Kvinnor som verkar för mångfald och inkludering i techbranschen uppmärksammas med pris

Microsoft Power Women in Tech är en nyinstiftad utmärkelse avsedd att lyfta kvinnor i techbranschen som verkar för mångfald och inkludering. Utmärkelsen spänner över Microsofts partnernätverk i Västeuropa och en vinnare per land i 11 länder har utsetts. I Sverige heter vinnaren Beatrice Silow och hon arbetar som Communications and Culture Manager på Nexer Group.  

”Det är en otrolig ära! Jag är ödmjuk och tacksam över att bli uppmärksammad bland alla dessa talangfulla och fantastiska kvinnor. Det är ett kvitto på att mina ansträngningar har påverkat teknikindustrin positivt och något som kommer fortsätta motivera mig till att tänja på gränserna och utmana branschen”, säger Beatrice Silow.

Beatrice kommer erbjudas att delta i ett skräddarsytt Women Leaders Executive Program som utvecklats och leds av Jennifer Petriglieri, docent i organisationsbeteende vid INSEAD (Institut Européen d’Administration des Affaires).

”Jämställd representation av kvinnor i techbranschen är en fråga som påverkar alla företag. Det finns mycket forskning som pekar på att diversifierade företag är mer innovativa och effektiva. Trots det besitter kvinnor endast en fjärdedel av alla arbetsroller inom tech i Europa, säger Therése Treutiger, ansvarig för Microsoft Sveriges verksamhet inom partner, startup och innovation samt medlem i den svenska ledningsgruppen.

Therése fortsätter: ”Dessutom tror endast 21 procent av de tillfrågade kvinnorna att techbranschen är en bransch som de kan trivas i – så vi måste ändra den här uppfattningen om vi kollektivt ska ta itu med dessa frågor och se till att Europa fortsätter att hålla innovationen på topp. Beatrice Silow är en förebild inom techbranschen och har ett stort engagemang för att inspirera och motivera fler kvinnor till att välja just techbranschen. Microsoft instiftade den här utmärkelsen för att inspirera kvinnor i branschen men också för att ge karriärmöjligheter till kvinnor som lyckats inom tech.”

Beatrice utsågs till vinnare med motiveringen:

Beatrice är en exceptionell kvinna som utstrålar innovation, ledarskap och inflytande i teknikbranschen.

Med en djup passion för teknik har Beatrice etablerat sig som en banbrytare inom området. Hennes omfattande erfarenhet, som sträcker sig över 15 år, visar hennes anmärkningsvärda färdigheter som strategisk tänkare och problemlösare. I alla sina yrkespositioner har Beatrice konsekvent visat sin förmåga att använda teknik för att driva affärstillväxt och leverera enastående resultat.

Beatrices engagemang för att främja mångfald och inkludering är verkligen beundransvärt. Hon driver aktivt initiativ som främjar utvecklingen av kvinnor inom teknologibranschen och fungerar som mentor och förebild för blivande yrkesverksamma. Hennes engagemang för att stärka andra och skapa en inkluderande arbetsmiljö har haft stor betydelse för många individers karriärer.

Utöver sina yrkesmässiga prestationer är Beatrices entusiasm för att ge tillbaka till samhället exemplarisk. Hon ställer regelbundet upp som volontär för att stödja olika STEM-utbildningsprogram och inspirerar unga människor att utforska teknikens spännande möjligheter.

Beatrices orubbliga engagemang för kvalitet, hennes banbrytande prestationer och hennes passion för att stärka andra gör henne till en framstående kandidat för Microsoft Power Women in Tech Award. Hon är en sann inspirationskälla och står för de värderingar och den vision som utmärkelsen representerar.

För mer information, vänligen besök: https://aka.ms/MicrosoftPowerWomanInTechAward.

Relaterade inlägg