Kaksi miestä istuu sohvalla kannettavien tietokoneiden kanssa

UUTISKIRJA

Johdanto

Frank X. Shaw'n esipuhe

Tervetuloa kaikki Microsoft Igniteen, ja jälleen kerran meillä on kirjan verran uutisia Azuresta, tekoälystä, liiketoimintasovelluksista, toimialapilvestä, Microsoft 365:stä, Power Platformista, tietoturvasta ja Windowsista valmiina lukemisen iloksi!

Tavoitteemme on tarjota sinulle uutiskirjassa opas kaikista julkistamistamme ilmoituksista ja kaikki tarvitsemasi yksityiskohdat. Pysyvä tavoitteemme on edelleen sama kuin aina ennenkin - tehdä kaikista uusimmista tiedoista mahdollisimman helppoja ja tarjota keskeisiä yksityiskohtia aiheista, joista olet eniten kiinnostunut.

Tämän vuoden Microsoft Ignite -tapahtumaan osallistuu yli 200 000 ihmistä virtuaalisesti ja 7 500 ihmistä satelliittipaikoissa eri puolilla maailmaa. Osallistujat saavat maailmanluokan koulutustaitoja, joita tarvitaan, jotta Microsoftin teknologioista saadaan täysi hyöty irti, ja saavat samalla kurkistuksen uusiin tuotteisiin ja palveluihin, jotka ovat tulossa tulevaisuudessa.

Viime vuodet ovat epäilemättä olleet globaalille yhteisölle dramaattisten muutosten aikaa, ja ne ovat aiheuttaneet häiriöitä yhteiskunnassamme, taloudessamme, poliittisessa ympäristössä ja työtavoissamme. Microsoft Ignite -tapahtuman uutisten taustalla on se, miten Microsoft Cloud voi auttaa asiakkaitamme tekemään enemmän vähemmällä, mikä edustaa uudistettua keskittymistämme auttaa asiakkaita maksimoimaan nykyiset IT-investoinnit ja optimoimaan kustannukset epävarmoina taloudellisina aikoina.

Kun organisaatiot etenevät eteenpäin viime vuosien häiriöistä ja sopeutuvat uusiin haasteisiin, ne kääntyvät teknologiatoimittajiensa puoleen auttaakseen niitä menestymään. Ne tarvitsevat luotettavia ratkaisuja, jotka antavat työntekijöilleen mahdollisuuden vaikuttaa, auttavat heitä saamaan teknologiainvestoinneista kaiken hyödyn irti ja joiden tukena on tietoa ja näkemyksiä, joita tarvitaan merkityksellisten liiketoimintatulosten aikaansaamiseksi.

Tämän vuoden Microsoft Ignite -tapahtumaan on luvassa paljon uutisia ja jännittäviä hetkiä. Toivottavasti pääset mukaan.

Kuten aina, lähetä meille palautetta! Haluamme tietää, miten voimme tehdä paremmin. Saatko tarvitsemasi tiedot ja asiayhteyden? Miten voimme parantaa kokemusta seuraavalla kerralla?

fxs

Mikä on Uutisten kirja?

Microsoft Ignite Book of News on opas tärkeimpiin uutisiin, jotka julkistamme Microsoft Ignitessä. Vuorovaikutteinen sisällysluettelo antaa sinulle mahdollisuuden valita sinua kiinnostavat kohteet, ja käännösominaisuuksien ansiosta Book of News on helpommin saatavilla maailmanlaajuisesti. (Ota käännökset käyttöön napsauttamalla Sisällysluettelon alla olevaa Käännä-painiketta).

Kokosimme myös kansioon kuvamateriaalia, joka liittyy muutamaan uutiseen. Tutustu kuvamateriaaliin täällä.

Toivomme, että Book of News tarjoaa kaiken tarvitsemasi tiedon, näkemyksen ja kontekstin. Jos sinulla on kysymyksiä tai palautetta Book of Newsin sisällöstä, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Jos olet kiinnostunut puhumaan alan analyytikon kanssa Microsoft Igniten uutisista tai Microsoftin laajemmasta strategiasta ja tuotetarjonnasta, ota yhteyttä osoitteeseen [email protected].

Ryhmä ihmisiä, jotka kokoontuvat huoneessa

1. AI 1.1. AI

1.1.1. Useita päivityksiä Azure Cognitive Services -palveluihin julkistettu

Azure OpenAI Service, joka on saatavilla rajoitetusti esikatselussa, tarjoaa pääsyn Dall-E 2 -malliin, jonka avulla käyttäjät voivat luoda mukautettuja kuvia tekstin tai kuvien avulla.

Dall-E 2 -mallin lisääminen laajentaa Azure OpenAI Service -asiakkaiden käyttökohteita. Valitut asiakkaat voivat tuottaa sisältöä, kuvia ja koodia, jotta käyttäjät voivat olla tuottavampia liiketoimintakriittisten tehtävien suorittamisessa.

Azure Cognitive Service for Language parantaa tiivistämistä ja laajentaa kielitukea eri kielitaitojen välillä lisäämällä luonnollisen kielen ymmärtämis- (NLU) ja luonnollisen kielen tuottamisominaisuuksia (NLG), jotta asiakkaat voivat toteuttaa tehokkaasti liiketoimintasovelluksia asiakirjojen ja keskustelujen digitalisointiskenaarioita varten.

Laajennetut tiivistämisominaisuudet, mukaan lukien abstraktioasiakirjojen ja yleisten keskustelujen tiivistäminen, ovat nyt saatavilla esikatseluna rajoitetulla käyttöoikeudella. Laajennettu kielellinen kattavuus eri ominaisuuksien osalta, parannetut yhteyskeskuksen tekoälyominaisuudet ja pääsy Language Studioon ovat nyt yleisesti saatavilla.

Computer Vision lisää kaksi palvelua, jotka ovat nyt esikatselussa: Image Analysis 4.0 ja Spatial Analysis on the Edge. Image Analysis 4.0 on päivitetty malli, jonka avulla kuvista voidaan poimia monenlaisia visuaalisia piirteitä digitaalisen omaisuuden hallinnan ja asiakkaiden saatavuuden parantamiseksi. Spatial Analysis on the Edge -palvelu parantaa turvallisuutta ja turvatoimia syöttämällä kameroiden suoratoistovideokuvaa, poimimalla tietoa ja luomalla tapahtumia, joita muut järjestelmät voivat käyttää.

Azure Cognitive Service for Speech lisää uusia ominaisuuksia puheesta tekstiin ja tekstistä puheeksi -palveluihin. Nämä palvelut auttavat muuttamaan yritysten tapaa tarjota mediakokemuksia, saavutettavuutta ja asiakaspalvelua.

Niitä ovat muun muassa Neural Text to Speechiin lisätyt uudet kielet ja tunteet, joilla parannetaan ja laajennetaan puheavustajien ulottuvuutta; synteettinen äänikoulutus Custom Neural Voice -ohjelmalla, mukaan lukien monityyliset äänet, kuten iloinen tai surullinen; Embedded Speech, jonka avulla yritykset voivat käyttää Azuren puhepalveluita laitteissaan; mukauttamisominaisuudet, kuten leksikonit, jotka parantavat puheentunnistuksen tarkkuutta; ja kaikkien Azuren valmiiksi rakennettujen äänten parannettu äänenkäsittely.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

1.1.2. Azure Form Recognizer -ominaisuudet esikatselussa

Azure Form Recognizer tarjoaa uusia ominaisuuksia, jotka ovat nyt esikatseluversiossa, mukaan lukien valmiiksi rakennettu tekoälymalli, joka poimii automaattisesti sopimuksille ominaisen sisällön, kuten osapuolet ja maksuehdot, sekä laajennettu kielituki 275 kielelle maailmanlaajuisesti.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

1.1.3. Azure Machine Learningin uudet ominaisuudet nyt esikatselussa

Azure Machine Learning tarjoaa edelleen lisäarvoa koneoppimisen ammattilaisille ja IT-hallinnoijille uusilla ominaisuuksilla, jotka auttavat virtaviivaistamaan ja yksinkertaistamaan kehityskokemusta. Päivityksiä ovat mm:

Azure Machine Learning -rekisterit auttavat koneoppimisen ammattilaisia edistämään, jakamaan ja löytämään koneoppimisen artefakteja, kuten malleja, putkistoja ja ympäristöjä, organisaation useissa työtiloissa. Näin asiakkaat voivat seurata mallien ja datan alkuperää eri Azure-tilausten eri työtiloissa, mikä helpottaa tiimien välistä toimintaa.

Azure Container for PyTorch ja Azure Data Science Virtual Machines for PyTorch, jotka ovat nyt esikatseluvaiheessa, ovat kuratoituja ympäristöjä ja mukautettuja kuvia, jotka niputtavat yhteen Microsoftin käyttämät innovatiiviset teknologiat PyTorch-mallien optimoidun harjoittelun perustamiseen, kehittämiseen, nopeuttamiseen ja tukemiseen.

Vastuullinen tekoäly-kojelauta Azure Machine Learning -palvelussa on pian yleisesti saatavilla, minkä ansiosta asiakkaat voivat helposti ottaa vastuullisen tekoälyn käyttöön debuggaamalla koneoppimismalleja ja tekemällä tietoon perustuvia tietoon perustuvia päätöksiä. Responsible AI -tuloskortti tuo käyttöön on-demand-käyttöliittymäkokemuksen PDF-tuloskorttien luomiseen, mikä mahdollistaa koodittomien/low-code-asiakkaiden raporttien luomisen malleistaan.

Muita päivityksiä ovat:

 • Automaattiset koneoppimisominaisuudet, mukaan lukien tuki luonnollisen kielen käsittelylle ja kuvatehtäville, ovat nyt yleisesti saatavilla. Automaattinen koodin luominen on nyt yleisesti saatavilla kaikille automaattisille koneoppimistehtäville, jotka koskevat taulukko-, kuva- ja tekstidataa.
 • Python SDK v2, joka on nyt yleisesti saatavilla, yksinkertaistaa koko koneoppimisen elinkaaren hallintaa yksittäisten töiden harjoittelusta putkistoihin ja mallien käyttöönottoihin Python-funktioiden avulla.
 • Apache Spark pools -integraatio, joka on nyt esikatseluvaiheessa, antaa koneoppimisen ammattilaisille mahdollisuuden nopeasti iteroida tietojen valmistelua mittakaavassa Spark-klustereissa Azure Machine Learning -alustan sisällä.
 • Hugging Face isännöi BLOOMia, maailman suurinta avointa monikielistä kielimallia, jossa on 176 miljardia parametria, AzureML:n hallinnoiduissa päätepisteissä, jotta yhteisö voi testata sen suorituskykyä.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

1.1.4. Microsoft Project Bonsai lisää alustaan tekoälyominaisuuksia

Microsoft Project Bonsai on esikatseluvaiheessa oleva matalan koodin teollisen tekoälyn kehitysalusta, jossa insinöörit voivat luoda tekoälypohjaista automaatiota ilman laajaa datatieteellistä taustaa. Yritykset käyttävät Project Bonsaita tuotteiden laadun ja tehokkuuden parantamiseen.

Project Bonsaihin on tehty useita päivityksiä ja parannuksia, jotka ovat kaikki esikatselussa:

 • Tuki toimintojen peittäminen, joka auttaa takaamaan pätevän käyttäytymisen ja nopeuttaa harjoittelua rajoittamalla tekoälyjärjestelmän toimintoja järjestelmän senhetkisen tilan perusteella. Nyt on esimerkiksi helpompi kouluttaa järjestelmä tietämään, ettei työtä saa ohjata laitteelle, joka on poissa käytöstä huollon vuoksi.
 • OfflineRL:n avulla asiakkaat voivat rakentaa tekoälyjärjestelmiä, jotka ohjaavat tai optimoivat prosessia, kun käytössä on historiatietokannasta, esineiden internetin järjestelmästä tai muusta tallenteesta tallennettu tilojen ja toimintojen tietokokonaisuus.
 • Mallipohjainen harjoittelun nopeuttaminen tarjoaa mahdollisuuden käyttää malleja hitaampien simulaatioiden harjoittelun nopeuttamiseen. Tämä lyhentää aikaa ja laskentakustannuksia, joita tarvitaan ohjauskäytännön kouluttamiseen asiakkaan keskeisessä käyttötapauksessa.
 • Assessment 2.0 tarjoaa monipuoliset analyyttiset työkalut, joiden avulla asiakkaat voivat arvioida automaation suorituskykyä ja käyttää tietoja parempien tekoälyjärjestelmien rakentamiseen. Työkalut auttavat käyttäjiä visualisoimaan toimintatapojen kehityskulkuja, tarkastelemaan heikosti toimivia jaksoja ja vertailemaan eri tekoälyjärjestelmien suorituskykyä.
 • Bonsai-näytteiden saatavuus Azure Marketplace -palvelussa. Nämä ovat esimerkkejä ja simulointimalleja, joita voi käyttää koneopetuksen aloittamiseen.
 • Project Bonsai on lisännyt Tata Consultancy Services (TCS):n (TCS) kumppaniksi. Project Bonsai -hankkeen kautta TCS auttaa organisaatioita rakentamaan älykkäitä teollisuuden ohjausjärjestelmiä simulaatioiden avulla ja kehittämään tekoälyllä toimivaa automaatiota tuotannon tehokkuuden parantamiseksi ja seisokkiaikojen lyhentämiseksi - ilman, että se edellyttää tietojenkäsittelytieteen osaamista. TCS esittelee Microsoftin autonomisten järjestelmien tuotteita Pace Ports -verkostossaan, joka on maailmanlaajuinen verkosto yhteisiä innovaatiokeskuksia, jotka kokoavat yhteen startup-yritysten, teknologiakumppaneiden ja korkeakoulujen ekosysteemiä innovaation vauhdittamiseksi, mahdollistavat digitaalisen transformaation omaksumisen yrityksissä ja edistävät kiihdytetyn innovaatiokulttuurin kehittymistä parempien tulosten aikaansaamiseksi.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

Kaksi naista istuu ulkona kannettavan tietokoneen ääressä

2. Azure 2.1. Azure Data

2.1.1. Microsoft Intelligent Data Platform lisää integroidun kumppaniekosysteemin.

Microsoft Intelligent Data Platform, joka yhdistää tietokannat, analytiikan ja hallinnan, on lisännyt kumppanien ekosysteemin, joka on valikoima toisiaan täydentäviä ja integroituja kumppaniratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita nopeuttamaan tietojen integrointia ja arvonluontia. Partner Ecosystem, joka on nyt yleisesti saatavilla, vastaa asiakkaisiin siellä, missä he ovat, ja tarjoaa valikoituja pilvipohjaisia kumppaniratkaisuja, jotka täydentävät Azure-alustan natiiviominaisuuksia paremmilla yhteisratkaisuilla, jotka kaikki kuuluvat integroituun Microsoft Intelligent Data Platformiin. Tämä kumppaniratkaisujen ensimmäinen aalto kattaa Microsoft Intelligent Data Platformin jokaisen kerroksen, mukaan lukien:

 • Tietokannat: MongoDB ja YugabyteDB tuovat johtavat pilvipohjaiset natiivit NoSQL- ja NewSQL-tietokannat yhteen analytiikan ja tiedonhallinnan kanssa Microsoft Intelligent Data Platformissa.
 • Analytiikka: Informatica, Confluent, dbt Labs, Fivetran, Qlik ja Striim tuovat analytiikkaan matalan koodin tai ilman koodia toteutettavia tietojen integrointi- ja muunnosratkaisuja, joilla yksinkertaistetaan monimutkaisten yritystason putkistojen rakentamista ja käyttöä, jotta voidaan integroida tietoja eri lähteistä ja muuntaa putkistoja yhden ikkunan kokemuksella Microsoft Purview'ssa.
 • Tiedonhallinta: Profisee, CluedIn, Delphix ja OneTrust edustavat hybridien ja monipilvisten tietovarantojen Master Data Management-, compliance- ja tietoturvaratkaisuja.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

2.1.2. Azure Cosmos DB lisää hajautetun PostgreSQL-tuen

Azure Cosmos DB tuo nyt nopean, joustavan ja skaalautuvan palvelun avoimen lähdekoodin relaatiotietoihin, kun käyttöön otetaan hajautettu PostgreSQL-tuki. Hyperscale (Citus) -moottorin varaan rakennettu uusi Azure Cosmos DB for PostgreSQL tuo kaiken sen, mitä kehittäjät rakastavat PostgreSQL:ssä ja tehokkaassa Citus-laajennuksessa, Microsoftin nopeaan ja skaalautuvaan tietokantaan pilvipohjaista sovelluskehitystä varten. Kehittäjät voivat nyt rakentaa sovelluksia sekä relaationaalisilla että ei-relaationaalisilla (NoSQL) tiedoilla käyttäen samaa tuttua tietokantapalvelua.

Azure Cosmos DB sisältää parannuksia avoimen lähdekoodin teknologioiden kehittäjäkokemukseen. MongoDB-kehittäjät voivat nyt tallentaa suurempia asiakirjoja, sillä Azure Cosmos DB for MongoDB tukee 16 Mt:n asiakirjoja. Nämä päivitykset ovat yleisesti saatavilla.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.1.3. Salaus levossa asiakkaan hallinnoimilla avaimilla Azure Database for PostgreSQL - Flexible Server -palvelimessa nyt esikatselussa.

Azure Database for PostgreSQL - Flexible Server, täysin hallinnoitu ja älykäs PostgreSQL-tietokantapalvelu, tukee nyt levossa olevien tietojen salausta asiakkaan hallinnoimilla avaimilla. Tämä ominaisuus, joka on nyt esikatseluvaiheessa, tarjoaa asiakkaille lisähallintaa mahdollistamalla salausavainten keskitetyn hallinnan, vastaamalla erityisiin turvallisuus- ja vaatimustenmukaisuusvaatimuksiin ja antamalla organisaatioille täyden hallinnan avaimen käyttöoikeuksista ja elinkaaresta. Asiakkaan hallinnoimat avaimet tallennetaan Azure Key Vault -palveluun, joka on keskitetty avainten hallintapalvelu, joka tarjoaa lisäturvaa, korkean saatavuuden ja katastrofien jälkeisen palautumisen ominaisuuksia.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.1.4. Azure Database for MySQL:n Autoscale IO -ominaisuus nyt esikatselussa.

Azure Database for MySQL, joka on täysin hallinnoitu ja skaalautuva MySQL-tietokantapalvelu, voi nyt skaalata syötettä ja tulostusta (IO) tarpeen mukaan ilman, että sen tarvitsee tarjota etukäteen tietty määrä IO:ta sekunnissa. Asiakkaat voivat nauttia huolettomasta IO:n hallinnasta Azure Database for MySQL Flexible Server -palvelimessa, koska palvelin skaalaa syöttö-/lähtöoperaatioita sekunnissa (IOPS) automaattisesti ylös- tai alaspäin työmäärän tarpeiden mukaan.

Autoscale IO -esikatselun ansiosta Azure Database for MySQL -asiakkaat maksavat vain käyttämästään IO:sta, eikä heidän enää tarvitse varata ja maksaa resursseista, joita he eivät käytä täysimääräisesti, mikä säästää sekä aikaa että rahaa. Lisäksi tehtäväkriittiset Tier 1 -sovellukset voivat saavuttaa tasaisen suorituskyvyn asettamalla työmäärän käyttöön lisää IO:ta milloin tahansa. Autoscale IO poistaa Azure Database for MySQL -asiakkaiden tarvitseman hallinnoinnin, jotta he voivat tarjota parhaan suorituskyvyn mahdollisimman pienin kustannuksin. Tämä ominaisuus on nyt esikatselussa.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.1.5. Azure Data Studio tukee nyt Oracle-tietokannan arviointeja Azuren hallinnoimiin tietokantoihin siirtymistä varten.

Database Migration Assessment for Oracle, Azure Data Studion laajennus, joka perustuu Azure Database Migration Service -palveluun, tarjoaa nyt siirtymäarvioinnin Oracle-tietokannasta Azure Database for PostgreSQL -tietokantaan siirtymistä varten. Arviointi sisältää tietokannan siirtosuositukset ja tietokantakoodin monimutkaisuuden arvioinnin. Saman työkalun kautta asiakkaat voivat saada kohdemittaussuosituksia Oracle Database -tietokannan siirtymiselle Azure Database for PostgreSQL- ja Azure SQL -tietokantoihin, mukaan lukien Azure SQL Database Hyperscale -tietokanta, joka sopii suurille, jopa 100 TB:n suuruisille työmäärille. Nämä päivitykset ovat esikatselussa.

Näiden muutosten ansiosta siirtymisen suunnittelu yksinkertaistuu Oracle-asiakkaille, jotka haluavat modernisoida tietovarantonsa Azuren hallinnoimiin tietokantoihin. Azure Database for PostgreSQL ja Azure SQL Database tarjoavat erinomaista arvoa Oracle-asiakkaille, jotka haluavat vähentää hallinnointikustannuksia ja optimoida tietokantalisenssikustannuksia suorituskyvyn säilyttäen. Uudet arviointiskenaariot auttavat asiakkaita nopeuttamaan migraatioita ja vähentämään samalla riskejä, mikä tekee Oracle-tietokannan siirtämisestä Azureen helpompaa kuin koskaan.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.1.6. Uusia Azure Synapse Analytics -ominaisuuksia tulossa pian esikatselussa

Azure Synapse Analytics lisää kaksi uutta ominaisuutta, joiden avulla Microsoft 365:n tiedot voidaan integroida Azure Synapse Analyticsin kanssa helposti ilman koodia.

Uusi Microsoft 365 -tietojen putkimalli, joka on tulossa pian esikatseluun, yksinkertaistaa määrityskokemusta mahdollistamalla yhden napsautuksen kokemuksen Mapping Data Flows -tiedonkulkujen määrittämiseksi. Tämä uusi ominaisuus poistaa ylimääräiset vaiheet, joita tarvitaan Microsoft 365:n lähdetietojen yhdistämiseen analytiikkaa varten, mikä helpottaa asiakkaiden aina synkronoidun ja yhteensopivan integraation määrittämistä.

Mapping Data Flows, joka on tulossa pian esikatseluun, perustuu Copy Activity -toiminnallisuuden päälle parantamalla tapaa, jolla Microsoft 365 -tiedot tuodaan analysoitavaksi. Mapping Data Flows puhdistaa, normalisoi ja tasoittaa tiedot (Parquet-muodossa) useissa datanieluissa, kuten Azure Data Lake Storage (ADLS), Azure Cosmos DB ja Synapse SQL DW (oma SQL-pooli). Litistetty data on paljon halvempaa ja nopeampaa käsitellä big datan käsittelyssä. Lisädatan synkronointituki antaa asiakkaille joustavuutta ja lisää tehokkuutta työnkulkuja optimoivien dataputkien rakentamisessa.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.1.7. Uudet koneoppimisen päivitykset Azure Synapse -palvelussa

Azure Synapse esittelee kaksi uutta koneoppimiseen liittyvää päivitystä:

 • R-kielen tuki ja keskeiset kirjastonhallintaominaisuudet ovat nyt esikatselussa. R-kielen avulla tietojenkäsittelytieteilijät voivat käyttää alan standardia R-kieltä tietojen käsittelyyn ja koneoppimismallien kehittämiseen.
 • SynapseML-kirjastosta on nyt saatavilla uusi versio. SynapseML on Apache Sparkille rakennettu massiivisesti skaalautuva koneoppimiskirjasto, jonka tavoitteena on yksinkertaistaa koneoppimisputkien luomista. Uusi versio sisältää .NET-tuen, integraation GPT-kielimallien (Generative Pre-trained Transformer) kanssa, MLflow-integraation ja paljon muuta.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

2.1.8. Azure Data Explorer lisää uusia lähteitä lähes reaaliaikaiseen analytiikkaan.

Azure Data Explorer on täysin hallinnoitu, suorituskykyinen big data -analytiikka-alusta, jonka avulla on helppo analysoida suuria tietomääriä lähes reaaliaikaisesti. Azure Data Explorerin työkalupakki tarjoaa asiakkaille täydellisen ratkaisun datan syöttöön, kyselyihin, visualisointeihin ja hallintaan.

