Ignite 2021: En modstandsdygtig, nytænkt fremtid og den næste store ”wauw”-oplevelse

Mesh

Konferencen Microsoft Ignite 2021 er skudt i gang; en 48-timers virtuel konference, der byder på spændende keynotes og nyheder inden for Mixed Reality, samarbejde på tværs af virksomheder i Teams, værktøjer til administration af Edge AI-løsninger og meget, meget mere.

Nedenstående er et oversat uddrag af denne blog.

Frank X. Shaw – Corporate Vice President, Communications, Microsoft

Hvis vi befandt os i et hvilket som helst andet år, ville vi lige nu være i færd med at afholde vores Microsoft Ignite-turné fysisk. In-person – rundt om i verden. I stedet er vi i år vært ved en 48-timers virtuel konference for mere end 150.000 teknologiledere og -praktikere.

Det forgangne års mange udfordringer har tvunget os til at lave den slags omlægninger. Og de ting, der har holdt os i gang – kontaktløs hjemmelevering, telemedicin, hjemmearbejde, videoopkald med kollegaer og familiemedlemmer – har alt sammen været dybt afhængige af en fælles cloud.

Disse funktioner og muligheder kom ikke til verden i løbet af en nat. De var til rådighed, da vi havde allermest brug for dem – takket være hvad der svarer til et helt årtis investeringer i nye teknologier og måder at tænke på. Og funktionerne har fået en helt ny betydning i løbet af de sidste par måneder, hvor der for alvor er blevet sat skub under mange nye innovationer. Men som industri og virksomhed er det nu tid til at reflektere over, hvad det næste bliver. Vi er nødt til at forudse, hvad verden har brug for, hvis den skal fortsætte sin digitale transformation, og hvis vi fortsat skal kunne forbedre menneskeliv ved hjælp af teknologi.

Som Satya Nadella, CEO i Microsoft, fremhævede i sin keynote, tror vi på, at især fem ting kommer til at gøre sig gældende i den næste generation af cloud: 1) Decentraliseret computing; 2) Suveræne data og Ambient Intelligence; 3) Stærke udviklere og communities; 4) Bedre økonomiske muligheder for den globale arbejdsstyrke; 5) Og sidst, men ikke mindst, Trust by Design.

Hvis du ikke fulgte med live, da Satya Nadella holdt sin tale, kan du se den her.

De mennesker, der kommer til Microsoft Ignite, vil gerne være på forkant. De er med, fordi de ved, at verden vil fortsætte sin digitale transformation. Og fordi de ved, at Microsoft ønsker at gøre det muligt for IT-udviklere, IT-ledere og mennesker, der implementerer IT af enhver art, at få adgang til de værktøjer, de har brug for, så de kan være klar til kommende forandringer.

I denne uge vil vi tage dig med ombord og vise, hvordan fremtiden lige nu tager form på tværs af brancher, og du vil få et indblik i nogle af de spændende ting, vi har i vente. Og med de ord: Lad os fortælle lidt mere om de skridt, vi tager i dag – og lad os starte med vores næste store ”wauw”.

Træd ind i en ny virkelighed med Microsoft Mesh

Under dagens tale afslørede Alex Kipman, hvordan vi kan samarbejde i en ny og mere digital virkelighed. Alex Kipmans tale blev leveret gennem en helt ny platform, Microsoft Mesh.

Microsoft Mesh er en Mixed Reality-platform, som skaber en følelse af, at man virkelig er til stede. Det føles, som om man er i samme rum som de andre brugere, selvom man måske befinder sig på forskellige kontinenter. Man kan desuden interagere med 3D-indhold eller med hinanden gennem Mesh-aktiverede apps på tværs af platforme og enheder.

Til at starte med vil platformen give folk mulighed for at rejse virtuelt og ’mødes’ med hinanden. Men som med alt andet med Microsoft er Mesh en platformsmulighed, der bygges videre på og integreres i økosystemet – og mulighederne er ubegrænsede.

Et rejseselskab kan f.eks. skabe en oplevelse, hvor man kan komme på virtuelt besøg i ruinerne i det antikke Grækenland. Eller et arkitektfirma kan designe en ny, banebrydende bygning ved at lave en virtuel model, der gør det muligt for teams at designe og samarbejde om bygningen, uanset hvor de befinder sig. Og på fabriksgulvet kunne en ekspert, der ellers bor i den anden ende af verden, arbejde lige ved siden af ​​sine kollegaer.

