Microsoft släpper Copilot Pro och tillgängliggör Copilot för 365 för småföretag

Copilot Pro Hero graphicIdag lanserar Microsoft Copilot Pro – ett nytt premiumabonnemang med en mer kraftfull assistent för personer som vill använda sig av avancerade AI-tjänster. Dessutom finns nu även Copilot för Microsoft 365 tillgängligt för alla företag oavsett storlek. Microsoft släpper även en Copilot-app för iOS och Android-telefoner.

Idag presenterar Microsoft Copilot Pro, en ny prenumeration som ger de mest avancerade och kraftfulla funktionerna i Microsoft Copilot till personer som vill förbättra sin AI-upplevelse. Oavsett om det gäller avancerad hjälp med att skriva, koda, designa, forska eller utbilda sig, ger Copilot Pro bättre prestanda, produktivitet och kreativitet. Tjänsten fungerar sömlöst över dator och telefon.
Copilot Pro erbjuder:

 • En samlad AI-upplevelse som spänner över alla användarens enheter.
 • Åtkomst till Copilot i Word, Excel[i], PowerPoint, Outlook och OneNote på PC, Mac och iPad för Microsoft 365 Personal- och Family-prenumeranter.
 • Prioriterad tillgång till de allra senaste modellerna – från och med idag med OpenAI:s GPT-4 Turbo. Med Copilot Pro ges användaren tillgång till GPT-4 Turbo under rusningstid för snabbare prestanda.
 • Förbättrat AI-bildskapande med Image Creator från Designer (tidigare Bing Image Creator) – vilket säkerställer att det går snabbare med 100 boosts per dag samtidigt som användaren ges mer detaljerad bildkvalitet och liggande bildformat.

Möjligheten att bygga sin egen Copilot GPT – en skräddarsydd Copilot avsedd att hjälpa till med specifika uppgifter, som att handla, resa eller laga mat. Den kan skapas med enkla skriftliga instruktioner – ingen kodningserfarenhet krävs.Copilot Pro kostar 20 dollar per månad/per användare och går att prenumerera på redan idag.- Det känns fantastiskt kul att fler äntligen kan få ta del av Copilot och upptäcka fördelarna med AI både på och utanför arbetet, säger Thomas Floberg, vice vd och operativ chef för Microsoft Sverige.

Copilot för Microsoft 365 släpps till alla företag oavsett storlek
Copilot for Microsoft 365 är nu tillgängligt för företag av alla storlekar, utan något krav på minsta antal licenser.

Dagens uppdateringar inkluderar:

 • Copilot för Microsoft 365 är nu tillgänglig för småföretag med Microsoft 365 Business Premium. Business Standard-kunder kan köpa mellan en och 299 licenser för 30 dollar per person och månad.
 • Microsoft tar bort minimiantalet på 300 licenser för kommersiella abonnemang och gör Copilot tillgängligt för Office 365 E3- och E5-kunder (en Microsoft 365-licens krävdes tidigare).
 • Kommersiella kunder kan nu köpa Copilot för Microsoft 365 via vårt nätverk av Microsoft Cloud Solution Provider-partner.
 • Tidigare meddelade Microsoft också att Copilot för Microsoft 365 nu även finns tillgängligt för universitet och lärosäten.

Copilot för Microsoft 365 är ännu kraftfullare för organisationer eftersom det fungerar i hela användarens bibliotek av data – inklusive e-post, möten, chattar, dokument, webbhistorik och mycket mer. Genom uppmaningar på vanligt språk som till exempel “berätta för mitt team hur vi uppdaterade produktstrategin” kan Copilot generera statusuppdateringar baserade på dagens möten, e-postmeddelanden och chattrådar. Copilot är också integrerad i de appar som miljontals människor använder varje dag (Word, Excel, PowerPoint, Outlook med fler) inklusive Microsoft Teams (som inte är tillgängligt med Copilot Pro).  Allt med stöd i Microsofts befintliga sekretess-, säkerhets- och efterlevnadsåtaganden gentemot kommersiella användare av Microsoft 365 och Microsofts åtagande om upphovsrätt för kunder. Läs mer på Microsoft 365-bloggen.

 

Copilot Mobile app screeshots

Ytterligare nya funktioner i Copilot

I takt med att Microsoft utökar tillgängligheten för Copilot till ännu fler personer utökas också funktionerna i tjänsten. Mer utförlig information kring Copilot och hur man bäst nyttjar alla funktioner finns att ta del av här: http://copilot.microsoft.com.

 • Copilot GPTs – Idag lanseras Copilot GPTs. De låter användaren anpassa beteendet för Microsoft Copilot efter ett specifikt ämne som användaren väljer själv. En handfull Copilot GPT:er kommer att börja rullas ut från och med idag med specifika teman som träning, resor, matlagning med mer. Snart kommer Copilot Pro-användare också att kunna skapa sina egna Copilot GPT:er med hjälp av Copilot GPT Builder.
 • Copilot-mobilapp – Copilot-mobilappen är nu tillgänglig för Android och iOS. Tjänsten fungerar sömlöst över mobil och dator och innehåller samma funktioner som Copilot på datorn, inklusive tillgång till GPT-4, Dall-E 3 för att skapa bilder och möjligheten att använda bilder från telefonen när man chattar med Copilot. Ladda ner appen från Google Play Store  eller Apple App Store.
 • Copilot i Microsoft 365-mobilappen – Microsoft adderar även Copilot i Microsoft 365-mobilappen för Android och iOS för personer med ett Microsoft-konto. Den här nya funktionen lanseras under nästa månad. Få tillgång till Copilot direkt i appen och exportera enkelt innehållet till ett Word- eller PDF-dokument. Ladda ner appen från Google Play Store  eller Apple App Store.

Relaterade inlägg