Tietojen tallentaminen on prosessi, jossa tiedot lisätään taulukkoon ja asetetaan saataville Azure Data Explorerissa tehtäviä kyselyjä varten.

Azure Data Explorer lisää tuen seuraaville tietolähteille:

 • Amazon Simple Storage Service (S3)
 • Azure Synapse -linkki Azure Cosmos DB:stä Azure Data Exploreriin
 • OpenTelemetry-mittarit, lokit ja jäljet
 • Azure Stream Analytics -tulostus
 • Telegraph-agentin tulosteen suoratoistotuki

Nämä lisäykset helpottavat tietojen tuomista Azure Data Exploreriin lähes reaaliaikaista analytiikkaa varten ja tarjoavat asiakkaille täydellisen ratkaisun tietojen keräämiseen, kyselyyn, visualisointiin ja hallintaan.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.1.9. SAP Change Data Connector for Azure Data Factory on nyt yleisesti saatavilla.

SAP Change Data Connector (CDC) for Azure Data Factory on nyt yleisesti saatavilla. Tämän kesäkuussa 2022 esitellyn ominaisuuden avulla asiakkaat voivat helposti tuoda SAP-tietoja Azureen analytiikkaa, tekoälyä ja muita sovelluksia varten.

Käyttämällä Azure Data Factorya, alan johtavaa tietojen integrointipalvelua, asiakkaat voivat ottaa tietoja erilaisista tietolähteistä (esim. monipilvipalveluista, SaaS-palveluista ja toimitiloissa sijaitsevista lähteistä) ja muuntaa tietoja mittakaavassa. Azure Data Factory toimii saumattomasti tietojen yhdistämisessä ja valmistelemisessa pilvimittakaavassa. Asiakkaat käyttävät Azure Data Factory -palvelua datan syöttämiseen SAP:n eri tietolähteistä (muun muassa SAP Hana ja SAP Cloud for Customers) ja yhdistävät ne operatiivisten tietovarastojensa dataan (esim. Azure Cosmos DB ja Azure SQL -tuoteperhe). Näin asiakkaat voivat saada syvällisiä oivalluksia sekä SAP- että muista kuin SAP-tiedoista.

Käyttämällä Azure Data Factory Mapping Data Flows -palvelua asiakkaat voivat poimia muutoksia eri SAP-järjestelmistä uuden SAP CDC:n avulla, muuntaa tiedot mittakaavassa ja toimittaa tiedot data-järveen tai tietovarastoon analytiikkaa varten.

Lue lisää tästä päivitys.

2.1.10. Microsoft Purview Data Governance auttaa liiketoiminnan käyttäjiä tekemään enemmän.

Microsoft Purview Data Governance, hybriditietovarantojen yhtenäinen hallinta-alusta, sisältää useita uusia ominaisuuksia, kuten:

 • Parannettu perimmäisten syiden analysointi ja jäljitettävyys SQL Dynamic lineage (nyt yleisesti saatavilla) ja hienojakoinen lineage (esikatselussa) Power BI -tietoaineistoissa. Asiakkaat voivat tehdä perusteellisen juurisyyanalyysin yhdestä paikasta Microsoft Purview -ohjelmassa.
 • Metamallit, joiden avulla asiakkaat voivat määritellä organisaation, osastot, data-alueet ja liiketoimintaprosessit teknisiin tietoihinsa. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Koneoppimiseen perustuvien luokitusten avulla ihmisten nimien ja osoitteiden tunnistaminen käyttäjätiedoista on helppoa ja skaalautuvaa. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.2. Azure Hybrid, Multicloud & Edge

2.2.1. Uusia, pilvimäisiä ominaisuuksia saatavilla Azure Arc -yhteensopivalle SQL Serverille.

Azure Arc -yhteensopivalla SQL Serverillä on useita uusia ominaisuuksia, jotka ovat nyt yleisesti saatavilla ja joiden avulla asiakkaat voivat hyödyntää pilvipalvelun kaltaista kokemusta:

 • Yhden kirjautumisen kokemus, joka on integroitu Azure Active Directoryyn (Azure AD). Asiakkaat voivat kirjautua sisään ja hallita kaikkia Azure-resurssejaan ja SQL-ympäristöjään saman portaalin kautta yhdessä integroidussa vaiheessa.
 • Parannettu tietoturva ja valvonta Microsoft Defenderin avulla, jonka avulla asiakkaat voivat arvioida ja suojata SQL Server -ympäristöjä monipilvisissä ja hybridiympäristöissä.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.2.2. Azure Arcin mahdollistamat uudet Azure Kubernetes -palvelun käyttöönottovaihtoehdot.

Hybrid Azure-tarjoukset tarjoavat asiakkaille yhdenmukaisia kokemuksia toimitiloissa, yhdessä tai useammassa pilvessä ja reunalla. Uusien Azure Kubernetes Service (AKS) -hybridikäyttöönottovaihtoehtojen esikatselussa asiakkaat voivat nyt tehokkaasti laajentaa pilven reunaan, kun he voivat keskitetysti ottaa käyttöön ja hallita Azure Arcin mahdollistamaa AKS:ää Windows-laitteissa, Windows IoT:ssä, Windows Server 2019/2022:ssa ja Azure Stack HCI:ssä. Tämän yhtenäisen hallitun Kubernetes-kokemuksen avulla organisaatiot voivat käyttää konttikohtaisia sovelluksia riippumatta niiden sijainnista datakeskuksessa, Azure-pilvessä ja/tai fyysisessä sijainnissa tai laitteessa.

Uusien käyttöönottovaihtoehtojen lisäetuja ovat:

 • Johdonmukainen käyttöönottokokemus Azuressa AKS-klustereiden luomista, hallintaa ja suojaamista varten, jotka toimivat missä tahansa, jotta sovelluksia voidaan käyttää käyttäjän infrastruktuurissa.
 • AKS:n tiloissa olevan toteutuksen luominen ja käyttöönotto tuetuissa infrastruktuureissa Azure-portaalista tai komentorivikäyttöliittymästä (CLI).
 • Konttipohjaisten Windows- ja Linux-sovellusten käyttöönotto datakeskuksissa ja reuna-alueilla.
 • GitOps-konfiguraatioiden luominen Kubernetes-klustereiden synkronoimiseksi ja päivitysten automatisoimiseksi uusille ja olemassa oleville käyttöönotoille.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.2.3. Uusi ominaisuusjulkaisu Azure Stack HCI:lle

Azure Stack HCI tarjoaa tilauspohjaista hallintaa asiakkaille, jotka tarvitsevat hybridi-infrastruktuuria omissa konesaleissaan. Azure Arcin mahdollistama Azure Stack HCI esittelee uuden version, jossa on monia uusia ominaisuuksia turvallisuuden, monipuolisuuden ja suorituskyvyn parantamiseksi. Niitä ovat mm:

 • Parannettu Azure-etätuki: Käyttäjät voivat tarvittaessa antaa Microsoftin henkilökunnalle luvan kerätä lokeja ja komentoja etänä, mikä yksinkertaistaa tukea huomattavasti. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Azure Marketplace VM-itsepalvelua varten: Pääsy VM-kuviin, mukaan lukien Windows 10 Enterprise multi-session ja Windows 11 Enterprise multi-session, suoraan Azure Marketplace -palvelusta. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Intenttipohjainen verkkoautomaatio Network ATC:n avulla on yleisesti saatavilla.

Lue lisää näistä päivityksistä.

2.3. Azuren infrastruktuuri

2.3.1. Azure Automanage nyt saatavilla Azure Arc -yhteensopiville palvelimille ja Azure-virtuaalikoneille.

Azure Automanage säästää aikaa automatisoimalla palvelinten konfiguroinnin ja hallinnan koko asiakkaan elinkaaren ajan mittakaavassa riippumatta siitä, ovatko ne Azuressa vai Azure Arcin mahdollistamissa hybridiympäristöissä.

Azure-virtuaalikoneiden ja Arc-yhteensopivien palvelimien yleisen saatavuuden myötä Microsoft lisää uusia ominaisuuksia, joilla voidaan automatisoida entisestään minkä tahansa palvelimen konfigurointia ja hallintaa, mukaan lukien:

 • Parannettujen varmuuskopiointiasetusten ja eri tarkastustilojen soveltaminen laskentapalvelimen peruslinjoihin.
 • Mukautettujen Log Analytics Workspace- ja Azure-tunnisteiden määrittäminen resurssien tunnistamiseksi organisaatiolle merkityksellisten asetusten perusteella.
 • Tuki Windows 10 VM:ille.
 • Tuki Microsoftin haittaohjelmien torjunnan käyttöönotolle.

Azure Automanage tarjoaa Azuren Windows Server VM -palvelimille ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka yksinkertaistavat hallintaa ja parantavat työmäärän käytettävyyttä, mikä lisää tehokkuutta ja kustannussäästöjä entisestään. Yksi näistä ominaisuuksista on Hotpatch, joka mahdollistaa korjaamisen ilman jokaisen asennuksen uudelleenkäynnistämistä, mikä vähentää Azure-versiossa olevien Windows Server Azure -versio-VM:ien käyttökatkoksia.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

2.3.2. Uudet virtuaalikoneiden skaalausjoukko- ja Spot Virtual Machines -ominaisuudet

Virtuaalikoneiden skaalausjoukkojen uusi ominaisuus antaa Azure-asiakkaille mahdollisuuden sekoittaa Standard- ja Spot-virtuaalikoneita samassa virtuaalikoneiden skaalausjoukossa. Tämä uusi ominaisuus on nyt esikatseluversiossa, ja se on käytettävissä joustavassa orkestrointitilassa, ja se voi auttaa Azure-asiakkaita saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä*, kun otetaan huomioon Spot-VM:ien tavallisesti tarjoamat syvät alennukset.

Virtual Machines Scale Setsin joustava orkestrointitila tarjoaa Azure-asiakkaille mahdollisuuden ottaa käyttöön erittäin helposti, nopeasti ja luotettavasti suuren mittakaavan pilvi-infrastruktuurin.

Asiakkaat voivat myös määrittää käytäntöjä, jotka määrittelevät Standard VM:ien ja Spot VM:ien prosenttiosuuden. Spot VM:ien prosenttiosuuden lisäksi voidaan määritellä myös niiden Standard VM:ien määrä, joiden on oltava käynnissä tiettynä ajankohtana.

*Todelliset alennukset voivat vaihdella alueen, VM-tyypin ja työmäärän käyttöönottohetkellä käytettävissä olevan Azuren laskentakapasiteetin mukaan.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.3.3. Azure Premium SSD- ja Azure Elastic SAN -päivitykset

Seuraavan sukupolven Azure Premium SSD -levytallennustila on nyt yleisesti saatavilla.

Premium SSD v2 antaa Azure-asiakkaille mahdollisuuden parantaa tallennusjärjestelmiensä hinta-laatusuhdetta ja optimoida kustannuksia. Uusi Azure Disk Storage -tarjonta sopii sovelluksiin, jotka vaativat korkeaa suorituskykyä ilman tarvetta lisätä tallennuskapasiteettia.

Tämä edistyksellinen lohkotallennusratkaisu on suunniteltu suorituskykykriittisiin työtehtäviin, joissa tarvitaan jatkuvasti alle millisekunnin latenssia yhdistettynä suuriin syöttö- ja tulostoimintoihin sekunnissa (IOPS) ja läpimenoon. Premium SSD v2 tarjoaa pilvipalvelun joustavimman ja skaalautuvimman yleiskäyttöisen lohkotallennustilan, jonka avulla asiakkaat pystyvät vastaamaan SQL Serverin, Oraclen, MariaDB:n, SAP:n, Cassandran, MongoDB:n, big datan, analytiikan, pelien, virtuaalikoneiden (VM) tai tilatietokonttien jatkuvasti kasvaviin vaatimuksiin tuotantokäytössä.

Premium SSD v2:n avulla Azure-asiakkaat voivat nyt varata jopa 64 tebibittiä (TiB) tallennuskapasiteettia, 80 000 input/output-operaatiota sekunnissa (IOPS) ja 1 200 megabittiä sekunnissa läpäisykapasiteettia yhdellä levyllä. Lisäksi asiakkaat voivat erikseen varata levytallennuskapasiteettia, IOPS- ja läpimenotehoja työmäärän vaatimusten mukaan, mikä lisää joustavuutta suorituskyvyn ja kustannusten hallinnassa. Lisäksi asiakkaat voivat nyt myös tallentaa Premium SSD v2:n inkrementaalisia tilannekuvia Standard SSD -tallennustilaan.

Azure Elastic SAN nyt esikatselussa

Azure Elastic SAN, joka on nyt esikatseluversiossa, on ainutlaatuinen pilvipohjainen ja täysin hallinnoitu SAN-palvelu (Storage Area Network). Yhdistämällä SAN:n kaltaiset ominaisuudet ja pilvipalvelun edut Azure Elastic SAN tarjoaa skaalautuvan, kustannustehokkaan, suorituskykyisen ja luotettavan tallennusratkaisun. Se voi muodostaa yhteyden erilaisiin Azuren laskentapalveluihin, minkä ansiosta asiakkaat voivat saumattomasti nostaa ja siirtää SAN-työkuormansa pilvipalveluun ilman, että heidän tarvitsee muuttaa provisiointi- ja hallintamalliaan.

Näihin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Työkuormien käyttöönotto, hallinta ja isännöinti Azuressa, jossa on alusta loppuun samanlainen kokemus kuin toimitiloissa sijaitsevassa SAN-järjestelmässä.
 • Lohkotallennustilojen massakäyttöönotto, jolla voidaan saavuttaa massiivinen skaalautuminen jopa miljooniin IOPS-arvoihin, kaksinumeroisiin GB/s läpäisykykyyn ja alhaisiin yhden numeron millisekunnin viiveisiin ja joka palvelee samalla lukuisia organisaation työtehtäviä.
 • Volyymin hallinnan yksinkertaistaminen ryhmittelyn ja käytäntöjen noudattamisen valvonnan avulla tiloissa sijaitsevan SAN-kokemuksen avulla.
 • Paremman häiriönsietokyvyn saavuttaminen ja seisokkiaikojen minimoiminen vyöhykkeisiin perustuvalla redundantilla tallennustilalla, mikä takaa organisaatioille korkean saatavuustason, kun ne käyttävät liiketoimintakriittisiä sovelluksia Azuressa.

Lisätietoja Azure Premium SSD ja Azure Elastic SAN.

2.3.4. Uudet Azure Monitor -ominaisuudet ja ominaisuudet

Uudet Azure Monitor -ominaisuudet on suunniteltu auttamaan asiakkaita nykyaikaistamaan ympäristöjään ja optimoimaan kustannuksia. Näihin päivityksiin kuuluvat mm:

Ennustava automaattinen skaalaus virtuaalikoneiden skaalausjoukoille, nyt yleisesti saatavilla.

 • Käyttäjät voivat hyödyntää koneoppimista Azure Virtual Machine Scale Sets -resurssien hallintaan ja skaalaamiseen ennustamalla suorittimen kokonaiskuorman ja varmistamalla, että skaalaus tapahtuu ajoissa kysyntää vastaavaksi.

Azure Monitor Log -päivitykset mahdollistavat kustannusten optimoinnin, nyt yleisesti saatavilla

 • Azure Monitorin peruslokeilla ja data-arkistolla käyttäjät voivat ottaa lokit käyttöön viidenneksellä nykyisistä tallennuskustannuksista ja arkistoida ne jopa seitsemäksi vuodeksi.

Azure Monitor Agentin päivitykset

Azure Monitor Agent (AMA) tarjoaa turvallisen, kustannustehokkaan ja yksinkertaistetun tavan kerätä telemetriatietoja käyttäjän resursseista. Se korvaa vanhat Log Analytics -agentit (joita kutsutaan myös MMA- ja OMS-agenteiksi).

 • Agenttien siirtotyökalu, joka on nyt yleisesti saatavilla, tarjoaa opastusta ja automatisointia tukemaan siirtymistä vanhoista Log Analytics -agenteista AMA:han.
 • AMA-tuki Windows 10 ja 11 -laitteille on myös yleisesti saatavilla Windows-asiakasasennusohjelmalla.

Suositellut hälytyssäännöt, nyt esikatselussa

 • Azure Kubernetes Service (AKS) -palvelun ja Log Analytics -työtilan avulla käyttäjät voivat nopeasti määrittää Azure Monitorin hälytyksiä uusien hälytyssääntösuositusten avulla.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.3.5. Nutanix Cloud Clusters nyt yleisesti saatavilla Azuressa

Nutanix Cloud Clusters on Azure, joka on nyt yleisesti saatavilla, yksinkertaistaa ja nopeuttaa asiakkaiden siirtymistä pilvipalveluun. Nutanix-asiakkaat voivat siirtää tai laajentaa työmääränsä Azureen ilman muutoksia tai uudelleenjärjestelyjä.

Nutanix Cloud Clusters on Azure -palvelun avulla asiakkaat voivat hyödyntää nykyisiä Nutanix-taitojaan ja -työkalujaan, lisätä Azure-palveluja, kuten tietoturvaa, identiteettiä ja analytiikkaa, ja saada kustannustehokkuutta lisenssien siirrettävyyden ansiosta, jonka ansiosta he voivat käyttää nykyisiä lisenssejään Azure-käyttöönotossa.

Hybridimallin tukemiseksi asiakkaat voivat myös laajentaa Azure-tietopalveluja saumattomasti tiloissa oleviin Azure Arc -yhteensopiviin Kubernetes-klustereihinsa Nutanix-alustan avulla.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

2.3.6. Azure Networkingin uudet ominaisuudet

Azure Networkingin uudet ominaisuudet ovat nyt yleisesti saatavilla:

 • Azure Domain Name System (DNS) -yksityinen resolveri on pilvipohjainen, erittäin käytettävissä oleva ja DevOps-ystävällinen palvelu. Se tarjoaa yksinkertaisen, huoltovapaan, luotettavan ja turvallisen DNS-palvelun DNS-kyselyjen ratkaisemiseen ja ehdolliseen välittämiseen virtuaaliverkosta, toimitiloissa ja muille DNS-kohdepalvelimille ilman tarvetta luoda ja hallita mukautettua DNS-ratkaisua. Näin asiakkaiden DNS-infrastruktuuri toimii turvallisesti, yksityisesti ja saumattomasti toimitilaverkoissa ja mahdollistaa keskeiset hybridiverkkoskenaariot.
 • Julkisen Azure-monikäyttöisen reunalaskennan (Multi-Access Edge Compute, MEC ) avulla yritykset ja kehittäjät voivat toimittaa innovatiivisia, suorituskykyisiä ja matalan viiveen sovelluksia operaattoreiden julkisten 5G-verkkojen avulla. Julkinen Azure MEC on saatavilla AT&T:n kanssa Atlantassa ja Dallasissa. Tämä tarjoaa asiakkaille ainutlaatuisen mahdollisuuden analysoida dataa lähempänä sitä, missä se kerätään, ennakoivia toimia ja päätöksiä varten.

Lue lisää näistä päivityksistä.

2.3.7. Uudet Windows Serverin edut ja ominaisuudet

Microsoft laajentaa Azure Hybrid Benefit-ohjelmaa, jonka avulla Software Assurance (SA) -asiakkaat voivat vähentää kustannuksia. Azure Kubernetes Service (AKS) ja Azure Stack HCI -palveluille tarkoitetun uuden Azure Hybrid Benefit -ohjelman avulla asiakkaat voivat:

 • AKS:n käyttäminen Windows Serverissä ja Azure Stack HCI:ssä ilman lisäkustannuksia Windows SA- ja Cloud Solution Provider (CSP) -tilausten yhteydessä. Tämän avulla asiakkaat voivat ottaa käyttöön ja hallita konttipohjaisia Linux- ja Windows-sovelluksia pilvestä reunaan yhtenäisellä, hallitulla Kubernetes-palvelulla.
 • Saat Azure Stack HCI:n ilman lisäkustannuksia Windows Server Datacenter SA:n kanssa. Asiakkaat voivat nykyaikaistaa nykyistä konesali- ja reunainfrastruktuuriaan ja ajaa virtuaalikone- ja konttitietoihin perustuvia työtehtäviä nykyaikaisessa infrastruktuurissa, jossa on alan johtava hintataso ja sisäänrakennettu yhteys Azureen.

Windows admin center, joka on nyt yleisesti saatavilla Azure-portaalissa, antaa asiakkaille mahdollisuuden konfiguroida, korjata vikoja ja suorittaa ylläpitotehtäviä Windows admin centerin käyttöliittymän tutulla käyttöliittymällä ja toiminnallisuudella poistumatta Azure-portaalista.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

2.3.8. Azure-säästösuunnitelma laskennalle tarjoaa uuden hintatarjouksen.

Microsoft lanseeraa uuden hintatarjouksen, Azure savings plan for compute. Tämä uusi tarjous, joka on yleisesti saatavilla myöhemmin lokakuussa, antaa asiakkaille mahdollisuuden säästää tietyissä laskentapalveluissa maailmanlaajuisesti sitoutumalla käyttämään kiinteän tuntimäärän (esimerkiksi 5 dollaria/tunti) yhden tai kolmen vuoden ajan.

Kun asiakkaat käyttävät valikoituja laskentapalveluja ympäri maailmaa, heidän käyttönsä kuuluu alennettuun hintaan, mikä auttaa asiakkaita saamaan enemmän arvoa pilvipalvelubudjetistaan. Kun käyttö ylittää tuntisitoumuksen, käyttäjiä laskutetaan tavanomaisilla pay-as-you-go-hinnoilla. Koska säästöt kohdistuvat automaattisesti koko laskentakäyttöön maailmanlaajuisesti, säästöt jatkuvat, vaikka käyttötarpeet muuttuisivat ajan myötä. Tämän suunnitelman avulla asiakkaat voivat kasvattaa pilvipalvelubudjettinsa arvoa, säilyttää taloudellisen hallinnan ja optimoida kustannuksia kasvavien pilvipalvelumenojen keskellä, jotta he voivat tehdä enemmän vähemmällä.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.4. Azuren VMware-ratkaisu

2.4.1. Azure VMware -ratkaisun uudet ominaisuudet tukevat saatavuutta, turvallisuutta ja turvallisuutta.

Kaksi uutta Azure VMware -ratkaisun ominaisuutta tukevat asiakkaiden kriittisten työkuormien parempaa saatavuutta ja turvallisuutta:

99,99 % yksityisen pilven käytettävyys: Stretched Clusters for Azure VMware Solution, joka on nyt esikatseluvaiheessa, tarjoaa 99,99 %:n käytettävyyden kriittisille sovelluksille, jotka edellyttävät korkeinta saatavuutta. Saatavuusalueen vikaantuessa asiakkaiden virtuaalikoneet (VM) ja sovellukset siirtyvät automaattisesti vikasietoisesti häiriöttömälle saatavuusalueelle ilman sovellusvaikutuksia, mikä ei vaadi IT-tukea.