Ocean X, vores samarbejdspartner, er et glimrende eksempel. De viser, hvordan nogle af verdens bedste forskere kan samarbejde fra forskellige steder i verden og sammen gøre nye opdagelser.

Vi vil integrere Mesh i Microsoft Teams og Microsoft Dynamics 365, og vi håber på, at vores gode partnere vil gøre, som de altid gør – nemlig opbygge en bred vifte af nye og spændende oplevelser på Mesh.

Den hybride arbejdsverden

Vi begynder måske at rykke tilbage til kontorer og klasseværelser i 2021, men vi kommer aldrig tilbage til virkeligheden før corona. Du kan høre Jared Spataro, Vice President i Microsoft, fortælle i sin keynote, at mange mennesker tænker på 2020 som året, hvor arbejdet flyttede hjem i stuen – men i virkeligheden var det året, hvor arbejdet flyttede i clouden.

I en hybrid verden, hvor folk arbejder både hjemmefra, fra kontoret og alt derimellem, får vi brug for cloud-drevne løsninger for at kunne følge med. Virksomheder bliver nødt til at gentænke deres arbejdspladser for at gøre det muligt at være til stede både fysisk og digitalt.

Microsoft Teams hjælper med at organisere de mange forskellige måder, vi arbejder på. Teams giver mange muligheder for samarbejde gennem en række forskellige værktøjer – og mulighed for at udvide med andre apps og services. Til Ignite annoncerer vi Teams Connect, der gør det lettere for organisationer og virksomheder at samarbejde. Til Ignite introducerer vi også nye præsentationsmuligheder i Teams og bygger videre på sidste måneds lancering af Microsoft Viva, vores nye trivselsplatform. Læs mere om de nyeste Microsoft 365- og Teams-nyheder her.

Cloud-innovation og kontrol

Til Ignite annoncerer vi mange nye funktioner og opdateringer, der skal hjælpe med at frigøre den enorme kraft, der ligger i clouden. Azure Percept hjælper kunder med at udvikle og administrere Edge AI-løsninger. Azure Synapse Pathway fremskynder processen med at overføre arbejde til vores ubegrænsede analysetjenester. Og vi udvider Azure Purview med flere muligheder, der skal hjælpe kunder med at kortlægge og forstå deres data. Azure Arc-machine learning til hybrid-clouds er nu tilgængelig som forhåndsvisning, og Azure Communication Services fungerer nu også sammen med Microsoft Teams.

Sikkerhed har topprioritet

Vi har for nylig set nogle cyberangreb, vi ikke har oplevet i Microsoft før, og vi ved, at sikkerhed er vigtigere end nogensinde før. Microsoft arbejder altid på at samle sine to superkræfter inden for sikkerhed – vores integrerede end-to-end-tilgang og vores AI- og automatiseringsfunktioner – for at skabe den bedst mulige sikkerhed fra alle vinkler og i stor skala. Til Ignite annoncerer vi adskillige nye forbedringer, der skal gøre organisationer og brugere endnu bedre i stand til at beskytte deres enheder og back-end-systemer.

Der er særligt én forbedring, som kunderne viser stor begejstring for: Brugere overalt i verden kan nemlig glæde sig over, at kodeløs godkendelse nu er tilgængeligt i Azure Active Directory. Det betyder, at der i mange tilfælde slet ikke vil være behov for kodeord.

Foruden ovenstående præsenterer vi også nyheder inden for:

  • Gode kundeoplevelser: Nye integrationer i Dynamics 365
  • Low-code-oplevelser: Skal gøre det nemt at skabe transformationsløsninger
  • Tre nye Industry Clouds

Kom og vær med til Ignite

Vi ved, at det var mange nyheder på én gang, men bare vent – der kommer meget mere i løbet af ugen. Hvis du ikke havde mulighed for at følge med live, så opfordrer vi til, at du ser Satyas tale her, og at du tjekker alle højdepunkterne ud på vores nyhedssite. Vi har mange flere nye kundehistorier, som vi gerne vil dele med dig, og der er også mere end 300 sessioner fra Ignite, som du kan se virtuelt.

Måske også noget for dig