Årets Nybyggare 2023 utsedda

H.M. Kung Carl XVI Gustaf delar ut pris till Årets Nybyggare

Sedan tidigare i år samarbetar Microsoft Sverige med Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS, som under tisdagen avgjorde den nationella finalen av Årets Nybyggare där tre finalister fick ta emot utmärkelsen från H.M. Kung Carl XVI Gustaf.

Priset Årets Nybyggare delas ut i tre kategorier: årets nystart, årets pionjär och årets unga pionjär. Med priset vill stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS, hedra duktiga svenska företagare med utländsk bakgrund och belysa de särskilda utmaningar dessa företagare kan möta. H.M. Kung Carl XVI Gustaf är prisets beskyddare.

Årets Pionjär: Nicky Nadem, AtriumsRx AB

AtriumsRx AB verkar inom den svenska hälso- och sjukvårdssektorn för att förbättra tillgängligheten av nödvändig medicinsk vård.

Årets Nystart: Zeina Mourtada, Zeinas Kitchen AB

Zeinas Kitchen AB är ett konsumentvarumärke inom dagligvaruhandel som erbjuder ett brett utbud av produkterkategorier med tydlig koppling till mat från Mellanöstern.

Årets Unga Pionjär: Ramtin Massoumzadeh, Quandify AB

Quandify AB har tagit fram en innovativ hårdvara som är utformad för att övervaka vattenanvändning i realtid.

”Årets Nybyggare 2023 visar den kraft som entreprenörer med utländsk bakgrund utgör i det svenska näringslivet. Trots ett tuffare ekonomiskt klimat var antalet kandidater det största hittills, och arbetet med att kora de nationella vinnarna svårare än någonsin”, säger grundaren av IFS och den nationella nomineringskommittén sekreterare Rafael Bermejo.

Microsoft Sverige inledde i juni i år ett samarbete med Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS. Ambitionen är att stötta priset och inspirera hela samhället att bidra till nya innovationer, särskilt med fokus på AI. Vid prisutdelningen på Kungliga slottet i Stockholm närvarade Microsoft Sveriges vd, Tomas Frimmel.

”Svenska företag har genom historien visat att de har en unik kraft i att driva utvecklingen framåt och omfamna ny teknik i ett tidigt skede. Den sanningen förstärktes ytterligare när finalisterna av Årets Nybyggare presenterades vid ceremonin på Kungliga slottet tidigare i veckan. Jag skickar mina varmaste gratulationer till samtliga vinnare och ser fram emot att följa deras och bolagens fortsatta utveckling”, säger Tomas Frimmel, vd för Microsoft Sverige.

Journalister kan få hjälp med kontaktuppgifter till deltagare och högupplösta bilder från prisutdelningen.

För mer information:
Rafael Bermejo
0706-399121
[email protected]

Relaterade inlägg