Asiakkaan hallinnoimat avaimet (CMK): CMK on nyt esikatseluvaiheessa, ja sen avulla asiakkaat voivat hallita salattuja vSAN-tietojaan Azure VMware Solution -ratkaisussa. Tämän ominaisuuden avulla asiakkaat käyttävät Azure Key Vault -palvelua asiakkaan hallitsemien avainten luomiseen sekä avainten hallintaprosessin keskittämiseen ja virtaviivaistamiseen, mukaan lukien:

 • Pääsyn peruuttaminen milloin tahansa ja asiakkaiden tietojen suojaaminen yksityisestä pilvestä käsin.
 • Salausavaimen kiertäminen Azure Key Vaultissa asiakkaan vaatimustenmukaisuusvaatimusten mukaisesti.
 • Täydellinen integrointi Azure Monitorin ja Azure Log Analyticsin kanssa täydellisten tarkastuslokeja ja hälytyksiä varten.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5. Kehittäjätyökalut ja DevOps

2.5.1. Azure Kubernetes Fleet Manager yksinkertaistaa klusterin hallintaa ja organisointia.

Hajautetun Kubernetes-klusterin hallinta on monimutkaista ja haastavaa. Azure Kubernetes Fleet Manager, uusi esikatselussa oleva palvelu, yksinkertaistaa useiden klustereiden hallintaa mahdollistamalla kaikkien klustereiden keskitetyn hallinnan mittakaavassa. Asiakkaat voivat ryhmitellä minkä tahansa Azure Kubernetes Service (AKS) -klusterien yhdistelmän yksinkertaistaakseen moniklusterityönkulkuja, kuten työmäärän levittämistä ja moniklusteriverkkojen muodostamista.

Kun käyttäjät hallinnoivat Kubernetes-kantaa, he tarvitsevat Kubernetes-klusterin tallentaakseen sijoituskäytäntöjen ja verkkojen määrityksiä. Azure Kubernetes Fleet Manager luo hallittavan keskittymisklusterin tämän ongelman ratkaisemiseksi. Azure Kubernetes Fleet Managerin avulla käyttäjät voivat myös määrittää kuorman tasauksen pohjois-eteläsuuntaiselle liikenteelle (joka virtaa käyttäjältä klusteriin) useille päätepisteille, jotka on sijoitettu jäsenklustereihin.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

2.5.2. Riippumattomat ohjelmistotoimittajat voivat nyt luoda Kubernetes-sovelluksia yhdellä napsautuksella.

Kubernetes-sovellukset on Azure Marketplace -tarjous, joka on erikoistunut Microsoftin riippumattomien ohjelmistotoimittajien (ISV) kumppaneiden Kubernetes-ratkaisuihin. Markkinapaikan ISV-jäsenet voivat nyt luoda, julkaista ja hallita kaupallisia Kubernetes-tarjouksia Azure Marketplace -palvelussa laskutusmalleilla.

Asiakkaat voivat selata Kubernetes-alustoille erikoistuneiden ratkaisujen luetteloa Azure Marketplacen Kubernetes-sovellustarjonnassa ja valita ratkaisun, jonka voi ottaa käyttöön yhdellä napsautuksella Azure Kubernetes Service (AKS) -palveluun automaattisen Azure-laskutuksen avulla. Tämä toiminto on esikatseluvaiheessa ensimmäinen Kubernetesiin erikoistunut tarjonta, jossa on automaattinen käyttöönotto ja laskutus Azure Marketplace -palvelussa.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

2.5.3. Uudet Azure Monitor -ominaisuudet sovellusten nykyaikaistamiseen ja innovointiin

Kaksi uutta ominaisuutta on otettu käyttöön, jotta Azure Monitor -asiakkaat voivat nykyaikaistaa pilvipohjaisia ympäristöjään ja tukea sovellusinnovaatioita. Nämä ominaisuudet, jotka molemmat ovat esikatseluvaiheessa, ovat seuraavat:

 • Managed service for Prometheus, uusi hallinnoitu palvelu, tarjoaa avoimen lähdekoodin ekosysteemin parhaat puolet ja automatisoi samalla monimutkaisia tehtäviä, kuten skaalautumista, korkeaa saatavuutta ja pitkäaikaista tietojen säilyttämistä. Sitä voidaan käyttää erillisenä Azure Monitorin sisällä tai Azure Monitor container insightsin ja Azure Managed Grafanan kanssa.
 • Java-profilointi Java Flight Recorderin (JFR) avulla antaa asiakkaille mahdollisuuden kerätä tietoja Java-virtuaalikoneesta ja Java-sovelluksista suorituskykyongelmien vianmääritystä varten. Asiakkaat voivat profiloida tarpeen mukaan tai automaattisesti määritettyjen CPU- ja muistilaukaisimien avulla, ja he voivat tarkastella ja analysoida tallenteita haluamallaan työkalulla osoitteessa .

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5.4. Microsoft Dev Box nyt esikatselussa

Jäykät työasemat rajoittavat usein kehittäjien tuottavuutta. Näiden resurssien käyttöönotto vaatii tukea hallintatiimiltä, ja niiden ulottaminen hybridityötiloihin voi johtaa tietoturva-aukkoihin. Microsoft Dev Box, uusi Microsoft Build 2022 -tapahtumassa esitelty palvelu, tarjoaa kehittäjille itsepalveluna pääsyn suorituskykyisiin, pilvipohjaisiin työasemiin, jotka on esikonfiguroitu ja valmiiksi koodattu tiettyjä projekteja varten.

Visual Studio -kuvat Dev Boxille ovat nyt yleisesti saatavilla Azure Marketplace -palvelussa. Nämä käyttövalmiit kuvat varmistavat, että kehittäjät voivat olla tuottavia heti Dev Boxin luomisen jälkeen hyödyntämällä yleisesti käytettyjä Visual Studion toimintoja ja täydentäviä työkaluja.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5.5. Azure-käyttöönottoympäristöt nyt esikatselussa

Kehitys- ja testausympäristöt ovat kriittisiä kehittäjille, jotka työskentelevät monimutkaisten, nykyaikaisten sovellusten parissa, jotka tukeutuvat lukuisiin pilvipalveluihin. Valitettavasti näihin resursseihin pääseminen voi kestää päiviä - ellei jopa viikkoja - ja kun ne on otettu käyttöön, organisaatioilla voi olla vaikeuksia varmistaa, että resursseja käytetään turvallisesti ja vaatimustenmukaisesti.

Azure Deployment Environments, joka on nyt esikatseluvaiheessa, antaa kehittäjätiimeille mahdollisuuden luoda nopeasti sovellusinfrastruktuurin projektikohtaisilla malleilla, jotka luovat johdonmukaisuutta ja parhaita käytäntöjä ja maksimoivat samalla turvallisuuden, vaatimustenmukaisuuden ja kustannustehokkuuden.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

2.5.6. GitHub Advanced Security for Azure DevOps esikatselussa

GitHub Advanced Security for Azure DevOps tarjoaa natiivin sovellusturvaratkaisun Azure DevOps -alustalla. Uusien, tällä hetkellä yksityisessä esikatseluversiossa olevien ominaisuuksien avulla organisaatiot voivat helposti tunnistaa ja korjata alttiina olevat salaisuudet ja haavoittuvat avoimen lähdekoodin riippuvuudet koko ohjelmiston elinkaaren ajan. Advanced Security for Azure DevOps tulee sisältämään tehokkaan ja tarkan CodeQL-koodiskannerin, joka tunnistaa kaikki koodin haavoittuvuudet ja virheet koodissa. Nämä uudet ominaisuudet on integroitu saumattomasti kehittäjien työnkulkuun, jotta kehittäjät voivat ottaa tietoturvan käyttöön aikaisemmin ohjelmistokehityksen elinkaaren aikana ja löytää ja korjata tietoturvaongelmat ennen kuin he ottavat ohjelmiston käyttöön tuotantoon.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

2.5.7. Visual Studio 2022:n uusin versio nyt yleisesti saatavilla

Visual Studio 2022:n uusin versio v17.3, joka on nyt yleisesti saatavilla, sisältää uusia tuottavuusominaisuuksia, uuden työkalupakin Microsoft Teams -sovellusten rakentamiseen, suorituskykyparannuksia C++-kehitykseen ja työkaluja .NET Multi-platform App UI (MAUI) -käyttöliittymää varten. Tämä tekniikka auttaa käyttäjiä rakentamaan ja toimittamaan .NET-asiakassovelluksia Androidille, iOS:lle, macOS:lle ja Windowsille yhdestä koodipohjasta.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5.8. Microsoftin ja Postmanin kumppanuus Azure API Managementissa

Microsoft on allekirjoittanut Postmanin kanssa sopimuksen yhteistyöstä tuoteintegraation ja yhteismarkkinoinnin alalla. Kumppanuuden tavoitteena on nopeuttaa API-kehitystä, jotta kehittäjät voivat tuoda uusia innovaatioita markkinoille nopeammin. Alkuvaiheen tuki sisältää valmiudet tuoda API:t Azure API managementista Postmaniin ja Azuren aloitteesta tapahtuva API:iden ja API-päätepisteiden vienti Postmanin kokoelmiin.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5.9. Azure-viestintäpalvelut käynnistävät puheluautomaation

Azure Communication Services esittelee ensi kuussa esikatselussaan uuden API-kokonaisuuden, puheluautomaation, joka auttaa kehittäjiä rakentamaan palvelinpohjaisia, älykkäitä soittotyönkulkuja. Tämä uusi ominaisuus auttaa kehittäjiä ohjaamaan ja valvomaan PSTN- tai VoIP-puheluita sovelluksissaan.

Azure Communication Services -palvelun avulla toteutettu puheluautomaatio yksinkertaistaa yksilöllisten asiakaskohtaamisten toteuttamista päivittäisistä ajanvarauksista ja tilauspäivityksistä monimutkaisiin markkinointiin ja asiakaspalveluun liittyviin asiakaskontakteihin.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5.10. Service Bus Explorer -ominaisuudet nyt yleisesti saatavilla

Service Bus Explorer -ominaisuudet ovat nyt yleisesti saatavilla Azure-portaalissa. Asiakkaat voivat nyt käyttää portaalia helpottaakseen datatoimintoja, kuten viestien lähettämistä Service Bus -nimiavaruuden jonoon tai aiheeseen sekä viestien vastaanottamista tai kurkistamista jonosta tai tilauksesta.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

2.5.11. Azure App Service -päivitykset

Uusien Azure App Service -ominaisuuksien ansiosta käyttäjät voivat nykyaikaistaa työmääränsä ja innovoida nopeammin. Näihin päivityksiin kuuluvat mm:

 • Suuret SKU-vaihtoehdot (64 Gt/128 Gt/256 Gt) vaativampien työtaakkojen tukemiseksi App Service Environment (ASE) v3:n kanssa. Tämä on yleisesti saatavilla marraskuussa.
 • ASE v3:n suunnitellusta alustan ylläpidosta ilmoitetaan 14 päivää etukäteen marraskuussa. Asiakkaat voivat valita tietyn aikaikkunan, jolloin alustan huolto tapahtuu.
 • Tuki uusimmille versioille.NET 7, Python 3.10 ja 3.11, PHP 8.1, PHP 8.2 ja Node 18 auttaa organisaatioita käyttämään suosituimpia sovelluksiaan Azure App Service -palvelussa ja nopeuttamaan markkinoille tuloa Azure Cloudin uusimpien ominaisuuksien avulla. Tämä on yleisesti saatavilla marraskuussa.
 • Go-kieli, jota Azure App Service tukee ensimmäistä kertaa natiivisti, on nyt esikatselussa. Kehittäjät voivat nyt innovoida nopeammin käyttämällä täysin hallinnoituja sovellusalustapalveluja pilvikeskeisille verkkosovelluksille.

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5.12. Azure Managed Confidential Consortium Framework nyt esikatselussa

Azure Managed Confidential Consortium Framework on uusi Azure-palvelu, joka tarjoaa avoimen lähdekoodin Confidential Consortium Framework (CCF) -ohjelmistokehityspaketin (SDK) toteutuksen hallittuna palveluna. Näin kehittäjien ei tarvitse enää perustaa, ylläpitää ja hallita omaa infrastruktuuriaan CCF-pohjaisten palvelujen tukemiseksi.

CCF on avoimen lähdekoodin kehys, jonka avulla voidaan rakentaa korkeasti saatavilla olevia, tilatietoisia palveluja, jotka edellyttävät hajautettua luottamusta ja keskitettyä laskentaa helppokäyttöisyyden ja suorituskyvyn varmistamiseksi.

Azure Managed Confidential Consortium Frameworkin avulla kehittäjät voivat rakentaa, ottaa käyttöön ja hallita monen osapuolen sovelluksia suojatussa ja säännellyssä verkossa. Helppokäyttöisyyden, eheyden ja suorituskyvyn varmistamiseksi nämä verkot hyödyntävät keskitettyjä luottamuksellisia laskentatoimintoja laitteistopohjaisissa luotetuissa suoritusympäristöissä (TEE).

Lue lisää tästä päivityksestä.

2.5.13. Microsoft luo ohjelman työnhakijoiden ja työllistymismahdollisuuksien yhdistämiseksi.

Microsoft on huomannut, että maailmanmarkkinoilla on huomattava osaamisvaje, joka estää monia yrityksiä saavuttamasta kasvutavoitteitaan, ja aikoo auttaa täyttämään tämän tyhjiön.

Microsoft on luomassa uutta työllistettävyysohjelmaa, jolla pyritään yhdistämään työnhakijat (valmistuvat opiskelijat, uranvaihtajat ja työnvaihtajat) Microsoftin kumppanien ja asiakkaiden ekosysteemissä oleviin työllistymismahdollisuuksiin. Työnhakijoilla on mahdollisuus täydentää taitojaan Microsoft Learn -ohjelmassa järjestettävän omaehtoisen koulutuksen avulla tai hankkia taitoja kouluissa Microsoft Learn for Educators -ohjelman avulla, työvoiman kehittämiskumppaneiden kautta tai Microsoft Learning Partnersin järjestämillä kouluttajien vetämillä kursseilla.

Työnhakijoilla on mahdollisuus erottua työnantajien silmissä näyttämällä oppimisvalmiutensa LinkedInissä, ja heidät hyväksytään yksityiseen LinkedIn-ryhmään, jossa työnantajat voivat keskustella potentiaalisten työntekijöidensä kanssa.

Lue lisää tästä päivityksestä.

Kaksi miestä työskentelee tietokoneidensa parissa

3. Liiketoiminnan sovellukset 3.1. Yrityssovellukset

3.1.1. CBRE ja Microsoft hyödyntävät yhdessä Industrial metaverse -teknologiaa asiakastulosten parantamiseen.

Microsoftin Industrial Metaverse -teknologia auttaa yhdistämään digitaalisen ja fyysisen todellisuuden tekoälyn, sekatodellisuuden ja koneoppimisen avulla. Kaupallinen kiinteistö- ja sijoitusyritys CBRE Group, Inc. teki yhteistyötä Microsoftin kanssa toimittaakseen parannetun toimitilojen hallinta-alustan, jonka avulla vähittäiskauppiaat ja muut asiakkaat, joilla on laajoja, hajautettuja toimintoja, voivat parantaa omaisuuden ja teknikoiden välisiä yhteyksiä, optimoida toimintoja ja saavuttaa kustannustehokkuutta.

CBRE:n Microsoft Dynamics 365 Field Service -palveluun perustuva alusta osoittaa, miten se tarjoaa ainutlaatuisia, käyttökelpoisia tietoja kiinteistötoiminnoille hyödyntämällä fyysisten ja digitaalisten toimintojen yhdistelmää.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

3.1.2. Microsoft Teams -asiakkaat saavat Business Central -tiedot käyttöönsä ilman lisäkustannuksia.

Marraskuusta alkaen Microsoft Teamsin käyttäjät voivat käyttää Business Centralin tietoja yhteistyösovelluksesta riippumatta siitä, onko heillä Dynamics 365 -lisenssi. Järjestelmänvalvojat voivat asettaa käyttöoikeus- ja pääsysääntöjä, joilla rajoitetaan pääsyä yritystietueisiin. Business Central -käyttäjät voivat kutsua ihmisiä eri puolilta organisaatiota yhteydenpitoon ja yhteistyöhön työnkulussa riippumatta siitä, missä he työskentelevät.

Teamsiin upotetun Business Centralin avulla ihmiset voivat tehdä yhteistyötä kriittisissä aloitteissa ja projekteissa suoraan siellä, missä he ovat yhteydessä toisiinsa. Pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset) voivat nyt varmistaa, että kaikki tiimin jäsenet saavat valtuudet Context IQ:n avulla, joka tarjoaa pääsyn oikeisiin tietoihin ja oivalluksiin kontekstisidonnaisesti, missä ja miten tahansa he työskentelevätkin.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

3.1.3. Keskustelujen automaattinen yhteenveto Teams-pohjaisessa yhteistyössä Dynamics 365 Customer Servicessä.

Käyttäjät voivat automatisoida tekoälyn luoman keskustelun yhteenvedon Dynamics 365 Customer Servicessä, kun agentti käy asiakaskeskustelun ja haluaa tehdä yhteistyötä muiden tiimikavereiden kanssa käyttämällä upotettua Microsoft Teamsia. Jos agentti ei ole keskustelun alkuperäinen jäsen, hän pääsee nopeasti vauhtiin valitsemalla asiakkaan keskusteluhistorian, jolloin hän saa näkyvyyttä ja kontekstia keskusteluihin. Tämä on erityisen hyödyllistä skenaarioissa, joissa asiakaspalvelun agentille siirretään tapaus.

Tämä nopeuttaa ongelmanratkaisua automaattisesti luotavan, jäsennellyn keskusteluyhteenvedon avulla, jossa jaetaan asiayhteys, mukaan lukien yhteenveto asiakkaan ongelmasta ja ratkaisuyrityksen tulos. Ominaisuus on esikatselussa osana Dynamics 365 Customer Service -palvelua, ja sen odotetaan olevan yleisesti saatavilla lokakuussa 2022.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

3.1.4. Teams-chat upotettu Dynamics 365:een

Sisäänrakennetun Microsoft Teams -keskustelun avulla käyttäjät voivat tehdä yhteistyötä sidosryhmien kanssa suoraan Dynamics 365:stä käsin. Näin käyttäjät voivat käyttää Dynamics 365:n tietoja Teams-yhteistyötoiminnan organisointikerroksena ja yhdistää keskustelut Dynamics 365:n tietueisiin, kuten myyntimahdollisuuksiin ja palvelutapauksiin, jotta kaikki osallistujat pääsevät niihin kätevästi käsiksi. Ominaisuuden, joka on nyt esikatselussa osana Dynamics 365 Customer Service -palvelua, odotetaan olevan yleisesti saatavilla lokakuussa 2022.

Dynamics 365 -asiakaspalvelua käyttävät asiamiehet voivat helposti tehdä yhteistyötä Teamsin kautta kenen tahansa organisaatiossa toimivan henkilön, kuten muiden osastojen asiamiesten, esimiesten, asiakaspalvelun kollegojen tai tukiasiantuntijoiden, kanssa ratkaistakseen asiakkaiden ongelmia poistumatta tapauksesta tai keskustelusta. Teamsin kautta käytävät keskustelut linkitetään suoraan asiakaspalvelun tietueisiin, mikä mahdollistaa kontekstisidonnaisen kokemuksen.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

3.1.5. Rajoittamaton keskustelutieto Dynamics 365 Sales Enterprise -palvelussa ja Microsoft Viva Sales -palvelussa.

Keskusteluäly on nyt saatavilla ilman lisäkustannuksia sekä Microsoft Dynamics 365 Sales Enterpriseen että äskettäin julkaistuun Microsoft Viva Salesiin. Conversation intelligence antaa myyjille oivallusten voiman ja auttaa heitä samalla olemaan tuottavampia.

Lisäksi ensi vuoden alussa on tulossa useita päivityksiä myyntikeskustelujen älykkyyden esikatseluun:

 • Myyjienreaaliaikaiset ohjeet, kuten tuote- ja hintatiedot sekä kilpailutiedot, tulevat näkyviin, kun he keskustelevat asiakkaiden kanssa puhelun aikana tai Microsoft Teamsin kokouksessa.
 • Suositellut resurssit, , kuten keskustelukohdat, tärkeät maininnat, asiakkaiden tunteet ja keskustelutyyli, auttavat ymmärtämään syvällisemmin, mistä myyntistrategioiden voittaminen koostuu ja miten myyjien käyttäytyminen korreloi suoraan liiketoiminnan tuloksiin.
 • Myyjille suunnattu sähköpostitiedustelu ehdottaa kehotuksia asiakassuhteiden hallintajärjestelmässä tarvittavista päivityksistä.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

3.1.6. Microsoft Dynamics 365 julkistaa uuden toimitusketjun hallinnan asiantuntijasertifioinnin.

Uusi Microsoft Certified: Dynamics 365 Supply Chain Management Functional Consultant Expert -sertifikaatti on nyt saatavilla. Tämä sertifiointi sopii erinomaisesti edistyneille toiminnallisille konsulteille, Microsoft-kumppaneiden vanhemmille tai johtaville toiminnallisille konsulteille sekä IT-alan asiantuntijoille, kehittäjille tai tietotyöläisille. Sertifiointi vastaa läheisesti alan nykyisiä todellisia rooleja ja tarjoaa toimitusketjua hallinnoiville toiminnallisille konsulteille nousujohteisen sertifiointipolun.

Saadakseen tämän sertifioinnin hakijan on läpäistävä MB-335-tutkinto: Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management Functional Consultant Expert. Sertifikaatin edellytyksenä on myös kokeen MB-330: Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management Functional Consultant läpäiseminen.

Lue lisää tästä päivityksestä.

Nainen istuu työpöydän ääressä kannettavan tietokoneen kanssa.

4. Reuna 4.1. Edge

4.1.1. Microsoft Edgen työtilojen esittely

Microsoft jatkaa panostamista työpäivää helpottaviin kokemuksiin julkistamalla Microsoft Edge Workspaces -työtilat. Nyt esikatseluversiossa oleva Microsoft Edge Workspaces on jaettu joukko selaimen välilehtiä, joiden avulla ryhmät voivat tarkastella samoja verkkosivustoja ja viimeisimpiä työtiedostoja yhdessä paikassa. Sanotaan esimerkiksi, että tiimin uusi jäsen otetaan mukaan olemassa olevaan projektiin. Sen sijaan, että hänet hukutettaisiin linkkeihin ja tiedostoihin sähköpostitse, tiimi voi jakaa yhden linkin Microsoft Edge Workspaces -työtiloihin, joissa on kaikki asiaankuuluvat tiedostot ja linkit avoinna selaimen välilehdinä. Kun tiimi työskentelee yhdessä, välilehdet päivittyvät reaaliaikaisesti, joten kaikki pysyvät samalla sivulla.

