtroendet och ser fram emot att bidra till att stärka handelssamarbetet mellan Sverige och USA”, säger Thomas Floberg, vice vd samt marknads- och operativchef för Microsoft Sverige.

Relaterade inlägg