IT-ammattilaiset ja heidän organisaationsa voivat osallistua esikatseluun.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

4.1.2. Microsoft Edge lisää tietoturvaominaisuuksia

Microsoft Edgen kaksi uutta tietoturvaominaisuutta parantavat sen suojausta tietojenkalastelulta ja haittaohjelmilta Windowsissa. Nämä ominaisuudet auttavat vähentämään verkkohyökkäysten pinta-alaa ja takaavat turvallisemman selainkokemuksen. Näihin uusiin, nyt yleisesti saatavilla oleviin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Verkkosivuston kirjoitusvirheiden suojaus: Verkkosivuston URL-osoitetta kirjoitettaessa on helppo tehdä virheitä. Valtaajat käyttävät näitä pieniä virheitä hyväkseen. Verkkosivuston kirjoitusvirheiden suojaus suojaa käyttäjiä siirtymästä vahingossa verkkohuijaussivustoille, kun he ovat kirjoittaneet verkkosivuston osoitteen väärin, ehdottamalla käyttäjän tarkoittamaa verkkosivustoa.
 • Tehostettu turvatila: Tämä valinnainen tietoturvatoiminto auttaa vähentämään hyökkäysriskiä soveltamalla automaattisesti varovaisempia asetuksia tuntemattomilla verkkosivustoilla. Se vähentää muistiin liittyviä haavoittuvuuksia poistamalla käytöstä just-in-time JavaScript-kokoamisen, jota voidaan käyttää hyökkäyksiin laitteisiin. Käyttäjät ja IT-ylläpitäjät voivat määrittää suojaustason verkkosivustolla vierailujen tiheyden perusteella tai tietyille verkkosivustoille. Esimerkiksi perustilassa tietoturvan lieventämistoimia sovelletaan harvemmin vierailtuihin sivustoihin, kun taas usein vierailtujen sivustojen sallitaan toimia odotetusti.

Lue lisää tästä päivityksestä.

4.1.3. Microsoft Edgen saavutettavuusominaisuudet parantavat osallisuutta

Microsoft Edgen uudet sisäänrakennetut esteettömyysominaisuudet auttavat tekemään verkosta helpommin saavutettavan kaikille. Koska yli miljardi ihmistä kokee olevansa jollain tavalla vammainen, nämä ominaisuudet auttavat käyttäjiä selaamaan verkkoa intuitiivisella ja osallistavalla tavalla.

Esteettömyysominaisuuksia, jotka ovat nyt yleisesti saatavilla, ovat mm:

 • Elävät kuvatekstit, jotka näytetään elävien kuvatekstien ikkunassa, kun mediaa, kuten podcastia tai videota, toistetaan Microsoft Edgessä.
 • Pikavastaukset , jotka tarjoavat ehdotetun tuloksen, kun käyttäjät kirjoittavat henkilön, paikan tai asian Microsoft Edgen osoiteriville. Esimerkiksi haku "Seattlen sää" palauttaa välittömän vastauksen, jossa kerrotaan Seattlen tämänhetkinen lämpötila. Pikavastaukset voidaan lukea myös ruudunlukuohjelmilla.
 • Parannettu Narrator-kokemus tarjoaa johdonmukaisemman navigoinnin verkkoselailussa antamalla kontekstisidonnaisia tietoja kenttien ja painikkeiden nimistä. Käyttäjät voivat myös päivittää lomakekenttiä nopeasti, mikä helpottaa nimen, osoitteen ja muiden tietojen kirjoittamista lomakekenttiin.

Sivun värejä, jotka ovat nyt esikatselussa, voi muuttaa Microsoft Edgessä halutulla tavalla luettavuuden ja värikontrastin parantamiseksi.

Lue lisää tästä päivityksestä.

Nainen työskentelee työpöydän ääressä kannettavan tietokoneen ääressä

5. Teollisuuden pilvi 5.1. Teollisuuden pilvi

5.1.1. Microsoft Cloud for Sustainability -palvelun uudet ominaisuudet

Microsoft Cloud for Sustainability kasvaa, ja Microsoft Sustainability Manageriin on lisätty uusia ominaisuuksia, joiden avulla organisaatiot voivat helposti kirjata, raportoida ja vähentää ympäristövaikutuksiaan. Uusiin, nyt yleisesti saatavilla oleviin ominaisuuksiin kuuluu laajennettu tietomalli, jossa on lisätty Scope 3 -päästöjen laskentamenetelmiä prioriteettiluokille, kun yritykset seuraavat päästötietoja selkeän ja läpinäkyvän raportoinnin tarjoamiseksi.

Microsoft 365:n päästövaikutusten mittaristo on nyt myös yleisesti saatavilla. Tämän kojelaudan avulla asiakkaat voivat laskea päästöt, jotka liittyvät Microsoft Teamsin, Wordin, Excelin, PowerPointin, Exchange Onlinen, SharePoint Onlinen ja OneDrive for Businessin käyttöön organisaatiossa. Sen avulla organisaatiot voivat myös laskea päästösäästöt, jotka syntyvät, jos työtehtävät siirretään pilvipalveluun. Parantaakseen ympäristövaatimusten ja -hyvitysten luotettavuutta Microsoft ottaa käyttöön Environmental Credit Service -palvelun, joka on hallinnoitu palvelu luotettavan tietojärjestelmän luomiseksi.

Lue lisää tästä päivityksestä.

5.1.2. Microsoft Cloud for Healthcare -palvelun uudet ominaisuudet

Työntekijäpulalla on heijastusvaikutus, joka voi johtaa siihen, että lääkärit rajoittavat aikaa potilaiden kanssa ja vaikeuttavat potilaiden pääsyä sekä ennaltaehkäisevään rutiinihoitoon että kiireelliseen hoitoon. Microsoft Cloud for Healthcare auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat yksinkertaistamalla monimutkaisten työnkulkujen hallintaa ja automatisoimalla tehtäviä, mikä parantaa hoitajien kokemuksia ja johtaa lopulta parempiin potilastuloksiin.

Terveydenhuollon pilvipalvelun uudet ominaisuudet, jotka mahdollistavat kuluttajakeskeiset toimintamallit, jotka keventävät palveluntarjoajien taakkaa ja helpottavat ennakoivaa terveydenhuoltoa, ovat nyt esikatselussa:

 • Parannettu potilasindikaattoreiden visualisointia yhdistetyssä potilasnäkymässä.
 • Uudet valmiit potilaskampanjat , jotka on sisällytetty Patient Journey -malleihin.
 • Päivitetty joukko Provider Data Model-standardeja, joita asiakkaat ja kumppanit käyttävät yleisesti rakentaessaan tai laajentaessaan omia terveydenhuollon sovelluksiaan Cloud for Healthcare -palvelun avulla.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

Mies nojaa tietokonepöytää vasten ja pitää lasia kädessään

6. Microsoft 365 6.1. Microsoft Teams

6.1.1. Microsoft Teamsin verkkoavatarit yksityisessä esikatselussa

Verkkoavatarit ovat nyt käytettävissä Microsoft Teamsin kokouksissa yksityisessä esikatselussa. Mesh-avatarit tarjoavat joustavuutta ja valinnanvaraa siinä, miten käyttäjät näkyvät Teams-kokouksessa räätälöidyllä, animoidulla versiolla itsestään ilman, että he ottavat kameran käyttöön.

Käyttäjät voivat Microsoft Teams App Storessa olevan Avatars-sovelluksen avulla suunnitella jopa kolme ainutlaatuista avataria satojen muokkausvaihtoehtojen avulla - fyysisistä ominaisuuksista lisävarusteisiin ja muuhun.

Kun henkilökohtainen avatar on luotu, sitä voidaan käyttää Teams-kokouksessa valitsemalla vaihtoehto "Tehosteet ja avatarit" -valikosta ennen kokoukseen liittymistä. Kokouksen aikana käyttäjät voivat valita monenlaisista eleistä, joilla he voivat reagoida aiheisiin.

Verkkoverkkoavatarit ovat käytettävissä Teamsin tavallisessa kokouskokemuksessa yksityisten esikatseluasiakkaiden käytettävissä. Organisaatiot, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan avatareja, voivat rekisteröityä päivityksille Teamsin verkkosivustolla, jos ne eivät vielä kuulu Teamsin teknisen käyttöoikeuden ohjelmaan.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

6.1.2. Microsoft Teams Premiumin esittely

Uusi Microsoft Teams Premium -lisäosa on saatavilla esikatseluna joulukuussa. Teams Premium perustuu tuttuun Teams-yhteistyökokemukseen, ja se tekee jokaisesta kokouksesta - 1:1-kokouksista ja virtuaalisista tapaamisista kaupungintaloihin ja webinaareihin - entistä henkilökohtaisemman, älykkäämmän ja turvallisemman.

Teams Premium tuo Teams-kokousinnovaatiot yhteen tarjoukseen ja tekee kokouksista entistä henkilökohtaisempia:

 • Kokousoppaat, jotka auttavat käyttäjiä valitsemaan oikean kokouskokemuksen. Koska oppaat ovat helposti räätälöitävissä ja IT:n hallinnassa, käyttäjät voivat valita oppaan - kuten asiakaspuhelun, aivoriihikokouksen tai Help Desk -tuen - ja vaihtoehdot ovat jo valmiiksi määritettyinä, mikä vähentää aikaa ja ajattelua kokouksen oikeanlaiseen järjestämiseen.
 • Mahdollisuus brändätä kokouskokemus mukautetuilla logoilla ja taustoilla Teamsin aulassa, mukautetuilla taustoilla organisaatiotasolla ja mukautetuilla kohtauksilla Together-tilassa, jotta yrityksen brändi voidaan sisällyttää virtuaaliseen vuorovaikutukseen.

Joukkueet Premium on älykkäämpi:

 • Älykäs yhteenveto , joka antaa käyttäjille henkilökohtaisia kohokohtia Teams-kokouksista, jotta he löytävät tärkeimmän tiedon. Käyttäjät voivat jättää kokouksen väliin, mutta eivät jää paitsi.
 • Tekoälyn luomat tehtävät, jotka osoitetaan automaattisesti kokouksista, jotta toimintakohteet eivät jää huomiotta. Aivan kuin virtuaalinen avustaja osallistuisi jokaiseen kokoukseen.
 • Älykäs toisto, jossa on automaattisesti luodut luvut, joiden avulla voi helposti navigoida Teams-kokoustallenteessa ja ymmärtää kokouksen keskustelun sisällön.
 • Henkilökohtaiset oivallukset kokoustallenteissa, jotka korostavat kokouksen tärkeitä hetkiä, kuten milloin käyttäjän nimi mainittiin, näyttö jaettiin ja milloin ihmiset liittyivät kokoukseen ja poistuivat siitä.
 • Älykäs haku helpottaa -palvelun kautta tapahtuvaa siirtokirjoitusten etsimistä, sillä ehdotetut puhujat on räätälöity käyttäjälle henkilökohtaisesti, jotta hän voi nopeasti viitata tiettyyn kohtaan.
 • Live Translations for captions tarjoaa tekoälyllä toimivia reaaliaikaisia käännöksiä 40 puhutulle kielelle, joten käyttäjät voivat lukea live-tekstit omalla kielellään. Tämä ominaisuus auttaa poistamaan kielimuurit ja luomaan osallistavampia kokouksia.

Joukkueet Premium on turvallisempi:

 • Kehittynyt kokoussuojaus, jonka avulla on helppo suojata luottamukselliset kokoukset, kuten hallituksen kokoukset, rahoituskeskustelut tai julkistamaton tuotteen lanseerauskatsaus. Uusilla kokousvaihtoehdoilla, kuten vesileimalla, joka estää vuodot ja rajoittaa sitä, kuka voi tallentaa, käyttäjät saavat lisäsuojauksia, jotka auttavat pitämään keskustelut yksityisinä. Microsoft 365 E5 -asiakkaat, joilla on edistyneimmät tietoturvavaatimukset, voivat hyödyntää olemassa olevia Microsoft Purview Information Protection -herkkyysmerkintöjä soveltaakseen automaattisesti asiaankuuluvia kokousten suojausvaihtoehtoja.

Teams Premium laajentaa Teamsin tuttua kokemusta ja auttaa käyttäjiä sitoutumaan syvällisemmin asiakkaisiin tarjoamalla:

 • Edistyneet webinaarit , jotka auttavat käyttäjiä syventämään yhteyksiä ja sitoutumista sisäisiin ja ulkoisiin yleisöihin. Office 365:ssä ja Microsoft 365:ssä saatavilla olevien peruswebinaaritoimintojen lisäksi Teams Premiumin kehittyneisiin webinaareihin sisältyy rekisteröinnin odotuslista ja manuaaliset hyväksynnät, automaattiset muistutussähköpostit, virtuaalinen vihreä huone isännille ja juontajille sekä mahdollisuus hallita sitä, mitä osallistujat näkevät.
 • Edistykselliset virtuaaliset tapaamiset, jotka on suunniteltu yritysten ja kuluttajien välisiä (B2C) tapaamisia varten. Microsoft 365 -pakettien virtuaalisten tapaamisten perusarvon lisäksi (pääsy virtuaalisten tapaamisten sovellukseen, mahdollisuus liittyä tapaamiseen mobiiliselaimen kautta ja aikatauluttaa tapaaminen Microsoft Teamsin kalenterin tai Microsoft Bookingsin kautta) Teams Premiumin kehittyneet virtuaaliset tapaamiset auttavat käyttäjiä hallitsemaan koko tapaamiskokemusta, mukaan lukien tapaamista edeltävät tekstiviestitse lähetettävät muistutukset, tuotemerkillä varustetun aulakokemuksen ja tapaamisen jälkeiset jatkotoimet. Organisaatiot saavat myös käyttöönsä sekä ajastetut että tilattavat tapaamiset, yksinkertaistetun näkymän kaikista virtuaalisista tapaamisista asiakkaiden liittymisen ja odotusaikojen seuraamiseksi sekä tapaamista edeltävät chat-toiminnot asiakkaiden kanssa viestimiseen ja analytiikkaan.

Teams Premium -ominaisuuksia aletaan ottaa käyttöön joulukuussa 2022 osana Teams Premiumin esikatselua, ja Teams Premium on yleisesti saatavilla helmikuussa 2023. Uusien tekoälyominaisuuksien, kuten älykkäiden kokousten, saatavuus alkaa vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

6.1.3. Uudet Teams-kokousominaisuudet lisäävät sitoutumista ja vuorovaikutteisuutta

Useat Microsoft Teams -kokousten uudet ominaisuudet lisäävät käyttäjien sitoutumista ja vuorovaikutteisuutta:

 • Cameo, PowerPoint-kokemus, joka integroi Teamsin kameran syötteen saumattomasti PowerPoint Live -esitykseen, jolloin käyttäjät voivat mukauttaa, miten he haluavat näkyä dioissa, ja antaa asettelusuosituksia optimaalista katselua varten. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.
 • Excel Live mahdollistaa tiimien yhteisen Excel-työkirjojen muokkaamisen reaaliaikaisesti kokousikkunassa millä tahansa laitteella, myös Android- ja iOS-puhelimilla ja -tableteilla. Sheet Views -toiminnon ansiosta kaikki työkirjaa yhdessä muokkaavat voivat lajitella tai suodattaa haluamallaan tavalla häiritsemättä kenenkään muun näkymää. Tämä ominaisuus otetaan käyttöön lokakuusta alkaen, ja se on yleisesti saatavilla vuoden loppuun mennessä.
 • Yhdessä-tila saa kokouksen osallistujat tuntemaan, että he ovat virtuaalikokouksen aikana samassa huoneessa. Together-tilan viimeisimpien innovaatioiden ansiosta kokousjärjestäjät ja juontajat voivat jakaa paikat kokousosallistujille Together-tilanäkymässä (esikatselussa) ja valita Together-tilan kaikille, jolloin kaikilla kokousosallistujilla on sama näkymä (nyt yleisesti saatavilla).

Lisätietoja tästä päivityksestä, katso Teams Premium -merkintä lisätietoja uusista kokousinnovaatioistas, tai lataa visuaalisia aineistoja.

6.1.4. Microsoft Teams Phone Mobile nyt yleisesti saatavilla

Microsoft Teams Phone Mobile, joka tunnettiin aiemmin nimellä Operator Connect Mobile, on yritystason matkapuhelinkokemus, jota tarjotaan yhteistyössä maailman innovatiivisimpien teleoperaattoreiden kanssa. Se on nyt yleisesti saatavilla.

Teams Phone Mobile -palvelun avulla Microsoft Teams on integroitu käyttäjän mobiililaitteen natiiviin valintaohjelmaan, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat käyttää matkapuhelinta tuttuun tapaansa, kun taas organisaatio voi ottaa käyttöön yrityspuheluominaisuudet ja -käytännöt näissä mobiililaitteissa. Puhelut siirtyvät saumattomasti verkkojen ja laitteiden välillä ilman keskeytyksiä, ja ne voidaan muuntaa matkapuhelinverkoista Teamsissa internetpohjaisiksi videopuheluiksi, mikä mahdollistaa monipuolisen viestinnän ja yhteistyön.

Riippumatta siitä, missä käyttäjä työskentelee, hänen puhelunsa, vastaajansa ja transkriptiot kulkevat hänen mukanaan ja noudattavat silti yrityksensä vaatimustenmukaisuutta ja yksityisyyttä koskevia vaatimuksia. Teams Phone Mobile on nyt saatavilla Rogersilla Kanadassa, joka on ensimmäinen Teams Phone Mobilea tukeva operaattori maailmassa, ja Telialla Ruotsissa. Verizon, Deutsche Telekom, BT ja Swisscom aloittavat pian, ja lisää operaattoreita liittyy ohjelmaan.

Lue lisää tästä päivityksestä.

6.1.5. Uudet Microsoft Teamsin chat- ja yhteistyöominaisuudet

Microsoft Teamsiin on tulossa uusia chat- ja yhteistyöominaisuuksia:

 • Videoleikkeet: Lyhyet, kevyet ja rikkaat videoleikkeet, jotka antavat henkilökohtaisemman vaikutelman ja vahvistavat yhteyksiä. Yksinkertaisesti nauhoita, lähetä, katso ja vastaa työpöydältä tai matkapuhelimesta. Videoleikkeen vastaanottaja voi toistaa videon chatissa ja vastata chat-viestillä tai omalla videoleikkeellään. Videoleikkeet on nyt yleisesti saatavilla.
 • Laajennetut reaktiot: Käyttäjät voivat ilmaista palautetta luovemmin yli 800 Teams-hymiön avulla. Laajennettujen reaktioiden avulla käyttäjät voivat helposti ilmaista tilansa reaktioilla, kuten "tarkistettu" tai "odottamassa". Expanded reactions on yleisesti saatavilla marraskuussa.
 • Ehdotetut vastaukset: Ehdotetut vastaukset, jotka ovat tällä hetkellä käytettävissä kahdenkeskisissä keskusteluissa, näkyvät myös ryhmäkeskusteluissa. Ehdotetut vastaukset käyttävät koneoppimista luodakseen ryhmäkeskustelun kannalta olennaisimmat vastaukset. Sen sijaan, että käyttäjät kirjoittaisivat rutiininomaisen vastauksen saapuviin viesteihin, he voivat yksinkertaisesti napsauttaa yhtä kolmesta vastauksesta ja pysyä samalla tuottavina työnkulussaan. Ehdotetut vastaukset ryhmäkeskusteluissa ovat yleisesti saatavilla lokakuussa.
 • Aikataulun lähettäminen: schedule send mahdollistaa sen, että käyttäjät voivat manuaalisesti valita tulevan päivämäärän ja kellonajan, jolloin he haluavat, että chat-viesti toimitetaan. Schedule send on nyt yleisesti saatavilla.
 • Poista keskustelu: Käyttäjät voivat poistaa itsensä helposti kahdenkeskisistä tai ryhmäkeskusteluista, joihin he eivät enää halua osallistua, ilman että se vaikuttaa muihin saman keskustelun osallistujiin. Poista chat on yleisesti saatavilla marraskuussa.
 • Kun ryhmäkeskusteluissa käytetään mainintaa @everyone, yksi ilmoitus lähetetään kaikille ryhmän käyttäjille, jolloin ei tarvitse kirjoittaa jokaisen henkilön nimeä yksitellen, jotta koko ryhmälle voidaan ilmoittaa. Tämä takaa lähettäjille, että heidän viestinsä lähetetään koko keskusteluyleisölle, ja auttaa vastaanottajia priorisoimaan viestit tehokkaammin. Mention @everyone on tulossa Teamsiin vuoden loppuun mennessä.
 • Teams-chat laajentaa edelleen tuottavuusominaisuuksiaan, jotka käyttävät tekoälymalleja oppiakseen aiemmista yhteistyökuvioista. Teams-chat ottaa käyttöön nollatilanteen henkilösuositukset, jotka ehdottavat henkilöitä chat-keskustelujen aloittamiseen aiempien yhteistyökuvioiden perusteella. Zero-state people recommendations on tulossa Teamsiin vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja

6.1.6. Parannettu kanavakokemus tulossa pian Microsoft Teamsiin

Microsoft parantaa Teams-kanavien ulkoasua, jotta ne tuntuisivat tutuilta ja nykyaikaisilta. Kanavakokemuksesta tulee intuitiivisempi ja houkuttelevampi, minkä ansiosta käyttäjät voivat helposti keskittyä tärkeimpiin aiheisiin ja keskusteluihin ja pysyä samalla työnsä virrassa.

Kun sivun yläreunassa on laatikkoruutu, keskustelut ovat helpommin löydettävissä, niihin on helpompi osallistua ja niistä on helpompi seurata. Pinnitettyjen viestien ansiosta kaikkien on helppo tietää, mikä kanavalla on tärkeää. Teamsin chatin tapaan käyttäjät voivat ponnahtaa ulos keskustelusta, osallistua siihen suoraan ja pitää sitä silmällä samalla, kun he keskittyvät kanavan muihin alueisiin. Lopuksi virtaviivaistettu info-paneeli parantaa tuottavuutta, jolloin uuden tiimin jäsenen on helppo päästä nopeasti alkuun ja kaikkien jäsenten on helppo pysyä ajan tasalla.

Kanavat ovat myös muokattavissa, ja kanavan otsikko vastaa organisaation brändiä, mikä tekee siitä henkilökohtaisemman ja heijastaa tiimien yhteistyötä.

Microsoft ottaa käyttöön myös useita eri julkaisutyyppejä, , jotka antavat käyttäjille tehokkaita tapoja sitoutua ja olla ilmaisuvoimaisempia yleisön kanssa, kuten ilmoitukset, joita käytetään virstanpylvään korostamiseen, tai videoleike, jolla tunnustetaan tiimin saavutukset.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.1.7. Microsoft Teams -kokoukset ovat käytettävissä natiivisti sertifioiduissa Ciscon kokouslaitteissa.

Ensimmäistä kertaa Microsoft Teams -kokoukset ovat käytettävissä natiivisti sertifioiduissa Ciscon kokouslaitteissa, jolloin asiakkaat voivat määrittää Teamsin oletuskokouskokemukseksi.

Aluksi kuusi Ciscon suosituinta kokouslaitetta ja kolme oheislaitetta sertifioidaan Teams-kokouksia varten, ja lisää on tulossa. Ensimmäiseen aaltoon laitteita, joiden odotetaan olevan sertifioituja vuoden 2023 alkuun mennessä, kuuluvat Cisco Board Pro 55-tuumainen ja 75-tuumainen, Cisco Room Bar ja Cisco Room Kit Pro, jotka kattavat pienistä suuriin kokoustiloihin. Ensimmäinen oheislaite - Cisco Desk Camera 4K - on älykäs USB-verkkokamera, ja se tulee saataville lokakuun loppuun mennessä. Vaikka näiden laitteiden oletuskäyttökokemuksena tulee olemaan Microsoft Teams Rooms, laitteet tukevat jatkossakin WebEx-kokouksiin liittymistä.

Kaikkia sertifioituja Ciscon laitteita voidaan hallita uudessa Teams Rooms Pro Management Portal -portaalissa. Cisco liittää laitteet myös Cisco Cloud Control Hubiin valinnaisena lisäarvona, jonka kautta Cisco tarjoaa omia laitteiden hallintakokemuksiaan.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja

6.1.8. Microsoft esittelee uuden sovelluksen, Microsoft Places

Microsoft Places on uusi työpaikkasovellus, jolla voidaan optimoida tiloja hybridityöskentelyä varten. Kun yrityspäättäjät harkitsevat fyysisten työtilojen uudelleensuunnittelua hybridityöympäristöjen huomioon ottamiseksi, tarvitaan teknologiaa, joka muodostaa sillan kahden historiallisesti erilaisen maailman - henkilökohtaisen ja etätyön - välille. Microsoft Places käyttää älykkyyttä optimoidakseen, missä hybridityö tapahtuu: se yhdistää virtuaaliset ja fyysiset tilat, jotta yhteydet, sitoutuminen ja tuottavuus lisääntyvät ja samalla saadaan kokonaisvaltainen kuva hybridityöstä, joka nykyään puuttuu.

Microsoft Places -sovellus, jonka esikatselu on pian tulossa, tarjoaa:

 • Kojelautanäkymä siitä, minä päivinä tiimin tai yhteistyöverkoston jäsenet ovat toimistossa.
 • Läsnäolo, joka ilmaisee ihmisten fyysisen sijainnin (toimistossa, etänä tai matkapuhelimessa).
 • Mahdollisuus nähdä muiden käyttäjien varaamat työtilat, jotta joku voi varata lähistöllä sijaitsevan työtilan.
 • Tietoa ja ohjeita työmatkoista ja työajan kulumisesta sekä mahdollisuus suunnitella matka-aika automaattisesti.
 • Opastus ja navigointi toimistopaikan sisällä.
 • Modernisoitu kokoushuonevaraus ja tekniikka, jotta jokainen voi olla ensiluokkainen osallistuja.
 • näkemyksiä ja ohjeita hybridikäytäntöihin liittyvistä tunteista, jotta johtajat voivat ottaa käyttöön parhaat käytännöt.
 • tilankäyttöä koskevia näkemyksiä ja ohjeita, jotta johtajat voivat varmistaa tilojensa tulevaisuuden ja lisätä joustavuutta kiinteistösalkkuunsa.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja

6.1.9. Microsoft Teams -ekosysteemi kasvaa asiakkaiden ja kumppaneiden yhteistyösovelluksilla.

Riippumattomien ohjelmistotoimittajien (ISV) huippukumppanit rakentavat edelleen yhteistyösovelluksia Teamsille. Viimeisimpiä lisäyksiä Microsoft Teams App Storeen ovat mm:

 • 3M, jonka Post-It® App in Teams -sovelluksen avulla käyttäjät voivat digitoida käsinkirjoitettuja muistiinpanoja, on nyt saatavilla Teams App Storessa. Sovellus tukee tapoja, joilla ihmiset haluavat tehdä yhteistyötä - kirjoitetuista digitaalisista muistiinpanoista kirjoitettuihin analogisiin muistiinpanoihin - kokouksen aikana ja sen jälkeen asynkronisen yhteistyön mahdollistamiseksi. Sovelluksen avulla käsinkirjoitetut/piirretyt Post-It®-muistiinpanot voidaan kääntää saumattomasti digitaaliselle taululle kannettavan tietokoneen tai puhelimen kameran avulla. Koneoppimisen avulla sovellus tuo esiin asiaankuuluvat asiakirjat, ryhmittelee sisällön automaattisesti ja sisällyttää asiaankuuluvat muistiinpanot Teams-kokouskokemukseen.
 • SAP hyödyntää Adaptive Card -pohjaisia Microsoft Loop -komponentteja yhteistoiminnallisen ERP-kokemuksen mahdollistamiseksi. Käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa keskeisten liiketoimintaprosessien ja -kohteiden kanssa ja käyttää SAP-tietoja turvallisesti SAP-järjestelmistä käsin, SAP S/4 HANA Cloudista alkaen tai Teamsista ja Outlookista käsin. Näin ihmiset eivät menetä kontekstia ja yhteistyötä miltään puolelta - SAP:lta tai Microsoftilta - ja nopeuttavat päätöksentekoa käyttäjien organisaatioissa. Tämä uusi ominaisuus on SAP S/4HANA -asiakkaiden saatavilla SAP:n early adopter -ohjelman kautta.
 • iHeartRadio on ensimmäinen Teamsin musiikkisovellus, jonka avulla käyttäjät voivat kuunnella musiikkia työskennellessään ja jakaa suosikkiasemia kollegoiden kanssa.

Muita ISV-kumppaneita, jotka tarjoavat innovaatiota Teams-sovelluksiinsa, ovat Workday, Workplace by Meta, Zendesk, SurveyMonkey, Thrive Global, ServiceNow, Priority Matrix ja Zoho.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

6.1.10. Teams-alustan päivitykset kehittäjille

Teams-alustan päivityksiä kehittäjille ovat muun muassa:

Teams Live Share SDK: Teams Live Share SDK, jonka avulla kehittäjät voivat muuttaa minkä tahansa sovelluksen, kun se jaetaan Teams-kokouksessa, reaaliaikaiseksi, monen käyttäjän yhteistyökokemukseksi. Nyt esikatseluvaiheessa Teams Live Share SDK:n ominaisuuksiin kuuluu mm:

 • Canvas-työkalut, joiden avulla osallistujat voivat merkitä kokouksia reaaliaikaisesti virtuaalikynillä, -merkeillä ja -korostimilla.
 • Kehittäjät voivat lähettää ja julkaista Teams Live Share -yhteensopivia sovelluksiaan maailmanlaajuisesti.

Teams-sovellusten laajentaminen Outlookiin ja Officeen: Teams 2.0 JS SDK:n avulla, joka julkistettiin Microsoft Build 2022 -tapahtumassa, kehittäjät voivat nyt rakentaa tuotantosovelluksia, jotka laajentavat Teamsin sivuja ja viestilaajennuksia Teamsin, Outlookin ja Officen välille käyttämällä yhtä sovellusta ja käyttöönottomallia. Nämä sovellukset voivat toimia Microsoft 365:n Win32- ja web-versioissa, ja esikatselussa sovelluksen saatavuus Android-käyttöjärjestelmällä varustetuilla laitteilla.

Teams Toolkit Visual Studiossa: Microsoft Teams Toolkit on nyt osa Visual Studiota, Microsoftin lippulaivaa integroitua kehitysympäristöä (IDE). Kehittäjät voivat nyt käyttää Visual Studiota rakentaakseen rikkaita, yhteistoiminnallisia sovelluksia, jotka toimivat Teamsissa, ja voivat myös laajentaa Teams-sovelluskokemuksia Outlookiin ja Office.comiin.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

6.2. Microsoft Viva

6.2.1. Microsoft Viva Insightsin päivitykset

Microsoft Viva Insightsin uudet ominaisuudet auttavat työntekijöitä, esimiehiä ja johtajia parantamaan henkilökohtaista, tiimin ja organisaation tuottavuutta ja hyvinvointia.

Nyt yleisesti saatavilla olevat päivitykset ovat seuraavat:

 • Kokousten tehokkuuskyselyt, jotka näytetään tiettyjen Teams-kokousten, joissa on vähintään viisi osallistujaa, lopussa, helpottavat kokouksen osallistujien palautteen antamista kokouksesta. Viva Insights -tilauksen omaavat kokousjärjestäjät näkevät kootut tulokset Teamsin Viva Insights -sovelluksessa sekä tutkimukseen perustuvia suosituksia tehokkaiden kokouskäytäntöjen edistämiseksi.
 • Viva Insightsin aikataulujen lähetysehdotukset näkyvät automaattisesti Teams-keskustelussa, kun käyttäjä laatii 1:1-keskustelun vastaanottajan työajan ulkopuolella, jotta työhön liittyvät keskeytykset henkilökohtaisella ajalla voidaan minimoida. Käyttäjä voi yhdellä napsautuksella ajastaa chat-viestin lähetettäväksi vastaanottajan työajan alkaessa.
 • Uusi Focus-tila auttaa ihmisiä edistymään tärkeissä projekteissa keskittymisaikana jakamalla sen lyhyisiin tuottavuusjaksoihin, joita seuraavat lyhyet tauot. Viva Insights -tilauksen omaavat käyttäjät saavat etukäteen suunnitellun keskittymisaikansa alussa Teams-ilmoituksen, jonka avulla he voivat siirtyä Focus-tilaan ja asettaa ajastimia, joiden avulla he voivat työskennellä tehtävän parissa tietyn ajanjakson ajan ja pitää taukoja välissä. Focus-tilassa on myös mahdollisuus napsauttaa Headspacen kuratoituja mindfulness-harjoituksia, joiden avulla voi nollata keskittymisaikojen välissä.
 • Hiljainen aika -asetusten avulla käyttäjät tai IT-ylläpitäjät voivat asettaa hiljaisen ajan hiljentämään Outlookin ja Teamsin mobiili-ilmoitukset työajan ulkopuolella. Käyttäjät voivat säätää hiljaisen ajan asetuksiaan milloin tahansa Viva Insights -sovelluksessa tai Outlookin mobiilissa tai Teamsin mobiilissa. IT-ylläpitäjät voivat myös luoda organisaatiotason käytäntöjä, joilla mykistetään työajan jälkeiset ilmoitukset ja rajoitetaan työsovellusten käyttöä työajan ulkopuolella.

Lue lisää tästä päivityksestä.

6.2.2. Microsoft Viva Learningiin tulossa uusia ominaisuuksia

Useita uusia ominaisuuksia, jotka ovat nyt Microsoft Viva Learningin yksityisessä esikatseluversiossa, ovat muun muassa:

 • Oppimispolut, joiden avulla ylläpitäjät ja osaamispäälliköt voivat luoda peräkkäisiä ryhmiä koulutuksista ja muista oppimisresursseista ja asettaa ne organisaationsa työntekijöiden saataville oppimispolkuina, jotka voidaan löytää, suositella ja jakaa Viva Learningissa. Oppimispolku voidaan luoda periaatteessa minkä tahansa aiheen ympärille; esimerkiksi miten vähittäiskaupan työntekijöille asetetaan myymälänäyttely.
 • Oppimiskokoelmat , jotka ovat osoitteessa , antavat yksittäisille käyttäjille mahdollisuuden luoda henkilökohtaisia oppimissisältökokoelmia, jotka vastaavat heidän kiinnostuksen kohteitaan tai oppimistavoitteitaan. Kuka tahansa voi luoda oppimiskokoelman ja joko pitää sen yksityisenä tai tehdä siitä löydettävissä olevan Viva Learningissa.
 • Käyttöoikeudet, joiden avulla ylläpitäjät ja tietämyksen hallinnoijat voivat määrittää organisaationsa oppimissisällön ja -resurssien käyttöoikeudet ja varmistaa, että käyttäjät näkevät vain sellaista sisältöä, jota heillä on oikeus käyttää.

Viva Learning on nyt myös helpommin löydettävissä, sillä voit tarkastella opintojaksoja suoraan Viva Connectionsin kojelaudalta ja päivittäisestä Viva-sähköpostista.

Viva Learning -mobiilisovelluksen uusiin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Uusi etusivu, joka on nyt yksityisessä esikatseluvaiheessa, helpottaa pakollisten koulutusten sekä käyttäjille yksilöllisten oppimiskokemusten näyttämistä.
 • Ilmoitukset annetuista ja suositelluista koulutuksista.
 • Mahdollisuus suorittaa oppimiskursseja liikkeellä sovelluksen sisällä.
 • Mahdollisuus hakea ja suodattaa yhdistettyjen oppimistarjoajien luetteloita.

Lisäksi Viva Learning tarjoaa nyt syvemmän integraation SAP SuccessFactorsin kanssa, mukaan lukien kertakirjautuminen (SSO), jonka avulla käyttäjät voivat käyttää SAP SuccessFactorsin isännöimää sisältöä kirjautumatta sisään; sovelluksen sisäinen toisto, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää SAP SuccessFactorsin isännöimää sisältöä suoraan Viva Learning -sovelluksessa; käyttöoikeuksien periytyminen, jonka avulla Viva Learning voi lukea SAP SuccessFactorsin käyttöoikeuksia ja soveltaa samoja käyttöoikeuksia Viva Learningissa; ja oppimispolkujen periytyminen, jonka avulla SAP SuccessFactorsissa määritetyt oppimispolut voidaan näyttää Viva Learningissa.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.2.3. Viva Engage Storyline -ominaisuus nyt yleisesti saatavilla

Microsoft Viva Engage tarjoaa organisaatioille tapoja luoda sosiaalisia yhteyksiä johtajien ja työntekijöiden välille sekä yrityksen sisäisiin sidosryhmäyhteisöihin.

Nyt kuka tahansa yrityksen sisällä voi luoda runsaasti linkkejä, tiedostoja, valokuvia ja videoita sisältäviä viestejä, joilla voi jakaa päivityksiä ja näkökulmia muiden organisaation jäsenten kanssa. Nämä viestit näkyvät käyttäjän Storylinessa, jota muut voivat tarkastella Viva Engagessa, Outlookissa ja Microsoft Teamsin Viva Connections -syötteessä. Storyline on nyt yleisesti saatavilla.

Tarinat (Stories), joka on tällä hetkellä esikatseluvaiheessa, tarjoaa entistäkin monipuolisemman tavan jakaa tarinoita Storylinessa, ja sen avulla käyttäjät voivat luoda lyhyitä videoita tai valokuvakokoelmia tuttuun tapaan. Storyline ja Stories auttavat vahvistamaan henkilökohtaisia yhteyksiä tiimikavereiden ja kollegoiden välillä aikana, jolloin tiimit työskentelevät usein eri paikoissa ja eri aikavyöhykkeillä.

Lue lisää tästä päivityksestä.

6.2.4. Viva Goalsille tulossa uusia ensimmäisen ja kolmannen osapuolen integraatioita.

Microsoft lanseerasi hiljattain Microsoft Viva Goals -ohjelman, joka auttaa organisaatioita sovittamaan työntekijöiden työn liiketoiminnan tuloksiin. Näin organisaatiot voivat varmistaa, että heidän työntekijänsä työskentelevät tärkeimpien prioriteettien parissa, joilla on suurin vaikutus. Samalla työntekijät ymmärtävät, miten heidän työnsä vaikuttaa.

Microsoft Viva Goalsin uudet kolmannen osapuolen integraatiot tuovat tarkoituksen, tavoitteet ja keskeiset tulokset (OKR) osaksi työn kulkua. Uudet Slack- ja Google Sheets -integraatiot ovat saatavilla jo tänään, ja pian on tulossa lisää integraatioita Jira on-premises -järjestelmään.

Slack-integraation avulla käyttäjät voivat vastaanottaa ilmoituksia, muistutuksia ja tehdä OKR-tarkistuksia suoraan Slackista. Google Sheets -tietointegraation avulla käyttäjät voivat synkronoida keskeiset tulosten tarkistukset Google Sheetsin soluihin, jolloin käyttäjän edistyminen päivittyy reaaliaikaisesti. Jira Software Serverin ja Jira Data Centerin Jira-integraatiot mahdollistavat sen, että kaikki linkitettyjen Jira-käyttäjätarinoiden, -projektien tai -lippujen päivitykset seurataan automaattisesti OKR:ien edistymisessä Viva Goalsissa.

Julkaisemme myös uusia integraatioita ensimmäisen osapuolen Microsoft-työkaluja varten. Näihin kuuluvat parannettu Microsoft Teams -integraatio OKR-toimintailmoituksia ja henkilökohtaista OKR-ohjausta varten sekä uudet integraatiot Azure DevOpsin, Azure Data Explorerin, Power BI:n, Dynamics 365:n, Microsoft Plannerin ja Microsoft Projectin kanssa.

Lisätietoja tästä päivityksestä. 

6.2.5. Uusia tapoja löytää Viva Topics -sisältöä Microsoft 365:ssä.

Microsoft Viva Topics käyttää älykkyyttä järjestääkseen automaattisesti sisältöä eri järjestelmissä ja tunnistaakseen asiantuntijat organisaatiossa, jotta ihmiset saavat juuri oikeaan aikaan tietoa päivittäin käyttämissään sovelluksissa. Nyt esikatselussa olevan Viva Topicsin uusia ominaisuuksia ja uusia tapoja löytää tietoa Microsoft 365:stä ovat muun muassa seuraavat:

 • Viva Topics hyödyntää Context IQ :ta, jotta ihmiset voivat tuoda tietoa älykkäästi ja nopeasti esiin organisaationsa sisältä Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja laatiessaan.
 • Microsoft Syntex Connectors -liittimet Viva Topicsin integroimiseksi kolmansien osapuolten palveluihin, kuten ServiceNow ja EdCast.
 • Viva-aihekortit tulevat näkyviin Windowsin Outlook-sovellukseen sekä Viva Connections -kojelautaan, mikä helpottaa käyttäjien pääsyä Viva-aiheisiinsa ja niiden seuraamista.
 • Viva Topics löytää relevantit ihmiset, reitittää kysymykset ja vastaukset ja automatisoi vastaukset yhdessä Viva Engagen kanssa.
 • Aiheiden luojat näkevät luomiensa aiheiden kasvavan vaikutuksen katselukertojen määrästä kertovien merkkikuvakkeiden avulla .

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3. Microsoft 365

6.3.1. Microsoft Outlook for Mac tukee nyt keskitettyjä profiileja

Microsoft Outlook for Mac on ilmoittanut tukevansa tarkennettuja profiileja ja Applen tarkennussuodattimia. Tarkennettu profiili tarjoaa häiriöttömän käyttökokemuksen, kun ihmiset voivat määrittää Outlookissa tiliprofiilikohtaisia asetuksia, jotka tukevat paremmin hybridityöskentelyä. Näihin profiileihin kuuluvat liitetyt tilit, näihin tileihin liittyvät ilmoitukset, teemat ja ulkoasu.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3.2. Microsoft Projectiin ja Microsoft Planneriin tulossa uusia ominaisuuksia

Microsoft Projectiin, erityisesti Project for the webiin ja Microsoft Planneriin, tulevien uusien ominaisuuksien ansiosta tiimit voivat seurata projektin tavoitteita, pitää tehtävät yhdessä paikassa, hallita projekteja ketterästi, tasapainottaa tiimin työmäärää, nähdä tehtävään tehdyt muutokset, hallita tehtäväsuhteita paremmin ja skaalata projektisuunnitelman tehtävien määrää. Näihin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat mm:

 • Sekä Plannerin että Projectin saumaton yhteys Viva Goals -ohjelmaan antaa käyttäjille mahdollisuuden sovittaa työnsä yhteen organisaation tavoitteiden ja avaintulosten (OKR) kanssa ja antaa sidosryhmille näkyvyyttä yleisestä edistymisestä. Lisäksi tiimit voivat asettaa tavoitteita Projectissa ja seurata tiiminsä edistymistä projektitasolla.
 • Käyttäjät voivat tarkastella projektitehtäviään yhdessä muiden tehtäviensä kanssa Minulle osoitetut -luettelossa, joka sisältyy Teamsin, Plannerin ja ToDo-sovellusten tehtäviin.
 • Hanke tukee ketteryyttä antamalla käyttäjille mahdollisuuden suunnitella, priorisoida ja aikatauluttaa tehtäväkokonaisuudet sprinttien aikarajoitetuiksi lohkoiksi.
 • Projectin uusi People-näkymä antaa esimiehille nopean näkyvyyden työnjakoon tiimissä ja mahdollistaa tehtävien helpon uudelleenjakamisen työmäärän tasapainottamiseksi.
 • Tehtävähistoria Projectissa antaa tiimeille paremman näkyvyyden heidän projekteihinsa vaikuttavista muutoksista.
 • Projectin kehittyneet riippuvuudet mahdollistavat tehtävien suhteiden paremman hallinnan lisäämällä alku-viimeistely-, alku-alku-, loppu-viimeistely- sekä etumatka- ja viiveaikataulut.
 • Project for the web -ohjelman tehtäväluokkarajat kasvavat 1 000:een.

Viva Goals, Goals in Project, Assigned to Me, Task history, Advanced dependencies ja Task limits ovat käytettävissä vuoden 2023 ensimmäisinä kuukausina. Sprints ja People-näkymä ovat yleisesti saatavilla tämän vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3.3. Microsoft päivittää Outlookin uusilla työkaluilla hybridityöhön

Outlook lisää uusia ominaisuuksia, jotka auttavat ihmisiä pitämään yhteyttä ja järjestämään työnsä hybridiympäristöissä.

Uuden työaika- ja sijaintiominaisuuden avulla käyttäjät voivat järjestää viikkonsa niin, että tiimikaverit tietävät, mitä kellonaikoja he ovat käytettävissä ja missä he työskentelevät, jotta he voivat suunnitella kokouksia paremmin. Lisäksi jos päivän aikana tulee äkillinen muutos, ihmiset voivat joustavasti muuttaa sijaintiaan vain kyseiseksi päiväksi Microsoft Teamsista, Outlookin työpöydältä tai Teams-mobiililaitteesta ilman, että se vaikuttaa heidän muuhun viikkoonsa.

Kokousmuistio, joka on nyt saatavilla Outlookissa, antaa työntekijöille mahdollisuuden löytää helposti tietoa kokouksesta ja päästä tallenteeseen suoraan kalenteritapahtumasta.

Outlook ja Teams lisäävät mahdollisuuden aikatauluttaa viestin lähettäminen myöhempään aikaan ja myöhempänä ajankohtana, jotta ihmiset voivat työskennellä useilla aikavyöhykkeillä ja kunnioittaa työntekijöiden vapaapäiviä ja lomia. Outlook lisää viestireaktiot sähköpostialustaan, jotta työntekijät voivat kuitata ja reagoida yrityssähköposteihin samalla tavalla kuin he voivat reagoida Teamsissa tai sosiaalisilla alustoilla oleviin viesteihin.

Toimittaja hyödyntää Context IQ:ta, jonka avulla sähköposti voi tuoda esiin Outlookin kannalta olennaisia ihmisiä ja tiedostoja verkossa. Käyttämällä yksinkertaisesti @-merkintöjä Context IQ:ta hyödyntävä Editor tuo esiin asiaankuuluvia henkilöitä ja tiedostoja sähköpostiin kirjoitetun asiayhteyden perusteella. Context IQ on Microsoftin uusi toimintokokonaisuus, joka yhdistää ihmiset älykkäästi tarvitsemiinsa tietoihin, missä ja milloin he niitä tarvitsevat. Se toimii taustalla ja yhdistää sisällön eri Microsoft 365 -sovelluksissa.

Nämä ominaisuudet ovat yleisesti saatavilla vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

6.3.4. Uudet ominaisuudet helpottavat videosisällön luomista ja katselua Microsoft 365:ssä.

Microsoft 365:n videosisältö on kokoustallenteista yritysviestintään ja ohjevideoihin yhä suositumpi tapa pitää hybriditiimit ja etätiimit yhteydessä toisiinsa, informoida ja sovittaa yhteen. SharePointin päälle rakennetun Microsoft Streamin avulla videoita on yhtä helppo käsitellä ja jakaa kuin asiakirjoja. Lisäksi IT-ylläpitäjät voivat hallita video- ja kokoustallenteiden noudattamiskäytäntöjä, säilytystä ja käyttöoikeuksia aivan kuten muitakin Microsoft 365:n tiedostoja.

Streamissa on parannettu näytön ja webkameran tallennus, jossa on uusia vaihtoehtoja, kuten taustan sumentaminen, mustemaalaus, teksti ja tehosteet, jotka ovat nyt yleisesti saatavilla. Lisäksi Teams-kokousten tallenteet ovat nyt saatavilla Stream-mobiilisovelluksessa. Stream ottaa käyttöön myös uusia kokoustallenteiden toistoominaisuuksia, kuten:

 • Henkilökohtaiset aikajanamerkit, jotka vain käyttäjä näkee. Nämä merkit osoittavat, milloin käyttäjä liittyi kokoukseen tai poistui siitä tai milloin hänen nimensä mainittiin.
 • Automaattisesti luodut luvut, joiden avulla käyttäjä voi siirtyä juuri niihin hetkiin, joilla on eniten merkitystä.
 • Älykäs haku, joka näyttää henkilökohtaisia ehdotuksia avainsanoista ja puhujista, jotta pääset nopeasti tiettyyn kohtaan tallenteessa.

Lue lisää tästä päivityksestä.

6.3.5. Microsoft Syntexin esittely

Microsoft esittelee Microsoft Syntexin, uuden joukon sisältösovelluksia ja -palveluita, jotka käyttävät tekoälyä indeksoimaan ja järjestämään suuria määriä strukturoimatonta sisältöä, jotta sitä voidaan helposti etsiä ja analysoida. Syntex voi myös automatisoida sisältöön perustuvia työnkulkuja, kuten sopimusten käsittelyä ja sähköistä allekirjoitusta. Se integroi Microsoft Search -ominaisuudet, jotta ihmisten on helppo navigoida ja löytää sisältöä. Käyttäjät voivat käyttää kehittynyttä katseluohjelmaa lisätä suojattuja huomautuksia ja redaktioita mihin tahansa tiedostoon sekä rakentaa uutta sisältöä yksittäin tai laajamittaisesti ja integroida Syntex eSignature -palvelun liiketoimintaprosesseihin.

Muita Syntexin ominaisuuksia ovat:

 • Sisällön hallinta ja suojaaminen koko elinkaaren ajan varmuuskopioinnin, arkistoinnin, analytiikan ja edistyneen hallinnan avulla , joka auttaa muokkaamaan sisällön toimittamista organisaatioon ja sen ulkopuolelle.
 • Yrityssovellusintegraatiot, joilla Microsoft 365:n sisältö tuodaan Dynamics 365:n kaltaisiin liiketoimintajärjestelmiin.
 • Kontit , joiden avulla kehittäjät voivat tallentaa kriittistä sisältöä hallittuun konttiin, jossa on laajennettu kapasiteetti ja lisenssijoustavuus. Content Lake -ominaisuuden avulla käyttäjät voivat tuoda Azure Synapseen valtavia tietokokonaisuuksia lisätietoanalytiikkaa ja -mallinnusta varten.
 • Skenaarioiden nopeuttimet, kuten sopimusten hallinta ja maksettava kirjanpito.

Syntex-ominaisuuksia aletaan ottaa käyttöön nyt, ja niiden käyttöönotto jatkuu vuoden 2023 alkupuolelle saakka.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3.6. Microsoft Editor tuo uusia tekoälyominaisuuksia Microsoft 365:een

Microsoft Editor jatkaa älykkäiden ominaisuuksien lisäämistä Microsoft 365 -kokemuksiin, mukaan lukien nämä ominaisuudet esikatselussa:

 • Äänensävyehdotus auttaa käyttäjiä tekemään harkittuja päätöksiä siitä, miten viesti välitetään sähköposteissa, keskusteluissa ja asiakirjoissa.
 • Tiivistäminen Microsoft Editorissa hyödyntää älykkyyttä, jotta pidemmästä tekstidokumentista saadaan napin painalluksella lyhyt ja sujuva tiivistelmä, joka auttaa lukijoita omaksumaan olennaiset tiedot nopeammin.
 • Tiiviys Wordissa webissä käyttää älykkyyttä havaitakseen sanamuodoltaan liian pitkät lauseet ja suosittelee vaihtoehtoista versiota lauseesta, joka on selkeämpi ja tiiviimpi.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3.7. Microsoft Editorin Context IQ -esikatselu alkaa käynnistyä

Kun Microsoft Editorissa käytetään Context IQ:ta, käyttäjät saavat kontekstissa olevia ehdotuksia kirjoittaessaan. Kun käyttäjä laatii viestiä Outlookissa verkossa tai kirjoittaa Wordia verkossa, hän voi kirjoittaa "@"-näppäintä ja käynnistää Editorin Context IQ:n avulla. Käyttäjät saavat näkyviin luettelon kohteista (henkilöistä, tiedostoista jne.), jotka riippuvat viestin tekstin kontekstista.

Jos jatkat kirjoittamista, Microsoft 365:stä etsitään asiaankuuluvaa sisältöä. Kohteen valitseminen kursorilla tai enter-näppäimen painaminen lisää kohteen viestiin. Tässä luettelossa näkyvät tulokset saadaan nykyisen viestin kontekstista, siitä, mitä kirjoitetaan, ketkä ovat mukana ja muista muuttujista älykkyyden avulla. Context IQ:ta käyttävän Editorin esikatselu on alkamassa, ja se on yleisesti saatavilla lähikuukausina.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3.8. Henkilökohtainen työkalupalkki voi älykkäästi täyttää henkilökohtaisia komentoja.

Henkilökohtainen työkalupalkki, joka on nyt esikatseluvaiheessa, on uusi ominaisuus Wordissa, Excelissä ja PowerPointissa, joka hyödyntää älykkyyttä, joka perustuu useimmin käytettyihin komentoihin ja tarjoaa yksinkertaisen mutta tehokkaan, käyttäjälle yksilöllisen kokemuksen. Henkilökohtaisen työkalupalkin avulla käyttäjät säästävät aikaa, kun heidän useimmin käyttämänsä komennot ovat saatavilla ja käytettävissä tarpeen mukaan, jolloin ei tarvitse etsiä ja napsauttaa välilehtiä.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3.9. Microsoft Loop -sovellus yksityisessä esikatselussa

Yksityisessä esikatseluversiossa oleva Microsoft Loop -sovellus auttaa tiimejä ajattelemaan, suunnittelemaan ja luomaan yhdessä. Asiakkaat voivat käyttää Loop-sovellusta projektien työstämiseen yhteistyössä. Loop-sovelluksessa on työtiloja, sivuja ja komponentteja, jotka synkronoidaan Microsoft 365:n kautta. Microsoft tekee yhteistyötä asiakkaiden kanssa yksityisessä esikatselussa sisällyttääkseen heidän palautteensa sovelluksen kehitystyön jatkuessa.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

6.3.10. Microsoft Loop -komponenttien päivitykset

Microsoft Loop -komponentit ovat sisällön osia, joiden avulla käyttäjät voivat tehdä yhteistyötä työnkulussa - Microsoft Teams -keskusteluissa ja -kokouksissa, sähköposteissa tai asiakirjoissa. Microsoft laajentaa Loop-komponentteja uusiin paikkoihin koko Microsoft 365:ssä ja tuo lisää komponenttityyppejä, jotta käyttäjät voivat luoda ja työskennellä yhdessä, ja mukana ovat mm. seuraavat:

 • Kysely-, tarkistuslista- tai tehtävälistakomponentin lisääminen Word for the web -asiakirjaan Lisää-valikosta tai Editorilla käyttäen Context IQ:ta. Käyttäjät kirjoittavat yksinkertaisesti "@"-merkin, ja kirjoittamisen kontekstin perusteella Context IQ:ta hyödyntävä Editor tuo esiin olennaisimman sisällön - kuten kyselyn, tarkistuslistan tai tehtäväluettelon komponenttityypin lisäämisen. Tämä päivitys on yksityisessä esikatselussa vuoden loppuun mennessä.
 • Olemassa olevan Loop-komponentin kopioiminen ja liittäminen Whiteboardiin Teamsissa, verkossa ja työpöydällä. Kuten kaikki Loop-komponentit, Whiteboardissa Loop-komponenttiin tehdyt muutokset synkronoidaan kaikissa paikoissa, joissa komponentti on. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla vuoden loppuun mennessä.
 • Microsoft Forms -komponenttityypin avulla käyttäjät voivat luoda kyselyitä, tietokilpailuja ja sanapilviä, jotka pysyvät synkronoituina Outlookin ja Word for the webin välillä. Tämä päivitys on yksityisessä esikatselussa vuoden loppuun mennessä.
 • Q&A, uusi Loop-komponenttityyppi, jonka avulla käyttäjät voivat kerätä vastauksia kysymyksiin reaaliaikaisesti. Q&A on esikatseluversio Outlookissa verkossa, ja se on yleisesti saatavilla marraskuussa.

Silmukkakomponenttien uuteen turvallisuuteen kuuluvat:

 • Arkaluonteisuusmerkinnät , joiden avulla käyttäjät voivat määrittää Loop-komponenteilleen suojaustason ja varmistaa, että arkaluonteisia tietoja ei käsitellä väärin. Kun esimerkiksi Loop-komponentti luodaan, käyttäjät voivat vaihtaa merkinnän "General" (Yleinen) -merkinnästä "Confidential" (Luottamuksellinen) -merkinnäksi salatakseen komponentin, rajoittaakseen pääsyä siihen tai lisätäkseen tietoisuutta käsiteltävistä arkaluonteisista tiedoista. Järjestelmänvalvojilla on myös mahdollisuus sisällyttää vesileima eri merkintöihin, mikä tekee tietoturvatasosta vielä selkeämmän.
 • Loop-komponenttien DLP (Data Loss Prevention ) on samanlainen kuin DLP sovelluksissa, kuten Wordissa, Excelissä ja PowerPointissa, joissa ylläpitäjät voivat määrittää sisällön ja avainsanat, jotka automaattisesti käynnistävät Loop-komponenttien bannerin. Nämä bannerit lisäävät tietoisuutta komponentissa mahdollisesti olevista arkaluonteisista tiedoista.

Sekä herkkyysmerkinnät että Data Loss Prevention for Loop -komponentit ovat yleisesti saatavilla Teams-chatissa vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja tästä päivityksestä. 

6.3.11. Uuden Microsoft 365 -sovelluksen esittely

Microsoft esittelee uuden Microsoft 365 -sovelluksen webille, Windowsille ja mobiililaitteille, joka on koti Microsoft 365:n suosikkityökaluille ja -sisällölle kaupallisille ja kuluttajakäyttäjille.

Sovellus, joka on Office-sovelluksella aloitetun työn jatkoa, esittelee Microsoft 365:n arvot yhdessä paikassa. Se ei ainoastaan tee aloittamisesta helppoa, vaan se myös valjastaa Microsoft 365 -ratkaisun tuottaman älykkyyden tavalla, joka helpottaa työskentelyä.

Kuten aiemminkin Office-sovellus, uusi Microsoft 365 -sovellus tarjoaa innovatiivisia kokemuksia:

 • Luo uusia asiakirjoja useista eri sovelluksista tai käytä valmiita malleja, myös sellaisia, joissa on organisaation brändi.
 • Pääset käsiksi käyttäjän luomiin ja jakamiin tiedostoihin ja sisältöön riippumatta siitä, missä ne on tallennettu.
 • Löydä, käynnistä ja kiinnitä kaikki sovellukset ja työkalut.
 • Saat suosituksia työstä, joka todennäköisesti tarvitsee huomiota kokousten, annettujen tehtävien ja asiakirjojen perusteella.
 • Suorita sisällön yleisiä pikatoimintoja vaihtamatta toiseen sovellukseen.

Lisäksi on useita uusia ominaisuuksia, jotka parantavat käyttökokemusta, kuten:

 • Syöttö: Uusi tapa pysyä ajan tasalla työstä esittelemällä käyttäjien kanssa työskentelevien ihmisten jaettuja tiedostoja ja ajankohtaista sisältöä pureskeltavassa korttimuodossa.
 • Sovellukset-moduuli: Uudelleen suunniteltu käyttöliittymä, jonka avulla voit käyttää kaikkia Microsoft 365 -sovelluksia ja niihin liittyviä kolmannen osapuolen sovelluksia. Sovellukset-moduuli on nyt ensimmäistä kertaa käytettävissä myös mobiililaitteissa.
 • Merkintä: Uusi, intuitiivinen tapa, jolla käyttäjät voivat järjestää työnsä riippumatta siitä, missä tiedostot on tallennettu.

Microsoft 365 -sovellus otetaan käyttöön ensi kuusta alkaen.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja

6.3.12. Microsoft Graph Data Connectin avulla kehittäjät voivat käyttää Microsoft 365:n tietoja Azure Synapse Analyticsissa.

Kehittäjät ja datasuunnittelijat voivat saada kattavan pääsyn vuosikymmenien ajan hyödyntämättömiin Microsoft 365 -tietoihin, jotka ovat valmiina liiketoiminta-analytiikkaa varten. Käyttäjät saavat otteita merkityksellisistä Microsoft 365 -tiedoista nopeammin kuin koskaan aiemmin Azure Synapse Analyticsin uuden, yhdellä napsautuksella toteutettavan kokemuksen avulla, joka sisältää mm:

 • Synapsi-mallit: Synapse Analyticsissa kehittäjät voivat muodostaa yhteyden lukuisiin tietolähteisiin kehittynyttä analytiikkaa varten. Kehittäjät voivat helposti muodostaa yhteyden Microsoft 365 -tietoihin uuden putkimallien avulla. Putkilinjamalli yksinkertaistaa konfigurointikokemusta mahdollistamalla yhden napsautuksen kokemuksen Mapping Data Flows -tiedonkulkujen määrittämiseksi, mikä säästää aikaa ja vaivaa.
 • Mapping Data Flows perustuu Copy Activity -toiminnallisuuden päälle parantamalla tapaa, jolla Microsoft 365:n tietoja tuodaan analysoitavaksi. Mapping Data Flows puhdistaa, normalisoi ja tasoittaa tiedot Parquet-muotoon, joka on paljon halvempi ja nopeampi käsitellä big data -käsittelyssä.

Microsoft on myös tehostamassa prosessia, jolla nämä päivitykset voidaan aloittaa:

 • ISV Flow: Riippumattomat ohjelmistotoimittajat (ISV:t) voivat suoraan kehittää analytiikkasovelluksia asiakkaidensa tietojen päälle asiakkaan suostumuksella. Uusi laskutusmalli laskuttaa suoraan ISV:tä eikä asiakasta.
 • Uusi hyväksyntä ja suostumus Kokemus: Microsoft 365:n ylläpitäjät voivat myöntää pääsyn Microsoft 365 -tietoihin suoraan hallintakeskuksesta ja valvoa tietojen saatavuutta vuokralaisille.

Lisäksi kehittäjät voivat ottaa käyttöön valmiita ratkaisumalleja tärkeimmistä analytiikkaskenaarioista, kuten asiakassuhteista, liiketoimintaprosesseista sekä tietoturvasta ja vaatimustenmukaisuudesta. Kaikki skenaariot ovat avoimen lähdekoodin ja laajennettavissa, ja niihin kuuluvat mm. seuraavat:

 • Organisaatioverkoston analyysimalli: Tässä uudessa mallissa hyödynnetään aggregoituja, anonymisoituja tietoja organisaation sisäisten yhteyksien visualisoimiseksi. Verkkoyhteydet ovat avainasemassa tuottavuuden, ketteryyden, innovoinnin ja työntekijöiden sitoutumisen lisäämisessä.
 • SharePointin tietojen ylikäytön malli: Tämän avulla asiakkaat voivat ymmärtää paremmin, miten SharePointissa olevia tiedostoja jaetaan organisaation sisällä ja sen ulkopuolella, analysoida, onko tiedostot merkitty oikeilla Microsoft Information Protection (MIP) -merkinnöillä, ja luoda tietorajoja, joilla he voivat suojata paremmin organisaationsa tiedostoja ja asiakirjoja.

Seuraavissa päivityksissä on parannettu tietoturvaa, hallintaa ja käyttäjien yksityisyyttä, jotta arkaluonteisia tietoja voidaan suojata ja riskiä pienentää, ja ne ovat heti käyttövalmiita:

 • End-to-end-salaus: Kun tiedot ovat Azuressa, ne on oletusarvoisesti salattu levossa. Haitalliset toimijat eivät pystyisi lukemaan arkaluonteisia tietoja, vaikka pääsisivätkin niihin käsiksi. Tämä tuo organisaatioille lisäturvatason, jolla ne voivat suojata arkaluonteisia Microsoft 365 -tietoja väärinkäytöksiltä.
 • Microsoft Compliance Centerin (MCC) tarkastuslokit: Microsoft Compliance Centerissä (MCC) tapahtuva alusta loppuun tapahtuva tarkastuskirjaus seuraa, miten sovellus käyttää arkaluonteisia Microsoft 365 -tietoja, jotta tietoja voidaan hallita paremmin. Microsoft 365:n ylläpitäjät voivat saada selville, miten heidän tietojaan käytetään, ja valvoa tietojen asianmukaista käyttöä, mikä vähentää tietovuodon riskiä.
 • Tehostettu käyttäjätunnuksen häivytys: Näin säilytetään käyttäjien yksityisyys ja mahdollistetaan se, että organisaatiot voivat suorittaa liiketoimintaprosessiensa analysointia ja raportointia hämäräperäisten tietojen pohjalta.

Nämä päivitykset ovat tulossa pian esikatseluun.

Lisätietoja tästä päivityksestä. 

Kaksi ihmistä työskentelee yhdessä suuren tietokoneen näytön ääressä

7. Power Platform 7.1. Power Platform

7.1.1. Power Automate esittelee uuden tavan automatisoida luonnollisen kielen ja tekoälyn avulla.

Power Automaten uusi tapa nopeuttaa automatisointia luonnollisen kielen avulla antaa käyttäjille mahdollisuuden kuvata, mitä he haluavat automatisoida, ja tekoäly rakentaa virtauksen sekunneissa ilman hakuja tai arvailuja. Kun käyttäjä on valinnut ehdotetun virtauksen, hän määrittää asianmukaiset liittimet ja viimeistelee sen virtaussuunnittelijassa. Power Automaten luomissivulla on uusi vaihtoehto, jonka avulla käyttäjät voivat luoda pilvivirran yksinkertaisesti kuvaamalla virran, valitsemalla liittimet ja viimeistelemällä automaation. Tämä ominaisuus on nyt esikatselussa.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

7.1.2. Power Automate -innovaatiot käyttäjien sitouttamiseen, robottiprosessien automatisoinnin käyttöönotto

Power Automate esittelee uusia tapoja, joilla organisaatiot voivat käyttää sen palvelua ja ottaa käyttöön robottiprosessien automatisointia (RPA) koko yrityksessään. Tekijät ja automaation Center of Excellences (CoE) hyötyvät näistä uusimmista innovaatioista ja niihin kuuluvat mm:

 • Automaatio CoE:n aloituspaketti, jonka avulla yritykset voivat ottaa tämän käytännön käyttöön helpommin. Tämän lisäksi Microsoft tuo markkinoille uuden liiketoiminnan hyväksymispaketin. Molemmat päivitykset ovat yleisesti saatavilla.
 • Power Automate expressions by example on uusi menetelmä ilmaisujen luomiseen pilvivirtoja luotaessa, erityisesti kun on kyse tietojen uudelleenmuotoilusta. Käyttäjät voivat antaa esimerkin siitä, miten he haluavat tietojensa palautuvan virtaan, ja ehdotetut lausekkeet luodaan tekoälyn avulla, jotta ehdotettua lauseketta voidaan soveltaa pilvivirtaan. Tämä päivitys on esikatseluvaiheessa.
 • Natiivin Power Automate -integraation avulla käyttäjät voivat käyttää Automate-valikkoa ja Excel-spesifisiä malleja automatisointia varten, mutta työ pysyy samassa Excel-valikossa. Tämä päivitys on esikatselussa.

Lisätietoja tästä päivityksestä. 

7.1.3. Työnkulkujen ja asiakirjojen käsittelyn optimointi AI Builderin avulla

Microsoft Intelligent Document Processing, joka perustuu AI Builderiin ja Power Automateen, mahdollistaa asiakirjojen käsittelyn alusta loppuun ilman koodausta. Asiakirjojen käsittely - laskuista tiliotteisiin - voi olla hankala tehtävä, varsinkin manuaalisesti. Tämän prosessin automatisointi AI Builderin avulla lyhentää prosessiaikaa, lisää poimittujen tietojen tarkkuutta ja antaa käyttäjien keskittyä tärkeämpiin työnkulkuihin.

Ominaisuuspäivityksiä ovat:

 • Feedback Loop antaa käyttäjille mahdollisuuden parantaa jatkuvasti tekoälymallien tuotosten laatua. Tarkasteltavat elementit lähetetään käyttäjän validoitavaksi, ja jos uudelleenkoulutus on tarpeen, se lähetetään palautesilmukkajonon kautta. Käyttäjät voivat ottaa alhaisen tarkkuuden omaavia tarkistettuja asiakirjoja ja kouluttaa mallin uudelleen sen suorituskyvyn parantamiseksi.
 • Unstructured Docs, joka on nyt yleisesti saatavilla, lisää uuden asiakirjatyypin, josta AI Builder voi poimia tietoja. Strukturoituja ja puolistrukturoituja asiakirjoja tuetaan jo, mutta nyt tuetaan myös vapaamuotoisia asiakirjatyyppejä (sopimukset, työselostukset, kirjeet), mikä lisää käyttötapausten sovellettavuutta.
 • Tekstintunnistuksen kielituki tukee nyt 164 kieltä. Käsinkirjoitetun tekstin tunnistus tukee nyt yhdeksää kieltä, kuten englantia, kiinaa (yksinkertaistettu), saksaa, ranskaa, italiaa, japania, koreaa, portugalia, espanjaa ja saksaa. Tämä ominaisuus on nyt yleisesti saatavilla.
 • Multi-Table Extraction, joka on nyt yleisesti saatavilla, tukee sekä strukturoituja että strukturoimattomia asiakirjoja, ja se voi poimia tietoja yli kahdelta sivulta asiakirjoja, jotka käyttäjä voi merkitä. Kun käyttäjä on merkinnyt ensimmäisen asiakirjan taulukon, malli käsittelee asiakirjan sivu kerrallaan tunnistaakseen kaikki sen sisältämät taulukot ja tiedot.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

7.1.4. Power Platform Managed Environments tarjoaa automatisoidun vähäkoodisen hallinnan ja tietoturvaominaisuudet laajassa mittakaavassa.

Managed Environments for Power Platform on kokoelma ominaisuuksia, joiden avulla IT-ylläpitäjät voivat hallita Microsoft Power Platform -ympäristöjä ja hallinnoida matalan koodin ratkaisuja laajassa mittakaavassa paremmalla valvonnalla, paremmalla näkyvyydellä ja vähemmällä vaivalla. Managed Environments for Power Platform, jonka esikatselu julkistettiin heinäkuussa, on nyt yleisesti saatavilla.

Power Platformin hallinnoitujen ympäristöjen tarjoukset ovat nyt saatavilla:

 • Weekly Digest tarjoaa ennakoivia ilmoituksia, jotka antavat tietoa eniten ja vähiten käytetyistä sovelluksista low-code-ympäristöissä, jolloin ylläpitäjät voivat siivota käyttämättömiä resursseja tai juhlia paljon käytettyjä sovelluksia.
 • Rajoita jakamista -valvontatoiminnoilla voidaan hillitä sovellusten leviämistä ja vähentää liiallista jakamista rajoittamalla sitä, kuka voi käyttää sovelluksia Power Platform -ympäristössä, poistamalla jakaminen suojausryhmien välillä ja rajoittamalla käyttäjien lukumäärää.
 • Ympäristökohtaiset DLP-käytännöt (Data Loss Protection ) -käytännöt antavat Power Platformin ylläpitäjille näkyvyyttä ympäristökohtaisiin DLP-käytäntöihin, jotta he voivat varmistaa, että käytännöt on luotu.
 • Yksinkertaisen ympäristön aktivoinnin ansiosta Power Platformin ylläpitäjät voivat helposti aktivoida Power Platformin hallitut ympäristöt Power Platformin hallintakeskuksessa muutamalla napsautuksella.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja

7.1.5. Microsoft Power Pages -päivitykset tarjoavat parannetun suunnittelustudion, uusia malleja

Microsoft Power Pages on vähäkoodinen kehitys- ja isännöintialusta, joka sopii erinomaisesti yrityskeskeisten verkkosivustojen rakentamiseen sekä vähäkoodisille tekijöille että ammattikehittäjille. Power Pages, joka julkistettiin itsenäisenä tuotteena Microsoft Build 2022, on nyt yleisesti saatavilla. Power Pagesin päivityksiä ovat mm:

 • Design Studio auttaa tekijöitä suunnittelemaan monivaiheisia lomakkeita saumattomasti ja vaivattomasti ilman koodia, kaikki Design Studiossa. Tekijät voivat myös lisätä mukautettuja CSS-tyylitiedostoja (CSS), esikatsella sivuston sivuja eri näytön koossa ja hallita, milloin muutokset otetaan käyttöön sivustoja julkaistaessa.
 • Templates Hub mahdollistaa 16 uutta mallivaihtoehtoa. Sen sijaan, että käyttäjät aloittaisivat tyhjästä, he voivat helposti muokata ulkoasua, mallintaa tietoja ja laajentaa toimintoja ratkaistakseen yleisiä alakohtaisia käyttötapauksia, kuten rakennuslupia, koulun jälkeisiä ilmoittautumisia ja kokousaikatauluja, sekä laajentaa niitä Dynamics 365 -asiakkaiden ja kumppaneiden skenaarioihin.
 • Learn Hub sisältää nyt opetusosiossa videoita, asiakirjoja ja resursseja, jotka opastavat käyttäjiä sivuston käyttökokemuksissa.
 • Ammattilaiskehittäjien työkalut on päivitetty, jotta tekijät voivat käyttää luokkansa parasta Visual Studio (VS) Code Web -ohjelmaa sivujen sisällön (HTML ja Liquid), sivutyylien (CSS) ja sivuskriptien (JavaScript) lähdekoodin muokkaamiseen.
 • Tietoturva- ja hallintapäivityksiin kuuluu avaimet käteen -integraatio Azure Web Application Firewallin kanssa, sisällönjakeluverkon (CDN) tuki Azure Front Doorin kanssa, tuki mukautetuille verkkotunnuksille ja lisätty tuki uusille Microsoft Dataverse -tietotyypeille tekijöille ja ammattikehittäjille.
 • Lisensointimalli yksinkertaistaa mallia päivittäisistä kirjautumisista ja sivunäkymistä kuukausittaisiin todennettuihin ja anonyymeihin käyttäjiin. Power Pages tulee saataville ennakkoon maksettujen, kapasiteettipohjaisten tilausten ja pay-as-you-go -mittareiden kautta.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

7.1.6. Power BI -päivitykset mahdollistavat itsepalveluanalytiikan, lisäävät liitettävyyden OneDriveen ja SharePointiin.

Power BI päivitykset, nyt esikatselu, antaa organisaatioille mahdollisuuden skaalata itsepalveluanalytiikkaa poistamalla edelleen kitkaa käyttöönotto, luominen ja jakaminen ja sisältävät:

 • Power BI Office-asennusohjelmassa: Power BI asennetaan automaattisesti Office-käyttäjille, mikä vähentää IT-osaston manuaalisen käyttöönoton tarvetta. Asiakkaat, joilla on Office tai Microsoft 365 E5, jossa Power BI on mukana, säästävät aikaa ja pystyvät skaalaamaan Power BI:n nopeammin.
 • Näytä ja muokkaa Power BI -raportteja suoraan OneDrivesta ja SharePointista: Käyttäjät voivat tarkastella ja muokata Power BI -raportteja OneDriven ja SharePointin sisältä ilman, että heidän tarvitsee ladata Power BI Desktopia. Tämä ominaisuus helpottaa käyttäjien raporttien esikatselua ja yhteistyötä OneDrive- tai SharePoint-tiedostoista.
 • B2B-tietokokonaisuuksien jakaminen ja raporttien löydettävyys: B2B-ominaisuus tarjoaa käyttäjille oman vuokralaisensa sisällä kokemuksen, joka auttaa heitä löytämään kaiken ulkoisten käyttäjien heille jakaman sisällön. Tietokokonaisuuksien jakamisominaisuuden avulla B2B-käyttäjät voivat löytää tietokokonaisuuksia, muodostaa niihin yhteyksiä ja työskennellä niiden kanssa omassa kotivuokralaisuudessaan. Tämän ominaisuuden avulla B2B-käyttäjät voivat rakentaa uusia raportteja ja tietomalleja kotivuokralaisensa sisällä käyttäen jaettuja tietokokonaisuuksia.
 • Suurten tietokokonaisuuksien raportoinnin tuki: Työskentely hyvin suurilla tietokokonaisuuksilla voi perinteisesti aiheuttaa suorituskykyhaasteen vasteajan suhteen DirectQuery-tilassa. Parannuksilla otetaan käyttöön Power BI Desktop -nauhassa optimointiasetus, jonka avulla asetusten määrittäminen on helppoa, mikä parantaa vasteaikaa.
 • Helpompi siirtyminen Power BI Premiumiin: Asiakkaat, jotka käyttävät Azure Analysis Service -palvelua, voivat siirtyä Power BI Premium -palveluun pienemmällä vaivalla ja säilyttää samalla kaikki ominaisuudet, joihin he ovat tottuneet, mikä johtaa kustannustehokkaampaan siirtymävaiheeseen.
 • Power BI -raportit ja tietokokonaisuudet Power App -ratkaisussa: Power Apps -ratkaisut ovat Microsoft Power Platform -työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat ottaa käyttöön sovelluksia, jotka on rakennettu käyttäen Power Appsia, Power Automatea, Microsoft Dataversea ja muita Power Platform -palveluja. Tähän asti Power Platform ei ole tukenut Power BI:ssä kehitettyä sisältöä. Tämän ominaisuuden julkaisun myötä Power BI -raportit ja tietokokonaisuudet sisällytetään osaksi Power Platform -ratkaisua tuontia, vientiä ja mukauttamista varten.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

7.1.7. Power Apps -päivitykset mahdollistavat yhteistyön, fuusiokehityksen ja mikrosovellukset.

Power Appsin päivitykset, jotka ovat nyt esikatseluvaiheessa, on suunniteltu mahdollistamaan yhteistyö ja sisältävät:

Yhteiskirjoittaminen modernissa sovellussuunnittelijassa: Se mahdollistaa kaikenlaisten taustojen omaavien kehittäjien samanaikaisen reaaliaikaisen sovellusten muokkaamisen Microsoft PowerPointin kaltaisen kokemuksen avulla.

Yhteiskirjoittaminen antaa useille tekijöille - ammattilaisille tai kansalaiskehittäjille - mahdollisuuden tehdä muutoksia sovellukseen samanaikaisesti ja nähdä muutokset reaaliajassa. Tämän seurauksena tiimit voivat innovoida yhdessä ja rakentaa vahvempia yhteyksiä ammattikehittäjien ja liiketoiminta-alueen asiantuntijoiden välille, mikä on kriittinen tekijä, kun halpaa koodia hyödyntävä kehitys maksimoidaan.

Integroitu virtuaalinen agentti Power Appsissa: Siksi oikeiden tukiresurssien löytäminen on ratkaisevan tärkeää. Tässä kohtaa integroitu virtuaalinen agentti tulee kuvaan mukaan. Virtuaaliagentti (käyttäen Power Virtual Agentsia) tuo esiin asiaankuuluvia ulkoisia resursseja, jotka auttavat käyttäjiä sovelluskehitysprosessissa ja edistävät laajempaa tiedonrakentamista organisaation sisäisessä päättäjäyhteisössä. Älykkään yhdistämisen avulla se myös yhdistää uudet tekijät kokeneisiin tekijöihin, neuvonantajiin ja yhteisön sisäisiin jäseniin.

Kortit tehosovelluksissa: Hybridimaailmassa työn tekeminen yhdessä sovelluksessa, yhteistyö kollegoiden kanssa toisessa sovelluksessa ja jatkuva edestakainen vaihtaminen sovellusten välillä vie aikaa ja tuottavuutta. Siksi Microsoft esittelee Power Appsissa kortit, uuden tavan luoda ja lähettää mikrosovelluksia tietojen jakamiseen, keräämiseen ja yhdistämiseen sekä kriittisten liiketoimintapäätösten tekemiseen - kaikki tämä poistumatta koskaan Microsoft Teamsista.

Power Apps antaa low-code-kehittäjille mahdollisuuden luoda kortteja tutulla raahaa ja pudota Power Apps -suunnittelijalla, jossa on Power Fx -integraatio. Power Appsin uusi korttisuunnittelija on suunnattu nykyisille rikkaille ja vuorovaikutteisille alustoille pienillä, keskittyneillä, aikaa säästävillä kokemuksilla - mukaan lukien kyselyt, tiedonkeruu ja kyselyt sekä edistyneemmät liiketoimintatapaukset.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

7.1.8. Microsoft Dataverse mahdollistaa kehittäjille yhteyden luomisen ulkoisiin tietolähteisiin.

Microsoft Dataverse on tukenut virtuaalisia taulukoita jo pitkään. Ne ovat erittäin tehokkaita, mutta niiden käyttöönotto voi olla vaikeaa. Tämän uuden julkaisun myötä käyttäjät voivat luoda Dataverseen taulukoita, jotka tuovat esiin ulkoista tietoa hyödyntämällä yksinkertaisia yhteyksiä ulkoisen tiedon löytämiseksi. Esimerkiksi Dataverse-taulukko, jossa on tietoja OneDriven Excel-työkirjasta tai Azuren SQL-palvelimesta.

Yhteydestä riippuen taulukko luodaan automaattisesti oikealla skeemalla ja integraatiolla. Käyttäjät voivat tehdä kaiken tämän yksinkertaisen ohjatun toiminnon avulla Power Appsissa, joka antaa heille tarvittavan hallinnan yksityiskohtien määrittämiseen Dataverse-taulukon luomisen aikana. Tämä päivitys on tulossa esikatseluun vuoden 2023 alussa.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

Ihmiset kokoontuivat tietokoneidensa ääreen

8. Turvallisuus 8.1. Turvallisuus

8.1.1. Microsoft Defender for Cloud lisää uusia suojauksia kattavaan tietoturvaan.

Microsoft Defender for Cloudin uudet ominaisuudet auttavat organisaatioita vahvistamaan pilvipalvelun tietoturvaa, laajentamaan uhkien torjuntaa työkuormiin ja integroimaan DevOps-turvallisuuden hybridi- ja monipilviympäristöihin. Nämä päivitykset ovat Microsoftin viimeisimmät askeleet, joilla Defender for Cloudista tehdään kattava pilvipohjainen sovellussuojausalusta.

Defender for Cloudin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Microsoft Defender for DevOps: Uusi ratkaisu, joka tarjoaa näkyvyyttä useissa DevOps-ympäristöissä DevOps-turvallisuuden keskitettyyn hallintaan, pilviresurssien määritysten vahvistamiseen koodissa ja auttaa priorisoimaan kriittisten ongelmien korjaamista koodissa moniputkisissa ja -pilvisissä ympäristöissä. Tällä esikatselulla tuetaan johtavia alustoja, kuten GitHubia ja Azure DevOpsia, ja muita merkittäviä DevOps-alustoja tuetaan lähiaikoina.
 • Microsoft Defender Cloud Security Posture Management (CSPM): Tämä ennakkokatselussa saatavilla oleva ratkaisu perustuu olemassa oleviin ominaisuuksiin ja tarjoaa integroitua tietoa pilviresursseista, mukaan lukien DevOps, runtime-infrastruktuuri ja ulkoiset hyökkäyspinnat, ja se tarjoaa tietoturvaryhmille asiayhteyteen perustuvaa riskipohjaista tietoa. Defender CSPM tarjoaa ennakoivan hyökkäyspolkuanalyysin, joka perustuu uuteen pilviturvallisuuskaavioon ja auttaa tunnistamaan hyödyntämiskelpoisimmat resurssit yhdistetyissä työkuormissa, mikä auttaa vähentämään suosituskohinaa 99 prosentilla.
 • Microsoftin pilviturvallisuuden vertailuarvo: Microsoft Defender for Cloud on nyt yleisesti saatavilla Microsoft Defender for Cloudin kanssa osana ilmaista Cloud Security Posture Management -kokemusta. Tämä sisäänrakennettu vertailuarvo kartoittaa parhaat käytännöt eri pilvipalveluiden ja toimialan kehysten välillä, minkä ansiosta tietoturvaryhmät voivat edistää monipilvisen tietoturvan vaatimustenmukaisuutta.
 • Laajennetut työmäärän suojausominaisuudet: Microsoft Defender for Servers tukee agentitonta skannausta sekä agenttipohjaista lähestymistapaa virtuaalikoneisiin (VM) Azuressa ja AWS:ssä. Defender for Servers P2 tarjoaa Microsoft Defender Vulnerability Management premium -ominaisuudet. Microsoft Defender for Containers laajentaa monipilvistä uhkien torjuntaa agentittomalla skannauksella AWS Elastic Container Registryssä. Nämä päivitykset ovat esikatselussa.

Lue lisää tästä päivityksestä tai lataa visuaalisia aineistoja.

8.1.2. Säästä Microsoft Defender for Endpoint -palvelussa rajoitetun ajan

Organisaatiot, jotka haluavat nykyaikaistaa päätelaitteidensa suojausta, haluavat luopua perinteisistä virustorjuntaohjelmista ja kääntyvät Microsoft Defender for Endpointin puoleen. Microsoft ilmoittaa rajoitetun ajan tarjouksesta, jossa Defender for Endpoint Plan 1 ja Plan 2 -lisenssejä myydään 50 % alennuksella. Näin organisaatiot voivat tehdä enemmän ja käyttää vähemmän rahaa nykyaikaistamalla tietoturvaansa johtavalla päätelaitteiden suojausalustalla.

Lue lisää tästä päivityksestä.

8.1.3. Microsoft 365 Defender häiritsee nyt kiristyshaittaohjelmia koneen nopeudella.

Microsoft 365 Defender katkaisee nyt automaattisesti lunnasohjelmahyökkäykset. Tämä on mahdollista, koska Microsoft 365 Defender kerää ja korreloi päätelaitteiden, identiteettien, sähköpostien, asiakirjojen ja pilvisovellusten signaaleja yhtenäisiksi häiriötilanteiksi ja käyttää signaalien laajuutta hyökkäysten varhaiseen tunnistamiseen suurella varmuudella.

Aika on kriittinen tekijä kiristysohjelmahyökkäyksissä, ja nyt Microsoft 365 Defender voi automaattisesti rajoittaa saastuneet kohteet, kuten päätelaitteet tai käyttäjäidentiteetit. Tämä auttaa estämään lunnasohjelmien leviämisen sivusuunnassa, mikä voi vähentää merkittävästi hyökkäyksen kokonaiskustannuksia ja parantaa samalla yrityksen palautumiskykyä. Tietoturvatoimintojen tiimi voi edelleen täysin valvoa tutkintaa, korjaamista ja resurssien palauttamista verkkoon, kun ne on palautettu terveeseen tilaan.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

8.1.4. Endpoint Management -päivitykset

Microsoft lanseeraa maaliskuussa 2023 Advanced Management Suiten uutena, kustannustehokkaana premium-päätepisteiden hallintasuunnitelmana. Suunnitelman mukaan uudet premium-ominaisuudet rakennetaan pilvipalveluun, ja Microsoft ilmoittaa myös, että Microsoft Intune on uusi nimi laajentuvalle päätelaitteiden hallintatuoteperheelle. Microsoft Configuration Manager pysyy edelleen osana tuoteperhettä.

Lisäksi Microsoft julkistaa Microsoft Intuneen ja tulevaan niputettuun ratkaisusarjaan yksittäisiä lisäosaratkaisuja, kuten:

Microsoft Tunnel mobiilisovellusten hallintaan (MAM) julkaistaan tammikuussa toisena lisäosana, ja se sisältyy tulevaan pakettiin. Tunnel for MAM mahdollistaa työntekijöiden turvallisen pääsyn yrityksen resursseihin ilman, että laitteiden rekisteröintiä tarvitaan. Käyttäjät voivat pysyä tuottavina valitsemallaan laitteella ja säilyttää henkilökohtaisten tietojensa yksityisyyden, ja samalla tietotekniikka voi soveltaa käytäntöjä yrityksen tietojen suojaamiseksi.

Endpoint privilege management, joka on nyt esikatseluversiossa, lanseerataan samaan aikaan Microsoft Intune Suiten kanssa. Tämän ominaisuuden avulla IT voi asettaa käytäntöjä, joiden avulla tavalliset käyttäjät voidaan dynaamisesti korottaa järjestelmänvalvojan oikeuksilla, mikä poistaa tuottavuuden esteitä ja vähentää samalla järjestelmänvalvojan oikeudet omaaviin käyttäjiin kohdistuvien hyökkäysten riskiä.

Microsoft Intune Suite sisältää myös tavan vähentää haavoittuvuusriskiä pitämällä sovellukset ajan tasalla. Microsoft Defenderin ja Microsoft Intunen yhdistäminen auttaa tunnistamaan ja korjaamaan mahdolliset haavoittuvuudet automaattisen sovellusten korjaamisen avulla.

Paketti sisältää myös ominaisuuksia, jotka heijastavat Microsoftin syvää panostusta älykkääseen automaatioon ja tietojen hyödyntämiseen , sekä parannuksia nykyiseen Windows-järjestelmän etäaputoimintoon. Se lisää Androidin etäavun lisäarvona nykyiseen etäavun lisäosaan.

Lue lisää tästä päivityksestä.

8.1.5. Microsoft Entra Identity Governance esikatselussa

Microsoft Entra Identity Governance, joka on nyt esikatseluversiossa, auttaa organisaatioita varmistamaan, että oikeilla henkilöillä on oikea pääsy oikeisiin resursseihin oikeaan aikaan. Tämä julkaisu tarjoaa kattavan identiteetinhallintatuotteen sekä toimitiloissa että pilvipohjaisissa käyttäjähakemistoissa. Microsoft Entra Identity Governance auttaa organisaatioita yksinkertaistamaan toimintoja, tukemaan säännösten noudattamista ja yhdistämään useita identiteettipisteratkaisuja.

Äskettäin julkaistuihin ominaisuuksiin kuuluvat elinkaaren työnkulut toistuvien tehtävien automatisoimiseksi, yhteys toimitiloihin, jotta kaikille käyttäjille voidaan tarjota yhdenmukaiset käytännöt, ja oikeuksien hallinnan tehtävien erottaminen toisistaan, mikä auttaa suojautumaan vaatimustenmukaisuuteen liittyviltä ongelmilta. Nämä toiminnot täydentävät nykyisiä Microsoft Entra Identity Governance -ominaisuuksia, kuten käyttöoikeuksien tarkistuksia, käyttöoikeuksien sertifiointia, käyttöoikeuksien hallintaa ja etuoikeutettujen identiteettien hallintaa.

Muita Microsoft Entraa koskevia ilmoituksia ovat:

 • Workload Identities, identiteetin- ja pääsynhallintaratkaisu, joka hallinnoi ja turvaa digitaalisten työmäärien, kuten sovellusten ja palveluiden, identiteettejä ja valvoo pääsyä pilviresursseihin, on yleisesti saatavilla marraskuussa 2022. Asiakkaat voivat luoda riskiperusteisia käytäntöjä ehdollisen pääsyn avulla, havaita ja reagoida vaarantuneisiin työmääräidentiteetteihin identiteettisuojauksen avulla ja suorittaa pääsykatselmuksia varmistaakseen vähiten etuoikeutettujen pääsyn työmääräidentiteetteihin entistä turvallisemmin.
 • Sertifikaattipohjainen todennus (Certificate-based Authentication, CBA) on keskeinen monitekijätodennusmenetelmä, joka vastaa Yhdysvaltain kyberturvallisuutta koskevaa toimeenpanomääräystä. Sen avulla asiakkaat voivat ottaa käyttöön helposti käyttöön otettavan, tietojenkalastelunkestävän todennuksen ja parantaa käyttäjäkokemusta varmenteen todennustekijöiden tunnistamisessa.
 • Ehdollisen pääsyn todennuksen vahvuudet, joiden avulla ylläpitäjät voivat vaatia tiettyjä todennusmenetelmiä resurssin perusteella. Todentamisvahvuuksien avulla ylläpitäjät voivat käyttää oikeaa monitekijätodennusta (MFA) oikealle resurssille, kuten esimerkiksi phishing-suojattua MFA:ta kriittisimmille resursseille.

Lue lisää tästä päivitys.

8.1.6. Microsoft Audit Search julkaisee nopeamman ja luotettavamman haun

Microsoftin tarkastushakuun tehty päivitys on nyt yleisesti saatavilla sekä Microsoft 365 E3- että E5-asiakkaille. Tämä hakutyökalun uudistus perustuu tuttuun haku käyttöliittymään, joka mahdollistaa tällä hetkellä kriittisten audit-lokitapahtumien etsimisen, jotta voidaan ymmärtää käyttäjien toimia ja saada tietoa yrityksen tietojen turvallisuudesta.

Uuden haun käyttöönoton myötä käyttäjät voivat suorittaa 10 samanaikaista tarkastushakutehtävää ja tarkastella edistymisprosenttia, tulosten lukumäärää ja työn tilaa käyttöliittymästä käsin. Historiallisten hakutehtävien tulokset tallennetaan 30 päivän ajaksi, ja niitä voi tarkastella niiden valmistumisen jälkeen. Lisäksi käyttäjät voivat suodattaa ja viedä näitä tietoja. Selainikkuna voidaan myös sulkea hakujen suorittamisen ajaksi.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

8.1.7. Uudet eDiscovery-ominaisuudet tukevat nykyaikaista yhteistyötä.

Monet asiakkaat pitävät jaettuja asiakirjoja tai pilviliitteitä usein viestintämuotona, ja siksi heidän on säilytettävä kyseinen sisältö ja tehtävä se löydettäväksi. Vaikka käyttäjät hyötyvät tiedostojen nopeasta jakamisesta näkyvyyden ja yhteistyön vuoksi, tämä käytäntö on ollut haastava eDiscovery- ja oikeusalan ammattilaisille.

Jotta asiakkaat voisivat tehokkaasti täyttää lakisääteiset löytämisvelvoitteensa, eDiscovery (Premium) tukee mahdollisuutta löytää asiakirjan versio silloin, kun se jaettiin. Tämä auttaa varmistamaan, että eDiscovery-prosessit saavat käyttöönsä oikeat asiakirjatiedot. Tämä päivitys on esikatseluvaiheessa.

Koska Microsoft Teamsin kautta jaetaan yhä enemmän liiketoimintakriittistä tietoa, viesteihin saadut reaktiot ovat tärkeä osoitus viestin kuittauksesta ja vastauksesta, sillä ne kertovat usein viestin aikomuksesta tai hyväksymisestä, joka voi sisältää tärkeää todistusaineistoa.

Microsoft Purview eDiscovery (Premium) sisältää nyt eDiscovery-kokoelmiin liittyvien reagointien tallentamisen tiettyihin Teams-viesteihin ja -keskusteluihin:

 • Katso, kuka reagoi millä reaktiolla (peukku ylös, sydän, nauru jne.) mihin viestiin milloinkin, jotta ymmärrät, kuka tiesi mitä milloin.
 • Jos käyttäjä on oikeudellisessa odotustilassa, katso Reaktiot muokattuihin ja/tai poistettuihin viesteihin.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

8.1.8. Yksinkertaista tiedonhallintaa Microsoft Purview Data Lifecycle Management -ohjelmalla

Kattava tietoturva edellyttää ennakoivaa lähestymistapaa tietosuojaan ja -hallintaan. Hybridityön lisääntyessä Microsoft tietää, että käyttäjät haluavat tasapainottaa nykyaikaisen tietoturvan ja nykyaikaisen yhteistyön. Microsoft Purview Data Lifecycle Managementin uusimmat innovaatiot on suunniteltu vastaamaan näihin haasteisiin keskittyen Microsoft Teamsin tiedonhallintaan ja laajennettavuuteen. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat mm:

 • Säilytysmerkinnät: Mahdollistaa käyttäjille tiedonhallinnan soveltamisen työnsä aikana. Nyt yleisesti saatavilla, käyttäjät voivat soveltaa tietojen säilyttämis- ja poistokäytäntöjä suoraan Microsoft Teamsin Tiedostot-välilehdellä.
 • Säilytä jaetut versiot: Tämä ominaisuus auttaa compliance-vastaavia noudattamaan rahoituspalvelusäädöksiä ja auttaa myös CISO:ta suorittamaan sisäisiä tutkimuksia. Käyttäjät voivat säilyttää Microsoft Teams -viestissä tai sähköpostiviestissä linkkinä jaetun tiedoston tarkan version, mikä yhdistää viestin kontekstin ja henkilön katseleman tiedoston version. Tämä ominaisuus on nyt esikatselussa.
 • Microsoft Purview Data Lifecycle Managementin mukauttaminen: Power Automaten integrointi Microsoft Purview Data Lifecycle Managementin kanssa auttaa asiakkaita rakentamaan mukautetun prosessin säilytysajan päättyessä vastaamaan heidän tarpeitaan. Ilmoita esimerkiksi käyttäjille ennen tietojen poistamista tai vaadi hyväksyntä. Tämä integraatio on nyt esikatselussa.
 • Microsoft Graph API:t: Microsoft Graph API:n avulla käyttäjät voivat hallita säilytystarroja ja tapahtumapohjaista säilytystä. Näiden API:iden avulla organisaatiot voivat liittää muita järjestelmiä Microsoft Purview Data Lifecycle Managementiin.

Lue lisää tästä päivityksestä.

8.1.9. Sisäpiiririskien hallinta sisältää uusia ominaisuuksia

Insider Risk Management on Microsoft Purview -ratkaisu, joka on suunniteltu auttamaan organisaatioita tunnistamaan ja hallitsemaan sisäpiiririskejä. Auttaakseen käyttäjiä havaitsemaan, priorisoimaan ja tutkimaan riskejä Microsoft esittelee uusia ominaisuuksia, joita käsitellään uudessa raportissa, joka auttaa asiakkaita ajattelemaan sisäpiiririskiä kokonaisvaltaisesti.

Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa seuraavat:

 • Parannukset triage- ja havaitsemisominaisuuksiin.
 • Sisäpiiririskien hallinnan ja viestinnän vaatimustenmukaisuuden integrointi.
 • Potentiaalisten vaikuttavien käyttäjien toimintamahdollisuudet.
 • Paremmat analyyttiset arviointi-ilmiöt.

Lue lisää tästä päivityksestä.

8.1.10. Suojaa arkaluonteiset tiedot laajennettavalla tietosuojalla.

Useiden Microsoft Purview -palvelun esikatselussa olevien päivitysten tarkoituksena on auttaa käyttäjiä suojaamaan arkaluonteista materiaalia sovellusten, alustojen ja pilvien välillä laajennettavan tietosuojan avulla:

 • Valtuutettu tulostin: Tämä antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda tulostinlaiteryhmiä ja määrittää rajoittavat toimet kullekin ryhmälle Microsoft Purview Data Loss Prevention -ohjelmassa olevassa DLP-käytännössä.
 • Valtuutettu USB: Käyttäjät voivat luoda USB-laiteryhmiä ja määrittää rajoittavia toimia kullekin ryhmälle DLP-käytännössä. Käyttäjät voivat luoda sarjanumeroihin perustuvia sallittuja tai luvattomia USB-laiteryhmiä ja sallia asiakirjojen "kopioinnin" tiettyihin USB-laiteryhmiin ja estää muut.
 • Valtuutettu verkkojakopolku: Käyttäjät voivat luoda verkkojakopolkujen ryhmiä ja määrittää rajoittavia toimia kullekin ryhmälle DLP-käytännössä.
 • Verkon sijainti ehtona: Käyttäjät voivat asettaa DLP-käytäntöjen ehdoksi verkon sijainnin. Käyttäjät voivat esimerkiksi estää arkaluonteisen sisällön kopioimisen verkko-osioihin henkilökohtaisessa Wi-Fi-verkossa, mutta eivät yrityksen Wi-Fi-verkossa tai VPN:ssä.
 • Hyväksytyt ja hyväksymättömät sivustoryhmät erilaisille arkaluonteisille tiedostoille: Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat luoda palvelualueiden ryhmiä ja hallita DLP-käytännössä ryhmien rajoituksia. Voit esimerkiksi sallia arkaluonteisten tietojen lataamisen vain yrityksen SharePoint-sivustoihin eikä mihinkään muualle.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

8.1.11. Microsoft Purview Information Protection auttaa käyttäjiä löytämään, luokittelemaan, suojaamaan ja hallitsemaan arkaluonteisia tietoja.

Microsoft Purview Information Protection on ratkaisu, joka auttaa käyttäjiä arkaluonteisten tietojen kanssa. Purview Information Protectionin uudet ominaisuudet helpottavat sisällön löytämistä, luokittelua, suojaamista ja hallintaa useissa ympäristöissä, ja niihin kuuluvat mm. seuraavat:

 • Valmiit koulutettavat luokittelijat: Tämä sisältää yli 20 luokittelijaa, joiden avulla voidaan nopeasti löytää ja luokitella automaattisesti yli 30 erilaista arkaluonteista sisältöä eri luokissa. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Valtakirjan kannalta arkaluonteiset tietotyypit (SIT): Tämä tarjoaa yli 40 SIT-tyyppiä, jotka mahdollistavat arkaluonteisten tunnistetietojen automaattisen luokittelun Azuren ja muiden monipilviresurssien suojaamiseksi verkkohyökkäyksiltä. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.
 • Salattujen asiakirjojen yhteiskirjoittaminen: Useat kirjoittajat voivat muokata merkittyjä ja suojattuja asiakirjoja, mikä varmistaa turvallisen yhteistyön ja parantaa tuottavuutta mobiililaitteilla. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.
 • Manuaalinen soveltaminen/muokkaus: Herkkyysmerkinnät on integroitu natiivisti Adobe Acrobatiin, jolloin käyttäjät voivat merkitä ja muokata tiedostoja manuaalisesti. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.
 • Etiketin suojaus: Tarrat ja Office-asiakirjojen suojaus säilyvät, kun ne muunnetaan PDF-tiedostoiksi Microsoft Wordissa, Excelissä ja PowerPointissa PC for Windowsissa, mikä tarjoaa johdonmukaisen merkinnän kaikissa tiedostotyypeissä ja parantaa käyttömukavuutta. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.
 • Uudet sisäänrakennetut Office-ominaisuudet: S/MIME-salaus Outlook-sähköposteissa ja käyttäjän määrittelemät käyttöoikeudet, joilla voidaan rajoittaa verkkotunnusten käyttöä. Tämä ominaisuus on esikatselussa.
 • Azure Information Protection -skannerin ylläpitäjän kokemus: Järjestelmän ylläpitäjät voivat käyttää yhtä vaatimustenmukaisuusportaalia konfiguroidakseen tiloissa olevien arkistojen skannaukset, saadakseen tulokset näkyviin Activity Explorerissa ja Content Explorerissa analysointia varten ja konfiguroidakseen DLP- ja merkintäkäytännöt Azure Information Protection Scanner -skanneria varten. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

8.1.12. Microsoft Sentinel auttaa käyttäjiä näkemään ja pysäyttämään uhkia koko yrityksessä.

Microsoft Sentinelin merkittävä etu on kyky etsiä nopeasti laajoista tietoturvatietomääristä ja helposti pysäyttää tietoturvaloukkaukset nopeasti ja kustannustehokkaasti. Nyt yleisesti saatavilla olevien uusien edullisten tietojen syöttö- ja arkistointivaihtoehtojen ansiosta asiakkaat voivat kerätä ja hakea kaikkia tietoja Microsoft Sentinelissä.

Basic Logs on suunniteltu suurten tietomäärien keräämiseen tietolähteistä tapahtuman korreloimiseksi ja tutkimiseksi. Arkistoidut lokit tarjoavat edullista pitkäaikaistallennusta, joka on haettavissa jopa seitsemän vuoden ajan. Lokien palautus mahdollistaa lokien palauttamisen tehokkaita, vuorovaikutteisia tutkintakyselyjä varten tarpeen mukaan.

Lisäksi Microsoft Sentinel Migration and Modernization Program -ohjelman avulla asiakkaat voivat saada opastusta, resursseja ja asiantuntija-apua yksinkertaistaakseen ja nopeuttaakseen tietoturvatietojen ja tapahtumien hallinnan (SIEM) siirtymistä Microsoft Sentineliin.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

8.1.13. Uusin päivitys Azure-verkkoturvaan vahvistaa turvallisuutta ja lisää ketteryyttä.

Edullinen IP-suojausvaihtoehto Azure DDoS Protection -palveluun

IP Protection, joka on nyt esikatseluvaiheessa, on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille, ja se tarjoaa yritystason suojauksen edulliseen hintaan. Asiakkaat voivat joustavasti ottaa DDoS-suojauksen käyttöön yksittäisellä julkisella IP-osoitteella DDoS-hyökkäysten torjumiseksi. IP Protection on kustannustehokas ja tarjoaa yritystason ominaisuuksia, kuten mukautuvan reaaliaikaisen toimintatapojen virityksen, yksityiskohtaisen hyökkäysanalyysin ja SLA-takuun (Service Level Agreement).

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

8.1.14. Luottamukselliset virtuaalikoneen vaihtoehdot Azuressa

Uusia luottamuksellisia virtuaalikonevaihtoehtoja Azuressa ovat muun muassa:

Luottamukselliset virtuaalikoneiden solmupoolit Azure Kubernetes Service (AKS) -palvelua varten: AKS:n luottamukselliset virtuaalikoneiden (VM) solmupoolit, joissa käytetään luottamuksellisia VM:iä, jotka perustuvat 3. sukupolven AMD EPYC™ -prosessoreihin, joissa on Secure Encrypted Virtualization-Secure Nested Paging (SEV-SNP) -turvaominaisuudet, ovat nyt yleisesti saatavilla. Nämä AKS:n luottamukselliset solmupoolit mahdollistavat Linux-säiliötyökuorman saumattoman siirtämisen Azureen.

Siirtyminen AKS:ään tarkoittaa, että organisaatiot voivat nyt valita erittäin skaalautuvan, täydellisen AKS-ominaisuuksien pariteetin ilman koodin muuttamiseen liittyviä yleiskustannuksia tai suorituskyvyn heikkenemistä. AKS:ssä on nyt mahdollisuus käyttää luottamuksellisia ja ei-luottamuksellisia solmupooleja samassa klusterissa. Tämän seurauksena arkaluonteisia tietoja käsittelevät sovellukset voivat sijaita VM-tason Trusted Execution Environment (TEE) -solmupoolissa, jossa muistin salausavaimet ovat piirisarjan itsensä tuottamia.

Luottamuksellinen virtuaalikonevaihtoehto Azure Virtual Desktopille: Luottamuksellinen virtuaalikone (VM) -vaihtoehto Azure Virtual Desktopille on nyt esikatselussa. Microsoft Azure Virtual Desktopin käyttäjät voivat valita luottamuksellisen VM:n työpöytävirtualisointia varten. Tämä ominaisuus varmistaa, että käyttäjän virtuaalisella työpöydällä suoritettavat työtehtävät salataan muistissa ja että käytössä olevat tiedot voidaan suojata. Näissä työpöydissä on uusin 3rd Gen AMD EPYC™ -prosessori, jossa on SEV-SNP-tekniikka, joka tukee laitteistopohjaista salausta ja käyttää salausavaimia, jotka luodaan AMD:n suorittimen sisällä olevalla erityisellä suojatulla prosessorilla.

Luottamuksellinen virtuaalikonevaihtoehto SQL Server on Azure Virtual Machines -palvelimelle on nyt yleisesti saatavilla: SQL Serverin käyttäminen Azuren luottamuksellisissa virtuaalikoneissa mahdollistaa SQL Server on Azure VM -asiakkaille arkaluontoisten tietojen tuomisen Azureen. Azuren luottamukselliset VM-koneet tarjoavat vahvan, laitteistolla vahvistetun rajan, joka koventaa vieraan käyttöjärjestelmän suojausta isäntäoperaattorin pääsyä vastaan. SQL Server -asiakkaiden kannalta Azuren luottamukselliset VM:t on suunniteltu siten, että sekä käytössä olevat tiedot (SQL Serverin muistin sisällä käsiteltävät tiedot) että VM:n asemille tallennetut levossa olevat tiedot eivät ole luvattomien käyttäjien saatavilla VM:n ulkopuolelta.

AMD:n luottamuksellisten virtuaalikoneiden vierastodistus: Gen AMD EPYC™ -prosessoreille, joissa on SEV-SNP-tekniikka, on nyt yleisesti saatavilla. Vierastodistuksen avulla asiakkaat voivat luottaa entistä enemmän siihen, että heidän ohjelmistonsa AMD:n luottamuksellisessa virtuaalikoneessa (VM) toimii laitteistopohjaisessa luotetussa suoritusympäristössä (TEE), jonka tietoturvaominaisuudet on otettu käyttöön.

Lisätietoja luottamuksellisista VM:istä Azure Virtual Desktopia varten, SQL Server luottamuksellisissa Azure VM:is ja vieraan todistaminen.

Nainen istuu työpöydän ääressä ja työskentelee tietokoneella.

9. Windows 9.1. Windows

9.1.1. Windows 365 laajenee edelleen

Windows 365 jatkaa kasvuaan, ja sen laajentaminen uusille kohderyhmille jatkuu uusien tuotteiden ja päivitysten myötä, mukaan lukien:

 • Windows 365 Government on uusi tarjonta Government Community Cloud- ja Government Community Cloud High -organisaatioille, ja sen avulla Yhdysvaltain julkishallinnon toimeksisaajat - ja heidän tukemansa paikalliset, osavaltioiden ja liittovaltion asiakkaat - voivat turvallisesti suoratoistaa Windows-sovelluksiaan, -tietojaan, -sisältöään ja -asetuksiaan Microsoft Cloudista mihin tahansa laitteeseen milloin tahansa. Windows 365 Government on nyt yleisesti saatavilla.
 • Windows 365 -sovellus tarjoaa suoran reitin Windows 365:een tehtäväpalkista tai Käynnistä-valikosta ja henkilökohtaisen, räätälöidyn kokemuksen, joka voidaan räätälöidä kullekin käyttäjälle. Windows 365 -sovellus, joka on nyt esikatseluvaiheessa, on saatavilla Microsoft Storesta Windowsissa.
 • Citrix HDX Plus for Windows 365 auttaa IT-tiimejä tarjoamaan tukea laajemmalle valikoimalle päätelaitteita ja oheislaitteita, kehittynyttä tietoturvaa ja käytäntöjen hallintaa sekä parempaa käyttökokemusta matalan kaistanleveyden ympäristöissä. Microsoft Endpoint Managerin hallintakeskuksen Tenant admin -osiossa uusi Windows 365 -vaihtoehto antaa ylläpitäjille mahdollisuuden ottaa integraatio käyttöön ja sallia lisensoitujen työntekijöiden käyttää Windows 365 Cloud -tietokoneitaan Citrix-ympäristössä, jota he käyttävät nykyään. Tämä päivitys on esikatselussa.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

9.1.2. Päivitys Vaatimustenmukaisuus uudistettu Azure Workbooks -työkirjojen avulla

Update Compliance tarjoaa yksityiskohtaista käyttöönottovalvontaa Windows-asiakkaiden ominaisuuksille ja laatupäivityksille. Update Compliance on siirtämässä raportit Azure Workbooks -työkirjoihin, jotta ne olisivat modulaarisempia ja mukautettavampia. Uusi ratkaisu, Windows Update for Business -raportit, on yhdenmukainen Windows Update for Business -brändin kanssa, jotta on selvää, että raportit koskevat Windows-päivityksiä ja -huoltoa.

Tämä marraskuussa käyttöön otettava muutos tarjoaa yksinkertaisemman ja johdonmukaisemman tuotteen ja luo samalla puitteet, joiden avulla käyttäjät voivat räätälöidä kokemuksiaan yrityksensä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Azure Active Directoryn (Azure AD) avulla nämä uudet raportit tarjoavat johdonmukaisempia tietoja, jotka integroituvat saumattomasti Microsoft 365 -ekosysteemiin ja muihin ratkaisuihin, kuten Microsoft Intuneen.

Lisätietoja tästä päivityksestä.

9.1.3. Test Base for Microsoft 365 julkaisee uusia esikatseluominaisuuksia

Test Base on pilvipohjainen älykäs testausratkaisu, joka on kehitetty auttamaan organisaatioita nykyaikaistamaan tapaa, jolla ne validoivat sovelluksiaan Windows-julkaisuja vastaan. Palautteen perusteella Microsoft lisää uusia ominaisuuksia, joiden avulla sovellusten testaaminen on entistä helpompaa ja laajennetaan sovelluksia, joita vastaan niitä voidaan testata. Näitä ominaisuuksia ovat mm:

 • Paikan päällä tapahtuvan päivityksen tuki: Mahdollistaa asiakkaille sovelluksen valmiuden arvioinnin Windows 11:een siirryttäessä validoimalla sovelluksen Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä samassa virtuaalikoneessa. Näin organisaatiot saavat kattavan päivitysvalmiuden arvioinnin ja mielenrauhan siitä, että sovellus toimii odotetusti päivityksen aikana. Tämä esikatselu tapahtuu marraskuussa.
 • Microsoft 365 -sovellusten testaus: Tuki sovellusten toiminnan testaamiseen Microsoft 365 -sovellusten kuukausittaisen päivityskanavan kanssa. Tämä ominaisuus on nyt esikatselussa.

Lisätietoja tästä päivityksestä saat ottamalla yhteyttä Microsoftin media- ja analyytikkotapahtumatiimiin.

9.1.4. Tuotteen sisäiset organisaatioviestit esikatselussa

Työntekijät saavat usein tietoa IT-osastolta sähköpostin, Microsoft Teamsin ja muiden viestintäkanavien kautta. Tärkeitä viestejä ei aina lueta, minkä vuoksi Microsoft kehitti uuden tavan toimittaa tietoa työntekijöille. Organisaatioviestit tarjoavat IT:lle uuden viestintäkanavan, jonka kautta se voi olla yhteydessä työntekijöihin suoraan Windows-pintojen kautta, muun muassa tehtäväpalkin yläpuolella, Ilmoituskeskuksessa ja Get Started -sovelluksessa. Näiden kohdennettujen, Microsoft Intunen kautta määritettyjen ja hallinnoitujen kontekstisidonnaisten viestien avulla IT voi tarjota tietoa työntekijöiden perehdyttämiseen tai antaa muistutuksia tärkeistä koulutuksista, jotka muuten saattaisivat jäädä huomiotta. Tämä ominaisuus on esikatselussa marraskuussa.

Lisätietoja tästä päivityksestä. 

9.1.5. Universal Print julkistaa uusia hallintaominaisuuksia

Universal Print, Microsoftin turvallinen pilvitulostusratkaisu, tekee kaksi uutta lisäystä, jotka helpottavat tulostuksen hallintaa.

Delegoidun ylläpidon avulla sivukonttoreiden IT-tiimit voivat hallita tulostimia vain omissa toimipisteissään. Näin nämä tiimit voivat nopeasti rekisteröidä uusia tulostimia Azure Active Directoryyn (Azure AD) ja tukea työntekijöitä turvautumatta keskitettyyn IT-tiimiin. Delegated admin -tuki on saatavilla esikatseluna marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Tulostinongelmien diagnosoinnin helpottamiseksi tulostimen työt-sivua parannetaan lisäämällä siihen tietoja, kuten kohteen nimi ja koko, kunkin vaiheen kesto ja epäonnistuneiden töiden virhekoodi, sekä linkkejä vastaaville ohjesivuille. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla lokakuun loppuun mennessä.

Lisätietoja tästä päivityksestä.